داروی آکسابین axabin چیست؟

داروی آکسابین axabin چیست؟

آکسابین یا ریواروکسابان ، یک داروی ضد انعقاد نسل جدید است که جهت درمان و پیشگیری از اختلالات انعقادی که منجر به بروز لخته خونی در رگ های بدن می شوند، استفاده می شود.

داروی آکسابین Axabin

این دارو برای کاهش مشکلات داروهای قدیمی نظیر وارفارین و انوکساپارین عرضه شد و بسیاری از مشکلات درمان، عوارض و تداخلات داروهای قدیمی را ندارد. امروزه درمان اختلالات انعقادی با آکسابین در بیماران قلبی عرقی و نیز کسانی که به هر دلیل مبتلا به لخته های خونی شده اند نظیر بروز لخته در وریدهای اندامها ( گرفتگی عروق پا DVT ) و نیز لخته در عروق ریه ( آمبولی ریه ) ساده تر و کم عارضه تر از درمانهای قدیمی می باشد.

قرص آکسابین در ایران توسط شرکت معتبر داروسازی “آرنا حیات دانش” با استفاده از مواد اولیه بسیار با کیفیت و با تکنولوژی بالا تولید شده است و دارای قرص های ۱۰، ۱۵ و ۲۰ میلیگرمی در بسته بندی های ۳۰ عددی می باشد.

میزان مصرف دارو در مشکلات مختلف متفاوت است که این میزان را باید پزشک معالج تعیین کند. اکسابین در حال حاضر در بسیاری از داروخانه های معتبر کشور در دسترس می باشد و با نسخه قابل تهیه است.

موارد مصرف داروی آکسابین

قرص اکسابین یک داروی ضد انعقاد است که برای کاهش خطر ابتلا به سکته های مغزی در بیماران مبتلا به آریتمی فیبریلاسیون دهلیزی (AF) (نوعی ضربان نامنظم قلب)، تجویز می شود.

آکسابین همچنین برای درمان لخته های خونی ( ترومبوز ) در اندامها و همین طور آمبولی ریه (وجود لخته در رگ های ریه) استفاده می شود. همین طور خطر بروز مجدد این مشکلات در کسانی که قبلاً سابقه ابتلا به آنها را داشته اند، کاهش می دهد.

آکسابین همچنین برای کاهش خطر تشکیل لخته در پاها و سایر اندامهای بیمارانی که به تازگی جراحی های زانو یا مفصل لگن داشته اند استفاده می شود.

ریواروکسابان یا زالربان

طی سالهای اخیر محقیقین به دنبال جایگزینی برای قرص وارفارین بوده اند. وارفارین اگر چه در رقیق کردن خون موثر است ولی با دوز یکسان اثرات متفاوتی در افراد گوناگون ایجاد می کند؛ یعنی ممکن است وارفارین ۵ میلی گرم در یک نفر خون را رقیق نکند ولی در فردی دیگر باعث خونریزی وسیع شود. به همین جهت بیمارانی که وارفارین مصرف می کنند، مجبورند تا حداقل ماهی یک بار آزمایش INR. PT بدهند.

ریواروکسابان یک جایگزین مناسب برای وارفارین است. افرادی که دچار گرفتگی عروق پا یا لخته ورید عمقی پا DVT شده اند، چه در فاز حاد برای درمان و چه طولانی مدت برای جلوگیری از لخته شدن مجدد، به راحتی تحت کنترل و درمان با ریواروکسابان قرار گرفته و دیگر نیازی هم به آزمایش INR ندارند.

بیماران AF ( مبتلا به آریتمی فیبریلاسیون دهلیزی ) هم که برای جلوگیری از بروز لخته خون تحت درمان وارفارین قرار گرفته اند، امروزه به راحتی با مصرف ریواروکسابان درمان می شوند و دیگر ترس از خونریزی نیز وجود ندارد.

ریواروکسابان در حاملگی و شیردهی قابل استفاده نیست. در بیمارانی که نارسائی شدید کلیه نیز دارند، مصرف این دارو توصیه نمی شود.

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران و فوق تخصص آنژیوپلاستی

شما نیز می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.


اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در email

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مرتضی یکشنبه ۲۸ دی ۹۹( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 25 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر .مادرم ۱۰روز پیش فشارشون دو سه باربالا رفت و بیمارستان بردیمش بعد از از ازمایش و نوارقلب ضربانشون نامنظم بود.رفتیم پیش متخصص قلب اکو گرفت ضربانشون خوب شده بود قرص اکسابین ودوقرص دیگه هم دادن مصرف کنه الان یک هفته هست مصرف میکنه .دیشب مادرم تا صبح دو سه بار خون دماق شدن خاستم ازشما کمک بگیرم چیکار کنم .خون دماق طبیعیه؟یاباید مصرف دارو رو یکی دوروز قطع کنم .دوقرص دیگه که مصرف میکنن با اکسابین یکیش متوپرولول۴۷/۵ .ویکی دیگش هم .لوزار۲۵ هستش بنظر شما خون دماق براچیه ؟ممکنه خون دماق بیشتربشه ؟خیلی ممنون میشم راهنماییم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۸ دی ۹۹( 3 ماه پیش)
      بخاطر قرص اکسابین است اگر خفیف است اهمیتی ندارد
  • تصویر کاربر فيليپ سه شنبه ۲۳ دی ۹۹( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 25 مشاهده پرسش
    باسلام
    متاسفانه پدرم چندين باردچارگرفتگي عروق شدندكه آنژيووبالن شدندودرپاهايشان استنت گذاشته شدوسونوگرافي ازشاهرگ گردن انجام دادندكه هردوشاهرگ دچارگرفتگي خفيفي بودندوپزشك معالجشان ١٢٠ عددقرص آكسابين تجويزكردندكه روزي دوعدد مصرف كنند،بلافاصله پس ازمصرف اولين قرص آكسابين دچارگرفتگي ودردشديددرناحيه شاهرگ سمت راست گردن شدندعلت چيست؟آياازعوارض داروميباشديااينكه قرص نسبت به گرفتگي شاهرگ واكنش نشان داده است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۳ دی ۹۹( 3 ماه پیش)
      نه ربطی به این دارو ندارد این عارضه احتمالن مساله ی دیگری باشد یک متخصص مغز و اعصاب ببیند
  • تصویر کاربر ساسان یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 24 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر. با ۶۰ سال سن ، ۴ عدد فنر در قلبم گذاشته ام. و داروی پلاویکس و اسپرین مصرف میکنم. بتازگی ‌دکتر بجای پلاویکس داروی اکسالین روزی ۲ عدد تجویز کرده اند. در ضمن ۲۰ /۲۵ سال به بیماری برگر هم دچار هستم. به گفته دکتر برای بیماری برگر هم مفید میباشد. سوال من این است که درد پای من با تجویز ای دارو بهتر میشود و اصولن این دارو جایگزین مفیدی است. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 3 ماه پیش)
      به درمان برگر هم کمک میکنند ولس درمان اصلی برگر قظع مصرف سیگار است. هم چنین قرص دافلون هم کمک میکند
  • تصویر کاربر شکوفه یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 31 مشاهده پرسش
    سلم اقای دکتر من مادرم چند سالی بود قرص کارودیلول 6/25 مصرف میکردند البته انسولین هم میزنند الان سه هفته مادرمو ک خیلی سرفه میکرد بردم پیش دکتر عمومی خیلی قدیمی ایشون گفتند ب جای قرص کارددیلول بتالکو2/5 ب نظرتون ضرر داره واسه قلب مادرم داره این قرص و میخوره یا نه اخه تازگیها میگه قلبم احساس سنگینی میکنم یکم راه میرم خسته میشم بنظذتون مال این قرصه اگه میشه جواب بدید مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 3 ماه پیش)
      نه به نظرم نیازی به تغییر دارو نیست چون سرفه ربطی به کارودیلول ندارد
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲ دی ۹۹( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 31 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من داروی رقیق کننده خون میخورم،ودوتا فنر گذاشته 10 درصد کبدم آسیب دیده برایم ویتامین Eروزی یک عدد بعد از شام واسپیروویت روزی دوبار صبح و شب بعد از غذا.تجویز کرده و چون یادم رفت به ايشان بگویم مشکل قلبی دارم و دارو مصرف میکنم آيا مصرف این دارو ها آسیب به قلبم نمیرساند؟
    لطفا راهنمایی ام کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲ دی ۹۹( 3 ماه پیش)
      نه هیچ اشکالی ندارد استفاده کنید
  • تصویر کاربر سروش جمعه ۲۳ آبان ۹۹( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 30 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر وقت به خیر
    در موضوع مشکلی که پدرم دارند می‌خواستم با شما مشورت کنم. ایشون حدود ۳ روز هست که دچار درد شدید در ساق یکی از پاها هستند به طوری که موقع راه رفتن لنگ می‌زنند. ساق این پا به شکل مشخصی متورم شده و با کوچک‌ترین لمسی در کناره‌های ساق پا درد زیادی به وجود می‌آید؛ ولی با فشار دادن پشت ساق و عمق آن دردی ایجاد نمی‌شود.

    ایشون ۵۷ ساله هستند، حدودا ۲۵ ساله سیگار می‌کشند، فشار خون همیشه بالایی دارند (حدودا ۱۷ روی ۱۱) و روزی یک قرص ادوان ۴۰ می‌خورند.
    همچنین ایشون چند ساله دردهای مفصلی دارند که در ۶ ماه اخیر شدید‌تر شده و خصوصا مچ یک دست، انگشتان پا و زانو این درد را دارند. (مشکوک به روماتیسم هستند)

    متوجه‌ام که این اطلاعات قطعا کافی نیستند ولی بدبختانه و شوربختانه پدر بنده به دکتر مراجعه نمی‌کنند و من هم با هر روشی موفق به انجام این کار نشدم و به شدت مستاصل شدم، به همین خاطر از شما مشاوره می‌خواستم که چه توصیه‌ای در این مورد دارید؟ من بسیار نگران احتمال ترومبوز هستم و از شدت استیصال خدمت شما مزاحم شدم.

    در مشاوره با یکی از پزشکان به صورت آنلاین (اپلیکیشن ساینا) ایشون پیشنهاد کردن به مدت ۲ هفته آکسابین ۱۵ بخورند. شما هم پیشنهاد می‌کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۳ آبان ۹۹( 5 ماه پیش)
      ببینید نمی شود صرفن بر اساس معاینه گفت که ترومبوز است، اگر ترومبوز نبود و اکسابین خوردند و خدای نکرده به خونریزی افتادند چه؟ اکسابین عارضه ی اصلی اش خونریزی است. من پیشنهادم این است هر طور شده راضی شان کنید یک سونوگرافی پا بکنند، اگر لخته بود که دارو می خورند اگر هم نبود که خیالتان راحت می شود، مصرف بدون سونوگرافی اکسابین را من اصلن توصیه نمی کنم.
    2. تصویر کاربر سروش جمعه ۲۳ آبان ۹۹( 5 ماه پیش)
      ممنونم ازتون
      با توجه به علائم و وضعیت، شما احتمال دیگری رو هم‌ مطرح می‌دونید؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۳ آبان ۹۹( 5 ماه پیش)
      شایع ترین اتفاق همین ترومبوز ورید عمقی است، با توجه به ماهیت حاد و درد شدید ساق احتمالش کم نیست، خیلی مهم است که سریع تکلیفش روشن شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 27 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب اقای دکتر نجفی
    از جنوب استان هرمزگان مزاحمتان می شوم مادرم 80 سال سن دارد 5 سال قبل به شکستگی لگن عمل داشته مهر ماه 97 به علت تنگی نفس شدید رفتیم شیراز فوق تخصص ریه که یک هفته در بیمارستان سعدی بستری شد و پزشک گفت در ریه اش خون لخته شده البته پس ازگرفتن عکس هسته ای و داروی اکسابین 20 تجویز کرد روزی یک عدد به مدت 3 ماه پس از ان چند بار اکسابین گرفتیم الان داروی قلب ایزوسورباید لوزارتان آسپرین 80 آملودیپین20 و لورازپام مصرف میکند الان حال عمومی اش خوب است متخصص داخلی گفت در خصوص مصرف اکسابین از پزشک خودش بپرسید که فعلا دسترسی نداریم اگر اکسابین مصرف کنه بهتر نیست چون شاید لخته کامل از بین نرفته باشه اگر اکسابین مصرف کنه خطری نداره ممنون از راهنمایی جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 1 سال پیش)

       سلام

      بهتره دارو را فعلاً تا ۶ ماه استفاده کنند

      برای ادامه مصرف باید ریسک خونریزی و لخته مجدد جداگانه سنجیده شود به هر حال این دارو دارویی است که ریسک خونریزی را بالا می برد

  • تصویر کاربر قربانی پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 21 مشاهده پرسش
    سلام من سال۹۶برج۹پیوندمغزاستخوان انجام دادم سال۹۸بر۲ سونوگرافی نشون دادک در کشاله رون پای چم لخته خون هستش بعداز یک هفته بستری و استفاده از قرص Axabnبهتر شدم ولی الان پاشنه همون پا درد شدی دارد و ماهیچه پام ورم کرده البته کم آیا دوباره استفاده کنم لطفا راهنمای کنید سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 1 سال پیش)

      سلام

      باید ابتدا سونو شوید که مشخص شود ایا لخته دارید یا نهذ

  • تصویر کاربر جباری جمعه ۲ اسفند ۹۸( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 18 مشاهده پرسش
    بنده خانم 48 ساله ای هستم که 5 روز بعد از عمل ابدومینوپلاستی و لیپوماتیک شکم و پهلو و پشت دچار تنگی نفس بدون درد قفسه سینه شدم و دکتر منو در بیمارستان بسنری کرده و سیتی آنژیو انجام شد و جواب سیتی از بابت آمبولی منفی بود چند روز تحت تزریق هپارین بودم و بعد از ترخیص برام قرص آکسابین 10 میلی نوشتند میخواستم بدونم با توجه به منفی بودن سیتی آیا نیاز به مصرف این قرص هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲ اسفند ۹۸( 1 سال پیش)

      سلام

      این دوز دارو رو برای پروفیلاکسی یا پیشگیری تجویز کردند و نه درمان

  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۶ اسفند ۹۸( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 23 مشاهده پرسش
    سلام .پای چپ خانم من کبود شده و ورم کرده بعد از سونو تشخیص دی وی تی مزمن بوده دکتر برای بیست روز روزی دوبار ریواروکسابان پانزده تجویز کرده دراین بیست روز علایم خاصی بجز درد کم بدن نداشته .حالا به نظرشما چه دوزی وبرای چه مدت دیگه باید مصرف کنه .سن سی سال .باتشکر فراوان از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۶ اسفند ۹۸( 1 سال پیش)

      سلام

      بیمار باید تا ۲۱ روز ۱۵ میلی گرم هر ۱۲ ساعت استفاده کند و بعد از آن ۲۰ میلی گرم به مدت حداقل ۳ ماه

      البته ۳ ماه کل دوره درمان

درحال دریافت اطلاعات
حتما تا به حال در مورد سکته های قلبی شنیده اید. سکته قلبی به موردی گفته می شود که به طور ناگهانی خونرسانی در…
میزان بالای چربی خون همیشه یکی از نگرانی های بیماران بوده است. البته این نگرانی بسیار هم به جا است. چربی خون بالا از…
امروزه با توجه به شیوع کرونا و محدودیت های رفت و آمد و نیز خطرات ناشی از حضور فیزیکی شما در مطب، ویزیت در…
یکی از داروهایی که در سراسر دنیا بیش ترین استفاده را دارد داروی آسپرین است که احتمالا یا خودتان از این دارو استفاده می…
حتما تا به حال در مورد سکته های قلبی شنیده اید. سکته قلبی به موردی گفته می شود که به طور ناگهانی خونرسانی در…
میزان بالای چربی خون همیشه یکی از نگرانی های بیماران بوده است. البته این نگرانی بسیار هم به جا است. چربی خون بالا از…
امروزه با توجه به شیوع کرونا و محدودیت های رفت و آمد و نیز خطرات ناشی از حضور فیزیکی شما در مطب، ویزیت در…
قبلی
بعدی

آدرس مطب

خیابان پاسداران، گلستان ششم ، پلاک۴۱

شماره تماس

در این مقاله مطالعه می‌کنید:


پرسش از دکتر