دوز خطرناک پروپرانول در افراد متفاوت است، از این دارو برای بیماری های متخلف در دوز های متفاوتی استفاده می شود، پرانول و سکته ی قلبی ارتباطی مهمی با هم دارند معمولا برای جلوگیری از سکته ی قلبی این دارو تجویز می شود یا بعد از سکته ی قلبی برای طولانی تر شدن عمر بیمار از این دارو استفاده می شود.
دوز پروپرانول برای انواع بیماری
حداکثر دوز برای پروپرانولول بستگی به دوز دارو و شرایط درمان بیمار دارد.
- برای فشار خون بالا، دوز معمول نگهدارنده قرص های پروپرانولول، محلول یا کپسول های طولانی رهش ۱۲۰ تا ۲۴۰ میلی گرم در روز است. با این حال، ممکن است دوز تا ۶۴۰ میلی گرم در روز برای برخی از بیماران تجویز شود.
- برای درد قفسه سینه (آنژین صدری)، حداکثر دوز پروپرانولول ۳۲۰ میلی گرم در روز است. اگر حمله قلبی داشته اید، حداکثر دوز توصیه شده برای پروپرانولول ۲۴۰ میلی گرم در روز است.
- اگر ماهیچه های قلب شما به طور غیر طبیعی ضخیم تشخیص داده شود (تنگی زیر آئورت هیپرتروفیک)، محدوده دوز توصیه شده ۲۰ میلی گرم تا ۴۰ میلی گرم پروپرانولول ۳ یا ۴ بار در روز است.
- برای لرزش اساسی، حداکثر دوز برای قرص و محلول پروپرانولول ۳۲۰ میلی گرم در روز است. برای فئوکروموسیتوم، ۶۰ میلی گرم حداکثر دوز برای قرص و محلول پروپرانولول است. کپسول های پروپرانولول با رهش طولانی مدت برای استفاده از ترمور اساسی و فئوکروموسیتوم تجویز نمی شوند.
- برای فیبریلاسیون دهلیزی، دوز توصیه شده ۱۰ تا ۳۰ میلی گرم پروپرانولول ۳ یا ۴ بار در روز قبل از غذا و قبل از خواب مصرف می شود.
- هنگام درمان میگرن، دوز اولیه ۸۰ میلی گرم پروپرانولول در روز در دوزهای منقسم است. دوز موثر معمولی از ۱۶۰ میلی گرم تا ۲۴۰ میلی گرم در روز متغیر است.
- پروپرانولول همچنین ممکن است برای درمان وضعیتی به نام لرزش اساسی استفاده شود. در این مورد، دوز اولیه ۴۰ میلی گرم دو بار در روز است. دوز نگهدارنده معمولی ممکن است از ۱۲۰ میلی گرم تا ۳۲۰ میلی گرم در روز متغیر باشد.
- دوز معمول پروپرانولول برای فئوکروموسیتوم ۶۰ میلی گرم در روز است که تقسیم می شود.البته این برای قبل از عمل جراحی برداشتن تومور است.
دوز خطرناک پرانول چند است؟
بنابراین نمیتوان گفت چه مقدار پرانول دوز خطرناک محسوب می شود، به این دلیل که در افراد مختلف مقدار دوزی که پزشک تجویز میکند متفاوت است. مثلا در بیماری با فشارخون بالا ۶۴۰ میلی گرم در روز پرانول تجویز میشود و کاملا نرمال است، ولی این مقدار برای بیماری دیگر میتواند دوز خطرناک محسوب شود.
پروپرانول برای چه استفاده می شود؟
قرص پروپرانول برای بهبود عملکرد قلب پس از حمله قلبی و همچنین درمان:
- فشار خون بالا
- آنژین صدری
فیبریلاسیون دهلیزی و لرزش استفاده می شود. بیشتر بیماران میپرسند فرق پرانول با پروپرانولول چیست؟ اگر سوال شما نیز هم هست، در این باره بیشتر بدانید.
علت سکته قلبی چیست؟
سکته قلبی معمولاً به علت گرفتگی شدید یکی از رگهای تغذیه کننده قلب رخ میدهد و این گرفتگیها نیز به علت سفت و سخت شدن شدید رگها اتفاق میافتد. از جمله سایر علتهای سکته قلبی میتوان اینها را نام برد:
- جمع شدن رگهای قلبی
- خونریزی شدید
- کم خونی و کاهش فشارخون
- افزایش شدید ضربان قلب. بیماریهای غده تیروئید، مصرف کوکائین
سکته قلبی چه علامتی دارد؟
سکته ی قلبی میتواند خود را با علائم زیر نشان دهد:
- تهوع
- استفراغ
- تعریق سرد
- احساس تنگی نفس ناگهانی
- ضعف شدید
- تپش قلب
- از دست دادن هوشیاری و غش کردن
- درد سوزشی و فشارنده در ناحیه پشت جناغ سینه که به فک تحتانی؛ پشت؛ کتف یا هر دو دست کشیده میشود.
چه چیزی موجب سکته ی قلبی می شود؟
گرما و سرمای شدید؛ فعالیت شدید؛ چاقی و افزایش وزن؛ استعمال سیگار رژیم غذایی پر نمک و پر چربی؛ بیتحرکی؛ سابقه افزایش فشارخون و چربی خون؛ سابقه ابتلا به دیابت (افزایش قند خون)؛ سابقه ابتلا به بیماریهای قلبی در یکی از افراد خانواده (ارث). جنسیت؛ فشارهای عصبی و روانی هر یک از عوامل نام برده شده در بالا به عوامل خطر بیماریهای قلبی مشهورند. یعنی با وجود حداقل یکی از آنها احتمال بروز عارضه قلبی در یک فرد بیشتر میشود.
درمان خانگی فشار خون بالا و سردرد چیست؟ آیا با درمان خانگی میتوان از شر آن خلاص شد؟
پیشگیری از سکته قلبی
اگر شما علائم سکته ی قلبی را به خوبی بشناسید و در مواقع لزوم اقدامات لازم را انجام دهید، تا حد زیادی از آسیب سکته ی قلبی و مرگ ناشی از آن جلوگیری خواهید کرد.
مراقبت های بعد از سکته قلبی
- اجتناب از قرار گیری در گرما و سرمای شدید و راه رفتن در مقابل باد اجتناب از هر گونه فعالیت که باعث درد قفسه سینه، تنگی نفس و یا خستگی بی مورد شود.
- در صورت نیاز وزن خود را کاهش دهید. این کار را تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه انجام دهید. خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را می توان با کاهش وزن حدود ۱۰-۵ کیلو گرم، به مرور کاهش داد.
- قطع استعمال دخانیات و اجتناب از تماس با افراد سیگاری و مصرف سیگار
- از خوردن غذای زیاد و با عجله بپرهیزید. غذایی شما باید بدون نمک و چربی باشد در عوض از سبزیجات و میوه جات: غلات و حبوبات (انواع لوبیا؛ عدس؛ لپه؛ نخود؛ گندم وجود ماش و ...) بهقدر کافی در رژیم غذایتان بگنجانید.
- یک برنامه تندرستی جسمی برای خود داشته باشید؛ به صورت تدریجی سطح فعالیت خود را افزایش دهید و این برنامه منظم را تا آخر عمر ادامه دهید. در صورت ابتلا به افزایش قند؛ فشار و چربی خون لازم است به صورت دورهای و مرتب آنها را کنترل کنید خصوصاً اگر سابقه خانوادگی آنها را دارید.
- از اموری که باعث ایجاد استرسی و فشارهای عصبی در شما می شوند بپرهیزید و برنامه آرامبخشی (با پرداختن به امور موردعلاقهتان) برای خود داشته باشید.