دکتر محمد حسین نجفی

استنت یک لوله از جنس توری مشبک کوچک است که برای باز نگه داشتن عروق پس از یک روش به نام آنژیوپلاستی (مداخله کرونری از راه پوست و یا PCI) وارد قلب می شود. استنت دارویی یک پوشش پلیمری بیشتر از جنس توری مشبک است که یک دارو را در طول زمان منتشر می کند. این دارو به جلوگیری از مسدود شدن دوباره رگ های قلب کمک می کند.

به طور کلی، استنت آزاد کننده دارو بیش از استنت فلزی لخت برای اکثر مردم ترجیح داده می شود. مطالعات نشان می دهد که استنت دارویی نیز درنهایت به اندازه استنت لخت فلزی ایمن می باشند.

انواع استنت قلبی

با این حال استنت دارویی به رقیق کننده خون برای جلوگیری از بسته شدن ناگهانی استنت توسط لخته شدن خون نیاز دارد که این باعث می شود تا استنت دارویی برای افرادی با مشکلات خونریزی و یا کسانی که به برخی از انواع عمل های جراحی در مدت یک سال پس از قرار دادن استنت نیاز دارند، کمتر پیشنهاد شود.

در ادامه اطلاعات جامعی در مورد استنت دارویی ارائه شده است.

استنت چیست؟

استنت معمولا لوله توری مشبک می باشد که در طول PCI قرار داده شده است. استنت روشی درمانی است که با جاگذاری موقت و بادکردن یک بادکنک کوچک باعث وسیع تر شدن عروق مسدود شده قلب می شود. استنت گذاری عروق به جلوگیری از مسدود شدن دوباره آن ها کمک می کند (تنگی مجدد).

حتی با استنت، ۱۰ تا ۲۰ درصد از شریان ها دوباره مسدود می شوند. میزان عود مجدد استنت دارویی بیشتر است.

مقایسه استنت فلزی لخت و استنت دارویی

– استنت فلزی لخت

استنت فلزی هیچ پوشش خاصی ندارد. آنها به عنوان داربست، به سرپا نگه داشتن رگ های خونی بازشده پعد از رفع گرفتگی آنها توسط آنژیوپلاستی به کار می روند. در التیام عروق، بافت اطراف استنت رشد می کند و دراین محل متوقف می شود. با این حال، گاهی اوقات رشد بیش از حد بافت اسکار در پوشش شریانی خطر reblockage را افزایش می دهد.

– استنت دارویی

استنت آزاد کننده دارو با دارویی که به آرامی منتشر می شود (شسته) پوشیده شده و به جلوگیری از رشد بافت اسکار در پوشش عروق کمک می کند. این امر کمک می کند تا شریان، صاف و باز باقی می ماند و خون به خوبی جریان داشته باشد.

بسیاری از مردم با مشکلات قلبی که با با استنت دارویی بطور موفق درمان شده اند، دیگر نیاز به روش های تهاجمی تر، مانند جراحی قلب باز نخواهند داشت. کاهش خطر ابتلا به انسداد مجدد عروق توسط استنت دارویی سبب می شود تا احتمال انجام دوباره روش آنژیوپلاستی کاهش یافته و در نتیجه ریسک ابتلا به عوارضی مانند حمله قلبی یا سکته قلبی کم می شود.

روش های درمان گرفتگی عروق قلب

عمل آنژیو قلب و استنت دارویی فقط یکی از گزینه ها برای درمان عروق قلبی تنگ شده هستند . اگر شریان های شما تنگ شده اساسا چهار گزینه در پیش رو دارید که هر کدام خطراتی به همراه دارد.

۱- داروها و تغییر در شیوه زندگی

اگر علائم بیماری قلبی شما به دلیل تنگ شدن عروق کرونری است و وضعیت بیماری شما شدید یا بلافاصله تهدید کننده زندگی نییست، پزشک قلب ممکن است در ابتدا داروهایی مانند مسدود کننده های بتا، نیترات، مسدود کننده های کانال کلسیم، آسپرین و استاتین ها را تجویز نماید.
با مصرف این داروها، تغییر در شیوه زندگی مانند ترک سیگار، خوردن غذای سالم و ورزش می توانید گاهی به اندازه دریافت استنت در برخی شرایط بهبود یابید. البته در صورت استنت گذاری نیز پزشک شما به احتمال زیاد داروهایی مانند استاتین ها و همچنین تغییر در شیوه زندگی را تجویز خواهد کرد.

۲- استنت فلزی لخت

این استنت به خوبی می تواند کار کند ولی نسبت به جایگذاری استنت دارویی نرخ بالاتری نسبت به تنگی مجدد دارد. اگر شما عمل جراحی مربوط به قلب (به عنوان مثال، معده یا فتق جراحی) به این زودی ندارید، پس استنت گذاری شما انجام می شود. توجه داشته باشید که اگر شما اختلال خونریزی ندارید، ممکن است جایگذاری استنت فلزی لخت برای شما بهتر باشد.

۳- استنت رساننده دارو

استنت دارویی در بسیاری از شرایط بی خطر و موثر هستند و نسبت به استنت فلزی لخت با سرعت پایین تری سبب تنگی مجدد می شوند. برای اثربخشی مطلوب، شما باید داروهای تجویز شده توسط متخصص قلب و عروق را مصرف کنید.

۴- عمل جراحی بای پس عروق کرونر

عمل جراحی بای پس برای انحراف خون در اطراف شریان مسدود شده در قلب استفاده می شود. جراح یک رگ خونی سالم از پا، بازو و یا قفسه سینه شما برمیدارد و آن را به شریان های دیگر در قلب شما متصل کرده به طوری که خون در اطراف ناحیه بای پس شده مسدود یا بیمار نشود.

عمل جراحی قلب باز بخوبی کار می کند، اما این روش تهاجمی تر از استنت گذاری است که به معنی زمان بهبودی طولانی تر و خطر بیشتری از عوارض نسبت به جایگذاری استنت می باشد.

بعد از قرار دادن استنت چه کارهایی باید انجام دهید؟

قرص آسپرین aspirin

– نگاهی به آسپرین

پزشک توصیه خواهد کرد که شما بصورت روزانه، آسپیرین مصرف کنید. این کار به منظور کاهش خطر لخته شدن خون در داخل استنت است. دستورالعمل پزشک خود مبنی بر مقدار و نوع آسپیرین مصرفی را حتما دنبال کنید.

– مصرف داروهای ضد لخته شدن

به افرادی با استنت، داروهای ضد لخته شدن مانند کلوپیدوگرل (پلاویکس) داده می شود. انجمن قلب آمریکا و سازمان غذا و دارو توصیه می کنند که افرادی که استنت دارویی دارند، مصرف داروهایی از قبیل: کلوپیدوگرل را ادامه دهند چرا که خطر ابتلا به لخته شدن استنت را برای حداقل یک سال پس از استنت گذاری کاهش می دهد. برای بیشتر افراد با استنت فلزی لخت ، داروهای ضد لخته شدن فقط برای یک ماه پس از جایگذاری استنت توصیه می شوند.

 

از متخصص قلب و عروق خود در مورد مدت زمان مصرف داروی ضد لخته شدن خون و دیگر داروها سوال کنید. قطعا پاسخ وی به میزان انسداد، نوع استنت و خطر ابتلا به خونریزی شما بستگی خواهد داشت. بدون مشورت با متخصص قلب و عروق ،مصرف آسپرین یا سایر داروهای ضد انعقاد را متوقف نکنید.

– اطلاع رسانی دیگر ارائه دهندگان مراقبت های سلامتی

پزشک مراقبت های اولیه شما و دیگر متخصصان باید در مورد داروهایی که شما مصرف می کنید و نیز استنت درون قلب شما اطلاع داشته باشند. داروهای ضد لخته شدن و آسپرین می توانند بر روی جراحی و سایر روش های پزشکی تاثیر گذارند و با داروهای دیگر تداخل کنند.

– محدودیت در عمل های جراحی غیر قلبی

اگر شما می بایست عمل جراحی غیر قلبی در سال اول بعد از جایگذاری استنت انجام دهید می بایست:

• در صورت امکان، عمل جراحی غیرقلبی خود را به مدت یک سال پس از استنت گذاری به تعویق بیندازید.

• اگر عمل جراحی را نمی توان به تعویق انداخت، در مورد داروهای مصرفی خود از قبیل آسپیرین یا کلوپیدوگرل با پزشک خود صحبت کنید. دوز داروی شما ممکن است نیاز به تنظیم شدن داشته باشد.

• اگر شما می دانید که به احتمال زیاد در همان سال جایگذاری استنت نیاز به عمل جراحی خواهید داشت، استنت فلزی لخت ممکن است گزینه ی بهتری برای شما باشد. اگر شما در افزایش خطر ابتلا به خونریزی هستید و یا فکر میکنید شما قادر نخواهید بود داروهای ضد انعقادی که توسط پزشک شما تجویز می شوند را مصرف کنید ، شما همچنین ممکن است یک استنت فلزی لخت بخواهید در نظر بگیرید . با پزشک خود در مورد وضعیتتان صحبت کنید.

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران

شما نیز می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.

3/5 - (3 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر طمری یکشنبه ۱۸ آبان ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    باسلام
    دکتر نجفی، ۶ماه پبش انژیو پلاستی انجام دادم، ۴۷سالمه، قرص، ا اس ا، وپلاویکس مصرف میکنم، قصد کاشت مو سر دارم،
    ایا کاشت مشکل ایجاد میکنه؟
    ایا باید مصرف قرص را قبل از کاشت متوقف کنم؟
    ایا کاشت انجام بدم یا خیر؟
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۸ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      .
  • تصویر کاربر طمری یکشنبه ۱۸ آبان ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    دکتر نجفی عزیزخسته نباشید، شش ماهه که انژیوپلاستی انجام دادم.وقرص،،ا اس ا وپلاویکس، مصرف میکنم.و قصد کاشت مو سرم دارم، سوال؟
    ایا خطر دارد؟
    ایا باید قبل از کاشت دارو هارا قطع کنم.؟
    سن۴۷
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۸ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      تا جایی که من میدانم خیر نیازی به قطع دارو نیست، فقط از پزشک کاشت مو سوال کنید چقدر عمل خونریزی خواهد داشت، اگر قرار است خونریزی زیاد باشد بهتر است حداقل شش ماه بعد که پلاویکس تان را قطع کرده اید انجام دهید چون خون شما رقیق شده و در معرض خونریزی هستید
  • تصویر کاربر امید یکشنبه ۲۹ تیر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت جناب دکتربزرگوار.فردی52ساله هستم.ورزشکار.سال گذشته بخاطریک لخته خون دریکی ازرگهام استنت گذاشتم.بنده همدان هستم.زیرنظردکترنقش تبریزی.خواستم ببینم آیاورزش سنگین مشکلی نداره وآیااستنت در رگ حرکت میکند.بنده نه فشارخون دارم و نه قند وچربی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۹ تیر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام خير استنت حركت نميكنه ولي بهترين ورزش براي قلب پياده روي است
  • تصویر کاربر محمودی پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. من محمودی هستم قبلا در رابطه با مادرم که 79سال دارد واخیراآنژیو گرافی کرده با شما مکاتباتی داشتم در رابطه با اینکه امکان آنژیو پلاستی بجای جراحی وجوددارد؟ شما درخواست فیلم آنژیو را داشتید که می خواستم خدمتتون ارسال کنم ولی حجم آن بالاست حدود 14.5 مگ. من با دفترتان تماس گرفتم و گفتند از طریق اینستا گرام ممکن است. من فایل را در صفحه خودم uploadکردم. خواهشمندم راهنمایی بفرمایید چگونه می توان به روئیت شما برسانم. نام کاربری من persicay3k2020
    هست.
    متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر جابر دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    خانم بنده دیابتی هستندو تنگی عروق پا دارند دکتر ور جریان هست احتیاج به باز کردن عروق پا دارد . ایا دکتر با تامین اجتماعی قرارداد دارد یا نه . و اگر نه هزینه آزاد آنژو پلاستی چه مبلغ است????????
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      من انژیوپلاستی عروق ما انجام نمی دهم

  • تصویر کاربر محمدرضا پنجشنبه ۱۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    با سلام من سه ماه قبل آنژیوپلاستی انجام دادم و رگ lad به میزان 70 درصد مسدود بود و استنت گذاشتم می خواستم بدونم چه میزان ورزش برای من مناسبه الان روزانه یک ساعت پیاده روی می کنم ولی شب ها وقت خواب تپش قلب دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید تست ورزش انجام اهید و بر اساس نتیجه اون سطح ورزش مجاز براتون تعیین بشه

  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۱۱ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    جناب دکتر خدا بهترینهارو براتون رقم بزنه
    به حق خانم فاطمه زهرا دلتون همیشه شاد
    اگر پدر 73 ساله من ناچار بشه که بعد از 10 ماه از گذاشتن استنت در رگlad و مصرف اسپرین و پلاویکس برای 3 روز پلاویکسو قطع کنه برای برداشتن پلیپهای بزرگ روده

    1_مصرف اسپرین و قطع نکردن اون میتونه قطع کردن پلاویکسو در اون 3 روز جبران کنه ؟

    2_ایا دارویی وجود داره که هم خونریزی کمتری موقع پلیپ برداری ایجاد کنه و هم خاصیت ضدانعقادی پلاویکسو داشته باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۱ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام.سوال اول بله ولی رییک سکته بالا میره

      سوال دوم خیر

  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۰ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    سلام
    وقت بخیر
    پدرم تو زنجان آنژیو شد ولی ب جواب نرسید. راهی هست بدونه عمل رگ ها باز بشن
    سه تا از رگ ها بسته شده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۰ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید بیمار و سی دی آنژیو دیده شود

       

  • تصویر کاربر Rogh چهارشنبه ۱۱ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    سه ماهه انژیو پلاستی کردم و یک فنر گذاشتم مدتی است ک بصورت ناگهانی فشارم بالا میرود و دست و پاهایم می لرزد .در محیط های شلوغ حالم بد میشود و حتی فیلم های عادی هم نمی توانم تماشا کنم .قرص آسپرین یک عدد در روز .پلاویکس یک عدد .کنکور ۵ چیزی گرم یک عدد و روزاستاتین ۴۰ روزی یک عدد مصرف میکنم .میخواستم بدونم دلیل بالا رفتن فشارم و درد در بارون قفسه ی سینه ام چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۱ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      به نظر مشکل اضطرابی دارید

      به روانپزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر رضا جمعه ۲۹ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض ادب
    يكي از بستگان به تازگي براي دومين بار عمل باز شدن. بار اول ٤ ماه پيش در مركز قلب و دريچه هاي ميترال و آئورتشون عوض شده بود. اين بار حدود ٤٠ روز پيش به مركز قلب با علائم تب و لرز شديد مراجعه كردند كه بعد از ٤٠ روز و استفاده از آنتي بيوتيكهاي متنوع و قوي در مركز قلب تشخيص دادن ايشون دوباره بايد عمل بشن. حالا بعد از عمل دكترشون ميگه كه عضلات أطراف دريچه آئورت كامل خورده شده و تحمل نگهداشتن دريچه رو نداره. و ايشون با بخيه تونستن فعلاً دريچه رو فيكس كنن و بيمار خوبي نيست. آقاي دكتر شما از طريق آنژيوپلاستي ميتونين براشون كاري بكنيد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۹ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      خیر

      چنین چیزی با آنژیوپلاستی امکان پذیر نیست

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر