دکتر محمد حسین نجفی

تری گلیسرید خون از جمله منبع مهم بدن در تامین انرژی شما هستند، اما در سطوح بالا، تری گلیسرید می تواند به انسداد سرخرگ ها و احتمالا به حمله قلبی یا سکته مغزی منجر شود.

خوشبختانه، راه های بسیاری برای کاهش تری گلیسرید وجود دارد:

۱- چرا تری گلیسیریدها مسئله ساز می شوند؟

تری گلیسیرید بالا می تواند بخشی از یک بیماری به نام سندرم متابولیک ناسالم به حساب بیاید. از دیگر قسمت های این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• کلسترول خوب یا HDL پایین
• فشار خون بالا
• چربی شکم
• قند خون بالا

سندرم متابولیک تا حد زیادی شانس شما را برای ابتلا به بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت افزایش می دهد. نگاهی به آنچه میخورید بیندازید.

خامه اسپرسو، پنیر کبابی ساندویچ، و یا یک اسکوپ بستنی قبل از خواب می تواند منجر به تری گلیسیرید بالا در شما شود. اگر شما اغلب کالری بیشتری میخورید نسبت به آنچه که می سوزانید، تری گلیسیرید شما ممکن است شروع به بالا رفتن کند. بدترین غذاهای پیشنهادی، غذاهای شیرین و سرشار از چربی های اشباع شده، مانند پنیر، شیر و گوشت قرمز می باشد.

۲- نه گفتن به شکر

اگر تری گلیسرید بالایی دارید، قندهایی که می خورید بررسی کنید. قندهای ساده، به ویژه فروکتوز (قند میوه اغلب در میوه ها یافت می شود )، تری گلیسیرید افزایش می دهند. نگاهی به غذاهای ساخته شده با شکر اضافی بیندازید، از جمله نوشابه، آب نبات، بیشتر غلات صبحانه، ماست طعم دار، و بستنی.

۳- کشف شکر پنهان

شکر

یاد بگیرید تا به مقدار قند اضافه شده بر روی برچسب مواد غذایی توجه کنید. به کلماتی از قبیل شکر قهوه ای، قند ذرت، کلماتی با پسوند اوز (دکستروز، فروکتوز، گلوکز، لاکتوز، مالتوز، ساکارز)، کنسانتره آب میوه، شربت نیشکر، قند نیشکر، عسل، قند مالت، ملاس، و قند خام توجه کنید.

۴- تمرکز بر روی فیبرها

غذاهای ساخته شده با آرد سفید تصفیه شده را تعویض کنید، و در آن غلات سبوس دار وارد کنید. خوردن بیشتر محصولات فیبری، به کاهش تری گلیسیرید شما کمک می کند. برای صبحانه، یک کاسه برش های نان جو با انواع توت ها را به جای نان شیرین دونات یا غلات شیرین داشته باشید. در موقع ناهار، سعی کنید یک سالاد پر شده با سبزیجات و لوبیا مصرف کنید. برنج قهوه ای یا کوینولا در شام به جای سیب زمینی یا ماکارونی انتخاب کنید.

۵- خوردن چربی مناسب

چربی کم برای شما خوب است، هنگامی که از نوع سالم باشد. مواد غذایی که به طور طبیعی حاوی چربی های اشباع نشده می باشند را انتخاب کنید: آووکادو، گردو، مرغ بدون پوست، روغن کانولا و روغن زیتون. از چربی های ترانس اجتناب کنید، که در بسیاری از غذاهای فرآوری شده، سیب زمینی سرخ کرده، شیرینی کراکر، کیک، چیپس، و چوب مارگارین یافت می شود. چربی های اشباع شده موجود در گوشت قرمز، بستنی، پنیر، و روغنی پخته کالا را کمتر مصرف کنید.

۶- ماهی را به جای گوشت قرمز انتخاب کنید

ماهی

همان چربی امگا ۳ که برای قلب شما خوب هستند می توانند همچنین به کاهش تری گلیسیرید شما، کمک کنند. دفعه بعدی که خواستید بیرون از خانه غذا بخورید، ماهی به جای یک همبرگر یا استیک سفارش بدهید. حداقل دو بار در هفته ماهی بخورید. ماهی قزل آلا، ماهی خال مخالی، شاه ماهی، قزل آلای دریاچه، ماهی تن آلباکور، ساردین و غیره دارای امگا ۳ بالایی هستند.

۷- آجیل و سبزی ها دیگر منابع خوب امگا ۳

• گردو
• اسفناج
• کلم پیچ
• کلم بروکسل
• سبزی های سالاد
• لوبیا

۸- آیا شما نیاز به مصرف مکمل های امگا ۳ دارید؟

شما می توانید این مورد را از پزشک خود بپرسید. کپسول می تواند به شما مقداری امگا ۳ فشرده بدهد، اما هر کسی به آنها نیاز ندارد. شما ممکن است با انتخاب رژیم های غذایی سالم قادر به کاهش تری گلیسیرید در خود باشید. دوز های بالای امگا ۳ در برخی از افراد می تواند باعث خونریزی شود . اگر پزشکتان مصرف آن را برای شما بی خطر دانست، نگاهی به کپسول هایی با EPA و DHA بیندازید، که دو نوع قدرتمند از امگا ۳ می باشند.

۹- از نوشیدنی های شیرین صرف نظر کنید.

یکی از ساده ترین کارهایی که می توانید برای کاهش تری گلیسیرید خود انجام دهید قطع مصرف نوشیدنی های شیرین می باشد. سودا و دیگر نوشیدنی های شیرین بسته بندی شده با فروکتوز، یک عامل افزایش دهنده تری گلیسیرید به حساب می آیند.

۱۰- کاهش وزن

کاهش وزن

وزن اضافی، به ویژه در ناحیه دور کمر شما نشان از افزایش تری گلیسرید است. یکی از بزرگترین چیزهایی که شما می توانید انجام دهید تا سطح تری گلیسرید شما پایین بیاید، متوقف کردن آن است.

۱۱- فعالیت داشته باشید.

با شروع تمرینات منظم که می تواند در شما در شکل بگیرد ، تری گلیسیرید شما در همان زمان کاهش می یابد. هدف تان را بر روی ۳۰ دقیقه ورزش در پنج روز هفته قرار دهید، و مطمئن شوید که بدن شما به تعرق افتاده و قلب شما پمپاژ بیشتری می کند. شما می توانید تری گلیسیرید خود را ۲۰تا ۳۰٪ کاهش دهید. اگر شما تازه شروع به ورزش کرده اید، سعی کنید شنا، و یا یک پیاده روی سریع در هر روز داشته باشید.

۱۲- یک چکاب داشته باشید.

یک آزمایش خون ساده می تواند تری گلیسیرید بالا را نشان دهد. پزشکتان ممکن است برای مشکلات مرتبط با سلامت نگاهی به آزمایش خون شما بیندازد. این موارد شامل بیماری های کلیوی، کم کاری غده تیروئید ، دیابت و چاقی می شود. در اینجا مقدار عددی تری گلیسیرید در آزمایش خون آورده شده است:

تری گلیسیرید

• عادی – کمتر از ۱۵۰ میلی گرم / دسی لیتر
• مرز – ۱۹۰- ۱۵۵ میلی گرم / دسی لیتر
• بالا – ۴۹۹ – ۲۰۰ میلی گرم / دسی لیتر
• بسیار بالا – بیشتر از ۵۰۰ میلی گرم / دسی لیتر

چه زمانی برای این عادات، نیاز به کمک وجود دارد؟

اگر تغییر در شیوه زندگی به اندازه کافی کمک کننده نیست، پزشکتان ممکن است مصرف یک داروی تجویزی را به شما توصیه نماید. فیبرات، نیاسین، استاتین، و روغن ماهی با دوز بالا تعدادی از گزینه های مورد نظر می باشند. پزشکتان با بررسی سطح چربی های خونی شما تصمیم خواهد گرفت که چه روشی برای شما مناسبتر است.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

4/5 - (86 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر جاهد یکشنبه ۱ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشيد آقاي دكتر جواب سي تي آنژيوگرافي بنظر شما آيا دارو درماني مي باشد يا استنت گذاري با تشكر از زحمات شما
    RCA: IS DOMINANT VESSEL
    .mixed plaques at proximal portion with acceptable distal run off
    .mixed plaques at mid portion with moderate to severe stenosis
    .calcified plaques at distal portion with mild stenosis
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      صرفا بر اساس این نتیجه آنژبو

      اما بدون دیدن بیمار نمیشه نظر کاملا دقیق داد

  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید خدمت پزشک محترم
    من ۲۴ سالم هستش با وزن ۸۶و قد ۱۸۴واسه چکاپ ازمایش دادم که تو اون موقع دیدم ازیم کبدیم بالاست۱۱۳.
    ولی tg بالا نبود و نرمال بود ۱۲۹.
    ولی امروز که بعد سه ماه رفتم دوباره ازمایش دادم tg شده ۳۲۰ولی انزیم کبدی کم شده و شده ۷۲.
    بقیه چربیها نرمال و قند خونم هم نرمال بود
    ممکنه تو سه ماه اینقدر زیاد شه؟
    ممکنه اشتباه باشه؟
    چون یکبار سابقه اشتباه بوده
    پایین میاد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه تغذیتون تغییر کرده

       و ممکنه کبد چرب داشته باشید

      وزنتون رو کم کنید و ورزش هوازی داشته باشید و سه ماه دیگر ازمایش دهید

  • تصویر کاربر صباکمالی جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    دکتردرادامه سوالم ...که تشخیص اسپاسم عروق دادن برام و شما میگین اضطرابی....مدت 3 ماهه ک درد شدید فک هم بهم اضافه شده ک من نورتریپتیلین و گاباپنتین میخورم اما درد رو دارم ...دکتر قلبم میگن مال همون اسپاسم ....و گاهی ضربان قلب من بالا میره.....دکترم میگن ما بدون انژیو تست تحریکی تشخیص قطعی اسپاسم میدیم براتون....ودر ضمن درد سینه من بسیار شدید بود و یک ساعتی طول میکشید بحدی شدید بود ک ازدرد من دست و پام یخ و توان حرف زدن نداشتم.....تشخیص شماچیست؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      به این شکل نمیشه نظر داد

      باید مراجعه کنید و خودتون و مدارکتتون دیده بشید

  • تصویر کاربر Neda پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    سلام من آبان پارسال دی ویتی و آمبولی ریه شدم و الان یکساله که زالرتو مصرف میکنم ولی فروردین پای چپم ورم درد و سنگین بود نمیدونم لخته مجدد بود یا نه داپلر انجام دادم گفتن کرونیک اکیوت دی وی تی و دوباره خرداد همون علائم و داشتم دکتر برام ام آر وی نوشتن گه واریس توی پای چپم بود و الان دو روز دوباره پام سنگینه و بی حس و ورم شدید مبخواستم بدونم دلیلش چیه مدام ورم داره سنگینه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      احتمالا نارسایی وریدی دارید

      جهت معاینه و بررسی مراجعه کنید

  • تصویر کاربر پیمان شنبه ۴ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    ببخشید شما نقش زردچوبه در جلوگیری از رسوب چربی در دیواره عروق رو تائید می کنید؟ من این مورد رو در مطب یکی از جراحان قلب خوندم. همچنین اینکه گفته میشه سیر و پیاز میتونن از گرفتگی عروق جلوگیری کنن و یا دستکم در این زمینه کمک کننده باشن، حرف درستیه؟
    با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۴ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      مطالعه دقیق و علمی انجام نشده و نمیشه اظهار نظر کرد

  • تصویر کاربر فرشید شنبه ۱۱ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    عرض سلام و احترام،بنده با توجه به فشار خون نونزده و تپش قلبم به دکتر مراجعه کردم و در ازمایشم تریگلیسیرید خونم 621 بود،و مشکلی در نوار قلب و اکو نداشتم ال.دی.ال و اچ.دی.ال هم نرمال بود،الان هم احساس تکان خوردن قلبم موقع ضربانش رو با مقداری درد کوچک دارم،لطفا داروی پیشنهادی رو لطف کنید بفرمایید تا تهیه و استفاده کنم.ناگفته نماند بدنسازی میرم که بعد یکسال استارت زدم تمریناتم رو که این مشکل مانع به رفتن به باشگاه شد،ایا میتونم برم تمرین یا خیر؟
    بسیار ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۱ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید فشار خون مرتب چک شود و یا هولتر فشار ببندید اگر فشار بالا باشد باید دارو سروع شود و از نظر علل ثانویه فشار بررسی شوید باید داروهای هورمونی رو قطع کنید چون میتونه عامل فشار باشه

      ب ای چربی هم فنوفیبرات ۲۰۰ روزی یک عددد مصرف کنید

  • تصویر کاربر مريم یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    باسلام و احترام
    آقاي دكتر شوهر من 39 سالشه، آزمايش خون داده تري گيليسيريد خونش 450 است، ميزان LDL و HDL خونش خوبه، براي كاهش اون چيكار بايد كرد. در ضمن اين مشكلشون فكر كنم ارثي باشه آقاي دكتر. نياز به دارو هم داره يا با رژيم غذايي و ورزش هم ميشه كم كرد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      میشه دارو هم مصرف نکرد

      ولی اگر با رژیم و ورزش کم نشد فنوفیبرات ۲۰۰ روزی یک عدد

    2. تصویر کاربر مريم یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 4 سال پیش)
      آقاي دكتر بعد از گذشت چند ماه مجدد آزمايش بدن و اينكه امكانش هست بفرماييد چه چيزهايي رو بهتر هست مصرف كنند و چه غذاهايي مصرف نكنند
    3. تصویر کاربر مريم یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 4 سال پیش)
      ضمن تشكر از شما ،آقاي دكتر امكانش هست بفرماييد بعد از گذشت چند ماه بايد مجدد آزمايش بدن و اينكه چه غذاهايي را مصرف كرده و از خوردن چه غذاهايي پرهيز كنند. ممنون از شما
    4. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      ۳ ماه

      رژیم غذایی باکربوهیدرات پایین

      با متخصث تغذیه مشورت کنید

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مسعود یکشنبه ۱۲ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 233 مشاهده پرسش
    سلام دو هفته پیش بعد اینکه سوزش قفسه سینه داشتم به متخصص قلب مراجعه کردم بعد نوار و تست ورزش و اکو گفت قلبت سالمه دارو معده ای داد با الپرازولام عصبی اما هنوز بعضی وقتی حس میکنم چیزی تو گلوم گیر کرده بی اشتهام و دست و گردن سمت چپ خواب میرن بشتر شبا چند بار از تو خواب پریدم دست و پای چپم کاملا خواب و بی خس بودن کلا سمت چپ بدنم بیشتر دست و کتف یک احساسی دارم انگار عصبی شبیه خواب رفتگی ولی سوزش سینه خیلی کمتر شده یکم نیسوزه بعد غذا که بخاطر معده هست و لی نمیدونم خواب رفتگی سمت چپ بدنم چشم از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۲ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اینها علایم اضطرابیه

      به روانپزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر سعید جمعه ۱۹ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    با درود خدمت جناب دکتر.
    من یه مرد ۴۰ساله متأهل هستم که طی دوره یکـماهه دو بارآزمایش خون دادم و بار اول تریگلیسرید ۳۶۰ و بار دوم که چند روز پیش بوده رو ۳۹۰ هس.
    مادرم هم نزدیک به ۲۰سال که گرفتار کلسترول و TGبالا هس.
    ممکنه بفرمایید چه دارویی می تونه سطح تری گلسیریدمن را پایین بیاره. در واقع در طول عمرم هربار آزمایش دادم همیشه تریگلیسرید و کلسترول بالا داشتم و تا الان هیچ دارویی برای کاهش اون استفاده نکردم.
    با سپاس و بدرود.ـ
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۹ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      فنوفیبرات ۲۰۰ روزی یک عدد

  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۸ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخير.جناب دکتر من 22 سالمه حدودا ی ماه پیش آزمايش دادم میزان تری گلیسریدم 102 بود دو هفته بعد دل درد داشتم باز ازمایش دادم دیدم شده 340 ، علت و راه درمانی سراغ دارید ک استفاده کنم?
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۸ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه خطای ازمایشگاه باشه

      بهتره دوباره ازمایش دهید

    2. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۸ مهر ۹۸( 4 سال پیش)
      بعد ازمایش اول دوبار ازمایش دادم ک هردو بالای 300 بود،قرصی یا درمانی هس ک استفاده کنم?
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۸ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      فنوفیبرات ۲۰۰ روزی یک عدد

    4. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۸ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      فنوفیبرات ۲۰۰ روزی یک عدد

      و ورزش و کاهش وزن

    5. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۸ مهر ۹۸( 4 سال پیش)
      ببخشید دکتر تری گلیسرید با زردی ارتباطی نداره،چون من موقعی ک ازمایش دادم و بالای 300 بود بیماری زردی گرفتم و یخورده آنزيم کبدم بالا رفت
    6. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۸ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام خیر اما بهتره به دکتر داخلی مراجعه کنید

      گاهی البته مشکلات کبدی باعث تغییرات در میزان چربی میشه باید بیشتر بررسی شوید

    7. نمایش سایر 5 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر