دکتر محمد حسین نجفی

سی تی آنژیوگرافی نوعی تصویر برداری است که در آن می توان عروق تغذیه کننده قلب را مشاهده نمود، بر خلاف عمل آنژیو قلب مرسوم در این روش هیچ کاتتری داخل بدن نشده و با تصویر برداری عروق مشاده می شوند. در این روش از یک ماشین قوی تولید کننده اشعه x استفاده می شود تا تصاویر عروق و قلب را نمایان سازد.

سی تی آنژیوگرافی یک روش غیر تهاجمی بوده و نیازمند بستری پس از آن در بیمارستان نمی باشد. شما هنگام آنژیوگرافی و سی تی آنژیوگرافی تحت تاثیر اشعه x قرار می گیرید ولی میزان اشعه دریافتی در دو روش متفاوت است.

اگر شما بیماری شناخته شده قلبی دارید بهتر است تحت آنژیوگرافی قلب قرار گیرید تا سی تی آنژیوگرافی زیرا در فرآیند آنژیوگرافی در صورت وجود گرفتگی پزشک با اندکی تغییر رویه میتواند گرفتگی رگ را از بین ببرد.

 

سی تی آنژیوگرافی قلب چگونه است؟

در این روش با استفاده از یک دستگاه اشعه ایکس و تزریق ماده حاجب به داخل ورید محیطی تصویر سازی از عروق تغذیه کننده قلب و یا سایر عروق انجام می گیرد.

چرا سیتی آنژیوگرافی قلب انجام می شود؟

سی تی آنژیوگرافی

سی تی آنژیوگرافی قلب برای بررسی قلب بخصوص ارزیابی عروق تغذیه کننده قلب، بررسی شدت تنگی و محل تنگی کاربرد دارد. گاهی از سی تی آنژیوگرافی قلب به جای آنژیوگرافی مرسوم استفاده می شود و عروق قلب تحت ارزیابی قرار می گیرند. در افرادی که احتمال بیماری عروق قلب کم یا متوسط است، انجام سی تی آنژیوگرافی قلب نسبت به آنژیوگرافی ارجح است.

در آنژیوگرافی کرونر یک کاتتر یا لوله توخالی از طریق یک شریان (شریان فمورال کشاله ران یا شریان رادیال مچ دست) به داخل آئورت و سپس ابتدای رگ قلب وارد شده و ماده حاجب به داخل عروق تغذیه کننده قلب تزریق می شود. این ماده حاجب توسط اشعه x تصویرسازی شده و نمایی از عروق قلب به وجود می آید. در این روش چنانچه هر نوع گرفتگی شدید داخل عروق قلب مشاهده شود که قابل باز کردن باشد، در همان مرحله با استفاده از ابزاری مانند بالون یا استنت باز خواهد شد ( آنژیوپلاستی ).

در سی تی آنژیوگرافی قلب هیچ کاتتری وارد عروق نشده و ماده حاجب از طریق ورید دست به داخل جریان خون تزریق می شود. حال یک دستگاه اشعه ایکس به کمک این ماده حاجب عروق قلبی را تصویرسازی می نماید اما به جهت اینکه هیچ کاتتری وجود ندارد نمی توان اقدام به باز کردن عروق قلبی نمود و برای باز کردن عروق دچار تنگی یا انسداد نیازمند یک آنژیوگرافی مستقل می باشد.

یک روش مشابه سی تی آنژیوگرافی قلب بررسی کلسیم عروق قلب است. در این روش با استفاده از نوعی خاصی از سی تی میزان کلسیم عروق قلب ارزیابی می شود. هرچه میزان کلسیم عروق بالاتر باشد، شانس وجود بیماری عروق کرونر قلب بیشتر خواهد بود. طی این روند ماده حاجبی داخل عروق تزریق نمی شود.

تفسیر جواب سی تی آنژیوگرافی قلب

تفسیر سی تی آنژیوگرافی قلب

خطرات و عوارض سی تی آنژیوگرافی عروق کرونر

در سیتی آنژیوگرافی قلب از اشعه ایکس جهت تشخیص استفاده می شود. پس شما و بدنتان برای چند دقیقه تحت تاثیر اشعه ایکس خواهید بود. میزان اشعه دریافتی بستگی به نوع دستگاهی که از آن استفاده می شود، دارد. بطور متوسط میزان اشعه ای که توسط فرد طی یک سی تی آنژیوگرافی قلب دریافت می شود، معادل یک تا ۵ سال اشعه در زندگی معمول است. شانس ابتلا به سرطان در ازای این مقدار اشعه هنوز کاملا مشخص نمی باشد؛ ولی بسیار اندک است.

به دلیل صدمات بالقوه اشعه برای جنین این روش برای مادران حامله ممنوع است. گاهی برخی بیماران به ماده حاجب آلرژی دارند؛ اگر این چنین هستید پزشک خود را از حساسیت به ماده حاجب آگاه سازید.

 

آمادگی های لازم سی تی آنژیوگرافی قلب

پزشک شما را جهت آمادگی سی تی آنژیوگرافی آگاه می سازد. از چهار ساعت قبل از انجام سی تی آنژیوگرافی قلب غذا میل نکنید. می توانید مایعات مصرف کنید ولی مواد حاوی کافئین ممنوع است؛ زیرا باعث افزایش ضربان قلب شده که در انجام سی تی آنژیوگرافی قلب اخلال ایجاد می کند. می توانید به راحتی هم قبل و هم بعداز آنژیوگرافی رانندگی نمایید.

روش انجام سی تی آنژیوگرافی قلب

سی تی آنژیوگرافی قلب یا در بخش رادیولوژی بیمارستان و یا در یک مرکز رادیولوژی انجام می گیرد. قبل از انجام سی تی آنژیوگرافی قلب اگر گردنبند دارید آن را تحویل دهید؛ ممکن است به شما لباس بیمار(گان) داده شود. ممکن است برای کاهش تعداد ضربان قلب، قبل انجام سی تی آنژیوگرافی قلب به شما داروی آهسته کننده ضربان قلب داده شود ( بتابلوکر ). اگر حساسیت به بتابلوکر دارید حتما پزشک را نسبت به این موضوع آگاه سازید.

دستگاه های جدید سی تی آنژیوگرافی قلب برای تصویربرداری نیازمند ضربان قلب پایین نیستند؛ ولی با مصرف این داروها وضوح تصاویر بهتر خواهند بود. تکنسین از طریق ورید روی دست مقداری ماده حاجب داخل رگ تزریق می نماید. زمان لازم برای انجام سی تی آنژیوگرافی قلب حدود ۱۰ ثانیه بیشتر نیست ولی گاهی برای آماده سازی قلب و آهسته کردن ضربان حدود یک ساعت وقت صرف می شود.

تکنسین چندین الکترود روی قفسه سینه شما نصب می کند تا ضربان قلب را مانیتور نماید. طی مرحله سی تی آنژیوگرافی قلب یک تیوپ اشعه ایکس به دور قفسه سینه می چرخد و از زوایای متفاوت عکس برداری می کند. به شما آموزش داده می شود که برای مدتی نفس خود را حبس کرده تا وضوح تصویربرداری بهتر شود.

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران و فوق تخصص آنژیوپلاستی

2.9/5 - (26 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سارا یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون به خیر.
    آقای دکتر پدر من حدوده 1 ما هست که درد قفسه سینه دارن و هر از گاهی دست چپشونم درد میکنه.به دکتر که مراجعه کردن با آزمایشی که انجام دادن فرمودن که مشکلی نیست اما برای اطمینان خاطر فرمودن که اکو باید انجام شه.امرور که اکو رو انجام دادن دکتر فرمودن که آنژیو گرافی عروق کرونرNative باید انجام بشه.میخاستم نظر شما رو هم در این زمینه بدونم و اینکه شماهم آنژیو گرافی رو با توجه به جواب اکو صلاح میدونید؟
    پیشاپیش از راهنمایی شما سپاس گزارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر شفیع یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    من به رفلاکس معده دچار شده ام و روزی یک عدد آسپرین 40 مصرف می کنم آیا میتوانم آنرا قطع یایک درمیان مصرف کنم .با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حامدکریمی یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 227 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر .میخواستم بپرسم کسی که 8ماهه انژیو گرافی شده و استنت گذاشته با توجه به مصرف قرص اسویکس یکی از‌دندوناش خرابه میتونه دندونشو بکشه یانه؟ممنونم از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر Mahmood جمعه ۱۳ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    سلام
    پدر من 63 سال سن داره 8 ماه پیش انژیو کردن برای سومین بار . اخرین بار از دست راست انژیو کردن بعد انژیو نفس کم میاوردن مراجعه کردن به پزشکشون با تغییر قرصا خوب شدن حالا دست چپشون خیلی درد میکنه البته خوبن یک مرتبه جوری درد میگیره که تحملش براش سخت میشه روزی 10 الی11 بار اینجوری میشن سونوگرافی کردن گفتن مشکلی نیست ولی همچنان از درد رنج میبره از نظر قلبی و نفس خداروشکر خوبن ممنون میشم راهنمایی کننین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۳ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۳ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر جمالی دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    با سلام برادرم 50 سالشه و 10 روز پیش آنژیو گرافی کرده ولی هنوز بیحالی و بیقراری داره و حس ضعف میکنه
    البته تقریبا یک روز در میان اینطور میشه
    دلیلش چی میتونه باشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رامین جمعه ۲۹ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    باسلام. مادرم بیماره. اکو کردیم میگن انژیوگرافی باید انجام بدن. استان گیلان بیمارستان حشمت میگه دستگاه خرابه پذیرش نمیکنن. هزینه خصوصی زیاده. ندارم. چکار کنم دکتر جان بیمه تامین اجتماعی داره. اما تکمیلی نه.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۹ دی ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۹ دی ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مریم پنجشنبه ۲۸ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 178 مشاهده پرسش
    با سلام. پدر من 65 سال دارن و چک آپ دوره ای قلب میشن و تا حالا مشکلی نداشتن. در چک آپ این دفعه و در حین تست ورزش بعد از مدتی خود فردی که تست رو انجام میداد تست رو قطع کرد و دکتر گفتن احتمالا گرفتگی و RTT به شدت مثبت داره. در حالی که ایشون مدام شنا میکنن و زنگی فعالی دارن و حتی در حال تست ورزش خودشون احساس درد یا حتی تنگی نفس نداشتن. آیا این طبیعیه که خود فرد درد یا علائمی نداشته باشه اما گرفتگی داشته باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۸ دی ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سعیدرجبی جمعه ۲۲ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 161 مشاهده پرسش
    عرض سلام وخداقوت پدربنده ۸۳سالش هست مقداری که پیاده روی میکنه یاپله میره شدیدا تنگی نفس پیدامیکنه .دوروزپیش جهت آنژیو توبیمارستان بستری شد ولی آنژیو رگهای قلبشو بازنکرد .دکترگفت که سه تاازرگهای قلبش بسته است که باید عمل قلب باز صورت بگیره که باشرایط جسی پدرم که خیلی ضعیفه بنده اجازه ندادم وبارضایت خودم پدرم روترخیص کردم وبه منزل آوردم.بنظر شما راه حلی برای بهبودی نسبی پدرم وجودداره آیا بادارو درمان پذیره یاباید تن به عمل قلب باز بده لطفا راهنمایی بفرماییددرضمن روزانه پلاویکس وآسپرین هم مصرف میکنه.ازمحبت شما سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۲ دی ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۲ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 173 مشاهده پرسش
    سلام پدر من 68 سال سن داره که بعداز سناریوی قلب و گذاشتن 2 فنر بعداز گذشت 20 روز دچار تنگی نفس شد با مراجعه به متخصص قلب و اکو گفتند که به دکتر ریه مراجعه کنیم قلب مشکلی ندارد،به دکتر ریه مراجعه و یکسری دارو اسپری مصرف کرده اما بهتر نشد پس از مراجعه دکتر ریه اسکن از ریه نوشت که پس از جواب گفتن یک لخته خون در ریه این ،و باید در بیمارستان بستری شود پس از 11روز از بیمارستان مرخص اما تنگی نفس خوب نشد،وار فارین هم استفاده شد که به تشخیص بیمارستان بعد از اکو گفتن قلب 25 درصد کار میکنه و قلب باید باطری گذاشته شود ودر آسمانها ریه آب در 2 طرف جمع شده،آیا راهی هی که باطری گذاشته نشود،آیا تنگی نفس مال کم کاری است در صورتی که بیمار هیچ دردی در قلب حس نمیکند،اما شبها از تنگی نفس نمی تواند بخوابد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۲ دی ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر Amir شنبه ۹ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    پدربزرگم سکته مغزی کرده که حالش خوب شده بود ولی یکی از دکترا گفتن که باید آنژو بشه.آنژو کردن.از روزی که اینکار رو کردن به هوش نمیاد.قبل عمل حرف میزد راه میرفت و ...
    ولی الان نزدیک به 20 روز شده که بیدار نمیشه.دکتر گفت که به داروها حین آنژو حساسیت داده و عفونت کرده.بعدش دکتر عفونت اومد و یه سری تزریقایی کرد و عفونت و خشک کرد.ولی بازم مریضمون بیدار نمیشه.چند روز پیش هم گفتن که رضایت بدین گردن و شکم مریض رو سوراخ کنیم ببرین.بیشتر از این کاری نمیشه کرد.
    دکتر چند ماه پیش گفته بود که قسمت پیشانی سمت چپ یه ضایعه مغزی داره که باعث شده 70 درصد سمت چپ مغز از کار بیوفته.بخاطر همین میگفت آنژو مناسب نیس براش.ولی این دکتر که تازه مریضمون رو دیده گفت که باید آنژو بشه و هیچ خطری هم نداره.درست بعد آنژو به کما رفت و بدنش هم بدجوری باد کرده.امیدی هست واسه درست شدنش؟
    یا کاری میشه کرد؟
    علت اینکه چشاشو باز نمیکنه ولی میشنوه چیه؟
    ضایعه مغزی رو کاریش میشه کرد؟
    لطفا کامل برام توضیح بدین
    ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۹ دی ۹۶( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر