درمان تپش قلب به روش خانگی، یعنی چه؟ آیا امکان دارد که تپش قلب را در خانه درمان کنیم؟ باید بگوییم بله در مواقع زیادی پیش می آید که ما درگیر تپش قلب می شویم، میتوان گفت: در اکثر این مواقع نیازی نیست که به پزشک مراجمه کنید. شما میتوانید در خانه و با روش های طبیعی تپش قلب خود را درمان کنید، و ریتم قلب را به حالت طبیعی بازگردانید. در ادامه ما 7 راهکاری که به شما کمک میکند تپش قلب خود را به حالت نرمال بازگردانید معرفی خواهیم کرد.

مواردی که قلب را تحریک میکنند
سعی کنید از مواد غذایی، دارویی و مخدر ها که موجب تحریک قلب و تپش قلب میشوند دوری کنید. البته که این محرک ها در همه ی افراد باعث تپش قلب نمیشوند، اما بهتر است که از این محرک ها دوری کنید. در ادامه به معرفی این محرک ها میپردازیم.
- انواع داروهای درمان سرماخوردگی و سرفه
- موارد حاوی مواد مخدر
- قرص های رژیمی برای کاهش اشتها
- نوشیدنی های حاوی کافئین؛ مانند قهوه، چای و نوشابه
- برخی از داروهای فشار خون بالا
- ماری جوانا و سایر مواد روانگردان
ریلکس کردن و درمان خانگی تپش قلب
همانطور که میدانید استرس یکی از عوامل جدا نشدنی از زندگی روزمره ی ما میباشد، و باعث بروز تپش قلب می شود. استرس می تواند به سلامت شما آسیب برساند، قرار گرفتن در معرض استرس احتمال بروز تپش قلب را افزایش می دهد. به همین خاطر روش هایی برای کنترل استرس برای شما آورده ایم:
- دم و بازدم عمیق.
- مدیتیشن.
- دیدن ویدئو یا گوش دادن آهنگ آرامش بخش به عنوان استراحت کوتاه در محیط کار ی و پر استرس.
- یادداشت روزانه، یوگا و بیرون رفتن از خانه همگی تمرین های خوبی برای مقابله با استرس می باشند.

تعادل الکترولیت ها
الکترولیت ها موادی هستند که در سراسر بدن یافت شده و به انتقال سیگنال های الکتریکی کمک می کنند. این سیگنال ها برای کنترل ضربان قلب نیز از اهمیت بالایی برخوردار اند.
شما با مصرف وعده های غذایی حاوی مواد مغذی زیر می توانید میزان الکترولیت های بدن خود را افزایش دهید:
- منیزیم
- سدیم
- کلسیم
- پتاسیم
از جمله مواد غذایی غنی از پتاسیم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
_موز
_سیب زمینی
_آووکادو
محصولات لبنی، سبزیجات با برگ تیره و سبزیجات سبز حاوی مقادیر بالای کلسیم می باشند. همچنین شما می توانید از سبزیجات، آجیل و غذاهای دریایی منیزیم مورد نیاز بدن خود را تأمین کنید.استفاده از مکمل این مواد مغذی بسیار آسان و وسوسه کننده است. اما توصیه می شود پیش از مصرف هر مکملی با پزشک مشورت کنید (به خصوص اگر داروی خاصی مصرف می کنید).
تحریک عصب واگ
عصب واگ عصبی است که از مغز به قلب می رسد و تحریک آن ممکن است به کاهش تعداد دفعات ضربان قلب شما کمک کند. شما با انجام روش های زیر می توانید عصب واگ را تحریک کنید:

- قرار دادن یخ یا پارچه سرد و مرطوب روی صورت برای چند ثانیه
- نگه داشتن نفس و فشار آوردن به پایین (مانند حالت مدفوع کردن)
- عق زدن
- سرفه کردن
- پاشیدن آب سرد روی صورت
بهتر است قبل از امتحان روش های ذکر شده با یک پزشک مشورت کنید.
از مصرف الکل خودداری کنید
به طور کلی الکل باعث بروز افسردگی و افزایش ضربان قلب می شود. برخی از تحقیقات نشان داده اند که مصرف حتی یک نوشیدنی الکلی در روز می تواند احتمال ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش دهد. یکی از اصلی ترین علائم فیبریلاسیون دهلیزی، تپش قلب می باشد.پس برای برای درمان خانگی تپش قلب از مصرف الکل اجتناب کنید.
تاثیر آب بر کاهش تپش قلب
کم آب شدن بدن باعث اعمال فشار اضافی به قلب می شود و قلب باید برای پمپاژ خون، بیشتر از حالت عادی کار کند. افزایش تلاش قلب احتمال بروز تپش قلب را افزایش می دهد. در طول روز حتماً آب زیادی بنوشید. به گفته پزشکان مقدار آب مورد نیاز برای بدن هر فردی با توجه به سن، جنسیت و بارداری متفاوت می باشد.بنابراین در صورت وجود علائم کم آبی بدن مثل ادرار تیره، افزایش ضربان قلب، خشکی دهان، احساس تشنگی، سردرد، سرگیجه یا خشکی پوست باید فوراً یک لیوان آب بنوشید.
اهمیت ورزش و تاثیر آن بر کاهش تپش قلب
ورزش به ارتقاء سلامت کلی قلب و عروق کمک کرده و ریتم طبیعی قلب را بهبود می بخشد. همچنین اکثر پزشکان برای کاهش استرس و اضطراب ورزش منظم را توصیه می کنند.فعالیت قلبی عروقی باعث تقویت عضله قلب و کاهش احتمال بروز تپش قلب در برخی از افراد می شود.پیاده روی، دویدن آهسته، دوچرخه سواری و شنا از ورزش های عالی برای بهبود سلامت قلب هستند.از طرف دیگر، ورزش ممکن است باعث افزایش تپش قلب در برخی از افراد شود. بنابراین بهتر است محرک های خود را شناسایی کرده و از آنها بپرهیزید.قبل از شروع یک ورزش بهتر است با پزشک عمومی خود مشورت کنید.
چه زمانی باید برای تپش قلب خود به پزشک مراجعه کنیم؟
اگ تپش قلب شما بیش از چند ثانیه ادامه داشت باید به پزشک عمومی مراجعه کنید.پزشک با انجام معاینه و تجویز آزمایشات لازم می تواند تشخیص دهد که آیا تپش قلب شما ناشی از یک مشکل پزشکی است یا خیر. رایج ترین مشکلات پزشکی که باعث بروز تپش قلب می شوند عبارتند از:
- استرس
- مشکلات تیروئید
- بیماری عروق کرونر
- بیماری دریچه قلب (وضعیتی است که دریچه های قلب را تحت تأثیر قرار می دهد)
- نارسایی قلبی
عوامل دیگری که ممکن است تپش قلب ایجاد کنند عبارتند از:
- بیماری
- ورزش
- کم آبی بدن
- مصرف مواد مخدر
- برخی از داروها
- استفاده بیش از حد از قهوه، سیگار و نوشیدنی های الکلی
- بارداری
تپش قلب یکی از عوارض جانبی رایج در بین داروهای مصرفی است. افرادی که سابقه حمله قلبی دارند بیش از سایرین دچار تپش قلب می شوند. درمان تپش قلب با توجه به علت زمینه ای آن متفاوت است. روش های درمانی شامل جراحی، داروها، ضربان ساز و تغییر داروهایی است که ممکن است باعث بروز تپش قلب شوند.
دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی