درمان دارویی و جراحی افتادگی دریچه میترال

افتادگی دریچه

اغلب افراد دچار افتادگی دریچه میترال بخصوص افراد بدون علامت نیازمند درمان نیستند. اگر شما دچار نارسائی میترال هستید ولی هیچ علائمی ندارید پزشک به شما توصیه می کند به شکل دوره ای برای ویزیت مراجعه نمایید..

الف- درمان دارویی افتادگی دریچه میترال

درمان دارویی افتادگی دریچه میترال

اگر شما دچار علائم هستید پزشک ممکن است برای درد سینه و یا اختلال ریتم و یا عوارض دارو تجویز نماید. برخی از درمان های دارویی شامل موارد زیر است:

– بتابلوکرها

این دارو ها از طریق کاهش تعداد ضربان قلب و کاهش شدت ضربان قلب باعث کاهش آریتمی می شوند. بتابلوکرها باعث گشاد شدن رگ ها و بهبود در خون رسانی خواهند شد.

– دیورتیک‌ها

ممکن است پزشک برای خارج کردن مایع جمع شده در ریه ها از داروهای ادرار آور استفاده نماید.

– داروهای تنظیم کننده ریتم قلب

ممکن است پزشک داروهایی مانند: فلکاینید، پروکائین آمید، سوتالول ویا آمینو دارون برای کنترل ریتم قلب تجویز نماید.

– آسپرین

اگر فرد سابقه شلی دریچه میترال به همراه سکته مغزی داشته باشد پزشک برای کاهش شانس سکته مجدد مغزی ممکن است آسپرین تجویز نماید.

داروهای ضد انعقاد داروهای شبه وارفارین ، هپارین و دابیگارترون از ایجاد لخته داخل قلب بخصوص در افراد مبتلا به آریتمی قلب (فیبریلاسیون دهلیزی) جلوگیری می نماید.

-مصرف آنتی بیوتیک در افتادگی دریچه میترال

پزشکان به برخی افراد دچار پرولاپس میترال سفارش می کنند قبل از اعمال جراحی روی دندان و یا جراحی های خاص برای جلوگیری از اندوکاردیت آنتی بیوتیک مصرف نمایند. بر اساس دستورالعمل انجمن قلب آمریکا اغلب افراد مبتلا به شلی دریچه میترال یا نارسائی میترال نیازمند مصرف آنتی بیوتیک نیستند.

ب-درمان افتادگی دریچه میترال به کمک جراحی

اکثریت بیماران دچار افتادگی دریچه میترال نیازی به جراحی قلب ندارند.در صورتی که شما دچار نارسایی شدید میترال با یا بدون علائم باشید ممکن است پزشک توصیه به جراحی نماید. نارسایی شدید میترال عامل بالقوه آسیب رسان به قلب است و نمی تواند نارسایی قلب را بوجود آورد. اگر نارسایی شدید میترال مدتها ادامه یابد ممکن است شدت ضربه به قلب آنقدر باشد که دیگر جراحی کمکی نکند.

اگر جراح به شما توصیه جراحی کرد نظرش یا ترمیم دریچه و یا جایگزینی آن است. ترمیم دریچه و یا تعویض از طریق جراحی باز قلب صورت می گیرد.

-ترمیم دریچه میترال

در این روش دریچه اصلی حفظ شود. در اغلب افراد سعی در بکار بردن این روش است تا مشکل دریچه اصلاح شود. دریچه میترال از ۲ لت مثلثی تشکیل شده است این لت ها از طریق آنولوس به عضله قلب می چسبد. جراحی با اصلاح ساختار دریچه میترال نارسایی دریچه را کاهش می دهد.

-جایگزینی دریچه میترال

اگر ترمیم دریچه امکان پذیر نباشد جراح دریچه را تعویض خواهد کرد. در این روش دریچه میترال خراب بریده شده و خارج می شود و بجای آن یک دریچه مصنوعی جایگزین می شود. دریچه مصنوعی ۲ نوع هستند یا مکانیکال و یا ساخته شده از بافت.

نوع مکانیکال عمری طولانی دارند.اما بیماران با دریچه مکانیکال باید در تمام عمر از داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین استفاده نمایند تا از ایجاد لخته روی دریچه جلوگیری شود. اگر روی دریچه میترال لخته بوجود آید ممکن از با رها شدن به سوی مغز سکته مغزی بوجوذ آورد.

نوع بافتی از حیوانات مانند خوک یا گاو ساخته می شوند و بیوپروتز نامیده می شوند. ممکن است با گذشت زمان دچار تخریب شده و نیازمند جایگزین باشند.اما حسن این دریچه آنست که نیازمند مصرف طولانی مدت وارفارین نمی باشند.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

سیستم پرسش و پاسخ

پیگیری سوال قبل


ثبت سوال جدید

© همیارسیستم
  • تصویر کاربربهرام دوشنبه ۲ مهر ۱۳۹۷ ۲۱:۰۴( 3 هفته پیش) مشاهده پرسش
    سلام
    من پرولاپس دریچه میترال دارم (بدون نارسایی) و دکتر واسه رفع علاعمم (درد قفسه سینه، تپش قلب و تنگی نفس هنگام خواب) ۶۰ عدد قرص کنکور ۲.۵ شبی یک عدد تجویز کردن!
    من میگرن هم دارم و تقریبا هر روز سر درد دارم، میخواستم بپرسم چه مسکنی مصرف کنم (با توجه به بیماری و دارویی که مصرف میکنم) قبلاً نوافن و بروفن می‌خوردم اما میگن جفتش واسه قلب ضرر داره, نظر شما چیه؟؟؟
    ایا واقعا روزی یک نوافن ضرر داره واسم؟؟؟
    پر ضمن من سیگاری هم هستم
    ممنون
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفیدوشنبه ۲ مهر ۱۳۹۷ ۲۱:۰۴( 3 هفته پیش)
      سلام
      خير در اين حد مشكل نداره ميتونيد ادامه بديد
  • تصویر کاربرElham شنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ ۲۱:۱۹( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام.آقای دکتر من به دکتر قلب مراجعه کردم و گفتن افتادگی دریچه قلب دارم و چندان اهمیتی نداره و در قسمت rezultدکترنوشتندmvp with trin mR
    Ef:65%
    No pE
    No RwmA
    TR:lt pAp:25
    اقای دکتر من نتیجه اکو رو براتون تو سه عکس فرستادم مشاهده کردید و نوشتین اکو قابل قبوله و مشکل مهمی نیست!سوالم ازخدمت شما اینه آقای دکتر من پس چرا با خوردن قرصای سیتالوپرام وپروکساید همچنان در ناحیه گلو احساس حمله میکنم آیا این ناشی از برگشت خون به دهلیز نیست ؟چون من مطالبی در مورد این افتادگی دریچه در سایتتون مطالعه کردم ..!!
    آقای دکتر سرگیجم تقریبا برطرف شده و از حدودا یکماه پیش دچاربیهوشی نشدم اما قلب درد دارم و قفسه سینم دردمیکنه گاهی و احساس حمله میکنم بعضی مواقع در ناحیه گلو که به سمت گوش هام میزنه. آزارم میده و همش نگرانم از قلبم باشه ،،،درضمن دست راستمم بعضی مواقع درد میگیره و تیک هایی در قسمت چشمم وابرو داشتم و الان تقریبا میشه گفت کمتر شده ..من دانشجو هستم ۲۴ سالمه و دخترم
    خانم دکتری که بهشون مراجعه کردم گفتن پانیکه و قرصای اعصاب نوشتن ولی من قرص متورال ۵۰ رو هم همزمان دارم استفاده میکنم ..آقای دکتر باید چکار کنم خیلی نگرانم از آینده میترسم با وضعیت قلبم نگرانیم بیشتر شده باید چکارکنم ؟آیا ازدواج بدترش نمیکنه ؟ورزش بدنسازی چطور ؟آیا واقعا باید همش نگران قلبم باشم یا ذهنمو معطوف کنم به اعصاب و همون قرصارو بخورم توروخدا کمکم کنید خیلی سخته آقای دکتر..آقای دکتر کدرهگیری من در سوال قبل که براتون فرستاده بودم و اکو رو مشاهده کردید و گفتید قابل قبوله و مشکل مهمی نیست ۵۵۹۸۲۴ بود میشه دوباره اکورو نگاه کنید و ببینید شدت افتادگی تا چه اندازه ای است منو از نگرانی دربیارید زندگیم خیلی مختل شده ممنونم درضمن فشارخون؛ قند خون؛ چربی؛ تیروئید همه نرمال بود ..سپاسگذرارم
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفیشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ ۲۱:۱۹( 1 ماه پیش)
      سلام
      احتمالا دوز داروتون كمه
      حتما به روانپزشك مراجعه كنيد
      شما مشكل قلبي نداريد
  • تصویر کاربرعلی جمعه ۹ شهریور ۱۳۹۷ ۱۳:۱۶( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب ،
    دکتر من چهار ساله افتادگی خفیف میترال دارم بدون نارسایی، تو این مدت 4 بار اکو شدم ،زیر نظر فوق تخصص قلب هستم ، تو این سه چهار سالی پی وی سی های قلبی هم دارم گاهی اوقات یه ضربه محکمه گاهی اوقات ریزش قلب هست و...
    تعدادش در روز گاهی سه تا چهار تا یا بعضی اوقات تا 20,30 تا میشه ، تو این چهار سالی بالای 20 تا نوار گرفتم ولی هولتر اصلا نبستم ، گاهی اوقات دوتا پشت هم اتفاق میوفته ، یعنی یه pvc میزنه دو سه تا ضربان عادی قلب میزنه دوباره یه pvc دیگه میزنه که معمولا بصورت ضربات محکمه..میخوام بدونم پی وی سی های من امکان داره کشنده باشه ؟
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفیجمعه ۹ شهریور ۱۳۹۷ ۱۳:۱۶( 1 ماه پیش)
      سلام
      خير
      احتمالا اضطراب داريد
      ميتونيد دارو استفاده كنيد هم براي اضطراب و هم pvc
  • تصویر کاربرط یکشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۷ ۲۱:۰۲( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    باسلام واحترام اقای دکتر درمورددخترم صحبت میکنم سال قبل که 8ماه بارداربودندطپش قلب داشتند مراجعه کردند بیعداز اکو گفتند افتادگی دریچه قلب دارند 6ماه بعد از زایمان دوباره مراجعه کنندولی فعلا مشکلی ندارند شاید دوباردر طی یکسال واندی میگن انگار قلبم تند میزند البته خیلی کم هرچه اصرار میکنیم برای مراجعه قبول نمیکنند این عدم مراجعه ضرری ندارد؟به نظرشما چکار ی انجام دهیم؟ممنون وسپاسگزار
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفییکشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۷ ۲۱:۰۲( 1 ماه پیش)
      سلام
      ممكنه اضطراب داشته باشند
      به هر حال جهت بررسي و معاينه بهتره مراجعه كنند
  • تصویر کاربرمهدی یکشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ ۱۰:۵۲( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.دختر۷ساله ایی دارم ک حدود دو ماه پیش درد قفسه سینه پیدا کرد.که اوایل هر چند روز یکبار درحد دو ثانیه درد بود.به متخصص قلب کودکان مراجعه کردیم ک تشخیص mvp خفیف دادند.و گفتن اصلا جای نگرانی نیست.ولی علائم دردش داره بیشتر میشه والان هر روز و روزی چندبار قلبش میگیره و تایمش هم ب چندثانیه رسیده.خیلی نگرانم و از نظر روحی خیلی اذیت میشم.از طرفی دکتر میگه چیز مهمی نیست.نظر شما چیه؟
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفییکشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ ۱۰:۵۲( 2 ماه پیش)
      سلام
      اين اصلا مهم نيست
      اين مسايل در بچه ها بيشتر جنبه هاي اضطرابي داره
درحال دریافت اطلاعات

نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.

پرسش از دکتر