پلاویکس و اوسیویکس

پلاویکس و اوسیویکس دو داروی ضد پلاکت هستند که مانع ایجاد لخته در خون شده و شانس بروز گرفتگی عروق را کمتر می کنند.

این داروها موارد مصرف مختلفی دارند. شایع ترین موارد مصرف آن در بیمارانی است که مشکلات پیشرفته آترواسکلروز دارند یا برای آنها استنت گذاشته شده است.

در صورتی که پزشک برای شما این داروها را تجویز کرده است باید به موارد زیر توجه کنید:

۱-میزان و مدت مصرف دارو:

معمولا میزان مصرف این داروها روزانه ۱ عدد قرص ۷۵ میلی گرمی است. اما برحسب شرایط ممکن است پزشک دستور خاصی به شما بدهد که باید حتما دارو را طبق آن دستور استفاده کنید. مدت استفاده بر اساس علت شروع درد متفاوت است و ممکن است گاهی لازم باشد تا آخر عمر استفاده شود. به خاطر داشته باشید داروها را خودسرانه قطع نکنید و حتما طبق دستور پزشک عمل کنید.

۲-قبل از شروع مصرف، یا حین مصرف دارو اگر هر یک از شرایط زیر را دارید به پزشک خود اطلاع دهید:

-حساسیت به پلاویکس یا کلوپیدوگرل

-خونریزی گوارشی یا مغزی اخیر

-مشکلات شدید کبدی

-سابقه زخم معره یا مشکلات شدید گوارشی

-جراحی اخیر حتی جراحی دندانپزشکی

-مشکلات متوسط کبدی یا کلیوی

-برنامه جراحی در یک هفته آینده

-ابتلا به سکته مغزی در یک هفته اخیر

-تصادف شدید و صدمات داخلی ناشی از آن

۳-اگر یک نوبت استفاده از دارو را فراموش کردید:

-در صورتی که کمتر از ۱۲ ساعت از زمان مصرف دارو گذشته است، به محض یادآوری دارو را استفاده کرده و در ساعت مقرر نیز دوز بعدی دارو را نیز مصرف کنید.

-در صورتی که بیشتر از ۱۲ ساعت از زمان مصرف دارو گذشته در ساعت مقرر دوز بعدی دارو را استفاده کنید و نیازی به مصرف دو برابر دارو نیست.

۴-عوارض احتمالی:

-تب، علائم عفونت و خستگی جدید

-زردی پوست و چشم، خونریزی های نقطه ای زیر پوستی و کاهش سطح هوشیاری ( به علت آسیب کبدی)


دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

دکتر قلب در تهران

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر Jahan شنبه ۱۸ آبان ۹۸( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    با سلام بنده جراحی قلب باز انجام داده ام اول مهر ۹۸ داروهای اسپرنولاکتون.آسپرین. پنتازول.آترواستاتین.کاپتوپریل.فروزماید.ریوارکسابان.کاردیولو استیکس برام تجویز شده .حالا من دچار این شدم که در ادرارم خون دیده میشود در ابتدا زیاد و تیره سپس گم رنگ میشه.آزمایش ادرار هم دادم خون وجود داره.کشت ادرار مشکلی نداشتم.سوال آیا با تداخل داروها ربط داره . به چند متخصص قلب مراجعه کردم گفتند داروی انعقادی زیاد نوشتن براتون.به فوق تخصص کلیه مراجعه کردم گفتند دستگاه ادرار شما مشکل نداره.بنظر شما چکار کنم.جهانبخش عبدلی از کرمانشاه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۸ آبان ۹۸( 1 هفته پیش)

      سلام

       بخاطر مصرف همزمان اسپرین اسویکس و ریواروکسابان هست 

      به پزشکتون اطلاع بدید

  • تصویر کاربر امین یکشنبه ۵ آبان ۹۸( 3 هفته پیش) مشاهده پرسش
    با درود خدمت دکتر .
    دکتر جان کارایی قرص زیلت یا پلاوکیس دقیقا مثل قرص اسپیرین هست . چرا در خیلی موارد دکتر ها پلاویکس و به اسپیرین ترجیح میدن .؟ ایا دلیل خاصی داره یا صرفا نوع تجویزشون هست . و اینکه برای پیشگیری ثانویه از سکته مغزی یا قلبی شما شخصا مصرف روزانه پلاویکس ۷۵ رو ترجیح میدید یا مصرف روزانه اسپیرین.
    تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۵ آبان ۹۸( 3 هفته پیش)

      سلام

      گاهی و در برخی شرایط لازمه هر دو دارو با هم مصرف بشه

      و گاعی بر حسب شرایط یکی بر دیگری ارجحه

  • تصویر کاربر مهرداد شنبه ۲۰ مهر ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر نجفی
    خواهشمند است به هردو سئوال با حوصله و دقت پاسخ داده شود.
    به علت نارسایی قلبی ( با Ef حدود %30-25) در حال حاضر قرص کارودیلول 6.25mg استفاده می کنم؛ از آنجا در حالت عادی ضربان نبض نگارنده در حدود 60 و فشار خون حدود 10-11 برای سیستولیک و 6-7 برای دیاسیتولیک می باشد، استفاده از این قرص باعث کاهش و کندی ضربان قلب و فشار خون من می شود؛
    سئوال 1) آیا می توان از قرص های دیگری با توجه به ضربان و فشار خون اینجانب برای درمان نارسایی قلبم استفاده کنم؟
    سئوال 2) آیا می توان از قرص ENTRESTO به جای کارودیلول استفاده کرد؟
    یاد آوری می شود که حدود 1 سال است که از قرص کارو دیلول 6.25mg استفاده می کنم و Ef بطن چپ قلبم تغییری نکرده است.

    با تشکر – مهرداد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۰ مهر ۹۸( 1 ماه پیش)

      سلام

      این ضربان و فشار نرمال تلقی می شود و نیاز به تغییر دارو نیست

  • تصویر کاربر Mehdi جمعه ۱۹ مهر ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من21سالمه،حدود6,7سالی هست که فشار خون دارم،قرص هامم(آملوپرس5،لوزارتان25،متورال50)هست. هرسه تاشونو یکی صبح ویکی شب مصرف میکنم.از بچگی تا الان هروقت بدوم یا یاچیز سنگین بردارم قفسه سینم درد.بیشتر اوقات درد در قفسه سینه،جوریه که احساس میکنم دارن توقلبم آبجوش میریزن،بیشتر اوقات همین درد به گلو وچونه وهردو دستم وکل شکمم، انتشار پیدامیکنه،همیشه احساس خستگی و کوفتگی در کتف هام میکنم،جوری که دوست دارم یکی کتف هامو ماساژ بده،حدود یک هفته پیش یک روز صبح درد خیلی شدید وعمقی در قفسه سینه داشتم و این درد به کل شکمم انتشار پیدا میکردو این درد مثل عدد7به کتف هام می‌پیچید.حدود 45دقیقه این درد طول کشید وبعدش کف دستام وکف پاهام به شدت احساس یخی میکردم.همون روز به یک پزشک متخصص قلب وعروق مراجعه کردم،ایشون قرص دیلتیازم 60رو به جای متورال و قرص اوسویکس و قرص نیتروگلیسیرین رو برام تجویز کردند،اکو وتست ورزش روبرام انجام دادم وگفتند سالمه و در نهایت برام سیتی آنژیوگرافی نوشتند.آیا من باید همچنان قرص اوسویکس رو ادامه بدم؟اخه من ناراحتی معده هم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۹ مهر ۹۸( 1 ماه پیش)

      سلام

      حتما سی تی رو انجام بدید و بر اساس اون باید تصمیم گرفت

      در ضمن حتما باید از نظر علل ثانویه فشار خون بررسی شوید

  • تصویر کاربر مینا جمعه ۱۹ مهر ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید آقای دکتر مامان من دهم دی ماه پارسال سکته ی قلبی کردن و آنژیوگرافی کردن و رگ رو براش باز کردن و استنت گذاشتن برون ده قلبی رو دکتر 40 درصد زدن یکسال داره پلاویکس و آسپرین رو مصرف میکنه آقای دکتر من شنیدم بعداز قطع پلاویکس احتمال سکته قلبی هست ایا صحت داره یانه و اینکه شما چه قرصی رو جهت رفع سکته پیشنهاد میکنین در ضمن مامانم متولد 1330 هستن و یه بار سکته ی قلبی کردن قرصاشونم در حال حاضر متورال، پنتوپرازول، کاپتوپریل،نیتروگلیسیرین، آسپرین، پلاویکس و اتورواستاتین هست ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۹ مهر ۹۸( 1 ماه پیش)

      سلام

      گاهی بله و گا۶ی نه 

      میتونید برای اطمینان تا ۲ سال ادامه دهید

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر