پرولیا داروی ضد پوکی استخوان یک آنتی بادی مونوکلونال بوده که جلوی پروتئینی که با ارسال سیگنال باعث پوکی استخوان شده را میگیرد. این کار از نابود شدن استخوان های بدن جلوگیری میکند و باعث تقویت استخوان شده.
موارد استفاده از داروی پرولیا:
- جلوگیری از پوکی استخوان پس از یائسگی در خانم ها
- پوکی استخوان در آقایان
- پوکی استخوان بعد از استفاده از استروئید های دارویی
- ضعیف شدن استخوان به دلیل مصرف داروهای خاص مربوط به سرطان پروستات
- ضعیف شدن استخوان به دلیل مصرف داروهای خاص مربوط به سرطان سینه
دوز مصرف پرولیا:
پرولیا یک داروی تزریقی میباشد که توسط متخصص به شما داده میشود. نحوه استفاده به این صورت میباشد که مقدار ۶۰ میلی گرم هر شش ماه به بازو، ران و شکم شما تزریق میشود.
نکات دارویی مربوط به Denosuma:
- برای اینکه مقدار کلسیم در بدن شما افت زیادی نداشته باشد، مهم است که همراه با مصرف پرولیا، هر روز ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم و ویتامین ۴۰۰D مصرف شود.
- پرولیا باید توسط یک متخصص به شما داده شود و باید این تزریق به طور مرتب هر شش ماه انجام شود.
- بدون هماهنگی با متخصص دوز پرولیا را کم نکرده و آن را کنار نگذارید. اگر بدون مشورت این کارهارا انجام دهید احتمال شکستن استخوان، مخصوصا ستون فقرات بسیار بالا میرود.
- افراد حامله نباید پرولیا مصرف کنند زیرا احتمال آسیب رسیدن به جنین وجود دارد. اگر در حین مصرف پرولیا حامله شدید حتما به دکتر خود اطلاع دهید. در طول مصرف پرولیا و حتی تا شش ماه پس از مصرف، حتما از دارو های ضد بارداری استفاده کنید.
- اگر در حین مصرف پرولیا جراحی یا کار های مربوط به دهان یا فک انجام میدهید، حتما به دندانپزشک خود اطلاع دهید، در غیر این صورت ممکن است دچار ایراد در استخوان فک خود شوید.
- اگر از داروی Xgeva برای سلامت استخوان و کلسیم بالا استفاده میکنید، از پرولیا همزمان با آن استفاده نکنید، زیرا مواد تشکیل دهنده یکسانی داشته و احتمال بروز عوارض جانبی را افزایش میدهد.
عوارض جانبی پرولیا چیست؟
هر دارویی که مصرف میشود هم سود داشته هم ضرر حتی اگر دارو به درستی عمل کند.با مشاهده علائم زیر حتما به دکتر خود مراجعه کنید:
- واکنش های آلرژیک شدید:فشار خون پایین، تنگی نفس، تنگ شدن گلو، ورم صورت و گلو، خارش و حساسیت پوستی.
- درد کمر
- درد در دست و پا
- درد در عضله، استخوان، مفصل و درد های عصبی در مفصل
- حساسیت مثانه
- سرماخوردگی
- التهاب ریه ها
- فشار خون بالا
- کلسترول بالا
- سر درد
- ورم پوستی و خارش
تداخل دارویی با پرولیا:
پرولیا ممکن است با داروهای دیگر واکنش نشان دهد، بنابراین حتما در صورت مصرف داروهای دیگر به پزشک خود اطلاع دهید(مثل داروهای فروخته شده با نسخه و داروهای فروخته شده بدون نسخه، ویتامین ها، داروهای رژیمی و گیاهی).با اینکه بعضی داروها نباید با هم مصرف بشوند، در بعضی مواقع حتی با واکنش دادن دو دارو، باید دو دارو با هم مصرف بشوند.
مصرف این دارو ها با هم پیشنهاد نمیشود. اما در بعضی مواقع که با هم تجویز میشوند، دکتر دوز این دارو ها را تغییر میدهد یا پیشگیری های لازم را انجام میدهد. هنگام مصرف این دارو ها، بسیار مهم است که، پزشک شما از این موضوع اطلاع داشته باشد.