دکتر محمد حسین نجفی

زیپتین نام تجاری داروی سیتاگلیپتین است که برای تنظیم قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مصرف می شود. آیا قرص زیپتین بر لاغری نیز موثر است؟

اینکه آیا قرص زیپتین برای کاهش وزن و لاغری موثر است یا نه، قابل بحث بوده و هنوز اثبات نشده است؛ اما این دارو دارای اثراتی است که می تواند منجر به کاهش وزن شود.

کاهش وزن با داروی زیپتین

عملکرد داروی زیپتین

قرص زیپتین با افزایش مقدار دو هورمون در بدن که در واکنش به مصرف غذا تولید می شوند، به کنترل قند خون و دیابت کمک می کند. این افزایش هورمون دارای اثرات متعددی است که دو اثر آن موجب کاهش وزن می شود. این هورمون ها زمان عبور غذا از معده به روده را کاهش داده و جذب گلوکوز در جریان خون را کمتر می کنند. همچنین این قرص احساس سیری را در فرد ایجاد می کند که این امر باعث مصرف کمتر غذا خواهد شد.

عوارض جانبی قرص زیپتین

برخی از عوارض جانبی داروی زیپتین می تواند به روند کاهش وزن کمک کند. از عوارض جانبی این دارو می توان به گاز اضافی در بدن، اسهال، کاهش اشتها، تهوع، درد شکمی، سردرد و سرگیجه اشاره کرد.

فواید قرص زیپتین

داروی زیپتین

طبق تحقیقات انجام شده زیپتین منجر به افزایش وزن نمی شود. این نکته برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ بسیار حائز اهمیت است، زیرا دیگر داروهای درمان دیابت نوع ۲ منجر به افزایش وزن در بیمار می شوند. کاهش وزن می تواند به بیماران دیابتی کمک کند زیرا این بیماران معمولا از افزایش وزن رنج می برند و این اضافه وزن می تواند به بدتر شدن بیماری آن ها نیز منجر شود.

نتیجه گیری

طبق تحقیقاتی که در رابطه با تاثیر زیپتین بر درمان دیابت انجام شده، در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که از این دارو استفاده کرده اند به طور میانگین هیچ گونه کاهش یا افزایش وزن قابل توجهی مشاهده نشده است. در تحقیقات بالینی افرادی که از این دارو همراه با متفورمین استفاده کرده اند نسبت به کسانی که فقط از متفورمین استفاده کرده اند کاهش وزن بیشتری دیده نشده است.

اما نکته مثبت اینجاست که در تحقیقات، زیپتین باعث افزایش وزن افراد نیز نشده است که این برای بیماران دیابتی که از اضافه وزن رنج می برند، خبر خوبی است. بنابراین حتی اگر این دارو به کاهش وزن کمک نکند نیز برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که اضافه وزن دارند مناسب است.

یکی از بهترین راه های تشخیص گرفتگی عروق عمل آنژیو قلب می باشد. اگر مشکوک به گرفتگی عروق هستید حتما آن را انجام دهید.

اگر به دنبال برنامه ای برای کاهش وزن هستید بر روی لینک زیر کلیک کنید:

چگونه در یک هفته ۴ کیلو وزن کم کنیم؟

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران 


3.4/5 - (105 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مقدم جمعه ۱۴ مهر ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 77 مشاهده پرسش
    سلام بنده سابقه گرفتگی عروق دارم و ده سال هم هست که دیابت دارم میخواستم بپرسم مصرف قرص زیپتین میتونه گرفتگی عروق را تشدید کنه یا بی خطره
    قبلاً از قرص رپاگیلیناید استفاده میکردم که به عوارض ایسکمی با نظر پزشک قطعش کردم ولی دوباره برای من قرص گلیپیزاد را تجویز کردن که عوارضی مشابه رپاگیلیناید داره آیا زیپتین میتونه جایگزین مناسبی باشه.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۴ مهر ۲( 7 ماه پیش)
      خیر نمی تواند
  • تصویر کاربر عرفان پنجشنبه ۱۳ مهر ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 50 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید آقای دکتر سوال کرده بودم بزرگی پروستات دارم امنیک خارجی 4/استفاده میکنم قرص ویا گرا استفاده کنم مشکلی ضرری ندارد جواب ندادید هنوز ممنونم بزرگواری کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ مهر ۲( 7 ماه پیش)
      مانعی تدارد
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ مهر ۲( 7 ماه پیش)
      ندارد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر م. یکشنبه ۱۹ شهریور ۲( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 58 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر .ببخشید من چند وقته داروی زیپمنت برای دیابتم استفاده می کنم و سوزش و ناراحتی معده دارم امپرازول که می خورم مشکلاتم رفع میشه می خواستم بپرسم امپرازول رو میشه طولانی مدت استفاده کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۹ شهریور ۲( 8 ماه پیش)
      بله می توان مصرف کرد ...در صورت ادامه مراجعه به فوق تخصص گوارش
  • تصویر کاربر سایه چهارشنبه ۸ شهریور ۲( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 52 مشاهده پرسش
    آیا یک فرد عادی هم میتواند از قرص زیپنت استفاده کندیا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۸ شهریور ۲( 8 ماه پیش)
      توصیه نمی شود
  • تصویر کاربر احسان دوشنبه ۹ مرداد ۲( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: 68 مشاهده پرسش
    سلام من غلظت خون رو 16دارم و تری‌گلیسیرید روی340،چه داروهایی تجویز میکنید آقای دکتر؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۸ مرداد ۲( 9 ماه پیش)
      با سلام...بستگی به سن و شرایط جسمانی و سایر ریسک فاکتورها داروهای محتلفی رو می توان تجویز نمود
    2. تصویر کاربر احسان یکشنبه ۸ مرداد ۲( 9 ماه پیش)
      سلام مجدد و ممنون از جواب شما من ۳۶سالمه و شرایط بدنی خوبی دارم آزمایش ها رو میفرستم خدمتتون
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۹ مرداد ۲( 9 ماه پیش)
      در درجه اول اصلاح سبک زندگی و فعالیت بدنی توصیه می شود. در درجه بعدی با تکرار آزمایش ۶ ماه بعد در صورت لزوم دارو تجویز می شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر بامبو سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر مادر من 48 سالشه و به خاطر مشکل قلب قرص دیلتیازم 60 هر 12 ساعت نصف عدد رو مصرف میکنه علاوه بر اون روزی یکبار هم قرص آتورواستاتین 20 مصرف میکنه حالا خیلی اصرار داره که روزه بگیره که من حساب کردم اگه سحر ساعت 5 و نیم قرص دیلتیازمشو بخوره افطار ساعت 8 شب هست و با دو ساعت و نیم تاخیر وعده بعدی همین قرص رو میتونه بخوره ایا به نظر شما دو ساعت و نیم تاخیر مشکلی براش درست نمیکنه و ایا به عنوان داروی جایگزین میتونه از چیز دیگه ای استفاده کنه؟ البته بگم که قرص دیلتیازم رو از بهمن ماه مصرف میکنه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      نه هیج اشکالی ندارد در این شرایط استفاده کنند
  • تصویر کاربر مهتاب پنجشنبه ۱۸ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    دوز مصرفی زیپمت ۱۰۰۰ چگونه است.قند خونم ۳۰۰ میباشد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      روزی دو بار بخورید ولی با این قند زیر نظر یک متخصص غدد باشید بهتر است
  • تصویر کاربر عليمرداني چهارشنبه ۱۷ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    سلام روزبخير
    خانم ٧٠ساله با سابقه ديابت /فشارخون /ريتم Af /واسكوليت ريوي تحت درمان با نيتروكانتين زالربان اميودارون اسپيرين اتووستاتين پردنيزولون انسولين ازارام ولوزارتان مي باشد
    تستهاي تيروييد جديد نسبت به ٦ماه پيش پركاري تيروييد نشان ميدهد كاهش وزن لرزش ودرهاي عضلاني دارد سابقه بيماري تيروييد ندارد ايا علايم بخاطر عوارض اميودارون هست كه بيش از دوسال است استفاده ميكند (روزي يك عدد)
    وبايد فطع شود با خير؟؟
    ونياز به داروي جايگزين دارد؟
    با تشكر وسپاس فراوان از وقتي كه براي بيماران ميگذاريد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۷ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      ممکن است بخاطر امیودارون باشد بله باید نزد پزشک خودشان ویزیت شود اگر صلتح دانستند داروی جایگزین اغاز شود
  • تصویر کاربر Fj شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    پدرم ۸ ساله که دیابت دارن و متفورمین مصرف می کنند دو ماه پیش پزشکشون براشون سینوریپا تجویز کردند و نوی این مدت حدود ۷ کیلو وزن کم کردن
    می خواستم بپرسم کاهش وزنشون مرتبط با سیوریپا هست و جای نگرانی نیست ؟یا باید پیگیری بیشتر بشه؟
    از طرفی چند ماهی هم هست که توی CBC ایشون لنفوسیتشون بین ۴۲۰۰ تا ۴۸۰۰ هست که برای این مورد با پزشک فوق خون مشورت کردم و ایشون گفتن مشکلی نداره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      اگر تعداد لنفوسیت را پزشک خون بدون مشکل دانسته که خیالتان راحت باشد. سینوریپا دارویی است که می تواند کاهش وزن بدهد، و مورد عجیبی نیست، ولی بهتر است زیر نظر پزشک خودشان هم باشند
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۷ مهر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    بنده با 52سال سن از سال گذشته مبتلا به دیابت شدم به طوری قند ناشتا 306وقند 2ساعته 367 وقند سه ماهه13.7 بود پس از مصرف قرص های متفورمین ودیابزین وزبتین وب12ولیپفیکس 20قندم کنترل وبه 120ودوساعته آن 147رسیده ولی کاهش وزن شدیدی حدود 10کیلو داشتم وهمین باعث ضعف شدید در ماهیچه ها وحتی درمسائل جنسی نیز شده است راهنمایی بفرمایید چکار باید بکنم ./
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۷ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      ببینید کاهش قندشما که درست انجام شده و موردی ندارد، اگر بالاتر می ماند عارضه ی بیشتری می داد، برای ضعف قوای جنسی این از عوارض دیابت است ولی راه درمان دارد و می توانید با مشورت پزشکتان داروهایی استفاده کنید که برطرف شود. برای ضعف قوای کلی هم ورزش را کم کم شروع کنید بسیار می تواند کمک کننده باشد
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:



پرسش از دکتر