دکتر محمد حسین نجفی

پلاویکس و اسویکس ۷۵ دو داروی ضد پلاکت هستند که مانع ایجاد لخته در خون شده و شانس بروز گرفتگی عروق را کمتر می کنند. این داروها موارد مصرف مختلفی دارند. شایع ترین موارد مصرف آن در بیمارانی است که مشکلات پیشرفته آترواسکلروز دارند یا برای آنها استنت گذاشته شده است.

موارد مصرف قرص اسویکس ۷۵

کلوپیدوگرل دارویی است که در کشور ما با نام های تجاری پلاویکس، اسویکس و زیلت شناخته می شود. این دارو در قرص های ۷۵ میلی گرمی موجود است و خاصیت اصلی آن رقیق کنندگی خون است. مورد اصلی استفاده از این دارو در بیمارانی است که استنت قلبی برای آنها تعبیه شده و برای جلوگیری از تنگی مجدد در استنت نیاز به مصرف دارویی دارند تا از غلیظ شدن خون جلوگیری کند. 

این دارو معمولا در کنار آسپرین استفاده می شود. هم چنین این دارو را متخصصین مغز و اعصاب نیز در بیمارانی که مشکوک به سکته های مغزی باشند یا اینکه احتمال گرفتگی عروق مغزی مطرح باشد نیز استفاده می کنند. شیوه ی مصرف این دارو معمولا روزی یک عدد است.

بالن زدن در رگ ها

میزان و مدت مصرف اسویکس

معمولا میزان مصرف این داروها روزانه ۱ عدد قرص ۷۵ میلی گرمی است. اما برحسب شرایط ممکن است پزشک دستور خاصی به شما بدهد که باید حتما دارو را طبق آن دستور استفاده کنید. مدت استفاده بر اساس علت شروع درد متفاوت است و ممکن است گاهی لازم باشد تا آخر عمر استفاده شود. به خاطر داشته باشید داروها را خودسرانه قطع نکنید و حتما طبق دستور پزشک عمل کنید.

قبل از شروع مصرف، یا حین مصرف دارو اگر هر یک از شرایط زیر را دارید به پزشک خود اطلاع دهید:

-حساسیت به پلاویکس یا کلوپیدوگرل

-خونریزی گوارشی یا مغزی اخیر

-مشکلات شدید کبدی

-سابقه زخم معره یا مشکلات شدید گوارشی

-جراحی اخیر حتی جراحی دندانپزشکی

-مشکلات متوسط کبدی یا کلیوی

-برنامه جراحی در یک هفته آینده

-ابتلا به سکته مغزی در یک هفته اخیر

-تصادف شدید و صدمات داخلی ناشی از آن

اگر یک نوبت استفاده از دارو را فراموش کردید.

-در صورتی که کمتر از ۱۲ ساعت از زمان مصرف دارو گذشته است، به محض یادآوری دارو را استفاده کرده و در ساعت مقرر نیز دوز بعدی دارو را نیز مصرف کنید.

-در صورتی که بیشتر از ۱۲ ساعت از زمان مصرف دارو گذشته در ساعت مقرر دوز بعدی دارو را استفاده کنید و نیازی به مصرف دو برابر دارو نیست.

عوارض احتمالی اسویکس

-تب، علائم عفونت و خستگی جدید

-زردی پوست و چشم، خونریزی های نقطه ای زیر پوستی و کاهش سطح هوشیاری ( به علت آسیب کبدی)

برای تعیین وقت بر روی نوبت دهی اینترنتی کلیک کنید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

۳.۷/۵ - (۷۰ امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
dr amir rasooli
از طریق ویزیت آنلاین سوال خود را بپرسید.
میخوای به صورت تلفنی سوالت رو از دکتر بپرسی؟