دکتر محمد حسین نجفی

امروزه بیماری قلبی به قدری شایع شده که همه ی افراد باید تا حدودی با این بیماری و علائم  آن آشنایی داشته باشند. تا در صورت بروز این علائم بتوانند در مراحل اولیه بیماری خود را کنترل کرده و آن را درمان کنند. در این متن ما قصد داریم به یکی از چندین علائم بیماری قلبی، که درد مچ پا و ورم مچ پا است بپردازیم. گاهی اوقات درد مچ پا و قلب  با هم ارتباط دارند. البته که هر دردی در مچ پا مربوط به بیماری قلبی نیست. 

ورم مچ پا و بیماری قلبی

 گاهی ممکن است متوجه ورم و درد در ناحیه مچ پا شوید که نباید از کنار این موضوع به سادگی عبور کنید. این ورم ممکن است یکی از نشانه های بیماری قلبی باشد. از مواردی مثل ورم بی دلیل در ناحیه ی مچ و قوزک پا و ظاهر ورم کرده ی مچ و قوزک پا در نبود آسیب دیدگی های خارجی یا کبودی نباید چشم پوشی کرد. یکی دیگر از نشانه های مشکلات قلبی این است که ناحیه ی ورم کرده گرم به نظر رسیده و در صورت اعمال فشار روی این ناحیه، فرو رفتگی ایجاد شده بلافاصله برطرف نمی شود. به عبارت دیگر در صورت وجود بیماری های قلبی، پوست به حالت عادی خود باز نمی گردد.

برای مثال، زمانی که شما جوراب می پوشید فرو رفتگی ها و رد جوراب خود را روی پوست پا های خود مشاهده خواهید کرد. در حالت عادی زمانی که جوراب خود را در می آورید، این فرو رفتگی های پوستی خود به خود در زمان کوتاهی به حالت عادی باز می گردند. در صورتی که این فرو رفتگی برای مدت طولانی تری پا بر جا بماند، بهتر است با  پزشک مشورت کنید.

بیماری قلبی و علائم هشدار دهنده ی آن

علائم رایج بیماری های قلبی

این علائم عبارت است از:

ادم محیطی و ارتباط آن با قلب

بیماری  ادم محیطی زمانی اتفاق می افتد که حجمی از مایعات در بافت های ناحیه مورد نظر انباشته شود. این بیماری بیشتر در دست ها و پا ها رخ می دهد و معمولاً بیمار در دست ها و پا های خود احساس سنگینی می کند. برای اطلاعات بیشتر از این بیماری میتوانید به ویکی پدیا مراجعه کنید.ادم محیطی در اغلب موارد می تواند نشان دهنده ی یک انباشتگی خفیف آب در ناحیه باشد. اما در برخی موارد یکی از علائم مشکلات بسیار جدی تری مثل بیماری های قلبی می باشد. علاوه بر این، ادم محیطی می تواند در اثر عکس العمل های آلرژیک رخ دهد.سایر علائم ادم محیطی شامل این موارد می شود:

_ پف صورت و دست ها.

_ ورم پا بعد از ایستادن برای مدت طولانی و همچنین بعد از نشستن برای مدت زمان طولانی.

_ پوست کشیده شده، تغییر در رنگ پوست و ناراحتی و خشکی مفاصل.

در برخی از موارد ادم محیطی، بیمار ممکن است دچار مشکلات دیگری مثل درد های گردنی، از دست دادن هوشیاری، احساس سر گیجه و حالت تهوع نیز شود.ادم محیطی می تواند نشانه ای برای ابتلای فرد به نارسایی احتقانی قلبی باشد. زمانی که قلب بیمار ضعیف می شود، میزان خون پمپاژ شده توسط قلب به طور چشمگیری دچار تغییر خواهد شد. این امر منجر به انباشتگی مایعات و در نتیجه ی آن، ادم محیطی می شود.

بیماری ادم محیطی یا ورم میتواند نشان دهنده ی بیماری قلبی باشد.

نکاتی درباره ی ادم محیطی:

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

۴/۵ - (۳ امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
dr amir rasooli
از طریق ویزیت آنلاین سوال خود را بپرسید.
میخوای به صورت تلفنی سوالت رو از دکتر بپرسی؟