معمولاً اغلب افراد مشکل کوچکی با دست، مچ یا انگشتان خود دارند! در بیشتر اوقات، این مشکلات کوچک مانع حرکت بدن نمی شود، اما در برخی موارد به دلیل فعالیت های شدید روزمره و یا استفاده ی بیش از حد از مفاصل، شدت علائم بیشتر می باشد. مشکلات مربوط به دست، انگشتان یا مچ ممکن است در نتیجه ی آسیب دیدگی یا افزایش سن نیز رخ دهد. علائم مشکلات مربوط به دست معمولاً شامل سوزش، درد، احساس گرما یا سرما در ناحیه آسیب دیده می شود. در برخی موارد ممکن است دست شما متورم شده و نتوانید آن را به خوبی حرکت دهید. همچنین، شاید دست شما تغییر رنگ داده و قرمز، رنگ پریده یا کبود به نظر برسد.
حس کردن یا مشاهده ی یک توده یا برآمدگی روی مچ، انگشتان یا دست نیز ممکن است رخ دهد. درمان های خانگی معمولاً برای تسکین علائم پیشنهاد می شوند و برای رفع اساسی مشکل باید به پزشک مراجعه کنید. آیا درد انگشت دست چپ و قلب باهم ارتباط دارند؟ و میتوان آن را نشانه ای برای مشکل قلبی تلقی کرد؟ برای پاسخ به این سوال ویدیو زیر را تماشا کنید.
علت درد انگشت وسط دست چپ
اگر شاهد درد در انگشتان دست چپ یا راست خود بودید و این درد بی دلیل بود. ممکن است نشان دهنده ی مشکل قلبی باشد، گاهی درد انگشتان همراه با تورم است که نشان دهنده ی مشکل جدی است و کمبود اکسیژن بدن را نشان می دهد.
درد قلب در کدام قسمت بدن است
درد قلب دقیقا کجاست؟ هر دردی از گوش تا ناف که با استراحت بهتر و با فعالیت تشدید می یابد میتواند نشان دهنده ی مشکل و درد قلبی باشد. از کنار این علائم ساده عبور نکنید.
مشکلات ناشی از استفاده بیش از حد از دست
مشکلات ناشی از استفاده بیش از حد از دست شامل:
- سندرم تونل کارپال: این مشکل به دلیل فشار مضاعف روی یک عصب (عصب مدیان) در مچ دست اتفاق می افتد. علائم سندرم تونل کارپال شامل گزگز، بی حسی، ضعف و درد انگشتان می شود.
- درد تاندون: درد تاندون معمولاً یکی از علائم تاندونوز (مجموعه ای از پارگی های بسیار ریز در بافت داخل یا اطراف تاندون) می باشد. علاوه بر درد و حساس شدن ناحیه آسیب دیده، علائم رایج شامل کاهش قدرت و دامنه حرکتی ناحیه آسیب دیده می شود.
- سندرم دکوروان یا شست گیمرها: زمانی که تاندون ها و پوشش (غلاف) آن در سمت شست مچ دست ورم کرده و باعث درد دست یا مچ دست می شود.
- سندرم حرکت مکرر: زمانی که تکرار یک حرکت باعث بروز علائمی مانند درد، تورم یا حساس شدن ناحیه آسیب دیده می شود.
- گرفتگی دست در نتیجه ی نوشتن: این مشکل معمولاً در نتیجه حرکت همیشگی دست برای کارهایی مانند نوشتن یا تایپ کردن ایجاد می شود.
- تریگر انگشت یا انگشت ماشه ای: زمانی که تاندون فلکسور و غلاف آن در انگشت یا شست متورم یا ضخیم شود.
مشکلات استخوانی، ماهیچه ای یا مفصلی
- بیماری دوپویترن: در این بیماری، بافت زیر پوست در کف دست و گاهاً در کف پا ضخیم می شود. با گذشت زمان، ضخیم شدن پوست و تاندون ها (فاسیای کف دست) باعث محدود کردن دامنه حرکتی یا خم شدن انگشتان دست می گردد.
- کیست گانگلیون: کیست های کوچک (و پر از مایع) هستند که به صورت برآمدگی روی دست یا مچ آن ظاهر می شوند. در برخی موارد، این کیست ها روی پاها، مچ پا، زانو یا شانه نیز مشاهده شده است.
علت درد انگشت دست چپ
- سوزن سوزن شدن یا درد انگشتان یا دست (به خصوص دست چپ) ممکن است نشانه ی حمله قلبی باشد.
- بیماران مبتلا به دیابت در برخی موارد دچار تغییر حساسیت و حس لامسه دست می شوند. کاهش احساس دست ها به دلیل کاهش جریان خون در این نواحی یا آسیب عصبی، امری شایع می باشد.
- بارداری ممکن است باعث بروز علائمی مثل قرمزی، تورم، بی حسی یا گزگز انگشتان دست شود. این مشکلات اغلب پس از زایمان رفع می شوند.
- استئوآرتریت به تجزیه تدریجی غضروف مفاصل گفته می شود که به مرور زمان می تواند باعث سفتی یا درد در ناحیه آسیب دیده گردد.
- آرتریت روماتوئید از دیگر مواردی است که ممکن است باعث سفتی و درد دست و انگشتان شود. تغییر شکل انگشتان یکی از علائم رایج این مشکل است.
- لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن، بافت های طبیعی را به عنوان عامل خارجی شناخته و به آنها حمله می کند. درد مفاصل از عوارض رایج این بیماری محسوب می شود.
- نقرس یک بیماری التهابی مفصل است که باعث درد و تورم شدید می شود. این بیماری زمانی ایجاد می شود که کریستال های اسید اوریک در داخل و اطراف مفاصل شکل می گیرند. نقرس در واقع نوعی آرتریت است که اغلب مفصل شست پا را تحت تأثیر قرار می دهد.
- پدیده رینود وضعیتی که در آن برخی از نواحی بدن (معمولاً انگشتان دست یا پا) واکنش شدیدی به سردی هوا یا استرس دارند. در طول حمله رینود، رگ های خونی نواحی نام برده سفت شده و جریان خون به این نواحی محدود می شود. همین امر مشکلاتی مثل سوزن سوزن شدن، تورم، درد و رنگ پریدگی آن عضو را به همراه دارد.
- عفونت نیز از دیگر عواملی است که می تواند باعث درد، قرمزی و تورم در ناحیه دست شود. در این مشکل اغلب حساسیت به لمس یا درد در نتیجه حرکت محل عفونت نیز مشاهده می شود.