دکتر محمد حسین نجفی

قرص آتنولول، که تحت نام تجاری تنورمین فروخته می شود، یک دارو تجویزی است که برای درمان فشار خون بالا استفاده می شود.در ادامه به بررسی موارد مصرف و عوارض جانبی آن می پردازیم


همچنین برای درمان درد قفسه سینه و آنژین مورد استفاده قرار می گیرد و نشان داده شده است که میزان بقای پس از حمله قلبی را با کاهش شدت حمله قلبی ، افزایش می دهد. کاهش فشار خون بالا ممکن است مشکلات کلیوی را نیز کاهش دهد.

برای جلوگیر ای حمله قلبی عمل آنژیو قلب را انجام بدهید

قرص آتنولول متعلق به یک کلاس از داروهایی به عنوان بتا بلوکرها است که با کاهش ضربان قلب و حجم کار قلب به کنترل بیماری های قلبی و عروقی کمک می کند، و به این ترتیب فشار خون را کاهش می دهد.

قرص آتنولول توسط اداره غذا و دارو (اف دی ای) در سال ١٩٨١ برای درمان فشار خون بالا و بیماری های عروق کرونر تایید شده است.

همچنین برای درمان اختلال در ریتم قلب مانند تاکیکاردی فوق بطنی و ریتم نامنظم بطنی استفاده می شود و گاهی اوقات برای مصرف بیش از حد الکل، بیماری گریوز و پیشگیری از میگرن تجویز می شود.

? هشدارهایی در مورد مصرف قرص آتنولول

برای تاثیر بهتر قرص آتنولول باید به طور مرتب مصرف شود.

اگر قرص آتنولول برای درد قفسه سینه استفاده می شود، باید به طور منظم مصرف شود. نباید از آن برای درمان علائم مانند هنگام وقوع درد قفسه سینه استفاده شود.

پزشک شما ممکن است داروهای دیگری مانند نیتروگلیسیرین (زیر زبانی) را برای تسکین درد قفسه سینه تجویز کند.

نباید مصرف قرص آتنولول به طور ناگهانی قطع شود، زیرا ممکن است بیماری قلبی یا فشار خون را بدتر کند.

مصرف آتنولول در بارداری  

☑️ مصرف آتنولول در بارداری

مصرف قرص آتنولول در دوران بارداری توصیه نمی شود، زیرا ممکن است به جنین آسیب برساند. همچنین قبل از شیر دادن با پزشک خود مشورت کنید.نشان داده شده است که قرص آتنولول به شیر مادر منتقل می شود و ممکن است به کودک آسیب برساند.

☑️ عوارض جانبی قرص آتنولول

عوارض جانبی متداول قرص آتنولول عبارتند از :

✔️ یبوست، سوء هاضمه

✔️ سرگیجه یا ضعف

✔️ خشکی دهان

✔️ ناتوانی جنسی

✔️ سردی اندام ها

✔️ گیجی

✔️ افسردگی

✔️ بی خوابی، کابوس

✔️ ادم یا تورم

✔️ خستگی، کمبود انرژی

عوارض جانبی جدی قرص آتنولول عبارتند از:

✅ فشار خون پایین

✅ هذیان

✅ احساس پین و سوزن

✅ واکنش های پوستی، بثورات، کهیر، پسوریازیس

✅ تاری دید

✅ دشواری در صحبت کردن یا شنیدن

✅ ناتوانی درایستادن

✅ نفس نفس زدن یا تنفس با صدای بلند

عوارض جانبی قرص آتنولول

در صورت تجربه هر یک از علائم زیر بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید:

⛔️ ضربان قلب آهسته و نامنظم

⛔️ سرگیجه یا غش کردن

⛔️ تورم پا یا مچ پا

⛔️ تنگی نفس

⛔️ تهوع، تب، ادرار تیره، از دست دادن اشتها

⛔️ افسردگی

در حالی که قرص آتنولول باعث ایجاد عوارض جانبی سیستم عصبی مرکزی مانند افسردگی و کابوس می شود، به عنوان افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ٢ نیز شناخته شده است.

مسدود کننده های بتا به طور خطرناک قند خون را کاهش می دهند، که باعث می شود آن ها را برای افراد مبتلا به دیابت یا پیش دیابت بی خطر تر سازد.

☑️ تداخلات دارویی قرص آتنولول

در مورد هرگونه آلرژی که دارید، و در مورد تمام داروهایی که مصرف می کنید، به صورت نسخه ای یا بدون نسخه، ویتامین ها، داروهای غیرقانونی ، و مکمل های غذایی یا مکمل های گیاهی به پزشک خود اطلاع دهید، زیرا ممکن است بر روی عملکرد قرص آتنولول تأثیر بگذارند و برعکس.

اگر قرص آتنولول را با دارو هاى سرفه یا سرماخوردگی مصرف می کنید، با داروساز مشورت کنید.

اگر اشکال در ریتم قلب ، مسائل تنفسی مثل آسم، آمفیزم و برونشیت مزمن؛ بیماری های کلیوی؛ اشکال در گردش خون یا آلرژی جدی دارید با پزشک خود در میان بگذارید.

قرص آتنولول ممکن است باعث ایجاد علائم قند خون پایین مانند ضربان قلب تند (اغلب در ارتباط با هیپوگلیسمی) شود و کنترل قند خون را سخت تر کند.

☑️ دوز قرص آتنولول

قرص های آتنولول گرد، سفید و تخت هستند و در دوز های ٢۵ میلی گرم ، ۵٠ میلی گرم و ١٠٠ میلی گرم دردسترس هستند.

دوز اولیه برای پرفشاری خون ۵٠ میلی گرم است که به صورت یک قرص در روز تجویز می شود و اثر کامل آن یک تا دو هفته است.

مصرف بیش از حد آتنولول

برای آنژیوگرافی، دوز اولیه ۵٠ میلی گرم است که به صورت یک قرص در روز تجویز می شود. اما اگر پاسخ مطلوب در یک هفته بدست نیاید، دوز به ١٠٠ میلی گرم افزایش می یابد که به صورت یک قرص در روز تجویز می شود.

قرص آتنولول به صورت خوراکی ، با یا بدون غذا، معمولا یک تا دو بار در روز مصرف می شود.

از مصرف آب سیب یا پرتقال چهار ساعت پس از مصرف دارو اجتناب کنید، زیرا از جذب دارو جلوگیری می کنند.

مصرف بیش از حد قرص آتنولول ( اُوِردوز )

در صورت مصرف بیش از حد قرص آتنولول سریعا به اورژانس مراجعه کنید .

درمان مصرف بیش از حد قرص آتنولول به صورت علامتى است و ممکن است منجر به مشکلاتی مانند نارسایی حاد قلبی، برادی کاردی، فشار خون بالا با شوک یا هیپوگلیسمی شود.

دوز فراموش شده قرص آتنولول

به محض این که به یاد آوردید، دوز فراموش شده را مصرف کنید. اگر دوز بعدی کمتر از ٨ ساعت باشد، دارو را در دوز بعدی مصرف کنید.

برای جبران دوز فراموش شده ، داروى اضافی مصرف نکنید .

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران 


۲.۴/۵ - (۱۴ امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر hadi یکشنبه ۱۹ شهریور ۲( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: 56 مشاهده پرسش
    من ۴۰ سال سن دارم وزنم ۹۴ قدم ۱۸۲ و بدنسازی کار میکنم.الان سه هفتس که پودر کراتین مصرف میکنم و ازمایش دادم مقدار کراتینم 1.5 بود در صورتی که نرمالش رو 1.4 زده بود بنظر شما ادامه بدم یا قطع کنم مصرفشو .در ضمن سونوگرافی هم دادم و کلیه هام نرمال بود و مشکلی نداشتم اصلا.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۲( 9 ماه پیش)
      سلام به شدت با مصرف كراتينين مخالفم
    2. تصویر کاربر hadi سه شنبه ۱۴ شهریور ۲( 9 ماه پیش)
      سپاسگزارم دکتر بزرگوار
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۹ شهریور ۲( 9 ماه پیش)
      .
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Mehdi شنبه ۱۸ شهریور ۲( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: 73 مشاهده پرسش
    سلام. وقت بخیر. برای تپش قلب و فشار خون به دکتر مراجعه کردم فشار خونم بالا بود و علتش هم استرس و اضطراب بود گفتند که قرص آتنولول۱۰۰ مصرف کنم. حالا خواستم ببینم که این قرص برای اضطراب خوبه یا نه؟ خیلی ممنون، ۲۰ سال سن دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۸ شهریور ۲( 9 ماه پیش)
      بله مناسب ایت
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۸ شهریور ۲( 9 ماه پیش)
      است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ملیحه سه شنبه ۴ بهمن ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 81 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر .مادرم۶۵ ساله و مدتی دچار ضربان قلب شدن.ابتدا دکتر اتنولول تجویز کردن یکی صبح و یکی شب.بعد از چندوقت دوباره تپش قلب مثل قبل بالا رفت و دکتر یک اتنولول ۵۰ هم برای ظهرها تجویز کردن.حالا بعد از گذشت ۳ هفته مادرم توانایی ایستادن بخوبی رو ندارن،سرگیجه تاری دید،احساس خواب الودگی شدید دارن.باید چطور این قرص رو مصرف کنن که دچار این وضعیت نشن و از طرفی ضربان هم بالا نره.اکوی قلب سالم بوده.علاوه براینها مادرم دچار فشار خون بالا هم هستن که والسارتان ۸۰ مصرف میکنن به همراه یه کاپتوپریل در ظهرها.ممنونم کمکون کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۴ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      والسارتان را نصف کنید و اتنولول را به همین ترتیب ۳ بار در روز ادامه بدهید دچار افت فشار شده اند
  • تصویر کاربر ساسان پنجشنبه ۷ مهر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 140 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب.اقای دکتر ببخشید من تپش قلب دارم در طول روز.تقریبا با هر فعالیتی سراغم میاد.سی تی انژو گرافی دادم تقریبا دوسال پیش خوشبختانه کاملا نرمال بود.هفته ای سه روز هم دوچرخه سواری میکنم به مدت 45دقیقه.سن من 42ساله هستم.داروی بیزوپرانوول روزی یک عدد 2.5صبح مصرف میکنم.و شبها هم یک عدد لوزارتان 25.اما تاثیر چندانی نداره.به نظرتون دارو رو عوض کنم...یا دوز رو زیاد کنم....ازمایش تیرویید و کم خونی هم دادم کاملا نرمال بود...یجور بیشتر احساس کوبیدن دارم....ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر ساسان جمعه ۱ مهر ۱( 1 سال پیش)
      سلام
    2. تصویر کاربر ساسان جمعه ۱ مهر ۱( 1 سال پیش)
      عکس
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۷ مهر ۱( 1 سال پیش)
      بیزوپرولول را شبها هم استفاده کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲۴ تیر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    سلام من ۴۳سال دارم و ۱۸۳ قد و وزن من حدود۸۵ کیلو میباشد تازه آزمایش دادم تری‌گلیسیرید ۳۵۰هست که روزانه یک عدد قرص تریرول۱۰۰ حدود ۱۰روز مصرف میکنم و کف پای من احساس گرما دارم و هفته ای دو بار هم ورزش میکنم آیا نیازه داروی دیگه مصرف کنم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۴ تیر ۰( 2 سال پیش)
      بله داروی فعلی را قطع کنید روزوواستاتین ۲۰ را سه ماه بخورید
  • تصویر کاربر Faran سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 293 مشاهده پرسش
    سلام مادرم چندین ساله از داروی وارفارین خارجی استفاده میکنه الان دیگه در بازار خارجی موجود نیست از نوع ایرانی آن تحت لیسانس هند استفاده کنه همون اثر رو داره مشکلی پیش نمیاره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      نه استفاده کنند ولی حواستان به ازمایش پی تی باشد
  • تصویر کاربر صدیقه پنجشنبه ۱ آبان ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    سلام مادربزرگ من ۱۰۰ سالش ولی سرحال در موقع مصرف قرص آتنولول ۵۰ فشارش پایین میاد ولی ضربان قلبش کم میشه و موقع مصرف قرص لوزار ۲۵ فشار پایین میاد ولی کم میاد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      دارو اگر استفاده نکند فشارشان چند است
    2. تصویر کاربر صدیقه پنجشنبه ۱ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام اگر دارو استفاده نکند فشارش ۱۴ الی ۱۵

      وقتی هم فشارش بالا میره تا ۲۰ می رسه
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      ببینید با این سن بهتر است خیلی رژیم دارویی سفت و سختی برایشان تجویز نشود ترجیحا اتنولول را کم کم قطع کنید و نصف لوزارتان بدهید و فشارها را اندازه بگیرید. در ایشان بعد مصرف داروهمان 14 تا 15 کافی است و اصراری نیست حتما به زیر 12 برسد
    4. تصویر کاربر صدیقه پنجشنبه ۱ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      وقتی فشارش بالا میره مثلا چه قرصی مصرف کن که نرمال بشه چون همانطور که گفتم قرص اتنولول ۵۰ فشار سریع میاره پایین ولی ضربان قلبش کم میشه و وقتی هم بجاش لوزار ۲۵ میدم کم میاد پایین میاد رو ۱۸ یا ۱۷ و ضربان هم خوبه

      شما جهت پایین اومدن فشارش مواقعی خیلی بالاست قرصی رو پیشنهاد می کنید برای ضربان قلبش هم مشکلی پیش نیاد
    5. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      کاپتوپریل 25 بدهید، برای مواقعی که فشار به17 و بالاتر می رسد. اگر پایین نیام باید بروند اورژانس
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر پیمان شنبه ۱۵ شهریور ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 300 مشاهده پرسش
    سلام مادر من یه عنل آنژیوگرافیدر سال ۹۶انجام دادن
    و به علت دیابت و فشار خون یه سری قرص مصرف میکردند که به تازگی تموم شده . الان مجددا استفاده کنند قرصها رو ؟ عکس قرصها رو فرستادم . ضمنا یک هفته هست که به علت تموم شدن مصرف نکردن و عارضه خاصی نداشتن قند غیر ناشتا ۱۵۰ و فشار خون ۱۵ روی ۸ بوده . درضمن به جای قرص زیلت هم پلاویکس فقط گیر میاد اینجا . در این مورد هم بفرمایید .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۵ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام قطع اين داروها بشدت خطرناكه، سريعتر تهيه بشه و مصرف منيد
  • تصویر کاربر اعظم جمعه ۷ شهریور ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    سلام دکتر حسته نباشید دکتر پدر من چندین ساله که قرص انتونول مصرف میکنه خیلی ساله والان دکتر قلب گفته که مصرف نکنه ویک سری دارو برای فشار خون وقلب ومغز تجویز کرده میخواستم ببینم با قطع انتونول مشکلی پیش نمیاد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۷ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام قطع ناکهانی اتنولول خطرناک است
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱۳ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر نجفی عزیز مردی ۴۲ساله هستم که متاسفانه طی یکسال اخیر در چندین مرحله چک فشار خون متوجه شدم فشارم بین ۱۳ یا ۱۴ هستش.دو روز پیش بعد از مصرف یک لیوان اب لیمو ترش بطور ناشتا، و مصرف ازیترومایسین ، عصر ان روز دچار ضعف بدن و عرق سرد کردم که با مصرف آب ، خرما اوضاع کمی بهتر شد اما نوک دست و پا یخ بود و گاهی عرق میکرد پشت پام و اخر شب با مصرف مولتی ویتامین مینیترال کمی باز بهتر شدم ، روز بعد با مراجعه به پزشک عمومی و گرفتن فشار و شرح حال متوجه شدم فشارم ۱۵ هست که با یک قرص فشار زیر زبانی و زدن آمپول کمی بهتر شدم اما فشار روی ۱۴ بود و الان هم با مصرف دارو بعد از گذشت دو روز همچنان فشارم ۱۴ روی ۹ هستش.برام قرص آملودیپین۵ شبی۱ ، وناپرین یکروز درمیان ، ویتامین B6 , E و قرص Sandrous روزی۱ تجویز شده.ضمنا ازمایش چکاپ انجام دادم و منتظر جوابم.خواستم از حضرتعالی کسب تکلیف و راهنمایی بگیرم جهت مسیر درست درمان و بهبودی قطعی-سپاس از بزرگواریتان.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۳ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام اگر شک به فشار بالا دارید بهتر است هولتر ۲۴ ساعته فشار خون انجام شود

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:



پرسش از دکتر