دکتر محمد حسین نجفی

دکتر محمد حسین نجفی

علت پایین نیامدن فشار خون با قرص

دلایل متفاوتی مبنی بر پایین نیامدن فشار خون با قرص وجود دارد. این مقاله توسط متخصصان قلب و عروق دانشگاه کلیولند نگارش شده است که دلایل پایین نیامدن فشار خون را مورد بررسی قرار می دهند. و راه هایی برای پایین اوردن فشار خون بالا معرفی خواهیم کرد. در ادامه با ما باشید.

علت اثر نکردن دارو بر فشار خون بالا چیست؟

متخصصان قلب و عروق به بررسی دلایل احتمالی این موضوع می پردازند. تنها یک عامل نیست که باعث بروز این مشکل می شود؛ بلکه معمولا، عوامل متعددی در بروز آن سهیم هستند. پزشک شما می تواند علت این مشکل را پیدا کند و برای آن برنامه ی درمانی تهاجمی جدیدی ارائه کند. به گفته ی متخصصان قلب و عروق دانشگاه کلیولند؛ ممکن است پیدا کردن ترکیب درست دارو درمانی برای درمان صد در صد فشار خون بالا نیازمند کمی آزمون و خطا باشد. این تیم با تحقیق روی بیماران، علت های احتمالی برای پایین نیامدن فشار خون را بررسی می کنند. این دلایل شامل موارد زیر است:

۱- ابتلا به سندروم روپوش سفید

اگر جزو افرادی هستید که با قرار گرفتن در محیط های درمانی (مانند مطب یک پزشک) مضطرب می شوید، ممکن است سندروم روپوش سفید را تجربه کنید. احتمالا هر دفعه ای که به پزشک مراجعه می کنید، این اضطراب باعث افزایش ناگهانی فشار خون شما شود و این حس کاذب را ایجاد کند که فشار خون شما به طور کلی بالا است. سعی کنید زودتر از ساعت ملاقات خود با پزشک، در مطب حضور پیدا کنید، بعد در اتاق انتظار چند نفس عمیق بکشید تا آرام شوید. تلاشتان بر این باشد که اضطراب خود را مدیریت کنید. به توصیه ی انجمن قلب آمریکا بهتر است قبل از گرفتن فشار خون حداقل ۵ دقیقه آرام و بی حرکت بنشینید. 

هم چنین اگر شما یا پزشکتان احتمال می دهید که در واقع خود مطب (یا هر نوع مرکز درمانی) باعث افزایش فشار خونتان می شود، می توانید در مورد گزینه های دیگر صحبت کنید.

سندرم روپوش سفید یکی از دلایل اندازه گیری اشتباه فشار خون

۲- استفاده نادرست از دارو ها یکی از دلایل پایین نیامدن فشار خون

اگر برنامه ی زمانی داروها پیچیده باشد، ممکن است افراد زمان مصرف داروهای خود را فراموش کنند یا میزان درست داروها را در زمان درست خود استفاده نکنند. هم چنین ممکن است داروهای مصرفی دیگر با کنترل فشار خون تداخل داشته باشند. داروهایی مانند: مسکن ها (NSAIDs یا داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی)، قرص های ضد بارداری و داروهای ضد گرفتگی بینی. به همین خاطر بهتر است همه داروهای مصرفی خود، از جمله داروهای بدون نسخه و ویتامین ها، را به پزشک خود نشان دهید.

تداخل دارویی یکی از دلایل پایین نیامدن فشار خون با قرص

۳- اندازه گیری نادرست فشار خون 

گاهی افراد در انجام تست های خانگی دچار اشتباه می شوند. دستگاه فشارسنج خود را به پزشکتان نشان دهید تا از عملکرد صحیح آن مطمئن شوید. اطمینان حاصل کنید که کاف (بازوبند) دستگاه فشارسنج، دقیقا اندازه ی بازوی شما باشد. هنگام اندازه گیری فشار خون خود در خانه، ابتدا به مدت پنج دقیقه آرام و بی حرکت بنشینید؛ سپس مطمئن شوید که کاملا به پشت تکیه داده اید، پاهایتان روی زمین هستند و بازوی شما هم ‌سطح با قلبتان قرار گرفته است. به این ترتیب نتیجه ی فشار خون شما دقیق تر خواهد بود.

به گفته ی این دانشگاه، اشتباه در اندازه گیری فشار خون می تواند در مطب پزشک نیز اتفاق بیوفتد. ممکن است اندازه ی کاف (بازوبند) فشارسنج مناسب نباشد، یا پزشک زمانی فشار خون شما را اندازه گیری کرده باشد که کاملا در حالت استراحت قرار نگرفته بودید. روش مطرح شده توسط این دانشگاه برای سنجش دقیق تر فشار خون این است که شش بار پشت سر هم، با فاصله ی زمانی یک دقیقه، فشار خون فرد را با دستگاه فشارسنج اتوماتیک اندازه گیری می‌کند. 

ابتدا اولین عددی که از اندازه گیری به دست می‌آید را در دستگاه بررسی می کنند، اما بعد از آن بیمار برای انجام ۵ تست باقی مانده در اتاق تنها خواهد ماند. در انتها، آن ها از میانگین ۵ تست آخر برای به دست آوردن نتیجه استفاده می کنند.

اندازه گیری اشتباه فشار خون

۴- وجود مشکل در رژیم غذایی 

متخصصان این دانشگاه رژیم غذایی DASH کم سدیم را برای بیماران با فشار خون بالا پیشنهاد می کنند. DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) یک رژیم غذایی سالم برای کاهش فشار خون می باشد که موسسه ی ملی قلب، ریه و خون آمریکا آن را تدوین کرده است. این رژیم سرشار از میوه، سبزیجات، غلات کامل (سبوس دار) و پروتئین بدون چربی است. هم چنین طبق این رژیم، در بهترین حالت میزان مصرفی سدیم نباید بیشتر از یک و نیم گرم در روز باشد. برای شروع رژیم DASH ابتدا با پزشک خود مشورت کنید که بدانید برای شما مناسب است یا خیر.

شاید شما از نمکدان استفاده نکنید، اما احتمالا از غذاهای فرآوری شده یا کنسروی استفاده می کنید که حاوی مقدار زیادی سدیم هستند و باعث پایین نیامدن فشار خون می شوند. متخصصین تغذیه می توانند شما را در نحوه ی شناسایی سدیم در جدول های ارزش غذایی راهنمایی کنند. با خواندن مقادیر سدیم در جدول می توانید میزان دریافت روزانه ی آن را بهتر مدیریت کنید. این دپارتمان می گوید: «بسیاری از افراد به من می گویند که هیچ نمکی به غذای خود اضافه نمی کنند، که بسیار هم خوب است، اما آن ها در اکثر مواقع نمی دانند که از پیش چه مقدار سدیم در غذاهایی که می خورند، وجود دارد.»

رژیم غذایی بد یکی از دلایل پایین نیامدن فشار خون بالا

۵- ابتلا به اضافه وزن به دلیل بی تحرکی 

برای پایین آوردن میزان فشار خون، در صورت لزوم سعی کنید وزنتان را کاهش دهید، تحرک و فعالیت فیزیکی خود را بیشتر کرده و میزان مصرف الکل را متعادل کنید. اگر دخانیات مصرف می کنید، با ترک اعتیاد (اگر توان ترک کردن را دارید)، می توانید به طور کلی خطرات مشکلات قلبی و عروقی از جمله پایین نیامدن فشار خون را کاهش دهید.

۶- وجود بیماری های زمینه ای دیگر

متخصص قلب و عروق در اکثر مواقع موارد دیگری را که ممکن است روی پایین نیامدن فشار خون شما تاثیر بگذارند، مورد آزمایش قرار می دهد. مواردی مانند مشکلات قلبی و عروقی، مشکلات هورمونی، تیروئید و آپنه ی انسدادی خواب (OSA، یک اختلال خواب است که در آن مجاری تنفسی مسدود می شود و در تنفس وقفه ایجاد می کند).

در صورت داشتن پرفشاری خون (فشار خون بالا) مقاوم به درمان چه باید کرد؟

طبق گفته ی این دپارتمان و با توجه به دستورالعمل های جدید بیماری پرفشاری خون، فشار خون شما نباید بالاتر از ۱۳۰/۸۰ میلی متر جیوه باشد‌. پرفشاری خون مقاوم به درمان (یا هیپرتانسیون مقاوم) به مواردی اطلاق می شود که با وجود اینکه فرد از حداقل سه قرص فشارخون در دوزهای بهینه استفاده می کند، باز هم فشارخون او از حد مجاز بالاتر باشد.

توصیه میکنیم مقاله زیر که در ارتباط با دلایل بالارفتن ناگهانی فشار خون است را مطالعه کنید.

این دپارتمان می گوید: «هرکدام از این سه دارو باید از گروه های دارویی مختلفی باشند‌ که یکی از آن ها داروی دیورتیک (ادرارآور) است. مطالعات نشان می دهند که حدود ۱۲ درصد از بیماران با این معیارها مواجه می شوند.»

همچنین اگر شما نیز فشار خون بالایی دارید که به دارودرمانی مقاوم است و جواب نمی دهد، احتمالا پزشکتان شما را به یک متخصص فشار خون (یا متخصص قلب و عروق) معتبر ارجاع می دهد؛ به دلیل این که این بیماران اغلب به آزمایشات دقیق و کامل و درمانی مختص به خود نیاز دارند. زمانی که به یک متخصص مراجعه کنید؛ او‌‌ با تحقیق و آزمایش لازم، برنامه ی درمانی تهاجمی ای که شخصا برای شما ایجاد شده است را برای مقابله با پرفشاری خون مقاوم به کار خواهد گرفت.

یکی از دلایل پایین نیامدن فشار خون بالا مشکلات زمینه ای است

فشار خون مقاوم چگونه درمان می شود؟

 پزشک ممکن است، آزمایشاتی را برای بیماری که مشکل کلیوی مشکل هورمونی دارد تجویز کند. این بیماری ها ممکن است باعث بشوند که فشار خون شما درمان نشود. همچنین، ممکن است به تصویربرداری برای بررسی غده فوق کلیوی یا تنگ شدن شریان ها نیاز باشد. یکی دیگر از بیماری هایی که ممکن است، موجب فشارخون مقاوم به درمان شود، آپنه ی خواب است. که پزشک باید این مورد را هم بررسی بکند. علاوه بر این، از آنجایی که کم کاری تیروئید می تواند به فشار خون بالا کمک کند، ممکن است برای بیماری تیروئید نیز مورد آزمایش قرار بگیرید. 

 تغییرات سبک زندگی می تواند به بهبود مدیریت فشار خون کمک کند. این اقدامات عبارتند از:  

_محدود کردن نمک و الکل

_محدود کردن استفاده از NSAID ها برای تسکین درد (به جای آن می توان از استامینوفن استفاده کرد). 

_چند روز در هفته حداقل ۳۰ دقیقه در روز فعالیت هوازی انجام دهید.

_ درمان آپنه خواب با فشار مثبت مداوم راه هوایی.

برای ارتباط با دکتر فشار خون کلیک کنید.

منبع:

https://health.clevelandclinic.org/6-reasons-why-your-blood-pressure-meds-arent-working/

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فشار خون

۴.۱/۵ - (۱۲ امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
dr amir rasooli
ویزیت آنلاین
از طریق ویزیت آنلاین سوال خود را بپرسید.
میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟