اسکن قلب در دو مرحله استراحت و بعد از استرس (تست ورزش یا استرس دارویی) انجام می شود.

اسکن قلب همراه با استرس تست ورزش یا استرس دارویی

ابتدا تست ورزش انجام و در انتهای مرحله ورزش ، ماده رادیواکتیو تزریق می‌شود و یک دقیقه بعد ، دستگاه تردمیل بطور تدریجی از حرکت باز می‌ایستد. در صورت عدم تحمل فعالیت ورزشی ، اسکن با دی‌پیریدامول به صورت جایگزینی برای تست ورزش مورد استفاده قرار می‌گیرد. دی‌پیریدامول نیز تأثیری مانند فعالیت ورزشی بر روی قلب می‌گذارد و نقاط سرد اسکن را نمایان می‌سازند.

اسکن قلب ، بلافاصله پس از تست ورزش یا تزریق داروی رادیواکتیو امکانپذیر نیست و وجود یک تأخیر زمانی مناسب ضروری است. در این زمان بیمار می تواند در اتاق انتظار با نوشیدن مایعاتی مانند چند لیوان آب یا شیر و قدم زدن ، به خروج داروی رادیواکتیو اضافی از کبد و کیسه صفرا کمک کند. در مرحله تصویربرداری که حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد ، بدن باید در حالت بی حرکت قرار گیرد.

جابجا شدن ، تکان دادن دستها ، سرفه کردن و حتی نفس عمیق کشیدن بخاطر جابجا کردن قلب در فضای سینه ، تصویر نهایی قلب را مخدوش کرده و سبب بروز خطاهای تشخیصی می‌شوند.

اسکن قلب در حالت استراحت

در نوبت بعد برای انجام اسکن قلب در مرحله استراحت ، بیمار باید مجدداً در زمان تعیین شده مراجعه کند. بعد از مرحله اول اسکن (اسکن بعد از تست ورزش) می‌توان داروهای قلبی گذشته را تحت نظر پزشک معالج مجدداً از سر گرفت (برای اسکن قلب در مرحله استراحت نیاز به قطع دارو وجود ندارد).

بیمار باید برای انجام مرحله استراحت حداقل از ۳ ساعت پیش از مراجعه ناشتا باشد یا حداقل از مصرف شیر ، کره و مواد غذایی چرب و شکر پرهیز کند (در بیماران مبتلا به دیابت قندی ، ۱ ساعت ناشتا بودن کافی است).

مرحله استراحت آسانتر و کوتاهتر از مرحله اولیه بوده و در این مرحله دیگر تست ورزش انجام نمی‌شود. ابتدا تزریق وریدی داروی رادیواکتیو به عمل آمده و پس از یک تأخیر زمانی حدود ۱ تا ۲ ساعته ، مجدداً تصویربرداری از قلب با همان شرایط قبلی تکرار خواهد شد.

عوارض اسکن هسته ای برای اطرافیان

دارویی که در انتهای مرحله تست ورزش از طریق آنژیوکت به بیمار تزریق می شود ، یک ماده رادیواکتیو بی‌خطر است. این ماده معمولا تکنسیم یا تالیوم می‌باشد. ماده رادیواکتیوی که در اینجا به مقدار ناچیز بکار می‌رود ، تنها حاوی پرتو گاما است و نقش یک ماده شبرنگ را در محیط تاریک و غیر قابل دسترس داخل بدن بازی می‌کند.

به بیان دیگر ، ماده تزریقی از نوعی انتخاب شده که هیچگونه تابش آلفا یا بتا ندارد (چون انرژی و عوارض احتمالی یک ماده رادیواکتیو ، بیشتر بخاطر تابش ذرات آلفا و بتای آن می‌باشد). بنابراین ،داروی رادیواکتیوی که برای بیمار به مقدار بسیار اندک و با نیمه عمر بسیار کوتاه تجویز می‌شود ، فقط به عنوان یک ردیاب یا نشانه‌گر بی‌خطر به مدت چند ساعت در بدن بیمار باقی می‌ماند و از نظر تابش پرتو یا ترکیب شیمیایی ، ضرری برای بیمار نخواهد داشت.

 برای تعیین وقت بر روی نوبت دهی اینترنتی کلیک کنید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

دکتر قلب در تهران

سوال پزشکی دارید ؟!؟

همین الآن از طریق تلگرامسوال خود را بپرسید و پاسخ خودتون را دریافت کنید !

سیستم پرسش و پاسخ

پیگیری سوال قبل


پیگیری سوال قبل

ثبت سوال جدید


ثبت سوال جدید

© همیار سیستم

1
واریس عروق پا

سلام آقای دکتر نجفی ، وقت بخیر
من 35 سالمه که بعلت فشار خون خفیف تحت نظر شما در حال درمان هستم.سوالی که از حضورتان داشتم اینه که در محل پشت پای راست من دقیقا پشت زانو چند تا رگ برجسته و واریسی شدند .درمان این دارویی یا جراحی یا لیزر هستش ؟ کدوم درمان بهتر و مطمئن تره ؟ در ضمن پیش چه متخصصی واسه درمان باید مراجعه کنم؟
ممنون از جنابعالی
مشاهده پاسخ دکتر
2
گشادی میترال

سلام اقای دکتر من همونی هستم ک گفتم ی دکتر گفت پرولاپس ندارم طبق تعریف جدیدو دکتدیگه ای گفت داری توی گزارش دکتری ک اول رفتم پرولاپس گزارش شده بود با no mr چند وقت بعد رفتم پزشک دیگه ای گفتن طبق تعریف پرولاپس نداری و توی گزارش mr نیست و چیزی از mr نگفتن و گفتن هر دو یا 3سال برم برای اکو.الآن تکلیف چیه.دکتر دیگه ای ک رفتم گفت هم پرولاپس دارم هم mr ک مهم نیست الآن واقعا موندم چه کار کنم در ضمن دو تا پزشکی ک قبلش رفتم پزشکان خوبی بودن .و یه سوال دیگه اینکه بر طبق این گزارش mr رو در چه حدی نوشتن همچنین پرولاپس رو؟هم پرولاپس هم mr خفیفه؟ ب نظرتون چه کار کنم چون حرفاشون مثل هم نبود.برام خیلی مهمه.
پرولاپس و mr توی گزارش خفیف ذکر شده و مشکل زا نیست ک تشدید پیدا کنه؟و فقط میخوام بدونم با توجه به گفته های متفاوت پزشکایی ک مراجعه کردم ب نظرتون چه کار کنم برای اطمینان بیشتر فوق تخصص اکو برم ب نظرتون دقیقه یا فرقی نداره برام خیلی مهمه.
دکترای دیگه گفتن هر دو یا سه سال برای اکو بیا ولی آخرین دکتری ک رفتم ی چیز دیگه گفت داری ولی پزشکای دیگه گفتن بر طبق تعاریف جدید پرولاپس ندارم و حرفی از mrنبود و گفتن نداری.ب نظرتوی پزشک دیگه برم.چون این اکوها خیلی فاصله با هم نداشتن یک ماه فاصله داشتن.خیلیی برام مهمه ب نظرتون چه کار کنم و کجا برم ک مطمین بشم از نتیجه اکو؟
مشاهده پاسخ دکتر
3
مشاوره

با عرض سلام وخسته نباشید من کلا ادم بی تحرکیم ومدتی به خاطر وسواس وافسردگی دارو مصرف میکنم .و وزنم هم بالا اومده . وزنم ۶۰ سنم ۳۰ وقدم ۱۷۳ و تصمیم دارم ورزشو شروع کنم اما به خاطر یکی دوسال بی تحرکی و افزایش وزن ترسم اینه مشکل قلبی .ویا سکته و گرفتگی عروق پیدا کنم . میخواستم راهنمایی کنید چیکار کنم ؟؟ به طوری که اگه پلاکت ورسوب داخل رگها هست ازبین برن یا طوری بشه که مشکلی بعدا ایجاد نشه .ممنون . مشاهده پاسخ دکتر
4
آب آوردن ريه

سلام وقت بخير
پدر من 55 ساله 5 روز پيش در پي سكته قلبي به بيمارستان منتقل و در دو مرحله توسط آقاي دكتر تقوي آنژيو پلاستي بر روي رگهاي قلب انجام و استنت گذاري براي هر دو رگ انجام دادند
از روز سكته تا كنون مشكل تنفسي داشتند و تنفسوشون به سختي انجام ميشدامروز بعد از استنت گذاري دوم، آقاي دكتر اعلام كردند كه ريه هاشون آب داره و بايد متخصص ريه نيز ايشون رو معاينه كنن
سوال من اينه كه اين آب آوردن تا چه حد خطرناكه؟ آيا بعد از سكته تا آنژيو طبيعيه؟ و اينكه آيا درمان قطعي براي تخليه آب و جلوگيري از عود مجدد امكان داره؟
در ضمن بيمار سيگاري و بدون هيچ سابقه مريضي قبلي هستند
ممنون
مشاهده پاسخ دکتر
5
نیاز به کمک فوری

Eos_Nafis.co:
با سلام
دو هفته است دچار سر گیجه شده ام . ابتدا بعضی اوقات بود که زیاد متوجه نبودم . ضمنا از دمنوش رزماری استفاده میکردم که فشار خون را زیاد میکرد . در همان وقت به استخر هم رفتم . سونا رفتم و دوباره در استخر گرم و سرد هم شدم . متخصص گوش فرمودند احتمالا عفونت سینوس دارم و قرص آموکسی کلاو625 را 5 روز مصرف میکنم .
دستگاه فشار خون خریداری کردم .
گاهی اوقات سرگیجه بیشتر میشه و ضربان قلبم رو در سر حس میکنم انموقع فشار بالا میرود یعنی 13.7 روی 902
ولی وقتی عادی هستم سرگیجه کم باشه 12.5 و 8.5 میشه
از گریپ فروت استفاده میکنم و دو هفته نمک نخوردم و فست فود و نوشابه و ... رعایت میکنم .
بعضی وقتا اینجوری میشم
مثلا امروز عصر در خواب عرق کرده بودم و بعد فشارم رفته بود بالا
لطفا راهنمایی کنید.
ممنون
Eos_Nafis.co:
نوار قلب گرفتم خوب بود .
مشاهده پاسخ دکتر
6
درد قفسه سینه

سلام خسته نباشید من 32 سالمه، و چن روزیه که صبح که از خواب بیدار می شم و می شینم نفس عمیق که می کشم سمت چپ قفسه سینه ام تیر می کشه و یه نیم ساعتی طول می کشه بعدش خوب می شه. نمی دونم مربوط به قلبم هس یا سینه ام از طرفی مشکل سینه فیبروکیستیک هم دارم. ممنون می شم راهنمایی کنید. مشاهده پاسخ دکتر
7
گرفتگی عروق

با سلام، من شش ماه پیش آنژیوگرافی کردم و یکی از رگها که اپکس را خونرسانی میکنه 60% گرفتگی داره و به من نیترو کاردین و آتروواستاتین و اسپیرین و متو هگزال توصیه شده .الان چند روزه که پشت کتف چپم بطور ناگهانی درد میگیره و خودبخود هم خوب میشه و در این هنگام هیچگونه تنگی نفس یا تپش قلب ندارم گاهی هنگام غذا خوردن پیش میاد این حالت .البته آقای دکتر من ایران نیستم اگر راهنمایی کنید ممنون میشم.
مدت زمان درد چند دقیقه طول میکشد.
مشاهده پاسخ دکتر
8
احیای قلبی

با سلام
جناب آقای دکتر
در مواردی که آنژیوپلاستی انجام شده و استنت گذاری صورت گرفته است چنانچه حمله قلبی رخ بدهد، احیای قلبی مجاز است؟ فشار آوردن به قلب خطرناک نیست؟
مشاهده پاسخ دکتر
9
تپش قلب

با سلام
آقاي دكتر بنده ٣٠ سالمه و به مدت حدود ١ ماه هست كه تپش قلب پيدا كردم كه گاها شديد هم ميشه. از زماني هم كه اين موضوع شروع شد چشم چپم قرمز شده كه نميدونم به اين موضوع ارتباطي داره يا نه. اين موضوع به حدي شديد شد كه به دكتر مراجعه كردم و نوار قلب و تست ورزش و اكو رو انجام دادم كه گفتن مورد خواستي مشاهده نميشه ولي قرص متورال ٥٠ رو بهم داد كه روزي ١ عدد بخورم ولي كماكان تغييري برام پيش نيومده و مخصوصا صبح ها حالات بدي دارم و با تپش شديد صبح خيلي زود بيدار ميشم.
ممنون ميشم راهنماييم بفرماييد
مشاهده پاسخ دکتر
10
نتيجه مصرف دارو

سلام آقاي دكتر هفته پيش مزاحمتون شدم براي ضربان قلب مينيموم بالا عرض كرديد يه لوزار ٢٥صبح و يكي شب و نصف قرص هيدروكلروتيازيد بخورم الان چند روزه اينكارو انجام ميدم ولي فشارم خيلي عجيب بالاست.با زور اين قرصها و پروپرانول ١٠تا ١٣روي ٩ميشه ولي بعد چندساعت دوباره به ١٤روي ١٠يا ١١ برميگرده..من ٢تا سنگ كليه ٢و٣ميلي متري دارم..كبد چرب گريد ٢ و تري گليسيريد و vldlكلسترول بالا...بعلاوه كيست تخمدان يعني اينها باعث بالا رفتن هميشگي فشارن؟ مشاهده پاسخ دکتر
« قبلی 1 2 3 4 5 6 7 ... 527 بعدی »