نارسایی تریکوسپید چیست؟ و علائم نارسایی دریچه تریکوسپید چه می باشد؟ ، نوعی بیماری دریچه قلب است. زمانی اتفاق می افتد که فلپ های دریچه به درستی بسته نمی شوند. دریچه تریکوسپید جریان خون را از دهلیز راست، (محفظه بالا) به بطن راست (محفظه پایین) کنترل می کند. خون می تواند از طریق دریچه تریکوسپید به دهلیز نشت پیدا کند، و این امر باعث می شود، قلب بیشتر خون را پمپاژ کند تا خون از دریچه عبور کند. در اصل این بیماری کار قلب را بیشتر می کند.
علت نارسایی دریچه تریکوسپید چیست؟
شایع ترین علت نارسایی تریکوسپید بزرگ شدن بطن راست است. فشار ناشی از بیماری های قلبی مانند نارسایی قلبی، فشار خون ریوی و کاردیومیوپاتی باعث گسترش بطن می شوند. نتیجه آن، یک دریچه تریکوسپید غیر طبیعی است که نشتی دارد و نمی تواند به درستی بسته شود.
این بیماری همچنین می تواند به دلایل زیر رخ بدهد:
- عفونت، مثل آندوکاردیت عفونی یا تب رماتیسم
- بیماری قلبی مادرزادی، مثل نا هنجاری آبشتاین
- سندرم کارسینوید
- آسیب رسیدن به علت قرار دادن یا برداشتن سیم دستگاه های کاشته شده، مثل دستگاه کنترل ضربان
- بیوپسی آندومیوکارد
- ترومای قفسه سینه
- سندروم مارفان
- پرتو درمانی
نارسایی تریکوسپیدچه علائمی دارد؟
شما ممکن است هیچ نشانه ای از نارسایی سه گانه را متوجه نشوید تا زمانی که وضعیت شدید باشد. اغلب، اولین علائم، علائم بیماری زمینه ای است که باعث نارسایی می شود. علائم نارسایی شدید تریکوسپید عبارتند از:
- خستگی: شما به شکل غیر معمول احساس خستگی می کنید، مخصوصا حین فعالیت فیزیکی.
- ورم: شما در ناحیه شکم، پا یا رگ گردن به شکل واضح ورم مشاهده می کنید.
- ضربان نا مرتب قلب: به دلیل آریتمی قلبی ممکن است حس کنید قلب شما خیلی کند، خیلی سریع یا نا منظم می تپد.
- ضربان در گردن: ممکن است شما نبض را در رگ گردن خود حس کنید.
- تنگی نفس: ممکن است در نفس کشیدن شدیدا دچار مشکل شوید، مخصوصا حین ورزش.
عوارض نارسایی دریچه تریکوسپید:
اگر درمان نشود یا کنترل نشده باشد، فرد مبتلا به نارسایی شدید دریچه تریکوسپید، در معرض خطر ابتلا به بیماری هایی مانند نارسایی قلبی یا فیبریلاسیون دهلیزی که یک اختلال ریتم قلب است، قرار می گیرد.
تشخیص بیماری درچه تریکوسپید:
حتی اگر علائم نداشته باشید، پزشک شما ممکن است نارسایی خفیف را در هنگام آزمایش برای بیماری های دیگر، تشخیص دهد. اگر علائم نشت دریچه را نشان می دهید، متخصص قلب شما از اکوکاردیوگرافی پیشرفته و تکنیک های تصویربرداری قلبی عروقی زیر استفاده می کند:
- Transthoracic echocardiogram
- Transesophageal echocardiogram
- Cardiac magnetic resonance imaging
- الکتروکاردیوگرام
- تصویر برداری اشعه ایکس از قفسه سینه
- کاتتریزاسیون قلب
درمان نارسایی دریچه تریکوسپید
دریچه تریکوسپید شما فقط وقتی نیاز به تعمیر یا جایگزینی دارد که نارسایی یا علائم شما شدید باشد. بسته به شدت نارسایی تریکوسپید شما، ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- نظارت منظم: تیم قلب و متخصصان با عکس برداری حرفه ای روند پیشرفت بیماری شما را با هر بار ویزیت شدن، بررسی می کنند.
- دارو: برای رسیدگی به علائم اذیت کننده، مثل ورم و یا ضربان قلب نا منظم، پزشک برای شما دارو تجویز می کند. دارو های مربوط به نارسایی دریچه تریکوسپید، معمولا به کنترل ضربان قلب یا جلوگیری از محبوس شدن آب کمک می کنند.
- جراحی: پزشک شما ممکن است ترمیم دریچه تریکوسپید یا جراحی برای تعویض آن را، برای اصلاح دریچه بیمار پیشنهاد کند. اگر برای بیماری دیگری جراحی دارید، ممکن است درمان دریچه تریکوسپید نیز در حین جراحی انجام بشود.
زندگی کردن با نارسایی دریچه تریکوسپید:
پیش بینی بیماری شما به عوامل بسیاری از جمله سلامت کلی و پیشرفت بیماری بستگی دارد. پزشک شما می تواند در مورد پیش بینی بیماری شما، با شما صحبت کند و بهترین راه را برای مدیریت آن بر اساس اهداف سلامتی و شیوه زندگی شما ارائه کند.پزشک شما همچنین ممکن است راه هایی را برای مدیریت نارسایی دریچه تریکوسپید شما بر اساس علت و شدت بیماری توصیه کند. ممکن است از شما خواسته شود تا:
- یک رژیم مناسب سلامت قلب داشته باشید
- دخانیات مصرف نکنید یا ترک کنید
- بر اساس پیشنهاد پزشک خود، یک برنامه ورزشی روزانه داشته باشید. ممکن است از افرادی که نارسایی قلبی دارند خواسته شود تا کمتر تحرک داشته باشند تا به قلب فشار وارد نشود
- همه دارو های تجویز شده توسط دکتر خود را مصرف کنید
- به دکتر خود برای نظارت بر وضعیت مرتب مراجعه کنید
- هر شش ماه به دندان پزشک مراجعه کنید و از سلامت دندان های خود مطمئن شوید. برای جلوگیری از آندوکاردیت شاید لازم باشد که از آنتی بیوتیک استفاده کنید.
- اگر مشکوک هستید که گلو درد استرپتوکوکی دارید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
دکتر محمدحسین نجفی متخصص قلب و عروق