دکتر محمد حسین نجفی

عمل جراحی قلب چندین مدل مختلف دارد که رایج ترین آنها بای پس عروق کرونر (CABG) یا جراحی بای پس است که با نام عمل قلب باز نیز شناخته می شود. در ادامه به بررسی سایر روش های جراحی قلب می پردازیم.

جراحی قلب باز

عمل جراحی بای پس عروق کرونر یا جراحی قلب باز شامل استفاده از بخش سالم رگ های خونی قسمت هایی از بدن برای دور زدن بخشی از شریان کرونر آسیب دیده یا مسدود شده می باشد. در جراحی عمل قلب باز با ایجاد یک مسیر جدید برای جریان خون، عضله قلب به خون غنی از اکسیژنی که برای فعالیت مناسب نیاز دارد، دست خواهد یافت.

در طول جراحی قلب بای پس، سینه (استرنوم) باز شده، قلب متوقف شده و خون به دستگاه قلبی-ریوی ارسال می گردد. بر خلاف انواع دیگر جراحی قلب باز ، حفرات قلبی در طول عمل جراحی بای پس باز نمی شوند.

بای پس تکی، بای پس دوگانه، دور زدن سه تایی یا چهارتایی به تعداد شریان های مورد نیاز انجام می شود.

ترمیم دریچه و یا جایگزینی

دریچه های قلب نقش کلیدی را در این جریان خون یک طرفه و باز و بسته شدن با هر ضربان قلب بازی می کنند. تغییرات فشار در پشت و در مقابل دریچه به آنها اجازه می دهد تا برای باز کردن فلپ مانند دریچه یک طرفه و فقط در زمان مناسب باز شوند و سپس آنها برای جلوگیری از جریان برگشتی خون محکم بسته شوند.

جراحی قلب جایگزینی دریچه

دو تا از شایع ترین انواع مشکلات دریچه قلب که نیاز به عمل جراحی قلب دارند:

۱- تنگی دریچه قلب

در تنگی دریچه میترال ، لت ها به اندازه کافی باز نمی شوند و تنها مقدار کمی از خون می تواند از طریق دریچه جریان یابد. تنگی (استنوز) هنگامی رخ می دهد که لت ها ضخیم، سفت و یا بهم ترکیب شده باشند. جراحی دریچه برای باز کردن دریچه ی تنگ و یا جایگزین کردن آن با یکی از دریچه های جدید انجام می شود.

۲- نارسایی دریچه قلب

نارسایی دریچه قلب به معنی نارسایی یا عدم کارایی مناسب دریچه قلب است، در این حالت دریچه به درستی به جای حرکت در جهت مناسب به سمت جلو بسته نمی شود و خون به عقب نشت می کند. جراحی دریچه قلب برای تنگی یا تعویض دریچه مورد نیاز است.

ترمیم و جراحی دریچه قلب شامل جراحی بازسازی دریچه است تا مجدد به درستی کار کند. تعویض دریچه بدان معنی است که دریچه با یک دریچه بیولوژیکی قلب (ساخته شده از حیوانات و یا بافتهای بدن انسان) و یا یک دریچه مکانیکی قلب (ساخته شده از موادی مانند پلاستیک، کربن، یا فلز) جایگزین گردد.

جراحی آریتمی

جراحی قلب درمان آریتمی قلبیهر بی نظمی در ریتم طبیعی قلب یک آریتمی نامیده می شود. آریتمی معمولا برای اولین بار با داروهایی درمان می شود. درمان های دیگر ممکن است شامل:

۱- شوک قلبی کاردیوورژن که در آن متخصص قلب و عروق و یا جراح قلب با استفاده ازشوک قلبی آن را به پایان رسانده و قلب را به ریتم طبیعی برمی گرداند.

۲- کاتتر ابلیشن (فرسایشی) که در آن متخصص قلب و عروق با استفاده از یک ابزار خاص برای از بین بردن (برداشتن) سلولی که باعث آریتمی می شود، اقدام می کند. این روش در محل انجام کاتتریزاسیون قلبی (کت لب) انجام می شود.

۳- دستگاه های کنترل کننده ریتم و سرعت، از جمله ضربان ساز قلب ( پیس میکر) و دفیبریلاتورهای کاشتنی قلبی (ICD ها). بیماران می توانند این دستگاه های کاشتنی قلب را در اتاق عمل و یا کت لب دریافت کنند.

۴- هنگامی که این درمان ها کار نکنند، جراحی قلب ممکن است لازم باشد. یک نوع از این عمل جراحی قلب ، جراحی قلب ماز Maze surgery نامیده می شود. در عمل جراحی ماز، جراحان یک پیچ و خم جدید از مسیرهای الکتریکی جدید ایجاد می کنند که به پالس های الکتریکی اجازه می دهد تا به راحتی از طریق قلب حرکت کنند. جراحی قلب ماز اغلب برای درمان یک نوع آریتمی به نام فیبریلاسیون دهلیزی مورد استفاده قرار می گیرد. فیبریلاسیون دهلیزی شایعترین نوع آریتمی است.

ترمیم آنوریسم

آنوریسم یک برآمدگی کیسه مانند است که در یک رگ خونی یا در دیواره قلب ایجاد می شود. آنوریسم هنگامی رخ می دهد که دیواره یک رگ خونی یا قلب تضعیف شده باشد. فشار نیروهای خون باعث بیرون زدگی آن می شود. آنوریسم اغلب می تواند قبل از آن که بترکد، ترمیم گردد. عمل جراحی شامل جایگزینی بخش ضعیف شده رگ های خونی و قلب با پچ یا لوله مصنوعی است (که پیوند نامیده می شود).

جراحی قلب انوریسم شکمیآنوریسم در دیواره قلب اغلب در حفره پایینی سمت چپ (به نام بطن چپ) رخ می دهد. این آنوریسم، آنوریسم بطن چپ نامیده می شود و ممکن است پس از حمله قلبی ایجاد شود. (حمله قلبی می تواند دیواره بطن چپ را تضعیف کند) اگر آنوریسم بطن چپ منجر به نامنظم شدن ضربان قلب و یا نارسایی قلبی شود، ممکن است عمل قلب باز برای حذف بخش آسیب دیده از دیواره انجام شود.

(Transmyocardial Laser Revascularization  (TMLR

آنژین صدری دردی است که شما احساس می کنید درست در زمانی که عروق در قلب شما بیمار می شوند (که عروق کرونر نامیده می شود) و نمی توانند خون کافی در زمان طولانی تر را برای بخشی از قلب که به اکسیژن نیاز دارد، فراهم کنند. فقدان اکسیژن رسانی کافی به قلب منجر به ایسکمی می گردد. آنژین معمولا هنگامی رخ می دهد که قلب شما دارای یک نیاز اضافی به خون غنی از اکسیژن می گردد، از جمله در طی ورزش. آنژین تقریبا همیشه توسط بیماری عروق کرونر (CAD) ایجاد می شود.

جراحی قلب با لیزر

لیزر Transmyocardial عروق (TMLR) روشی است که با استفاده از لیزر کانال هایی در عضله قلب ایجاد می کند و تلاش می کند تا جریان خون اجازه حرکت از محفظه قلب را مستقیما به درون عضله قلب پیدا کند.

اگر جریان خون افزایش یابد، اکسیژن بیشتری می تواند به قلب برسد. این روش تنها به عنوان آخرین چاره انجام می شود. به عنوان مثال، TMLR ممکن است در بیمارانی که قبلا تحت بسیاری از عملیات های بای پس عروق کرونر داشته اند و نمی توانند عملیات بای پس دیگری داشته باشند، انجام شود.

اندآرترکتومی کاروتید Endarterectomy

بیماری عروق کاروتید، شریان های منتهی به سر و مغز را تحت تاثیر قرار می دهد. مانند قلب، سلول های مغز هم نیاز به یک منبع ثابت از خون غنی از اکسیژن دارند. این جریان خون به مغز توسط ۲ شریان کاروتید بزرگ در جلوی گردن شما و با ۲ شریان مهره ای کوچکتر در پشت گردن تان تحویل داده می شود. سکته مغزی اغلب زمانی رخ می دهد که پلاک های چربی شریان های کاروتید را مسدود می کنند و مغز اکسیژن کافی دریافت نمی کند.

جراحی قلب اندآرترکتومی کاروتید

اندآرترکتومی کاروتید رایج ترین درمان جراحی برای بیماری شریان کاروتید است. جراحان یک برش در محل انسداد در گردن ایجاد کرده و یک لوله را در بالا و پایین انسداد برای تغییر مسیر جریان خون قرار می دهند. جراحان پس از آن می توانند پلاک چربی را حذف کنند.

اندآرترکتومی کاروتید همچنین می تواند با استفاده از روشی که به راه اندازی مجدد جریان خون نیاز ندارد، انجام شود. در این روش، جراح، جریان خون را به اندازه کافی طولانی متوقف می کند تا انسداد عروق از طریق پوست برطرف شود.

پیوند قلب

پیوند قلب را می توان برای بسیاری از مشکلات قلبی که باعث آسیب رساندن به عضله قلب می شوند، انجام داد. جراح قلب به طور معمول پیوند قلب برای دو مشکل رایج قلبی کاردیومیوپاتی ایدیوپاتیک (بیماری عضله قلب بدون علت شناخته شده) و بیماری عروق کرونر (ساخت پلاک در شریان های قلب) به کار می برد.

مشکل قلبی که وخیم می شود، قلب ضعیف تر رشد می کند و کمتر قادر به پمپاژ خون غنی از اکسیژن به سایر نقاط بدن می گردد. از آنجا که قلب باید برای پمپ کردن خون از طریق بدن سخت تر کار کند، این تلاش برای کار اضافی قلب را بزرگ (هایپرتروفی) می سازد. در آن زمان، قلب برای پمپاژ خون سختتر کار کرده که آن را به سادگی ممکن است فرسوده سازد و غلبه بر بیماری و حتی قادر به پاسخگویی به کوچکترین خواسته پمپاژی نمی باشد.

داروها، دستگاه ها برای کمک به قلب و درمان های دیگر (از جمله سلول های بنیادی) گاهی اوقات می توانند کمک کننده باشند و حتی شرایط بیمار را بهبود بخشند. اما هنگامی که این درمانها ناموفق باشند، پیوند قلب تنها گزینه ی درمانی خواهد بود.

برای انجام جراحی قلب باز و یا مشورت در این زمینه با همکار خوبم دکتر حسین زاده جراح قلب از طریق لینک زیر می توانید در ارتباط باشید و پرسش های خود را مطرح نمایید:

پرسش از جراح قلب

3.4/5 - (14 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    ایا جراحی نارسایی دریچه و گرفتگی عروق همزمان انجام می شود و ایا در حین عمل خطر وجود دارد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بله

      کاملا به شرایط هر بینار بستگی داره

  • تصویر کاربر فرهاد چهارشنبه ۲۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر میخاستم بدونم عمل گرفتگی رگ سخت هستش یا عمل تعویض دریچه ائورت ممنونم میشم جواب بدین؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      کاملا در هر بیمار بسته به شرایط،بیمار فرق داره

  • تصویر کاربر صالح یکشنبه ۲۵ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 209 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدر بنده مدت ۱۰ ساله که دچار گرفتگی عروق شده و همین یک ماه پیش آنژیوگرافی انجام داده که نتیجه اون گرفتگی ۱۰۰ درصد رگ LAD دچار گرفتگی هست و نیاز به عمل باز داره ولی پدر بنده به هیچ عنوان به عمل باز اعتقاد نداره و حاضر به انجامش نیست میخواستم بپرسم روش دیگری مثل عمل باز لیزری وجود داره برای باز کردن عروق؟؟ با تشکر فراوان از جناب دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۵ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      خیر

  • تصویر کاربر نسیم یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید میخاستم بدونم اگه جراحی قلب داشته باشیم تا چند وقت بعد می تونیم از تلفن همراه استفاده کنیم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      کلا منعی نداره

  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خوبید بنده چاقو خوردگی بطن راست که خورده بود همه کار کردم خوب در امده اکو و سی تی انژیو اقا دکتر یک سوال بنده توراکتومی اورژانسی بوده الان چهار ماه میگذره درد ندارم ولی ان سینه ام ازده و سینه که باز شده گرفته هست یک جوری هست خفه هست ازاد نیست انگار یک چیزی گذاشتن رو قفسه سینه چپم چیکار باید بکنم ؟خوب میشه ؟بعدش هم میتونم بدنسازی کار کنم چیز سنگین بلند کنم؟جای بیخه هم وسیع هست ۲۵ سانتیمتر کمی هم برجستگی داره چیکار باید بکنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد جهت معاينه و بررسي بيشتر مثل تست ورزش مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر کیوان دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    با سلام مادرم 3ماه پیش درهین راه رفتن دوچار تپش قلبی شدن که به اوژنس بیمارستان مراجعه کردیم که دکتر اروژنس نوار قلب گرفتن ودکتر متخصص قلب نوار قلب با اکو رو نگاه کردن تشخیص گشادی دریچه قلب رو دادن که گفتن فعلا نیاز به عمل ندارن ولی الان تقریبا نزدیک یک هفته هستش دوچار نامنظمی ریتمی قلبی شده که الان دوکتر براش قرص وارفارین تجویز کرده چون دکترد میگه احتمالی سکته مغزی وجود داره ایادر حال حاظر نیاز به عمل یا کار خاصی هست باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بيمار و مدارك بايد ديده شوند تا بشه اظهار نظر كرد
    2. تصویر کاربر کیوان پنجشنبه ۲۷ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      باسلام خدمت دکتر اکو ونوار قلب رو براتون بفرستم از طریق اسکن
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۷ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      بفرستيد
    4. تصویر کاربر کیوان پنجشنبه ۲۷ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام خدمت دکتر
    5. تصویر کاربر کیوان پنجشنبه ۲۷ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      مدارک جهت مشاهد جناب دکتر
    6. تصویر کاربر کیوان پنجشنبه ۲۷ دی ۹۷( 5 سال پیش)
    7. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      بهتره اكو مري هم انجام بشه
      براي نظر قطعي بيمار بايد ويزيت شود چون شرح حال در اين مورد بسيار مهمه
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 136 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر عمل استرونومی زود خوب میشود یا توراکتومی برای قلب سوال دوم کدام سریع خوب میشود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      فرقي نداره
  • تصویر کاربر محمدرضا دوشنبه ۱۰ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    سلام بابام زمانی که زفت ازمایش خون بده خونش نمی اومد مراجعه کردم به متخصص قلب در شهرستان ایشون معاینه کردن گفتند قلبشون 20 درصد بیشتر کار نمیکنه و باید باتری گذاشته شه وسی تی انژیو شدن و گفتن عروق ها و رگها گرفتگی نداره فقط یه قسمت قلبش کار نمیکنه به گفته پزشک از 3 سیم دوسیم از کار افتاده و 1 سیم کار میکنه نگرانمون کرده با گفتنشون و 3 تا قرص کنکور والساکور و پلرون 25 داده وگفته تا 3 ماه مصرف کته اگه بهتر نشد باید باتری بزازیم در ضمن گفتن قلبشون بزرگ شده الان نمیدونم چیکار کنم ایا قرص استفاده کنه یا همین حالا اقدام به عمل کنیم لطفا کمک کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۰ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بيمار و مدلرك بايد رويت بشه
      گاهي باطري لازمه و ميتونه در بهبود وضعيت قلب كمك كنه
  • تصویر کاربر سهیلا شنبه ۱ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    مادرم 57 سال دارن.شنبه 24 اذر انژیو انجام دادن که پزشک گفتن سه تا از رگهاشون مشکل داره..هم عمل قلب باز هم فنر را پیشنهاد دادن..
    و البته گفتن که کراتنین هم بالاست بنظرم گفتن 2.2 هست که نمیدونم قبلا هم بوده چون ما توی آزمایشات قبلی متوجه نشدیم. ولی الان بعداز انژیو اعلام کردن. ضمن اینکه مادرم دیابت .فشارخون و چربی خون دارن وکم خون هم هستن هموگلوبین خون 9 هست..
    وپیشنهاد شد چهارشنبه عمل قلب باز انجام بدن.
    ما خیلی نگرانیم و اطلاعاتی هم نداریم میشه مارو راهنمایی کنید..
    که ایا عمل قلب باز انجام بدن؟
    آیا این زمان مناسب هست یا صبر کنیم؟
    ممکنه کلیه آسیب ببینه یا مجبور به دیالیز بشه؟
    دکتر اصدق پور و بیمارستان ولیعصر قراره عمل انجام بدن نظرتون چیه برای راهنمایی؟
    و ایا نیاز هست با پزشکان دیگه مشورت کنیم؟
    ممنون میشم زودتر راهنمایی کنیدچون اصلا زمان نداریم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      به هيچ وجه به اين شكل نميشه نظر داد
      بيمار و مدارك بايد ديده سود
  • تصویر کاربر اسی شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر آقای دکتر
    بنده 32سال سن دارم و 6ماه پیش دچار ای اف شدم و رفتم شیراز پیش دکتر و آمیو دارون بهم داد و آسپرین ولی باز دو سه بار دیگه اومده سراغم ولی تو خونه موندم با دارو دوباره قبل از این ک برسم ب بیمارستان سینوس میشه. میخوام الان ابلیشن انجام بدم خودم راحت کنم خواستم بدونم این عمل ابلیشن انجام بدم چ عوارضی داره آیا خطرناک هست چون تو اینترنت ک خوندم خطر سوراخ شدن قلب.سکته.یا ایست قلبی و خونریزی وجود داره.
    فقط خواستم بدونم اگه با ابلیشن دیگه راحت میشم برم انجامش بدم پیش دکتر نیکو شیراز
    دیگه سراغم نمیاد یعنی ترسی برای عمل نداره
    ممنون میشم جوابم بدین تشکر آقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      به هر حال همين خطراتي كه ميدونيد رو داره ولي احتمالش كنه
      با ابليشن هم ريسك عود كم ميشه اما صفر نميشه
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر