پرولاپس دریچه میترال

پرولاپس دریچه میترال یکی از بیماری های خوش خیم دریچه میترال قلب می‌باشد، تپش قلب به نسبت شایع است و افرادی که این مسئله را دارند، باکمی فعالیت بدنی دچار درد و تپش قلب می‌شوند.

مصرف‌ بعضی‌ از مواد و داروها مثل‌ کافئین، کوکایین، افدرین‌ یا سایر داروهای‌ تقویت‌کننده‌ دستگاه‌ سمپاتیک‌، دکونژستان‌ها، داروهای‌ کم‌کننده‌ اشتها، قهوه‌ زیاد، کولا و سایر محرکها با یا بدون‌ کافئین، آمفتامین‌ها و سیگار باعث تپش قلب می‌شوند.

علائم همراه پرولاپس دریچه میترال

تشخیص بیماری زمینه‌ای عمدتا بر اساس سایر علائم و یافته‌های همراه داده می‌شود. تپش قلب همراه با علائمی مانند سرگیجه، سیاهی رفتن چشم‌ها، تنگی نفس ، سرفه‌ ناخودآگاه‌ ، درد قفسه سینه، غش‌ کردن‌ یا احساس‌ وقوع مرگ‌ یا در زمینه بیماری های قلبی نیاز به بررسی بیشتر دارد و باید فورا به اورژانس مراجعه کرد.

تشخیص علت پرولاپس دریچه میترال

کسی که دچار تپش قلب می‌شود باید در هر حال به پزشک مراجعه نماید. پس از انجام معاینات لازم نوار قلب از بیمار گرفته می‌شود که تا حد زیادی می‌تواند علت تپش قلب را مشخص کند. گاه نیز انجام آزمایشهایی برای تشخیص برخی بیماریهای زمینه‌ای لازم است. در نهایت اگر علت پرولاپس دریچه میترال مشخص نشود، دستگاهی به نام هولترمونیتور یا نوار قلب متحرک به فرد متصل می‌شود تا در طول ۲۴ ساعت نوار قلب مداوم از بیمار گرفته شود. در طی این مدت اگر فرد دچار تپش قلب گردد، نوار قلب در همان حالت از بیمار گرفته شده و نوع آریتمی قلب فرد مشخص می شود. علاوه بر هولتر مانیتورینگ، می‌توان از تست ورزش جهت القائ برخی آریتمی های خطرناک استفاده کرد تا پزشک و بیمار اطمینان حاصل کنند که فعالیت شدید ، عامل بوجود آورنده آریتمی خطرناک نیست.

درمان پرولاپس دریچه میترال در بیماری های قلبی

اصول درمان پرولاپس دریچه میترال بر حذف عامل بوجود آورنده (دارو، تنباکو، قهوه، چای و الکل) تشخیص و درمان بیماریهای همراه (پرکاری تیروئید، افت قند خون، علائم یائسگی و اضطراب) و درمان آریتمی خاص تشخیص داده شده، استوار است. در اکثر موارد با رعایت عادات مناسب زندگی و تغذیه، پرهیز از استرس ها و هیجانات و انجام ندادن فعالیت های ورزشی نامتناسب، تپش قلب فرد بهبود می‌یابد.
به منظور خاتمه دادن برخی آریتمی باز چرخشی، گاهی مانورهای واگی متعدد توسط پزشک یا توسط فرد آموزش دیده انجام می‌شود که با تحریک عصب واگ باعث برگشت تپش قلب در بعضی از آریتمی‌ها ‌شوند مثل:
ماساژ ناحیه‌ کاروتید گردن‌ (البته‌ منوط‌ به‌ اجازه پزشک و این‌ که‌ روش‌ انجام‌ بدون‌ خطر این‌ تکنیک‌ را فرا گرفته‌ باشید.)
نگاه‌ داشتن‌ نفس‌ به‌طور کوتاه‌مدت‌
سرفه پی‌در‌پی
نیشگون‌ گرفتن‌ از پوست‌ بازو به‌ قدری‌ که‌ باعث‌ درد شود.
زدن‌ آب‌ سرد به‌ صورت ‌، فرو بردن‌ سر در آب‌ سرد به‌ مدت‌ کوتاه‌ ، یا دوش‌ سرد بطوری‌ که‌ آب‌ سرد روی‌ سر بریزد.
مانور والسالوا: در بینی‌ و دهان‌ خود را بگیرید و سعی‌ کنید در همین حال به‌ هوا را از بینی‌ خارج‌ کنید بطوری‌ که‌ احساس‌ کنید پرده‌های‌ گوش‌ به‌ سمت‌ بیرون‌ حرکت‌ می‌کنند.

درمان دارویی پرولاپس دریچه میترال

در مواردی‌ که‌ حمله‌ تند ضربانی‌ تکرار می‌شود، امکان‌ دارد یک‌ یا چند دارو برای‌ کنترل‌ ضربان‌ قلب‌ و درمان پرولاپس دریچه میترال تجویز شوند. در مواردی که تپش قلب در اثر آریتمی های قلبی ایجاد شده باشد، داروهایی مانند دیگوکسین، کینیدین‌، مسدودکننده‌های‌ کانال‌ کلسیم، پروکاینامید، و داروهای ضد‌ بتا آدرنرژیک‌ تجویز می‌شوند. در آریتمی‌ها اگر ضربان‌ قلب‌ به‌ حالت‌ طبیعی‌ باز گردانده‌ نشود، امکان‌ دارد نارسایی‌ احتقانی‌ قلب، حمله‌ قلبی ، یا ایست‌ قلبی، که‌ جان‌ بیمار را به‌ خطر می‌اندازند، رخ‌ دهند.
گاهی نیز لازم می‌شود که برای تنظیم ضربان قلب در بیماران دچار برادی کاردی (ضربان قلب پایین)، دستگاهی به نام ضربانساز قلب (Pace maker) در سینه بیمار جاسازی شود تا در مواقع ضروری ضربان قلب بیمار را تنظیم نماید.
ندرتاً استفاده‌ از شوک‌ الکتریکی‌ جهت خاتمه به آریتمی لازم می‌شود.

شما نیز می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.


دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران و فوق تخصص آنژیوپلاستی

[WpProQuiz 2]

پرولاپس دریچه میترال
5 (100%) 1 رای

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربربيتا چهارشنبه ۱۶ مرداد ۹۸( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشيد... من الا يه مدت هست که افتادگي دريچه ميترال دارم. گاهي اوقات دردمي گيره خيلي توري که دست چپم احساس بي حسي ميکنه وتا پشتم تيرمي کشه ميخواستم بدون مشکل نيست.
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفیچهارشنبه ۱۶ مرداد ۹۸( 1 هفته پیش)

      سلام

      افتادگی دریچه چیز مهمی نیست و درد نمیده

      بممکنه اضطراب داشته باشید

  • تصویر کاربرآیناز جمعه ۴ مرداد ۹۸( 3 هفته پیش) مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من خانم هسم ۱۸سالمه از کودکی هروقت ورزش میکردم یا زنگای ورزش زیر دنده چپم درد میگرفت و ب سختی نفس میکشیدم طوری ک با هرنفسم واقعا سینه ام درد میگرفت اما بهش توجهی نکردم الان که بزرگتر شدم از۱۷سالگیم موقع ناراحتی یا ورزش هم درد شدیدی احساس میکنم و الان ۲ماهی میگزره ک دائم احساس سوزش میکنم هفته گذشته پیش پزشک قلب رفتم و گفت افتادگی دریچه میترال داری و یه قرص پرانول ۱۰داد و گفت فقد ناراحت نباید بشی و پله نباید بری زیاد و گفت هر۳سال ی اکو باید برم...تشخیص شما چی میتونه باشه؟ایا ممکنه افتادگی شدیدتربشه؟این مشکل روی بارداری اثرمیزاره؟
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفیجمعه ۴ مرداد ۹۸( 3 هفته پیش)

      سلام

      افتادگی دریچه میترال مهم نیست و باعث این علایم نمیشه

      اگر اضطراب دارید به روانپزشک مراجعه کنید

      اگر بهتر نشدید تست ورزش شوید

  • تصویر کاربرپونه شنبه ۱۸ خرداد ۹۸( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    من ۱۸ سالمه و حدود ۲ سالی میشه که در قفسه سینه ام احساس درد و کوبش احساس میکنم که پارسال به متخصص قلب مراجعه کردم و تشخیص پرولاپس دادند و البته گفتند که مشکلی وجود نداره و نیاز به دارو هم نیست ! اما در معرض استرس و فشار روحی قرار نگیر ...
    امسال ک کنکور دارم و استرس زیاد شده
    احساس دردهای شدیدتر و تنگی نفس حتی زمانی ک فعالیت ندارم رو دارم به طوری که از شدت درد چند ثانیه باید نفسمو حبس کنم تا از بین بره ...
    و خب از اونجایی ک خانواده حس میکنن من درد ندارم و دروغ میگم :) شرایط اکوی مجدد رو ندارم ( البته بگم متخصص گفته بود ۲ سال یکبار اکو انجام بده ) سوالم از شما اینه ک آیا خطری وجود نداره یا امکان داره میزان افتادگی بیشتر شده باشه؟ وآیا دارویی هست ک برطرف کننده این درد باشه ؟ چون واقعا خسته شدم دیگه
    همش گز گز دست چپ و تپش قلب و دردهای طولانی ...
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفیشنبه ۱۸ خرداد ۹۸( 2 ماه پیش)

      به روانپزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربرنیلوفر چهارشنبه ۴ اردیبهشت ۹۸( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    وقت بخیر ممنونم ازینکه با حوصله جواب تک تک ماهایی که بعد خدا امیدمون به شماست میدید.
    آقای دکتر در مراجعه به پزشک متخصص قلب تشخیص پرولاپس رو دادند و دکترم گفت خیلی خیلی ناچیز برگشت خون هست و mr t رو علامت زدند و بمن گفتند هر ۵ سال بیا اکو و همچین ماه های آخر بارداری.
    اما من ازون روز ترسیدم و میترسم نکنه بارداری باعث بشه نارسایی بیشتر بشه. نا گفته نماند من ده سال پیش هم رفتم اکو و اون موقع هم خاطرم هست دکتر دیگه ای بودن گفتن پرولاپس و یکمی نارسایی اما بچه بودم جدی نگرفتم. کلا فراموش کرده بودم و نرفته بودم دکتر تا اینکه از استرس تپش قلب گرفتم و دوباره رفتم و دکترم گفت انقدر ناچیزه مقدار نارسایی که شاید من حتی دفه بعد نبینم. ولی نگرانم از آینده میترسم ازون روز که فهمیدم mr t دارم و سرچ کردم ترس همه وجودمو گرفته.
    دکترم روز اول بهم نگفت mr دارم خودم دیدم نوشته mr t بعد ازش پرسیدم چرا نگفتید گفت چون خیلی کمه. اما یه اما میترسم از بارداری که نکنه باعث پیشرفت نارسایی بشه.
    ممنون میشم راهنماییم کنید.
    عکس نتیجه اکو رو از طریق تلگرام قبلا براتون فرستادم.با اسم خودم نیلوفر
    Lvef 60 کم نیست برای ۳۰ سال سن.
    راستی آقای دکتر من چکار کنم که پیشرفت نکنه.
    در ضمن برای اضطرابم تحت درمانم. ممنونم
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفیچهارشنبه ۴ اردیبهشت ۹۸( 3 ماه پیش)

      سلام

      پرولامس و نارسایی خفیف مهم نیست و بدتر نمیشه و جای نگرانی نداره

  • تصویر کاربرنیلوفر یکشنبه ۸ اردیبهشت ۹۸( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام
    جناب آقای
    لطف میفرمایید من رو راهنمایی کنید و اینکه آیا امکان پیشرفت نارسایی وجود دارد؟ من چکارهایی میتونم انجام بدم که پیشرفت نکنه.
    ۳۰ ساله و خانم هستم.
    پرولاپس و mr t
    1. تصویر کاربرنیلوفریکشنبه ۱ اردیبهشت ۹۸( 3 ماه پیش)
      بارداری مشکل ساز نیست؟ باعث افزایش یا پیشرفت mr نمیشه؟ آقای دکتر لطف میکنید اگر جواب بدید.
      در طول بارداری نیاز به اکو مجدد هست یا خیر؟
    2. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفییکشنبه ۸ اردیبهشت ۹۸( 3 ماه پیش)

      سلام

      اصلا مهم نیست و جای نگرانی نداره و نیاز به کار خاصی نداره و بارداری بی خطره

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر