دکتر محمد حسین نجفی

فشار خون، مقدار نیرویی ست که خون به دیواره های شریان ها وارد می کند. شریان ها، رگ هایی هستند که خون را از قلب به دیگر نقاط بدن حمل می کنند. با هر ضربان قلب، خون درون شریان ها پمپاژ می شود. اگر فشار درون شریان ها بسیار زیاد شود، شما دچار فشار خون بالا می شوید. که پرفشاری خون نیز نامیده می شود. فشار خون بالا می تواند فشار زیادی به اندام های بدن وارد کند و منجر به حمله قلبی، نارسایی قلبی، سکته و نارسایی کلیوی شود.برخی از زنان قبل از بارداری، فشار خون بالا دارند. برخی دیگر برای اولین بار در طول بارداری خود دچار فشار خون می شوند. 

خطرات فشار خون بالا در بارداری چیست؟ فشار خون بالا در بارداری مانند تمام بیماری ها تبعاتی برای مادر وجنین به همراه دارد. که در  این مقاله به بررسی این مشکلات میپردازیم. تقریباً از هر 100 زن (حدود 8 درصد)، در طول بارداری خود نوعی فشار خون بالا را تجربه می کنند. اگر فشار خون بالا دارید، با پزشک خود صحبت کنید. کنترل فشار خون می تواند به داشتن یک بارداری و نوزاد سالم کمک کند. همچنین پزشک شما می تواند راه هایی برای پایین  اوردن فشارخون بالا به شما  معرفی بکند.

عوارض فشار خون بالا بر جنین

خطرات فشار خون بالا در بارداری

فشار خون بالا می تواند در طول بارداری مشکلاتی را برای شما و فرزندتان به وجود آورد که عبارتند از:

مشکلاتی که برای مادر به همراه دارد:

_پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری. این شرایط زمانی به وجود می آید که زن باردار فشار خون بالا و علائمی دارد که برخی از اندام های بدن او مانند کلیه ها و کبد ممکن است به طور صحیح عمل نکنند. علائم و نشانه های مسمومیت بارداری شامل وجود پروتئین در ادرار، تغییرات بینایی و سردردهای شدید می شود. پره اکلامپسی می تواند یک مشکل پزشکی جدی باشد. حتی اگر شما پره اکلامپسی خفیف دارید، برای اطمینان از بدترنشدن آن نیاز به درمان دارید.

 پره اکلامپسی بدون درمان می تواند موجب مشکلات سلامتی جدی از جمله آسیب مغزی، آسیب کبد و کلیه شود. در موارد نادر این شرایط می تواند منجر به شرایط خطرناکی به نام اکلامپسی و سندرم HELLP شود. اکلامپسی می تواند موجب تشنج و در نهایت منجر به کما شود. سندرم  HELLP زمانی رخ می دهد که شما مشکلات جدی کبد و خون دارید.  HELLP مخفف همولیز (H)، آنزیم های کبد بالا رفته (EL) و تعدادپلاکت پایین (LP) می باشد.

_دیابت بارداری: نوعی از دیابت است که فقط در زنان باردار رخ می دهد و در آن کودک شما قند بسیار بالایی دارد. اکثر زنان در 24 تا 28 هفتگی بارداری خود باید آزمایش دیابت بارداری انجام دهند.

_حمله قلبی: (که انفراکتوس میوکارد نیز نامیده می شود).

_نارسایی قلبی: این شرایط خطرناک است و زمانی رخ می دهد که کلیه ها عملکرد درستی ندارند و اجازه می دهند مایعات در بدن جمع شوند.

_جداشدگی جفت: در این شرایط خطرناک، جفت قبل از زایمان از دیواره رحم جدا می شود. در این صورت، کودک شما ممکن است در رحم اکسیژن و مواد غذایی کافی دریافت نکند. همچنین شما دچار خونریزی جدی از واژن می شوید.

_خونریزی پس از زایمان (PPH): در این شرایط زن بعد از زایمان دچار خونریزی سنگین می شود. این شرایط خطرناک ولی نادر است و معمولاً 1 روز بعد از زایمان اتفاق می افتد، اما تا 12 هفته بعد از زایمان نیز امکان وقوع آن وجود دارد.

_اِدم ریوی: در این شرایط مایع در ریه ها جمع می شود و منجر به تنگی نفس می شود.

_سکته: در این شرایط خونرسانی به مغز متوقف می شود. سکته در صورتی اتفاق می افتد که رگی که وظیفه خونرسانی به مغز را بر عهده دارد، مسدود  بشود. یا زمانی رخ می دهد که رگ خونی در مغز پاره می شود.

_مرگ مرتبط با بارداری: در این شرایط زن در طول بارداری یا یک سال بعد از انتهای بارداری خود بر اثر مشکلات مربوط به بارداری می میرد.

پروتئین در ادرار

خطرات فشار خون بالا در بارداری برای جنین

_تولد زودرس: در این شرایط تولد کودک بسیار زود و قبل از 37 هفته بارداری اتفاق می افتد. زن باردار مبتلا به فشار خون بالای شدید یا پره اکلامپسی حتی با درمان نیز ممکن است برای جلوگیری از خطرات جدی برای خود و فرزندش نیاز به زایمان زودرس داشته باشد.

_محدودیت رشد جنین: فشار خون بالا می تواند رگ های خونی در بند ناف را تنگ کند. بند ناف نوزاد را به جفت وصل می کند و اکسیژن و مواد غذایی را از جفت به نوزاد می رساند. اگر فشار خون بالا دارید، جنین شما ممکن است اکسیژن و مواد غذایی کافی دریافت نکند و رشدش آهسته تر شود.

_وزن کم به هنگام تولد: در این شرایط وزن نوزاد کمتر از 2500 گرم می باشد.

_مرگ جنینی: در این شرایط جنین به طور ناگهانی در رحم می میرد.

_مرگ نوزادی. در این شرایط نوزاد در 28 روز اول زندگی خود می میرد.

درمان فشار خون در بارداری

انواع فشارخون در بارداری

فشار خون بالای مزمن:

 این فشار خون بالا قبل از بارداری یا قبل از هفته ی بیستم بارداری رخ می دهد و در زمان زایمان از بین نمی رود. تقریباً از هر 4 زن مبتلا به فشار خون مزمن (25 درصد) در طول بارداری خود دچار مسمومیت بارداری می شوند. اگر در معرض خطر پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری هستید، پزشک می تواند برای پیشگیری از آن برای شما دوز پایینی از آسپیرین را تجویز کند. اگر فشار خون بالای مزمن دارید، پزشک فشار خون شما را در هر معاینه مراقبت بارداری چک می کند. ممکن است لازم باشد فشار خون خود را در خانه نیز بررسی کنید. پزشک ممکن است از سونوگرافی و تست ضربان قلب جنین، رشد و سلامت نوزاد را بررسی کند. 

پزشک همچنین علائم مسمومیت بارداری را چک می کند. اگر قبل از بارداری، برای فشار خون بالای مزمن خود دارو مصرف می کردید، پزشک باید به شما اطمینان دهد که مصرف دارو در طول بارداری منعی ندارد و اگر داروی شما ایمن نباشد، آن را با یک داروی ایمن تر جایگزین می کند. برخی از داروهای فشار خون به نام مهارکننده های ACEو مسدودکننده های گیرنده ی آنژیوتانسین در طول بارداری می توانند به جنین آسیب برسانند.

 فشار خون اغلب در طول نیمه ی اول بارداری افت پیدا می کند. اگر شما قبل از بارداری فشار خون بالای خفیف دارید و برای آن دارو مصرف می کنید، پزشک ممکن است دوز مصرفی شما را کم کند یا ممکن است مصرف دارو را در طول بارداری شما قطع کند. هیچگاه قبل از مشورت با پزشک، مصرف داروی خود را خودسرانه متوقف نکنید. حتی اگر در گذشته داروی فشار خون مصرف نکرده اید، ممکن است لازم باشد در بارداری مصرف آن را شروع کنید.

درمان فشار خون در بارداری با متیل دوپا

فشار خون بالای بارداری:

این نوع فشار خون فقط در زنان باردار اتفاق می افتد و بعد از هفته ی بیستم بارداری شروع می شود و معمولاً بعد از زایمان از بین می رود. این فشار خون بالا معمولاً موجب افزایش اندکی در فشار خون می شود، اما برخی از زنان دچار فشار خون بالای شدید می شوند و ممکن است دچار عوارض جدی تری مانند مسمومیت بارداری شوند. پزشک در طول بارداری شما فشار خون و ادرار شما را در هر معاینه مراقبت بارداری شما چک می کند. او ممکن است از سونوگرافی و تست ضربان قلب جنین برای بررسی رشد و سلامت جنین شما استفاده کند و همچنین شمارش حرکات جنین را برای بررسی زمان و تعداد دفعات حرکات جنین شما انجام دهد. 

روش  شمارش حرکات جنین 

  1. روزانه مدت زمانی را که طول می کشد جنین شما ده بار حرکت کند چک کنید. اگر بیشتر از 2 ساعت طول کشید به پزشک خود اطلاع دهید.
  2. تعداد حرکاتی را که در 1 ساعت احساس می کنید یادداشت کنید. این کار را سه بار در هفته انجام دهید. اگر تعداد حرکات تغییر کرد، به پزشک خود اطلاع دهید.

کنترل فشارخون بالا در بارداری

_تمام چکاپ های مراقبت بارداری خود را انجام دهید، حتی اگر احساس می کنید مشکلی ندارید.

_اگر برای کنترل فشار خون به دارو نیاز دارید، هر روز آن را مصرف کنید. پزشک می تواند در انتخاب داروی ایمن برای شما و جنینتان به شما کمک کند.

_فشار خون خود را در خانه چک کنید.

_غذاهای سالم بخورید. از مصرف غذاهای پرنمک مانند غذاهای کنسروی پرهیز کنید. این غذاها می توانند فشار خون شما را افزایش دهند.

_فعال بمانید. 30 دقیقه فعالیت در روز می تواند به کنترل وزن، کاهش استرس و پیشگیری از مشکلاتی مانند مسمومیت بارداری کمک کند.

_سیگار نکشید، الکل ننوشید و از مصرف داروهای مخدر خودداری کنید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

1.3/5 - (3 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ارمین دوشنبه ۹ تیر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من ۳۵ سالمه وزنم ۹۶ و قدم ۱۸۰ ،،، ۹ ساله صبح ها یه قرص نصف آمولودیپین ۵میخوردم تا اینکه ۶ماهه پیش دستگاه هولتر وصل کردم و دکتر بهم گفت علاوه بر اون باید قرص والسارتان ۸۰ هم هر شب بخورم قبلا‌بعضی وقتا خون بینی میشدم ولی تو این شش ماه نشده بودم تا اینکه دو روز پیش دو بار شدید شدم که بعد از خون بینی فشارم روی ۱۵ روی ۹ بود میخوام ببینم‌نیازی به اضافه کردن دارو هست البته غلظت خون و چربی خون هم دارم که خیلی بالاست ،،،قرص های دیگه که مصرف میکنم لووکسین و قرص اسید اوریک هم چند ماهه مصرف میکنم...ممنون میشم راهنمایی بفرمایین با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۹ تیر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام‌والسارتان رو هم اضافه کنید
  • تصویر کاربر زهره یکشنبه ۱ تیر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 161 مشاهده پرسش
    باسلام.همسرم گاهی فشار خونش به19بروی13میرسید که والزومیکس برایش تجویز شد.هر شب یک قرص.بعد بیست روز الان فشار به 16و نیم بروی9و نیم رسیده.ایا با ادامه دادن این قرص.فشار تنظیم خواهد شد.رژیم. بدون نمک و ...کاملا رعایت ولی متاسفانه سیگار می کشه.لطفا راهنمایی بفرمایید.سپاسگذارم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱ تیر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام هنوز دارو كافي نيست فعلا هيدروكلرتيازيد به دارها اضافه شود
  • تصویر کاربر Mehrnaz شنبه ۳ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    سلام آقاى دكتر همسر من ٣٢ ساله هستند،به تازگى متوجه فشار خون بالا شدن،در منزل با دستگاه،و بسيار استرسى هستن و قبول نميكنن كه دكتر برن،فشار ١٧،١٨ هست چكار كنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۳ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام. فشار خون کشنده خاموشه و عدم درمان اون قلب کلیه چشم و مغزو از کار میندازه ، حتما توجیحشون کنین مراجعه کنن.
  • تصویر کاربر قلیزاده پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 177 مشاهده پرسش
    سلام، پدر من 62 سالشون هست و فشار دست چپشون 13 روی 9 است و فشار دست راستشون 19 روی 9 چند روزه که اینطوریه فشارشون، قرص زیر زبونی هم باعث کاهش فشار نشد، علاوه بر این اسپرین هم خوردن، این رو هم بگم که چندین ساله قرص فشار انتولول هم مصرف میکنن، با وضع کرونا میترسیم که ببریمش دکتر تفاوت این دو فشار به شدت داره نگرانمون میکنه من توی اینترنت دیدم نوشته که انسداد شریان باعثشه و خطرناکه باعث سکته قلب و مغزی میشه ، خواستم بدونم الان تو این وضعیت درست ترین کار چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر صالحي سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 159 مشاهده پرسش
    سلام
    من مادرم ٧٠ سالشونه. فشار خون كنترل شده دارن و داروي. انتنولول ٢٥ مصرف ميكنن
    آيا لازمه تو اين دوران اپيدمي داروش و تغيير بديم؟؟؟
    چون شنيدم با كلروكين تداخل داره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

       سلام خیر نباید این کار انجام شود

  • تصویر کاربر بهناز سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 158 مشاهده پرسش
    سلام من افت فشار خون دارم ك ب ٩روي ٥ميرسه همراه سردرد شديد و احساس سرما كردن هميشه نميتونم دستمو خيلي بالا نگه دارم خواب ميره آزمايش خون دادم كمبود آهن نداشتم ولي پلاكت خون پايين بود(آزمايش بيشتر پلاكت بخاطر كرونا نتونستم انجام بدم) ويتامين D ك قرص ويتامين D ميخورم آيا كمبود پلاكت باعث افت فشار ميشه يا دليل ديگه داره؟ب متخصص قلب بايد مراجعه كنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام خیر ارتباط نداره برای بررسی علت باید معاینه و اکو شوید

  • تصویر کاربر داورزنی سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 169 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب اقای دکتر،وقت شما بخیر
    بسیار قدردادن شما هستیم که در مورود کرونا و.. اطلاع رسانی میفرمایین
    اقای دکتر همسرم۴۴(اقا)سالشون هست و الان حدود ۳هفته هست، که افت فشار پیدا میکنن(۸روی ۴/۵)و یا (۹روی۵/۵) و بی حال میشن و قبلا اینجوری نشده بود و ۳بار در این مدت اینجوری شدند
    با توجه به وضعیت الان که،نمیشه بخاطر کرونا به بیمارستان مراجعه کرد،چه دستوری میدین؟
    ایا مشکلشون جدی هست؟
    نگرانشون هستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر فشار به صورت مزمن پایین هست فعلا نیاز به کار خاصی نیست و بعداً باید از جهت  علل فشار پایین بررسی کامل شوند

      اما اگر فشار به صورت حاد افت کرده است ممکن است موردی خطرناک باشد و باید فوراً ویزیت و معاینه شود

  • تصویر کاربر O یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 167 مشاهده پرسش
    سلام ، خسته نباشین.
    سال جدیدتون مبارک.انشالا که سالی سرشار از سلامتی و موفقیت پیش رو داشته باشین.
    من به خاطر فشارخون قرص کنکور مصرف میکردم که یک بار متاسفانه قرص همراهم نبود و نخوردم اون روز قرص رو و دچار درد های فشارنده تو قفسه ی سینه میشدم.
    خواستم بدونم که میتونه از عوارض مصرف نکردن قرص باشه یا ربطی نداره.
    واین که جدیدا صبح ها خیلی زیر چشام پف میکنه مخصوصا چشم چپم میتونه علائم مربوط به قلب و فشارخون باشه؟
    اخه زیاد جدی نگرفتم ولی یه مدته اطرافیانم نگرانم کردن که از قلبته.
    در ضمن من نوزده سالمه.
    خیلی ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      میتونه به علت عدم مصرف دارو باشه برای پف چشمتون باید بررسی کامل از نظر قلبی و کلیوی شوید

    2. تصویر کاربر O یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
      خیلی ممنون.
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      خواهش میکنم

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهرداد شنبه ۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر عزیز
    وزن ۹۶ ، قد ۱۸۳ و سن ۲۶ ساله
    جناب دکتر من ۶ ماه فمیدم فشار خون دارم حتی زمانی که پیش دکترا های عمومی میرفتم فشارمو میگرفتم میگفتن فشار خونمزم میره بالا به خاطره استرس و هیجتان زیادی همش بهم قرص اسنترا یا پراپرانول ۱۰ میدادن ولی من مصرف نمیکردم ولی زمانی که پیش دکتر متخصص رفتم فشار ازم گرفت دید فشارم روی ۱۶.۵ روی ۱۰.۵ هست گفت فشارت بالا ولی ناگفته نمونه من زمانی که کسی از ازم فشار میگره انقدر حالم بعد میشه که نمیشه توصیف کنم حتی بهم دکتر یک هولتر ۲۴ ساعت داد ولی تو ۲۴ ساعت انقدر استرس دادشتم که از استرس حتی ۱ ثانیه هم خوابم نبرد و دائما در حال راه رفتن بودم که میانگین ۲۴ ساعت هولترم شد ۱۵۳ روی ۸۵ زمانی که استرسم زیاد میشه قلبم انقدر ضربان میگره که زیر ۱۱۰ ضربان قلم نیست ولی پیش دکتر روان پزشکم که رفتم گفت تو فشار خون نداری همش به خاطره اعصابت و استرس زیاد هست دچار بیماری پانیک هستم تقریبا ۱ ماه بود قرص های اکسفورج ۵/۱۶۰ خارجی مصرف میکنم ولی خود سر قرص هامو قطع کردم چون دیدم فشار طبیعی شده ولی یک بار دیدم فشارم از استرس بالا رفته روی ۱۶۵رروی ۱۰.۵ الان باز دارم این قرص های ۳ ماه دارم استفاده میکنم ولی خودم خود سر کردمش نصف ولی فشار خونم بیش از از ۱۲ روی ۸ نیست ولی هر زمان از خواب بلند میشم چون استرس ندارم تالا نشده بیشتر از ۱۲ روی ۸ باشه به نظر شما جناب دکتر باید چی کار کنم دوست ندارم که قرص های فشار خون از این سن بخورم ولی دکتری روان پزشکم میگه اصلا لازم نیست قرص فشار بخوری ولی اعتماد نکردم‌میخواستم‌نظر شمارو بدوننممم با تشکررررر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      به احتمال زیاد فشار ندارید

      به روانپزشک مراجعه کنید

      بعد از درمان اضطراب اگر فشار بابا بود باید دارو مصرف کتید و از نظر علل ثانویه بررسی شوید

  • تصویر کاربر رضا شنبه ۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 177 مشاهده پرسش
    باسلام دوماه عمل بازقلب انجام دادمبعداز یک ماه قرصهای فشاررانخوردم مشکلی هم نداشتم یکدفعه فشارم دیروزرفت بالا علتش چیست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

       سلام

      باید دارو هاتون رو طبق توصیه پزشکتون مصرف کنید

      و برای تغییر دارو حتماً باید با مدارک مراجعه کنید یا با پزشک خود مشورت کنید

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر