چه کسانی باید قرص فشار خون بخورند؟ برخی از افراد، برای تنظیم فشار خون خود در سطح نرمال، علاوه بر تغییر سبک زندگی نیاز به مصرف داروها نیز دارند. در این مقاله، درباره داروهای فشار خون و کارکرد آنها توضیح می دهیم.
داروهای فشار خون چگونه کار می کنند؟
وظیفه داروهای فشار خون، تنظیم و ثابت نگه داشتن فشار خون در محدوده سالم و نرمال است. این داروها می توانند به روش های مختلفی عمل کنند، از جمله:
- داروی فشارخون با دفع آب از بدن باعث کاهش مقدار آب و نمک در بدن شما شده و مقدار آن را در محدوده نرمال نگه می دارند.
- شل کردن عروق خونی
- کاهش ضربان قلب
- مسدود کردن فعالیت های عصبی که باعث فشار به عروق خونی می شوند.
فواید و خطرات مصرف داروی فشار خون
فواید مصرف داروی فشار خون واضح هستند. این داروها، به شما کمک می کنند تا فشار خون خود را در محدوده نرمال، ثابت نگه دارید و این مساله به کاهش خطر سکته، ابتلا به بیماری های قلبی و حملات قلبی را تا حد زیادی کاهش می دهد. به طور کلی، خطرات ناشی از مصرف داروهای فشار خون پایین است. با این حال، همه داروها خطراتی را به همراه دارند. با پزشک خود درباره خطرات و عوارض ناشی از مصرف داروهای فشار خون صحبت کنید.بدون مشورت با پزشک خود، مصرف داروهای فعلی را قطع نکنید.
عوارض جانبی ناشی از مصرف داروهای فشار خون
اغلب اوقات داروهای فشار خون، عوارض جانبی ایجاد نمی کنند. اما، برخی از افراد عوارض خفیفی از جمله سرگیجه، سردرد، تورم پاها یا مچ پا یا مشکلات معده را تجربه می کنند. برخی از داروهای بدون نسخه، مانند ضد احتقان های بینی نیز می توانند باعث افزایش فشار خون شوند و همچنین با داروهای فشار خون تداخل دارند. همه داروها، خطراتی دارند. شما می توانید با پزشک در مورد بهترین داروهای فشار خون، فواید، مضرات و عوارض جانبی احتمالی آن ها صحبت کنید.
چگونه بفهمیم که برای کنترل فشار خون به دارو نیاز داریم؟
براساس میزان فشار خون شما در یک دوره زمانی معین، پزشک شما تشخیص می دهد که آیا شما به دارو برای کنترل فشار خون خود نیاز دارید یا خیر. در صورتی که از دستگاه های فشار سنج خانگی استفاده می کنید، فشار خون های گرفته شده را یادداشت کنید. این یادداشت ها را با پزشک خود به اشتراک بگذارید تا پزشک بتواند بهترین گزینه درمانی برای کنترل فشار خون شما را انتخاب کند.
راه های دیگر کاهش فشار خون بدون دارو
علاوه بر مصرف داروهای کنترل فشار خون، شما می توانید اقداماتی دیگری برای کمک به کنترل فشار خون خود، انجام دهید از جمله:
- داشتن فعالیت بدنی منظم. فعالیت بدنی منظم، یکی از بهترین روش ها برای حفظ سلامتی بدن است. فعالیت های بدنی، به قوی نگه داشتن قلب و عروق خونی بدن و حفظ وزن در محدوده سالم، کمک می کنند.
- نکشیدن سیگار. سیگار کشیدن باعث آسیب به عروق خونی شده و خطر ابتلا به فشار خون بالا را به شدت افزایش می دهد. همچنین، سیگار کشیدن می تواند خطر سکته، ابتلا به بیماری های قلبی و حملات قلبی را افزایش می دهد.
- مصرف غذاهای سالم. انتخاب وعده های غذایی و میان وعده های سالم می تواند به شما در جلوگیری از افزایش فشار خون و عوارض ناشی از آن، کمک کند. حتما از میوه ها و سبزیجات تازه به مقدار زیاد مصرف کنید.
- وزن خود را در محدوده سالم نگه دارید. افزایش وزن و چاقی، به این معنی است که قلب برای پمپاژ خون اکسیژن به سراسر بدن باید سخت تر کار کند. حفظ وزن در محدود سالم، باعث کاهش فشار بر روی قلب می شود و خطر سکته، ابتلا به بیماری های قلبی و حملات قلبی را کاهش می دهد.