اولین واکنش ما بعد از اینکه احساس درد در ناحیه قلب داریم یا احساس می کنیم مشکلی در ریتم طبیعی قلب ما وجود دارد چیست؟ یا به عبارتی وقتی قلبم درد میکنه چیکار کنم؟ در وهله ی اول باید بدانید که اصلا این درد، درد قلب است یا نه؟ اصلا درد قلب دقیقا کجاست؟ برای همین باید علائم درست درد قلبی را بشناسید. در این مقاله ما سعی کردیم، علائم درد قلبی و بهترین درمان های خانگی را برایتان شرح بدهیم. با ما همراه باشید.
علائم درد قلبی را بشناسید
وقتی قلبم درد میکنه چیکار کنم؟علائم را بشناسید! علائمی وجود دارد که می تواند نشان دهنده یک وضعیت اضطراری قلبی باشد و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. این علائم اغلب به عنوان هشدار اولیه برای بیماری هایی مانند حمله قلبی یا آنژین عمل می کنند. اگر سابقه بیماری قلبی دارید، توجه به این علائم بسیار مهم تر است، زیرا خطر تکرار این مشکلات بیشتر می شود. در صورت تجربه هر یک از علائم زیر، فوراً به پزشک مراجعه کنید:
درد شدید یا فشاردهنده در قفسه سینه:
این مورد شامل دردهایی می شود که احساس فشار، تنگی، له کنندگی یا ناراحتی شدید دارند.
احتمال حمله قلبی:
اگر سابقه حمله قلبی دارید، رسیدگی به این احتمال اهمیت بیشتری پیدا می کند.
تنگی نفس مداوم:
بهویژه زمانی که همراه با درد قفسه سینه رخ می دهد.
علائم ذکر شده، نشانه هایی حیاتی بوده و نیازمند توجه جدی هستند. تشخیص به موقع و مراجعه به پزشک متخصص برای ارزیابی جامع و انجام اقدامات درمانی مناسب، از اهمیت بالایی برخوردار است. توجه به این علائم، گامی مؤثر در جهت حفظ سلامت قلب و عروق شما محسوب می شود. برای تشخیص بهتر ویدیو زیر را ببینید:
چه دردی درد قلبی نیست؟
درد قفسه سینه لزوماً نشانه خطر نیست! به همین دلیل اهمیت دارد که درد های سینه را از دیگر مشکلات تفکیک کنید. بسیاری از دردهای قفسه سینه دلایل ساده تری دارند و نشانه یک مشکل قلبی جدی نیستند. برخی از دلایل رایج درد قفسه سینه که نگران کننده و اورژانسی محسوب نمی شوند، عبارتند از:
- رفلاکس معده
- سوزش سر دل
- نفخ
- اضطراب
- سرفه های شدید
- سیگار کشیدن زیاد.
برای تشخیص تفاوت بین وضعیت اورژانسی و غیر اورژانسی به نشانه های زیر توجه کنید:
- محل درد: اگر درد در یک ناحیه خاص متمرکز است، ممکن است اورژانسی نباشد.
- الگوی تنفس: اگر درد با تنفس عمیق بدتر می شود یا با توقف کوتاه تنفس بهبود می یابد، ممکن است وضعیت اورژانسی نباشد.
- مرتبط با حرکت: اگر درد مرتبط با حرکات خاص قفسه سینه، گردن یا شانه است یا تنها برای چند ثانیه طول می کشد، ممکن است نیاز به مراجعه به اورژانس نباشد.
تفاوت بین درد قلبی و درد معده چیست؟
راهکارهای خانگی برای تسکین درد قفسه سینه
اگر با درد قفسه سینه غیر اورژانسی مواجه هستید، شاید برای تسکین آن در خانه به دنبال راهکار باشید. چند درمان خانگی برای کمک به کاهش درد قفسه سینه وجود دارد:
- شیر بادام: این شیر برای درد قفسه سینه ناشی از رفلاکس معده مفید است و به طور کلی سلامت قلب را نیز تقویت می کند.
- نوشیدنی های گرم: برای تسکین علائم ناشی از گاز و نفخ، می توانید از چای ترش استفاده کنید. این چای ضمن تسکین، به حفظ سلامت قلب نیز کمک می کند.
- سیر: گرچه تاثیر علمی آن در تسکین درد قفسه سینه به طور کامل اثبات نشده است، اما سیر به دلیل خواص بالقوه در بهبود سلامت قلب و کاهش خطر بیماری های قلبی شناخته می شود.
- سرکه سیب: مصرف محتاطانه سرکه سیب می تواند به رفع رفلاکس معده ناشی از کمبود اسید معده کمک کند. با این حال، مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث رقیق شدن خون شود.
ضمنا اگر به دنبال درمان های خانگی بیشتر هستید، ما مقاله ی زیر را به شما پیشنهاد میکنیم:
به خاطر داشته باشید که این راهکارها مکملی برای حفظ سلامت قلب هستند و جایگزین معاینات دوره ای قلب و عروق نمی شوند. برای تشخیص علت درد قفسه سینه و دریافت درمان مناسب، حتماً به پزشک متخصص قلب مراجعه کنید.