دکتر محمد حسین نجفی

احساس تنگی نفس یا سایر مشکلات تنفسی می تواند ترسناک باشد. اما تنگی نفس ناشی از اعصاب از علائم اضطراب می باشد. بسیاری از افراد بر این باورند که علائم تنفسی فقط ناشی از مسائل جسمی می باشد. در حقیقت، سلامت روانی شما از چند طریق بر سلامت جسمی شما تأثیر می گذارد.

تنگی نفس عصبی چه مدت طول میکشد؟

تنگی نفس همراه با اضطراب معمولا خود به خود از بین می رود. علائم ممکن است تا زمانی که دوباره احساس آرامش کنید، ادامه داشته باشد.

علائم تنگی نفس عصبی

مشکلات تنفسی ناشی از کووید 19

اضطراب، واکنش طبیعی بدن به ترس است. این حالت به عنوان پاسخ جنگیدن یا فرار کردن می باشد. بدن شما با واکنش های جسمی و روحی شما را برای جنگیدن یا فرار از موقعیت آماده می کند. تنگی نفس یکی از این پاسخ ها می باشد. ممکن است احساس خفگی به شما دست دهد. 

مطالعات نشان داده اند كه ارتباط محکمی بین اضطراب و علائم تنفسی از جمله تنگی نفس وجود دارد.

علائم دیگری که می توانند در طی این پاسخ و در نتیجه اضطراب عصبی ایجاد شوند عبارتند از:

علت تنگی نفس عصبی چیست؟

درد قفسه سینه هنگام تنفس

تنگی نفس عصبی و سایر علائم جسمی در پاسخ اضطراب برای محافظت از شما اتفاق ایجاد می شوند. هنگام اضطراب، ممکن است فرار نکنید، اما بدن شما این واکنش را نشان می دهد.

احساس تنگی قفسه سینه، تنگی نفس و تنفس تند زمانی ایجاد می شوند که بدن شما سعی یر اکسیژن رسانی بیشتر به عضلات می باشد و شما را برای فرار آماده می کند. ضربان قلب شما افزایش می یابد و ممکن است به دلیل پمپاژ خون بیشتر به عضلات، احساس گرما کنید و شما را برای جنگیدن آماده کند.

همه این علائم پاسخ های طبیعی بدن هستند که برای نجات جان شما طراحی شده اند. البته، شما اغلب نه می جنگید نه فرار می کنید. اما بدن شما به اتفاقات واکنش نشان می دهد.

درمان تنگی نفس عصبی

اگر دچار تنگی نفس ناشی از اضطراب شدید، بر خلاف تصور باید بر روی تنفس خود تمرکز کنید. اما با تمرکز بر روی تنفس، می توانید آن را کنترل کرده و میزان مناسب اکسیژن را وارد ریه ها کنید. متخصصان تنفس دیافراگمی را توصیه می کنند. این تکنیک تنفسی از دیافراگم شما استفاده می کند. دیافراگم کارآمدترین عضله تنفسی بدن ما می باشد.

– تنفس دیافراگمی

اگر دچار تنگی نفس شدید، به طور کلی از دهان یا قفسه سینه نفس می کشید. تنفس دیافراگم می تواند:

در ادامه نحوه تمرین تنفس دیافراگمی آورده شده است:

  1. راحت روی صندلی بنشینید یا دراز بکشید و سرتان را نگه دارید.
  2. یک دست خود را روی قسمت بالایی قفسه سینه و دست دیگر خود را زیر دنده ها قرار دهید. این کار به شما این امکان را می دهد که هنگام تنفس دیافراگم خود را بهتر حس کنید.
  3. به آرامی از طریق بینی نفس بکشید تا معده شما در مقابل دست شما قرار بگیرد.
  4. عضلات معده خود را سفت کنید. هنگامی که نفس خود را از طریق بینی یا دهان بیرون می دهید، اجازه دهید این عضلات به سمت داخل بروند (بسته به آنچه برای شما راحت تر است).
  5. نفس عمیق را ادامه دهید، احساس کنید که معده شما بلند می شود و می خوابد. این کار را به مدت 5 تا 10 دقیقه در روز انجام دهید.

– تکنیک زمین گیری

یک نوع تکنیک زمین گیری شامل جمع کردن اعضای بدن و آزاد کردن آهسته آن ها می باشد. کاملاً روی این احساسات تمرکز کنید.

– حواس پرتی ذهنی

برای پرت کردن حواس خود می توانید چیزی پیدا کنید که ذهن شما را آرام کند. سعی کنید تمرکز خود را بر روی اشیا اطراف حفظ کنید. کاناپه شما چه رنگی است؟ چه طرحی دارد؟

– با خودتان صحبت کنید

اکنون که می دانید این علائم بخشی از پاسخ خودکار بدن می باشد، این موضوع را به خود یادآوری کنید. در لحظه ترس یا اضطراب، به خود بگویید “من نمی توانم نفس بکشم زیرا بدن من سعی می کند اکسیژن بیشتری دریافت کند”. صحبت با خود می تواند شما را از اضطراب نجات دهد.

– ورزش کنید

ورزش کنید

ممکن است ورزش در میان یک حمله اضطرابی عجیب به نظر برسد، اما دویدن یا صرف انرژی به روش های دیگر برای شما مفید می باشد. بدن شما به هر حال خود را برای دویدن آماده می کند و بهتر است از آن استفاده کنید.

– مراقبت از خود

شما می توانید به روش های ساده ای از خود مراقبت کنید. چای گیاهی بنوشید (اما از چای کافئین دار خودداری کنید، زیرا باعث افزایش اضطراب می شود). شمع هایی با رایحه دلپذیر روشن کنید. احساسات خود را بنویسید. به موسیقی آرامبخش گوش کنید.

– خودتان را شوکه کنید

شوكه كردن خودتان با فرو بردن صورت در یك كاسه آب یخ روشی است كه توسط درمانگران برای بیرون كشیدن شما از یك مارپیچ فكری توصیه می شود.

دکتر محمد حسین نجفی، فوق تخصص قلب و  عروق در تهران

4.1/5 - (78 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر