دکتر محمد حسین نجفی

تنگی دریچه آئورت قلب مهم‌ترین بیماری دریچه‌ای قلب در کشورهای توسعه‌یافته است که بیشتر افراد بالای ۶۵ سال را مبتلا می‌سازد.

تنگى دژنراتیو (دریچه‌هاى شدیداً کلسیفیه) شایع‌ترین علت تعویض دریچهٔ آئورت در بزرگسالان است. بسیاری از بیماران دچار تنگی بی‌علامت آئورت، مبتلا به بیماری‌های قلبی‌ـ‌عروقی همزمان نظیر فشار خون بالا، فیبریلاسیون دهلیزی و بیماری شریان کرونر نیز هستند که این موارد را هم باید با دقت ارزیابی و درمان کرد.

تنگی دریچه آئورت قلب با عوارض و مرگ و میر بیشتری نسبت به دیگر بیماری‌های دریچه‌ای قلب همراه است. تنگى دریچه آئورت در جوانان به احتمال زیاد یک مشکل مادرزادى است (دریچه آئورت دو لتی).

بروز تنگی قابل‌ توجه آئورت در افراد مبتلا به دریچه آئورت دو لتی مادرزادی زودتر رخ می‌دهد. با وجودی که میزان بقا در بیماران بی‌علامت نرمال است اما پس از ظهور علایم به طور چشمگیری کاهش می‌یابد.

تنگی دریچه آئورت بدون جراحی

درمان تنگی دریچه آئورت بدون جراحی

طبق نتایج یک کارآزمایی بالینی اخیر، ممکن است به زودی یک روش درمانی جدید برای بیمارانی که عمل جراحی دریچه برایشان پرخطر است، در نظر گرفته شود. این روش را به نام تعویض دریچه آئورت transcatheter یا TAVR میشناسند. این کمی شبیه به والووپلاستی بالون است، زیرا از کاتتری که به قلب شما وصل شده است، استفاده می کند.

این مطالعه که به عنوان آزمایش PARTNER شناخته شده است، یک روش جدید و با حداقل میزان تهاجم است که برای درمان تنگی آئورت مورد استفاده قرار گرفته است.

تنگی آئورت هنگامی رخ می دهد که دریچه آئورت قلب باریک شود و مانع جریان خون طبیعی شود. اگرچه عمل جراحی می تواند به رفع این وضعیت  کمک جدی کند، همه بیماران به اندازه کافی سالم نیستند که تحت عمل جراحی تهاجمی قرار بگیرند.

با این حال، این روش اکنون ممکن است یک گزینه درمانی بی خطر و مؤثر برای بیمارانی که تنگی شدید آئورت دارند و نمی توانند تحت عمل جراحی سنتی قرار گیرند، ارائه دهد.

تنگی دریچه آئورت قلب

آسیب‌شناسی تنگی دریچه آئورت قلب شامل فرآیندهایی شبیه به آترواسکلروز عروقی است بنابراین تمام عوامل خطر بیماری عروقی قلب، جز عوامل خطر بیماری تنگی آئورت محسوب می شوند.

سیر طبیعی تنگی دریچه آئورت قلب شامل یک دوره نهفته طولانی است که طی آن تشدید پیشرونده انسداد خروجی بطن چپ منجر به تغییرات هیپرتروفیک در بطن چپ می‌شود.

با کاهش سطح دریچه آئورت به کمتر از نصف اندازه طبیعی آن، اختلاف فشار قابل‌توجهی بین بطن چپ و آئورت صعودی (در اکوکاردیوگرافی یا اندازه‌‌گیری مستقیم حین کاتتریزاسیون قلبی) ایجاد می‌شود. این تغییر بیانگر افزایش جبرانی فشارهای بطن چپ است که به حفظ فشار سیستمیک مناسب کمک می‌کند.

یکی از پیامدهای این وضعیت، بروز هیپرتروفی ( افزایش ضخامت عضله قلبی) بطن چپ و سپس اختلال کارکرد دیاستولی و افزایش مقاومت در برابر پر شدن بطن چپ است.

بنابراین، برای پرشدگی کافی بطن چپ در دیاستول و کمک به برقراری حجم ضربه‌ای کافی، باید انقباض دهلیز چپ با قدرت انجام گیرد. افزایش قدرت انقباض کلی میوکارد و تقویت پیش بار با افزایش انقباض دهلیزی سبب حفظ کارکرد سیستولی بطن چپ می‌شود و در واقع بیمار در وضعیت بی‌علامت باقی می‌ماند.

طی دوران نهفته بدون علامت، هیپرتروفی بطن چپ و تقویت پیش‌بار توسط دهلیز، افزایش پس‌بار ناشی از تنگی دریچه آئورت قلب را جبران می‌کند. با تشدید بیماری، فرآیندهای جبرانی کفایت خود را از دست می‌دهند و سبب بروز علایم نارسایی قلب، آنژین یا سنکوپ می‌شوند.

با تشدید تنگی دریچه آئورت قلب و کاهش سطح دریچه آئورت به یک سانتی‌متر مربع یا حتی کمتر، ممکن است تغییرات کارکرد بطن چپ دیگر برای غلبه بر انسداد جریان خروجی و حفظ عملکرد سیستولی (حتی در صورت همراهی با افزایش پیش‌بار) کافی نباشد. نقص به وجود آمده در کارکرد سیستولی، چه به تنهایی و چه همراه با اختلال کارکرد دیاستولی، ممکن است به بروز بالینی نارسایی قلب منجر شود.

همچنین هیپرتروفی پیش رونده بطن چپ بر اثر تنگی دریچه آئورت قلب منجر به افزایش نیاز میوکارد به اکسیژن ( و در نتیجه ایسکمی قلبی) می‌شود؛ همزمان، هیپرتروفی میوکارد ممکن است موجب فشار بر روی شریان‌‌های کرونری داخل عضله قلب شود که مسئول خونرسانی هستند و این می‌تواند حتی در غیاب بیماری عروق کرونر، سبب بروز آنژین (درد قلبی) شود.

به علاوه، با شدت یافتن تنگی دریچه آئورت قلب ، برون‌ده قلب دیگر با فعالیت کردن افزایش بیشتری پیدا نمی‌کند. در این شرایط، افت مقاومت عروق سیستمیک که به طور طبیعی با انجام فعالیت ایجاد می‌شود ممکن است موجب افت فشارخون و سنکوپ فعالیتی شود. بروز برخی آریتمی ها می تواند موجب سنکوپ استراحتی شود.

تنگی دریچه آئورت

علایم تنگی دریچه آئورت قلب

تظاهرات بیماری می‌تواند متنوع باشد. علایم کلاسیک تنگی دریچه آئورت قلب شامل علایم نارسایی قلب مثل تنگی نفس فعالیتی، آنژین و سنکوپ است. ظهور این علایم، نشان‌دهنده تنگی قابل‌ملاحظه آئورت بوده و در این شرایط باید لزوم تعویض دریچه را مد نظر قرار داد. برخی از بیماران مبتلا به تنگی شدید آئورت (به ویژه سالمندان)، ممکن است با علایم مبهمی مراجعه کنند و در ابتدا تنها علایمی به صورت کاهش تحمل فعالیت بدون مشخص بودن علایم کلاسیک بیماری را بروز دهند.

برخی دیگر ممکن است شروع حادتری داشته باشند و گاهی علایم بر اثر بیماری‌های زمینه‌ای همراه تسریع می‌شوند مثلا، فیبریلاسیون دهلیزی (AF) در نتیجه کاهش پرشدگی دهلیز، می‌تواند منجر به بروز علایم نارسایی قلب شود یا گاهی شروع داروهای ضد فشارخون و یا وازودیلاتوربه منظور درمان فشار خون یا درد سینه در بیمار با تنگی آئورت بی علامت شناخته نشده، موجب بروز سنکوپ گردد.

تشخیص تنگی دریچه آئورت قلب

۱- معاینه

یک یافته فیزیکی کلاسیک در تنگی دریچه آئورت قلب ، سوفل سیستولی خشن افزایش‌یابنده‌ـ‌کاهش‌یابنده است که با بیشترین شدت روی دومین فضای بین‌دنده‌ای سمت راست سمع می‌شود و به سمت شریان‌‌های کاروتید نیز انتشار می‌یابد. این یافته می‌تواند با کاهش قدرت و تاخیر در نبض کاروتید، طولانی‌شدن ضربه نوک قلب و محو شدن یا کاهش‌ پیدا کردن صدای دوم آئورت همراه باشد.

با این همه، در سالمندان ممکن است سوفل از شدت کمتری برخوردار باشد. همچنین با افزایش بروز آترواسکلروز و پرفشاری خون در سالمندان، تغییرات کلاسیک ایجاد شده در نبض کاروتید ممکن است از نظر دور بمانند. یافته‌های معاینه بالینی به تنهایی قادر به رد کردن تنگی آئورت نیستند.

۲- اکوکاردیوگرافی داپلر

به عنوان روش مطمئن و دقیق برای بیماران دچار علایم کلاسیک تنگی آئورت توصیه می‌شود. این روش برای برآورد سطح دریچه آئورت، حداکثر و میانگین اختلاف فشار دو سوی دریچه و حداکثر سرعت جریان آئورت مفید است.

همچنین اکوکاردیوگرافی اطلاعات خوبی را در زمینه کارکرد بطن چپ، فشار پرشدگی بطن چپ و اختلالات همزمان دریچه‌های دیگر فراهم می‌کند.

۳- تست ورزش

تست ورزش برای ارزیابی بیماری عروق کرونر همزمان ( که با توجه به ریس فاکتور های مشابه شایع نیز می باشد) یا تعیین میزان تحمل فعالیت در بیماران دچار تنگی خفیف تا متوسط آئورت انجام می شود. افتراق بین بیمارانی که واقعا بی‌علامت هستند از کسانی که سطح فعالیت معمول آنها به کمتر از آستانه ایجاد علایم کاهش‌یافته، حایز اهمیت است.

در طی تست ورزش در صورتی که بیمار با رسیدن به کمتر از ۸۰ حداکثر ضربان قلب پیش‌بینی شده دچار علامت شود یا پاسخ فشار خون وی غیرطبیعی باشد، عمل تعویض دریچه آئورت را باید مد نظر قرار داد. با این وجود گاهی از انجام این آزمون‌ در کسانی که به تنگی‌ قابل‌توجه آئورت مبتلا هستند خودداری باید کرد زیرا خطر مرگ هنگام انجام آزمون وجود دارد.

۴- آنژیوگرافی کرونری

با توجه به همراهی زیاد درگیری عروق کرونری با تنگی دریچه آئورت قلب ،عمل آنژیو قلب قبل از جراحی دریچه در بیماران بزرگسال توصیه می شود.

درمان تنگی دریچه آئورت

درمان داروئی موثری برای تنگی دریچه آئورت وجود ندارد. کنترل عوامل خطر ( مثل بیماران کرونری قلب) موجب کاهش پیشرفت آن می شود. تعویض دریچه آ‌ئورت تنها درمان موثر برای تنگی آئورت شدید است. ترمیم دریچه آئورت توصیه نمی شود. میزان متوسط مرگ و میر حوالی عمل جراحی حدود ۴% و خطر اختلال کارکرد دریچه مصنوعی با درمان مناسب نزدیک به %۱ در سال است.مصرف داروی ضد انعقادی وارفارین ضروری است.

۱- درمان تنگی دریچه آئورت قلب در بیماران علامت‌دار

 پس از علامت‌دار شدن تنگی دریچه آئورت، میزان مرگ به شدت افزایش می‌یابد. متوسط میزان بقای کلی در بیماران علامت‌دار بدون انجام عمل جراحی، حدود ۳-۲ سال است. با این همه، اگر یافته‌های اکوکاردیوگرافی تنها مطرح‌کننده تنگی متوسط آئورت باشند، به آزمون‌های تشخیصی بیشتری (مانند آنژیوگرافی کرونری، آزمون ارزیابی کارکرد ریه و بررسی آریتمی) نیاز است.

۲- درمان تنگی دریچه ائورت قلب در بیماران بی‌علامت

تعویض دریچه آئورت برای بیماران بی‌علامت مبتلا به تنگی شدید آئورت به همراه اختلال سیستولی بطن چپ در زمینه تنگی شدید آئورت نیز توصیه می‌شود و تعویض دریچه آئورت می تواند کارکرد بطن چپ را بهبود ‌بخشد. با این همه، در برخی بیماران از جمله افراد دچار بیماری شدید یا بیمارانی که در نزدیکی مراکز مراقبت پزشکی زندگی نمی‌کنند یا امکان پیگیری منظم و مکرر بعد جراحی قرار گیرند، تحت‌نظر گیری و پایش دقیق توصیه می‌شود.

۳- درمان طبی تنگی دریچه آئورت در هنگام پایش دقیق

پایش دقیق تا زمان ظهور علایم در بیشتر بیماران دچار تنگی‌ بی‌علامت آئورت اقدامی مناسب است. اکوکاردیوگرافی سالانه در موارد تنگی شدید آئورت، هر ۲-۱ سال برای تنگی متوسط آئورت و هر ۵-۳ سال برای تنگی خفیف آئورت به طور مرتب انجام شود. از آنجایی که علایم بالینی بهترین شاخص‌های تاثیر بیماری روی وضعیت همودینامیک هستند، در فواصل منظم باید از بیمار شرح حال دقیق گرفته شود

هیچ درمان گیاهی تنگی دریچه آئورت قلب یا درمان دارویی که بتواند پیشرفت بیماری دریچه آئورت را به تاخیر اندازد یا بقا را افزایش دهد، شناخته نشده است. مگر استاتین ها که پیشرفت تنگی خفیف تا متوسط آئورت در بیماران درمان شده با استاتین‌ها به طور معنی‌داری کمتر میشود، اما از پیشرفت همودینامیک تنگی شدید آئورت پیشگیری نمی کند.

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران

برای تعیین وقت بر روی نوبت دهی اینترنتی کلیک کنید.

3.3/5 - (14 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۱۲ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض محضر جناب دکتر ؛ بیمار ۴۶ ساله ،سال ۹۶ عمل قلب باز جهت ترمیم دریچه میترال انجام شده ،عروق سالم میباشد . در حال حاضر مشکل خاصی ندارد و فاقد بیماری دیگر میباشد فقط ASA مصرف میکند. آیا استفاده از قرص ویا گرا برای ایشان مضر میباشد؟ لطفا راهنمایی فرمائید!
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۲ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      خیر مشکلی ندارد ولی همزمان نیتروگلیسرین استفاده نکند
  • تصویر کاربر عسل سه شنبه ۲۹ مهر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    سلام و ادب،من ‌مادرم‌ ۶۴ سالشونه و مشکل تنگی دریجه آئورت دارن، دکتر گفته باید عمل بشن، از طرفی کمی فشار خون دارن و داروی لوزاتان اچ و متازیرو استفاده میکنند، متاسفانه با توجه به شرایط کرونا عمل رو نمیشه در این شرایط انجام داد، فقط تنها مشکلی که دارن تنگی نفسه که اذیتشون میکنه و شبا نمیتونن بخوابن، تو طول روز بهترن، ولی شبا نه متاسفانه. راه حلی وجود داره که حداقل تا کرونا کمی آروم تر بشه، و امکان عمل وجود داشته باشه ایشون کمتر از تنگی نفس اذیت بشن؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      اگر واقعا تنگی ایورت در حدی شدید بوده که توصیه به عمل شده دیگر بهتر است هر چه سریع تر پیگیر جراحی باشید، این تنگی نفسها نشانه ی همان تنگی دریچه است و قاعدتا دیگر درمان دارویی جوابگو نیست. هر چه سریع تر عمل شوند بهتر است
  • تصویر کاربر شريف یکشنبه ۲۷ مهر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 274 مشاهده پرسش
    باسلام جناب دكتر فرزند پسرمن در يك سالگي كه برديم واسه معاينه سرماخوردگي دكتر پس از معاينه گفتن يك صداي اضافه قلب داره وبراي معاينه بهنزد دكتر مهرگاندر بيماستان دي تهران برديم وپس از معاينه والكتروكارديوگرافي صداي اضافه مر بوط به تنگي خفيف مادر زادي ديريچه قلب دارن و سالي يك بار مبرم چكاب حالاپنج و نيم سالشه وضعيت عمومي وزن و قدش ٢٥ كيلو و ١١٣ قد ولي از پارسال اوايل ارديبهشت به علت خشكي مخاط بيني از يك سوراخ صبحگاهي هر يكما ه خون دماغ ميكند و يك مقدار رنگ پريدگي واسش ايجاد شده وپهلوي دكتر متخصص گوش و حلق و بيني برديم واظهار ميدارن به دلايل فصلي بودن وخشكي مخاط بيني است و پماد ويتامين A تجويز مكنن و عليرغم استفاده از پماد هرشب ولي باز مجدد پس از بيست روز از خون دماغ قبلي خون دماغ كردن ميخواستم اطمينان پيدا كنم كه اين ارتباطي با مشكل مادر زادي قلبي وي دارد يا خير ممنون كه ما رو از نگراني نجات ميدهيد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۷ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      خیلی بعید است این خونریزی ها مربوط به مسایل قلبی باشد، تنها کاری که باید علاوه بر معاینه ی متخصص گوش و حلق و بینی انجام دهید یک چک کلی ازمایشات مثل پلاکت و تیرویید است، در کل اگر این ازمایشات هم سالم باشند جای نگرانی نیست و کم کم برطرف می شود
  • تصویر کاربر افرا پنجشنبه ۲۴ مهر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 250 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید ممنون از وقتی ک می گذارید.من ۲۰ روز از ابتلا به کرونام میگذره خب ضعف و بیحالی رو ک هنوز دارم یمدت طپش قلب بالای ۱۰۰ داشتم ک الان قرص میخورم و ب ۷۰ رسیده مشکلی ک اذیتم میکنه احساس سنگینی در ناحیه کتف هست ک تنفسمو با مشکل مواجه کرده البته قبل از درد کتف یمدت قلب درد داشتم و زیر جناغ سینه سمت چپ و قسمت چپ شکمم هم درد داشتم جدیدا هم رفلکس معده پیدا کردم و مشکل در بلع غذا.اسکن ریه و نوار قلبم نرمال بوده موردی ک بیشتر آزاردهنده است احساس سنگینی در کتف هست ک گاهی با درد گردن همراهه ،ک با فعالیت هر چند کم کتفم میگیره تنفسم مشکل میشه و حتما باید دراز بکشم .با سپاس.خانم ۳۸ ساله.من این مشکل و دیروز مطرح کردم و شما فرمودید نیاز ب اکو هست امروز رفتم اکو و عکس قفسه سینه گرفتم گفتن یمقدار گشادی دریچه میترال دارم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۴ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام اکو عالی است، مشکلی را نشان نمی دهد، گشادی میترال هم در حد خفیف است و جای نگرانی ندارد،به نظر می رسد این دردها منشا گوارشی دارند، مشورتی با متخصص گوارش هم بکنید، نگران نباشید، به لحاظ قلبی اکو خوب است
    2. تصویر کاربر افرا چهارشنبه ۲۳ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      یک دنیا ممنون آقای دکتر.گشادی میترال ب چ علته و برای اینکه بیشتر نشه چه دارویی باید مصرف کنم؟ و اینکه با توجه ب ضربان قلب بالا و اینکه پروپرانول برای من تاثیری نداشت چ قرصی پیشنهاد می‌فرمائید????????????
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۴ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      بیشتر علتش سنی است ولی عرض شد که مورد مهمی فعلن نیست، دارویی برای جلوگیری از پیش رفت در این مرحله ندارد فقط هر یک تا سه سال اکو شوید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ...... پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    سلام دخترم ۱۰ سالشه یه مدته میگه قلبش تیر می کشه و درد میکنه بردمش متخصص قلب بعد از گرفتن آزمایش و نوار قلب .تشخیص دادن یکی از دریچه قلبش گشاد شده و کمی افتادگی داره. گفتن که مادر زادیه و طوری نیس که پیشرفت کنه. ضربان قلبش هم یه مقدار تند بود من خیلی نگرانم به نظر شما در آینده هنگام زایمان.دوران حاملگی.ویا تو مراحل دیگر زندگیش مشکلی براش پیش نمیاد؟ یا این که اگر این مشکل مادر زادیه پس چرا به تازگی این علائم به وجود اومده وما متوجه شدیم .ممنون میشم اگه لازمه نکاتی رو رعایت کنیم .بگید.عکس نوار قلب و اکو رو فرستادم.اگه عکسا واضح نیس .دوباره بهتون بفرستم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام به هیچ وجه برای ازدواج یا بارداری با عمل با ورزش هیچ محدودیتی ندارند
  • تصویر کاربر .. جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر ، آیا امکان نارسایی یا تنگی و گشادی شدید دریچه بدون داشتن درد و تنگی نفس ممکنه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۵ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بله ممکنه بخصوص موارد خفیف

    2. تصویر کاربر .. جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)
      مرسی ازتون .. در موارد شدید چه علایمی وجود داره ؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      معمولا تنگی نفس فعالیتی

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رسول شنبه ۲۶ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    سلام همسرمن 31سالشه...و درد شدید قفسه سینه داره درحدی که عرق سرد رو پیشنونیش میشینه... و چندوقت پیش از درد شدید افتاد و حالت تشنج بهش دست داد... و رنگش سیاه شد و به بیمارستان رسموندیمش و چنتا امپول زدن و خوب شد... حالا بهش گفتن دریچه نیترالش شل هست.... چکار باید انجام بدیم؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۶ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید تست ورزش انجام شود تا مشخص شود درد قلبی هست یا خیر.باید جهت معاینه مراجعه کنید

  • تصویر کاربر الهام جمعه ۱۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ،خسته نباشید ممنونم بابت پاسخ گوییتون ،آقای دکتر من دختری 21ساله هستم مدتی بود که طپش قلب میگرفتم موقع نماز خوندن ،به دکتر مراجعه کردم اکو گرفتن گفتن گشادی دریچه میترال داری و گفتن صبح و شب یک عدد پروپرانول ۲۰ بخورم و من چون میگرنم داشتم پرانول ۲۰ و نوتروتریپتین و توپیرامات ۵۰ میخوردم گفتن مشکلی نداره پرانولم مصرف کن ،الان جوری شدم که بعضی وقتا که باخواهرم دعوام میشه یا میرم ورزش شدید تنگی نفس میاد سراغم به نفس نفس میوفتم و قلبم تیر میکشه و دستام بی جون میشه ،آقای ‌دکتر میخوام بهم بگید درمان قطعی نداره ؟ یا احتمال بدتر شدن هم هست ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      پرولاپس و نارسایی خفیف دریچه میترال چیز مهمی نیست

      اگر اضطراب دارید به روانپزشک مراجعه کنید اگر بهتر نشدید جهت بررسی سایر علل تنگی نفس مراجعه کنید

  • تصویر کاربر رسول جمعه ۱۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب و خسته نباشید ببخشید آقای دکتر من ۲۵ سالمه الان دو ساله به مشکل گشادی دریچه قلب مواجه شدم و دکترم برام کاریدیلول تجویض کردن چند وقت استفاده کردم دردم ساکت شد الان یک سالی میشه دارو نخوردم ولی چند وقته دوباره درد گرفته دکترم گفت تا چن سال فقط همین کاریدیلول مصرف کنم میخاستم ببینم همین ی دونه قرص کفایت میکنه ک باعث خوب شدنم بشه یا اصلا این مشکلی من دارم درمان میشه خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      گشادی خفیف دریچه نیاز به مصرف دارو نداره

      احتمالاً علائمتون اضطرابی هست

      بهتره جهت معاینه با مدارک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر ناهید پنجشنبه ۱۰ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    دختری دارم ۶ ساله که بعد مراجعه به دکتر برای سرماخوردیگی وتشخیص دکتر اکو قلب گرفتیم و فهمیدیم که گشادی رگ دارد ما در ابادان هستیم و دخترم رو به کلینیک قلب اهواز بردم وقرص قلب دادن که بعد از مصرف قرص دخترم خیلی بی حال و ضعیف شد حالا نمی دونم چه کار کنم لطفا رهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۰ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      به این شکل اصلا نمیشه نظر داد

      باید بیمار و مدارک دیده شود تا بشه نظر داد

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر