دکتر محمد حسین نجفی

دکتر محمد حسین نجفی

قرص متازیرو (متوپرولول سوکسینات)

این قرص نوعی مهارکننده گیرنده بتا است که برای درمان درد قفسه سینه (آنژین صدری)، نارسایی قلبی و فشارخون بالا استفاده می‌شود. پایین آوردن فشارخون به کمک این قرص به پیشگیری از سکته‌ی مغزی، حمله‌ی قلبی و مشکلات کلیوی کمک خواهد کرد.

این دارو با مهار عملکرد بعضی از مواد شیمیایی طبیعی در بدن (مانند اپی‌نفرین) که روی قلب و عروق خونی اثرگذار هستند نقش خود را ایفا می‌کند. این موضوع باعث کم شدن ضربان قلب، فشارخون و فشار وارد شده روی قلب می‌شود.

چطور از متازیرو (متوپرولول سوکسینات) استفاده کنیم؟

این دارو را طبق دستور پزشک به صورت خوراکی و معمولا روزی یک نوبت مصرف کنید..

بعضی از انواع دیگر دارو (متوپرولول تارتارات) را بهتر است همراه با غذا یا بلافاصله بعد از غذا مصرف کنید. اما متوپرولول سوکسینات را می‌توان با یا بدون غذا مصرف کرد. در هر صورت دارو را طبق دستور پزشک و در ساعت مشخصی در روز مصرف کنید.

عوارض احتمالی متازیرو (متوپرولول سوکسینات)

از جمله عوارض احتمالی دارو است.

کاهش توانایی جنسی هم به ندرت گزارش شده است. در صورتی که هر یک از عوارض فوق اتفاق افتاد فورا با پزشک خود مشورت کنید.

برای کاهش احتمال گیجی و احساس سبکی سر، هنگام بلند شدن از حالت خوابیده یا نشسته این کار را به آرامی انجام دهید.

این دارو ممکن است جریان خون به دست‌ها و پاها را کم کند و باعث احساس سرما در دست و پا شود. سیگار کشیدن این حالت را می‌تواند تشدید کند. لباس گرم‌تر بپوشید و از مصرف دخانیات پرهیز کنید.

به خاطر داشته باشید که پزشک این دارو را مثل هر دارویی از این جهت تجویز کرده است که مزایای آن را بیشتر از عوارض احتمالی می‌داند. بهرحال، اغلب افراد عارضه قابل توجهی با این دارو نخواهند داشت.

بروز حساسیت شدید به این دارو بعید است. با این حال، اگر هر یک از علائم حساسیت شدید را داشتید حتما فورا به پزشک مراجعه کنید. علائمی مثل ضایعات پوستی، خارش و تورم به خصوص در ناحیه صورت، زبان و گلو، احساس گیجی شدید و مشکل در تنفس از این جمله هستند.

احتیاط‌های لازم در مصرف متازیرو (متوپرولول سوکسینات)

اگر به متوپرولول یا سایر مهارکننده‌های گیرنده بتا مثل آتنولول و پروپرانولول حساسیت دارید حتما با پزشک یا داروساز درمیان بگذارید. همچنین هر گونه حساسیت دیگری که دارید با پزشک مطرح کنید.

این دارو نیز مثل هر داروی دیگری حاوی محتویات غیرفعالی در کنار ماده موثر دارو است که ممکن است باعث ایجاد واکنش حساسیتی و سایر مشکلات شود. در این باره با پزشک یا داروساز مشورت کنید.

پیش از مصرف دارو با پزشک درباره سوابق پزشکی خود مشورت کنید به ویژه درباره مشکلات زیر:

??اختلالات ریتم قلب : مثل کندی ضربان قلب

??بلوک‌های درجه دو یا سه قلبی

??سندروم سینوس بیمار

??مشکلات تنفسی (مثل آسم، برونشیت مزمن، آمفیزم)

??بیماری کبدی

??واکنش‌های حساسیتی شدید

??مشکلات جریان خون (مثل پدیده رینود، بیماری عروق محیطی)

??اختلالات ذهنی – خلقی (مثل افسردگی)

??بیماری‌های عضلانی خاص (میاستنی گراویس)

??اگر مبتلا به دیابت هستید، این محصول ممکن است علائم افت قند خون از جمله تپش قلب سریع و شدید مخفی کند.

اما سایر علائم افت فشار خون مثل گیجی و تعریق تحت تأثیر مصرف این دارو قرار نمی‌گیرند..

همچنین در صورت مصرف این دارو ممکن است کنترل قند خون مشکل‌تر شود. به طور منظم قند خون خود را چک کنید و نتایج آن را با پزشک خود درمیان بگذارید. اگر علائم افزایش قند از جمله افزایش تشنگی و ادرار کردن پیدا کردید فورا به پزشک خود اطلاع دهید. ممکن است لازم باشد پزشک داروهای دیابت شما را تنظیم کنید یا برای شما برنامه ورزشی یا رژیم غذایی خاصی تجویز کند.

متازیرو (متوپرولول سوکسینات)

عوارض نادر قرص متازیرو

ممکن است این دارو باعث ایجاد سرگیجه یا خواب‌آلودگی شود. مصرف الکل یا ماریجوانا این گیجی یا خواب‌آلودگی را ممکن است تشدید کند. اگر چنین علائمی داشتید، تا زمانی که کاملا هوشیاری خود را به دست نیاورده‌اید، رانندگی نکنید، از ماشین‌آلات و وسایلی که نیاز به دقت و تمرکز دارند استفاده نکنید. اگر ماریجوانا مصرف می‌کنید حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

با توجه به احتمال آسیب به جنین، در دوران بارداری تنها در صورتی که خیلی ضروری باشد ممکن است دارو برای شما تجویز شود. درباره مزایا و خطرات احتمالی دارو در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

دارو در شیر مادر هم ترشح می‌شود. خطرات و مزایای احتمالی مصرف آن را در دوران شیردهی با پزشک خود بررسی کنید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی
۴/۵ - (۸۵ امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
dr amir rasooli
ویزیت آنلاین
از طریق ویزیت آنلاین سوال خود را بپرسید.
میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟