دکتر محمد حسین نجفی

زندگی پس از سکته قلبی

زندگی پس از سکته قلبی

سکته قلبی به وضعیتی گفته می‌شود که در آن قسمتی از قلب به دلیل بروز حمله قلبی شدید عملکرد طبیعی خود را از دست می دهد.

علت سکته قلبی چیست؟

سکته قلبی معمولاً به علت گرفتگی شدید یکی از رگ‌های تغذیه کننده قلب رخ می‌دهد و این گرفتگی‌ها نیز به علت سفت و سخت شدن شدید رگ‌ها اتفاق می‌افتد. از جمله سایر علت‌های سکته قلبی‌ می‌توان این‌ها را نام برد:

۱- جمع شدن رگ‌های قلبی

۲- خونریزی شدید

۳- کم خونی و کاهش فشارخون

۴- افزایش شدید ضربان قلب. بیماری‌های غده تیروئید، مصرف کوکائین

سکته قلبی چه علامتی دارد؟

درد سوزشی و فشارنده در ناحیه پشت جناغ سینه که به فک تحتانی؛ پشت؛ کتف یا هر دو دست کشیده می‌شود.

 تهوع، استفراغ، تعریق سرد احساس تنگی نفس ناگهانی، ضعف شدید. تپش قلب، از دست دادن هوشیاری و سقوط.

 آیا عوامل خطر آفرین سکته قلبی را می‌شناسید؟

گرما و سرمای شدید؛ فعالیت شدید؛ چاقی و افزایش وزن؛ استعمال سیگار رژیم غذایی پر نمک و پر چربی؛ بی‌تحرکی؛ سابقه افزایش فشارخون و چربی خون؛ سابقه ابتلا به دیابت (افزایش قند خون)؛ سابقه ابتلا به بیماری‌های قلبی در یکی از افراد خانواده (ارث). جنسیت؛ فشارهای عصبی و روانی هر یک از عوامل نام برده شده در بالا به عوامل خطر بیماری‌های قلبی مشهورند.

یعنی با وجود حداقل یکی از آن‌ها احتمال بروز عارضه قلبی در یک فرد بیشتر می‌شود.

خوب؛ حالا راه چاره چیست و اگر دچار سکته قلبی شده‌ایم از این پس چه کنیم؟

-اجتناب از قرار گیری در گرما و سرمای شدید و راه رفتن در مقابل باد اجتناب از هر گونه فعالیت که باعث درد قفسه سینه، تنگی نفس و یا خستگی بی‌ مورد شود.

-در صورت نیاز وزن خود را کاهش دهید. این کار را تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه انجام دهید. خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را می توان با کاهش وزن حدود ۱۰-۵ کیلو گرم، به مرور کاهش داد.

-قطع استعمال دخانیات و اجتناب از تماس با افراد سیگاری و مصرف سیگار

-از خوردن غذای زیاد و با عجله بپرهیزید. غذایی شما باید بدون نمک و چربی باشد در عوض از سبزیجات و میوه جات: غلات و حبوبات (انواع لوبیا؛ عدس؛ لپه؛ نخود؛ گندم وجود ماش و …) به‌قدر کافی در رژیم غذایتان بگنجانید.

-یک برنامه تندرستی جسمی برای خود داشته باشید؛ به صورت تدریجی سطح فعالیت خود را افزایش دهید و این برنامه منظم را تا آخر عمر ادامه دهید. در صورت ابتلا به افزایش قند؛ فشار و چربی خون لازم است به صورت دوره‌ای و مرتب آن‌ها را کنترل کنید خصوصاً اگر سابقه خانوادگی آن‌ها را دارید.

-از اموری که باعث ایجاد استرسی و فشارهای عصبی در شما می شوند بپرهیزید و برنامه آرام‌بخشی (با پرداختن به امور موردعلاقه‌تان) برای خود داشته باشید.

برای مقابله با اضطراب و بی خوابی چه کنیم؟

محل سکونت خود را در طبقات همکف و محلات ساکت و بدون سروصدا انتخاب کنید. فعالیت‌های تفریحی (پیاده روی: گردهمایی‌های خانوادگی و دوستانه شاد؛ شرکت در مجالس مذهبی دلخواه و انجام امور دینی آرامش بخش؛ شرکت در جشن‌ها؛ انجام کارهای هنری مورد علاقه و باغبانی) در پایین آوردن فشار عصبی شما بسیار کمک کننده است. به دنبال آرامش عصبی شما خواب راحتی نیز خواهید داشت. از قرار گرفتن در موقعیت‌های استرس زا خودداری کنید.

منبع: بیمارستان امیرالمومنین

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

3.5/5 - (4 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر