VSD شایع ترین بیماری مادرزادی قلب

در نقص دیواره بین بطنی یا VSD یک سوراخ بین حفره های پایین یعنی محفظه های پمپاژ و یا بطن های قلب وجود دارد.

از آنجا که در این حالت فشار بالاتری در سمت چپ قلب وجود دارد، اجازه می دهد تا خون اکسیژن دار از طریق این سوراخ از سمت چپ به سمت راست قلب جریان یابد و علاوه بر جریان طبیعی به ریه ها باز می گردد.

میزان جریان خون از بطن سمت چپ به راست به اندازه سوراخ و فشار بین بطن بستگی دارد. به عبارت دیگر، بالاترین میزان جریان به معنی فشار بیشتر بر روی قلب است. جریان خون غیر طبیعی مسئول سوفلی است که ممکن است شنیده شود.

به طور کلی بیماران با نقص مادرزادی قلبی VSD کوچک، علائم خاصی نشان نخواهند داد (آنها بدون علامت هستند) و مشکل ممکن است تنها زمانی پیدا گردد که یک سوفل پس از معاینات معمول قلب شنیده شود. بیماران با نقص قلبی مادرزادی VSD متوسط ممکن است به سرعت نفس بکشند که نشان از وزن گیری کم و آهسته غذا خوردن می باشد. این کودکان همچنین بسیار بیشتر مستعد ابتلا به عفونت های قفسه سینه می باشند و زمانیکه سوراخ بزرگ است انتظار بیشتری به این شرایط می رود.

برای درمان نقص دیواره بین بطنی VSD با سوراخ متوسط یا بزرگ نیاز به درمان با دیورتیک ها برای کنترل احتباس مایعات و نیز کاهش حجم خون در گردش خون است. همچنین، مواد با کالری بالا یا لوله تغذیه کننده نیز ممکن است لازم باشد.

بسیاری از VSD ها خود به خود بسته خواهند شد و یا بسیار کوچکتر است، بنابراین از یک عمل طبیعی برای یک کودک با بیماری قلبی  نقص دیواره بین بطنی VSD کوچک و یا متوسط دست کشیده شده و قبل از تصمیم گیری به عمل جراحی، نظارت دقیق بر وضعیت او صورت خواهد گرفت. اگر اختلال رشد با وجود دارو و یا نگرانی در مورد افزایش فشار خون ریوی وجود داشته باشد، جراحی ممکن است لازم باشد. اگر یک VSD بزرگ موجود باشد، جراحی تقریبا همیشه توصیه می شود.

درمان بیماری های مادرزادی قلب

VSD شایع ترین بیماری مادرزادی قلب است، البته در صورتی که MVP و دریچه ی آئورت دو لتی را کنار بگذاریم، چرا که این دو از VSD شایع ترند.

در معاینه بیمار چون حجم افزایش می یابد ضربه ی پره کوردیوم هیپرکینتیک می شود و بیماران S3 دارند.

در سمع قلب سوفل هولوسیستولیک در LSB دارند و اگر شنت زیاد باشد ممکن است هنگام خروج از دریچه ی پولمونر یک سوفل ejection نیز ایجاد شود. در VSD دهلیز راست بزرگ نمی شود. شنت بیش از ۲ به ۱ در CXR موجب پلتورا در CXR می شود.

با تنگ شدن سوراخ، شدت سوفل افزایش می یابد. با افزایش فشار پولمونر شدت سوفل کاهش می یابد و ممکن است در این حالت سوفل فقط در ابتدای سیستول شنیده شود. نشانه دیگری که مطرح کننده هیپرتانسیون پولمونر است تشدید P2 می باشد.

VSD چون اکثرا بسته می شودضرورتا نیاز به جراحی ندارد. جراحی در مواردی انجام می شود که بیمار شنت بیش از ۲ به ۱ یا هیپرتانسیون پولمونر داشته باشد. در سندرم آیزن منگر نمی توان VSD را جراحی و ترمیم کرد.

بیماران دچار VSD و ASD اگر به دلیل هیپرتانسیون پولمونر شدید دچار معکوس شدن جهت شانت شدند سندروم آیزن منگر در نظر گرفته می شود. در این موارد نمی توان جراحی ترمیمی انجام داد، اما اگر هیپرتانسیون پولمونر به تنهایی ذکر شد (نه هیپرتانسیون پولمونر شدید) اندیکاسیون جراحی وجود دارد.


دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

دکتر قلب در تهران



سیستم پرسش و پاسخ

پیگیری سوال قبل


پیگیری سوال قبل

ثبت سوال جدید


ثبت سوال جدید

© همیار سیستم

1
انجام آنژیوگرافی یا سی تی آنژیو

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر نجفی. خانمی هستم 57 ساله. علائم بیماری قلبی نداشتم. فقط گاهی به مدت یک ثانیه درد خفیفی در نقطه کوچکی در قسمت چپ سینه احساس میکردم. به دکتر متخصص قلب و عروق مراجعه کردم و با انجام نوار قلب و تست ورزش و اکو گفتند به علت گرفتگی عروق باید یا سی تی آنژیو انجام دهم و یا آنژیوگرافی که در حین آنژیوگرافی اگر نیاز باشد فنر هم بذارند. البته ضریب اطمینان تست ورزش را 70 درصد گفتند. به نظر شما بابد سی تی آنژیو انجام بدهم یا آنژیوگرافی. البته بنده ورزش منظم، رژیم غذایی مناسب و وزن مناسب دارم. تصویر تست های انجام شده را هم خدمتتان میفرستم. باتشکر از لطف شما مشاهده پاسخ دکتر
2
قرص چربي خون

باسلام
أيا بجاي قرص رزواستاتين ٢٠
ميتونم قرص اتواسترول ٢٠ مصرف كنم يا اتواسترول ٤٠ باشه بهتره
مشاهده پاسخ دکتر
3
انجیوگرافی قلب و ابلیشن

باعرض سلام وادب خدمت شما استاد گرامی . اقای دکتر میخواستم بدانم که ایا نتیجه این epsو cag مشکل دارد برای خانمی 46 ساله با سابقه طپش شدید. که پزشک دستور به انجام این عمل رو دادن؟ باتشکر مشاهده پاسخ دکتر
4
درد دست

سلام خسته نباشید ببخشید من یه مدته دستم به سمت انگشت شصت درد می‌کنه بعضی وقتها به بازو و حتی پشت سر شانه هم میرسه میخواستم ببینم علتش چی می‌تونه باشه مشکل قلبی ندارم فقط نرمی دریچه میترال دارم که یه مقدار خون پس میزنه لطفا راهنماییم کنید ممنون مشاهده پاسخ دکتر
5
R.B.C

سلام اقاي دكتر ببخشيد من ارمايش خون دادم R.B.Cنوشته 5.96ميخواستم بدونم مشكلي نداره؟ مشاهده پاسخ دکتر
6
درد دست چپ و زیربغل و گردن

سلام خسته نباشید من هرچندوقت یک بار براثرکارزیاد یا مشغله فکری یادر بعضی مواقع بی دلیل دچار درد دست چپ میشوم ک همیشه در یک قسمت نیست و امکان داره مچ.بازو.کتف باشد ک ب گردن میزند و ممکن است ب دست راستم برسد میخواستم بدونم ایا ممکنه مشکل قلبی باشد؟ مشاهده پاسخ دکتر
7
RBC 4/94 در ماه سوم بارداری، mch28/5و lymphocyte18

عرض سلام و احترام
من باردار هستم و امروز جواب ازمایشم رو گرفتم و این عدد رو نشون داده و ستاره گذاشته علتش چی میتونه باش.
ممنونم از پاسخگوییتون
مشاهده پاسخ دکتر
8
گرفتگی عروق

سلام با تشکر از پاسخگویی شما پزشک دلسوز و مردمی من 51 ساله هستم بتازگی سی تی آنژیو انجام داده ام.تصاویر جواب را ارسال کردم.نظر تشخیصی شما چیست؟آیا با دارو درمان می شوم یا نیاز به آنژیو گرافی دارم؟ مضطرب هستم.
با تشکر.
مشاهده پاسخ دکتر
9
مصرف انوکساپارین (رولکسان۶۰۰۰) به همراه آسپرین

سلام آقای دکتر خسته نباشید
همسرم ۳۲ سالشه . دچار شکستگی دنده شده . ۳ روز بیمارستان بستری بود و روزی دو بار رولکسان تزریق می کردن . بعد از مرخص شدن دو روز آسپرین مصرف کردن و بعد پیش دکترشون رفتیم . دکتر گفتن چون باید یکماه توی خونه استراحت کنه براشون ۱۰ تا رولکسان ۶۰۰۰ تجویز کردن روزی یک عدد.. گفتن مصرف آسپرین ۸۰ هم ادامه بده .. میخواستم بدونم این دوتا دارو با هم تداخل داره اشکالی نداره مصرف کنه ؟ خونش زیادی رقیق نمیشه ؟ این دو دارو رو تا چند روز مصرف کنه؟ با توجه به اینکه میگن افرادی که آسپرین رو شروع میکنن باید تا آخر عمر مصرفش کنن آیا بعد از خوب شدنش باید مصرف آسپرین رو ادامه بده؟ اگه روزی یک ساعت از خونه بیرون بره و یا تحرکش رو بیشتر کنه بازهم باید آسپرین رو ادامه بده؟

ممنون میشم زودتر جوابم رو بدید ؟ خیلی نگرانم

مچکرم از لطفتون
مشاهده پاسخ دکتر
10
چگونگی تشخیص نتیجه بخش بودن آنژیوپلاستی

سوال 1- از چه راهی می توان نتیجه بخش بودن آنژیلاستی را تشخیص داد؟ (از طریق نوار قلب؟ از طریق اکوکاردیوگرافی ؟)
سوال 2- چه مدت بعداز انجام آنژیوپلاستی و مرخص شدن از بیمارستان ( مصرف پلاویکس و آسپرین) باید به دکتر آنژیو کننده به منظور بررسی وضعیت قلب بعد از آنژیوپلاستی مراجعه کرد؟( دو هفته - سه هفته - یک ماه)
با تشکر از بزرگواری شما - مهرداد رحیمیان
مشاهده پاسخ دکتر
« قبلی 1 2 3 4 5 6 7 ... 1546 بعدی »

نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.