دکتر محمد حسین نجفی

خداحافظی با فشار خون بالا

فشار خون بالا عارضه ای است که تقریبا از هر سه فرد بزرگسال، یک تن به آن مبتلاست و عامل اصلی بیماری های قلبی عروقی، کلیوی، سکته مغزی و اختلالات چشمی محسوب می شود. متخصص فشار خون چه راهکارهایی برای کاهش فشار خون بالا پیشنهاد می دهد؟

فشار خون بالا عارضه ای است که تقریبا از هر سه فرد بزرگسال، یک تن به آن مبتلاست و عامل اصلی بیماری های قلبی عروقی، کلیوی، سکته مغزی و اختلالات چشمی محسوب می شود.

فشار خون نیرویی است که توسط جریان خون به دیواره رگ ها وارد می شود تا خون در سراسر رگ ها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا کند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشکلات زیادی روبرو می شود. کنترل فشار خون بالا فرآینده پیچیده ای نیست و به راحتی می توان با اجتناب از مواد غذایی و عوامل تحریک کننده بر آن چیره شد.

پزشک برای تشخیص فشار خون بالا، ابتدا فرد را معاینه کرده و از او در مورد علائم و سابقه ی پزشکی اش سوال می پرسد. همچنین در جریان معاینه، با گوشی پزشکی (استتوسکوپ) به صدای قلب او گوش می دهد.

فشار خون با استفاده از کاف (دستبند) فشارسنج بررسی خواهد شد. این کاف معمولاً تقریباً روی بازو قرار می گیرد. اندازه ی کاف در این فرآیند اهمیت بسیاری دارد؛ چرا که اگر خیلی کوچک یا خیلی بزرگ باشد روی قرائت یا نتیجه ی فشار خون اثر می گذارد. کاف فشارسنج با استفاده از یک پمپ دستی کوچک یا توسط یک دستگاه، باد می شود.

به منظور بررسی تفاوت قرائت ها، در اولین چکاپ فشار خون می بایست در هر دو دست اندازه گیری شود. سپس، بازویی که قرائت بالاتری داشته است مورد استفاده قرار می گیرد.

واحد اندازه گیری فشار خون، میلی متر بر جیوه (mm Hg) است و قرائت آن را از طریق 2 عدد بررسی می کنند.

  • عدد بالایی که فشار سیستولیک نامیده می شود: عدد اول یا عدد بالایی، فشار موجود در شریان ها را هنگام تپش قلب اندازه گیری می کند.
  • عدد پایینی که فشار دیاستولیک نامیده می شود: عدد دوم یا پایینی، فشار موجود در شریان ‌ها را بین ضربان‌ های قلب اندازه‌ گیری می کند.

در صورتی که اندازه ی فشار خون برابر یا بیشتر از 80/130 میلی متر جیوه باشد، شخص به بیماری فشار خون بالا (هیپرتانسیون) تشخیص داده می شود. تشخیص این بیماری معمولاً بر اساس میانگین دو یا چند بار قرائتی است که در موارد جداگانه انجام می شوند.

فشار خون با توجه به میزان بالا بودن آن گروه بندی می شود که به این کار مرحله بندی می گویند. مرحله بندی به هدایت درمان کمک می کند.

  • مرحله ی اول هیپرتانسیون: در این مرحله، عدد بالایی بین 130 تا 139 و عدد پایینی بین 80 تا 89 میلی متر جیوه است.
  • مرحله ی دوم هیپرتانسیون: در این مرحله، عدد بالایی 140 میلی متر جیوه یا بالاتر و یا عدد پایینی، 90 میلی متر جیوه یا بالاتر خواهد بود.

گاهی اوقات عدد پایینی فشار خون، طبیعی است (یعنی کمتر از 80 میلی متر جیوه) اما عدد بالایی، بالاتر از حد نرمال نشان می دهد؛ به این وضعیت فشار خون سیستولیک ایزوله می گویند که بین افراد بالای 65 سال، بسیار شایع است.

خوراکی‌هایی که باید محدود کنید!

شیرینی و کیک

۱- غذاهای کنسروی، آماده و فرآوری شده

۲- انواع شیرینی و کیک

۳- رب و سس گوجه فرنگی کنسرو شده

۴- مشروبات الکلی

۵- لبنیات پرچرب

۶- غذاهای چرب

۷- شور و ترشی های پرنمک

۸- گوشت قرمز

راهکارهایی ساده برای کاهش فشار خون بالا

نمک– میزان نمک در وعده های غذایی را کاهش دهید.

– وزن خود را کاهش دهید.

– به طور مرتب ورزش کنید.

– از مواد معدنی مفید مانند پتاسیم، کلسیم و منیزیم بیشتر استفاده کنید.

– سیب زمینی، موز، سبزیجات سبز پر رنگ، بادام، گوجه فرنگی، انواع کلم و قارچ حاوی این مواد معدنی مفید هستند.

– از مصرف دخانیات اجتناب کنید.

– در معرض دود سیگار قرار نگیرید.

استرس– از استرس و تنش دوری کنید.

– روزانه حداقل هشت لیوان آب بنوشید.

– فشار خون خود را به صورت روزانه بررسی کنید.

– مصرف کافئین را به حداقل کاهش دهید.

– از غذاهای گیاهی استفاده کنید.

– شکلات تیره و کم شیرین بخورید.

-خواب کافی داشته باشد.

درمان فشار خون بالا

درمان فشار خون بالا با ایجاد تغییراتی در سبک زندگیتان :

ایجاد تغییراتی در سبک زندگی می تواند به کنترل و مدیریت فشار خون بالا کمک نماید. این تغییرات عبارتند از:

  • رعایت رژیم غذایی سالم و کم نمک
  • ورزش منظم
  • رساندن وزن خود به محدوده ی سالم
  • محدودیت در مصرف الکل
  • سیگار نکشیدن
  • دریافت 7 الی 9 ساعت خواب در طول شبانه روز

در صورتی که ایجاد تغییرات سبک زندگی اثری کافی روی فشار خون نداشته باشند، احتمالاً پزشک برای کاهش فشار خون دارو تجویز می کند.

دارو درمانی

نوع دارویی که برای درمان فشار خون استفاده می شود به وضعیت کلی سلامت فرد و میزان فشار خون او بستگی دارد. دو یا چند داروی فشار خون اغلب بهتر از یک دارو عمل می کنند. همچنین ممکن است مدتی طول بکشد تا شخص دارو یا ترکیبی از داروهایی که برای او بهتر عمل می کنند را پیدا کند.

هنگام مصرف داروی فشار خون، در نظر گرفتن سطح فشار خون هدف از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورت داشتن شروط زیر، هدف بیمار از مصرف دارو باید رساندن فشار خون خود به کمتر از 80/130 میلی متر جیوه باشد:

  • بیمار، سالم است و سن 65 سال به بالا دارد.
  • بیمار یک فرد بالغ سالم زیر ۶۵ سال است که طی ۱۰ سال آینده به احتمال ۱۰ درصد یا بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی قرار دارد.
  • شخص به بیماری مزمن کلیوی، دیابت یا بیماری عروق کرونر مبتلا است.

میزان ایده آل فشار خون که به عنوان هدف بیمار انتخاب می شود ممکن است با توجه به سن و وضعیت سلامت او متفاوت باشد، به خصوص اگر سن فرد بالای 65 سال است.

درمان فشار خون مقاوم

نشانه های احتمالی پرفشاری مقاوم عبارتند از:

  • با وجود مصرف سه داروی مختلف فشار خون از جمله داروی ادرارآور، باز هم فشار خون به شدت بالا باقی بماند.
  • مصرف 4 داروی مختلف برای کنترل فشار خون؛ در این مورد پزشک باید علل های احتمالی دیگر برای فشار خون بالا را بررسی نماید.

ابتلا داشتن به فشار خون مقاوم به این معنا نیست که فشار خون بیمار هرگز پایین نخواهد آمد؛ با کمک پزشک می توان علت بیماری را مشخص کرده و یک برنامه ی درمانی مؤثر برای آن ایجاد نمود.

درمان فشار خون مقاوم ممکن است شامل مراحل زیادی مانند موارد زیر باشد:

  • تغییر داروهای فشار خون برای پیدا کردن بهترین ترکیب دارویی و دوز مصرفی
  • بررسی تمام داروهای مصرفی، از جمله داروهایی که بدون نسخه خریداری شده اند
  • بررسی فشار خون در خانه برای فهمیدن این که آیا مطب پزشک باعث بالا رفتن فشار شده است یا خیر (هیپرتانسیون روپوش سفید).
  • تغذیه ی سالم، مدیریت وزن و ایجاد تغییرات توصیه شده ی دیگر در سبک زندگی.

درمان های بالقوه در آینده

محققان در حال مطالعه در مورد استفاده از حرارت برای از بین بردن عصب های خاصی در کلیه هستند که ممکن است در فشار خون مقاوم نقش داشته باشند، به این روش عصب کشی کلیه می گویند. مطالعات اولیه حاوی مزایایی در این مورد بود اما تحقیقات مستحکم و منسجم تر نشان دادند که این روش، فشار خون افراد مبتلا به فشار خون مقاوم را به طور چشمگیری کاهش نمی دهد. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تعیین نقش این روش درمانی در درمان فشار خون بالا در حال انجام است.

درمان فشار خون بالا

سبک زندگی و درمان های خانگی 

تعهد داشتن به سبک زندگی سالم می تواند به پیشگیری و مدیریت فشار خون بالا کمک کند. راهکارهای مربوط به سلامت قلب عبارتند از:

  • تغذیه ی سالم: بهتر است رژیم غذایی سالمی اتخاذ کنید. از رژیم غذایی DASH (رویکردهای تغذیه ای برای درمان فشار خون بالا) بهره ببرید. میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، مرغ، ماهی و لبنیات کم چرب را در وعده های خود جای دهید. مقدار زیادی پتاسیم که می تواند به کاهش فشار خون کمک کند را از منابع طبیعی دریافت کنید. و چربی های اشباع و ترانس کمتری مصرف نمایید.
  • کم کردن مصرف نمک: گوشت های فرآوری شده، غذاهای کنسروی، سوپ های نیمه آماده، غذاهای یخ زده و بعضی از انواع نان می توانند منابع پنهان نمک باشند. برچسب مواد غذایی را به منظور بررسی میزان سدیم آن ها، بخوانید و مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی سدیم را محدود کنید. مصرف 1500 میلی گرم به پایین سدیم در روز، میزان ایده آلی برای اکثر بزرگسالان محسوب می شود. با این حال، بیمار باید در این مورد با پزشک خود نیز مشورت کند.
  • محدود کردن مصرف الکل: الکل می تواند فشار خون افراد سالم را نیز بالا ببرد. مصرف الکل می بایست در حد اعتدال باشد؛ یعنی برای افراد سالم و بزرگسال، حداکثر یک نوشیدنی در روز برای زنان و حداکثر دو نوشیدنی در روز برای مردان مجاز است. یک «نوشیدنی» معادل تقریباً 350 سی سی آبجو، 150 سی سی شراب یا 50 سی سی از مشروبات الکلی با درصد بالا است.
  • سیگار نکشیدن: تنباکو به دیواره ی رگ های خونی آسیب می رساند و به روند تنگ شدن شریان ها سرعت می بخشد. برای ترک سیگار از پزشک خود کمک بگیرید.
  • حفظ وزن مناسب: در صورت داشتن اضافه وزن یا چاقی، کم کردن وزن می تواند به کنترل فشار خون و کاهش خطر عوارض کمک کند. پزشک شما می تواند وزن مناسبتان را محاسبه نماید. اما به طور کلی، با کاهش هر 2.2 پوند (1 کیلوگرم) وزن، فشار خون حدود 1 میلی متر جیوه کاهش می یابد. در افراد مبتلا به فشار خون بالا ممکن است حتی به ازای هر کیلوگرم کاهش وزن، افت فشار خون بیشتر به چشم بیاید.
  • ورزش بیشتر: ورزش منظم بدن را سالم نگه می دارد، می تواند فشار خون و استرس را کاهش دهد، وزن را کنترل نماید و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کم کند. برای خود حداقل 150 دقیقه در هفته فعالیت هوازی متوسط یا 75 دقیقه در هفته فعالیت هوازی شدید یا ترکیبی از این دو را در نظر بگیرید.
    در صورت داشتن فشار خون بالا، تمرینات مداوم با شدت متوسط تا شدید می توانند عدد بالایی فشار خون را حدود 11 میلی متر جیوه و عدد پایینی را تا حدود 5 میلی متر جیوه کاهش دهند.
  • داشتن عادت خواب درست: خوب نخوابیدن ممکن است خطر بیماری قلبی و سایر بیماری های مزمن را افزایش دهد. افراد بزرگسال باید روزانه 7 تا 9 ساعت بخوابند و کودکان عموماً به میزان خواب بیشتری احتیاج دارند. هر روز (حتی آخر هفته ها)، در یک ساعت مشخص به رختخواب بروید و از خواب بیدار شوید. در صورت داشتن مشکلات خواب، با پزشک خود مشورت کنید.
  • مدیریت استرس: راه هایی برای کمک به کاهش تنش های روانی و عاطفی خود پیدا کنید. ورزش بیشتر، تمرین های ذهن آگاهی و ارتباط با دیگران در گروه های حمایتی، برخی از راه های کاهش استرس هستند.
  • تنفس آهسته و عمیق: برای کمک به آرامش خود، نفس هایی عمیق و آهسته بکشید. طبق تحقیقات، تنفس آهسته و آرام (5 تا 7 نفس عمیق در دقیقه) همراه با تکنیک های ذهن آگاهی می تواند فشار خون را کاهش دهد. همچنین، دستگاه‌ هایی برای تقویت تنفس آهسته و عمیق وجود دارد؛ طبق اعلان انجمن قلب آمریکا، تنفس با کمک دستگاه احتمالاً یک گزینه ی منطقی غیردارویی برای کاهش فشار خون محسوب می شود. استفاده از دستگاه برای کسانی که علاوه بر فشار خون بالا، اضطراب هم دارند یا کسانی که نمی توانند درمان های استاندارد را تحمل کنند گزینه ی مناسبی خواهد بود.

 

 

3.7/5 - (26 امتیاز)
آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ف.خ پنجشنبه ۳ آذر ۱( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 26 مشاهده پرسش
    باسلام دختری۳۰ ساله هستم ،چندروز پیش بطوراتفاقی فشارم راکنترل کردم ومتوجه شدم۱۸ روی ۹ است ،برای چندروز کنترل کردم وتقریبا در همین رنج بود چون مختصری حالت سرماخوردگی هم داشتم به پزشک داخلی مراجعه کردم آنجاهم فشارم بالا بودوایشان برایم قرص لوزار۲۵ ظهرهایکعدد تجویزفرمودند ازدیروزکه فشارم راگرفتم حدود۱۱_۱۲ روی۷_۸ است ولی دستگاهاعلام میکند ضربان قلب نامنظم است آیامصرف قرص راادامه بدهم ممنون می شوم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۳ آذر ۱( 3 ماه پیش)
      من توصیه ام این است فعلا دارو را ادامه بدهید وقتی سرماخوردگی به طور کامل از بدن پاک شد به متخصص قلب مراجعه کنید یک اکو و یک نوبت هولتر ۲۴ ساعته نصب کنید بر اساس جواب آن مشخص می شود که ایا لازم به مصرف دارو و ادامه ش هست یا خیر
  • تصویر کاربر جوادی پنجشنبه ۱۲ خرداد ۱( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: 78 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکترسال گذشته بعلت فشاربالا خدمتتون رسیدم قرص لوزارتان اچ تجویزفرمودیدفشارم نرمال بودبعلت لرزش دستهابه متخصص مغزواعصاب مراجعه نمودم ایشان قرص پروپنالول۱۰تجویزنمودن روزی دو عدد متاسفانه فشارم بالا رفتهلطفاراهنمابی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۲ خرداد ۱( 9 ماه پیش)
      قرص املودیپین ۵ میلی گرم روزانه اضافه کنید اگر جواب نداد بیایید برای ویزیت
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۰ فروردین ۱( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 93 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر، مادرم ۵۹ سالشونه و سه ساله که مشکل فشارخون بالا دارند، جوری که فشارخونشون همیشه ۲۰ به بالاست ، پیش چندین متخصص بردمشون ولی فشارشون تنظیم نشد، اکوی قلب، نوار قلب ، ازمایش خون، سی تی مغز ، ام ار ای کانال نخاعی ،انجام دادند خداروشکر همه سالم بودند ، فقط نمیدونم چرا فشارشون یهویی میره بالا حتی درحالت عادی ،بدون ابنکه ناراحت شده باشند،فشارشون خیلی بالامیره تاری دید پیدا میکنند وچشماشون دردمیکنه .این قرصا رو بهشون دادند لوزارتان ۲۵ ، والزومیکس، متورال،کاپتوپریل، تریامترن،هیدروکلروتیازید، همه ی این داروها رو امتحان کردند ولی تاثیری نداشتند ، یه هفته تنظیم میشه باداروهایی که بهشون میدندولی بعد یه هفته بازم نوسان پیدامیکنند، بعضی وقتا دچار کلیه درد میشن، میخواستم بدونم علت عدم تنظیم فشارشون چی هست؟؟ ممکنه بخاطر شن کلیه که دارند ؟؟ استرسی هم هستند
    ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ فروردین ۱( 11 ماه پیش)
      تا بحال هولتر فشار خون نصب کرده اند؟
    2. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۸ فروردین ۱( 11 ماه پیش)
      نخیر.
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۰ فروردین ۱( 11 ماه پیش)
      یک بار هولتر ۲۴ ساعته ی فشارخون بگذارند چون برای بررسی نوسانات و علتش و شیوه ی درمانش کمک می کن د
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سامان پنجشنبه ۴ فروردین ۱( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 100 مشاهده پرسش
    سلام.آقای دکتر بنده ۳۷ سالمه.فشار خون دارم و دوسالی هستش که دکتر برام لوزارتان۵۰(صبح و شب یه قرص کامل) و کاردیلول ۶/۲۵(صبح و شب نصف قرص) تجویز کرده.آقای دکتر بعضی وقتها بازم با خوردن این قرص ها فشارم بالاست بنظرتون همین داروهارو بخورم یا یه داروی دیگه تجویز میکنین.بهترین داروی کاهش فشار خون چیه؟لطفا راهنمایی بفرمایین.ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۶ اسفند ۰( 1 سال پیش)
      به جای لوزارتان خالی از لوزارتان اچ صبح و شب استفاده کنید
    2. تصویر کاربر سامان پنجشنبه ۲۶ اسفند ۰( 1 سال پیش)
      سلام وقتتون بخیر.پس آقای دکتر لوزارتان اچ بهمراه همون نصف قرص کاردیلول رو با هم استفاده کنم؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۴ فروردین ۱( 11 ماه پیش)
      بله می توانید با هم استفاده کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مینا جمعه ۱۴ خرداد ۰( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 142 مشاهده پرسش
    پدر من 67 سالشه فشارش بالا و یهو میومد پایین که یه شب نزدیک صبح از حال رفت و افتاد زمین رنگ پوستش هم سفید شده بود بعد چند دقیقه حالش بهتر شد بعدش رفت دکتر مشکل قلبی نداشته اما قرص کارویدیلل و لوزار اچ و آسپرین و آتوراستاتین تجویز کرده حالا میتونه سه روز در میان قرص آسپرین مصرف کنه؟؟؟ با مصرف این قرص ها فشارش 12 رو 7 هستش بعضی وقته ها فشارش 10 روی '6 هست اکثرا فشارش کمه این مشکل داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۴ خرداد ۰( 1 سال پیش)
      نه این فشار مشکلی ندارد اصلا
  • تصویر کاربر آیدا سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ۰( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 173 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من 43ساله هستم دوسال هست که فشار ماکزیمم تا 15وفشار مینیمم تا 10/5بالا میره وقتی بالا می‌ره سردرد شدید میگیرم وتا سه یا چهار روز افتاده هستم دکتر کلیه . متخصص قلب رفتم وازمایشات واکو خوب بوده بهم امیلو دپین دادن خوردم فایده نداشت لوزارHهم فایده نداشته هر دکتری بگین رفتم تو شهرستان بیشتر موقع که می‌خوام پریود بشم یا بعدش اینجوری میشم
    ولی تو این ماه رمضان که روزه گرفتم سه روزه یکه دفعه رگ پشت گوش چپم خیلی درد میگیره وقتی فشارم رو میگیرم 15یا16رو 10هست که مجبورشدم قرص کاپتوپریل25 زیر زبونم بزارم وشیاف دیکلوفناک 100استفاده کنم تا فشارم بیاد پایین ودردم کم بشه ولی بعد سه یا 4ساعت دوباره می‌ره بالا
    اولین بار بود که پشت گوشم ورگ سمت چپ گردم به این شدت درد میگیره ومیفههم که فشارم بالاست قبلاً کف سرم درد می‌گرفت بعد به شقیقه ها کشیده میشد
    تو رو خدا کمکم کنید خیلی اذیت میشم بچه هام غصه میخورن
    برا استرسم هم دکتر رفتم قرص فلوکستین چن ماه وبعد که خونریزیم وعادت ماهانه بهم ریخت عوض کردن قرص آسنترا ولی متاسفانه اونم مثل فلوکستین بود وتحویزش رو قطع کردن الان سیتولاپرام 20میخورم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 1 سال پیش)
      داروی فشار دقیق چه می خورید
    2. تصویر کاربر آیدا دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 1 سال پیش)
      سلام کاپتوپریل25 ولی ولی وقتی فشارم بالا می‌رفت روز چهارشنبه نشسته بودم یک دفعه پشت گوش سمت چپم وگردنم درد گرفت افتادم فشارم رو خواهرم گرفت 19رو11بود دوتا کاپتو پریل زیر زبونم گذاشتن ولی پایین نیومد زنگ زدن آمبولانس اومدم وتا دیروز بیمارستان بستری شدم بهم امی تریبتلین 25وقرص امیلو دپین 5میل دادن و قرص فلرو گلوبین وپروپنال20 دادن غیر مسکن هایی که تو بیمارستان تزریق میکردن گفتن باید مرتب بخوری ولیذقرص فشارت رو اول فشار بگیری اگه از ده بالا بود بخور
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ۰( 1 سال پیش)
      لوزازتان اچ نصف صبح و شب به این لیست اضافه کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ح سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشیداقای دکتر
    خواهرم فشارخون بالاداره،موقعی که ناراحت یاعصبانی میشن تاچندروزفشارخونشون بالاستالان هم فشارشون۲۰،چکارکنیم پیش هردکتری میبرم فایدنداره تورخدااگه میتونیددارویی تجویزکنیدتافشارشون بیادپایین،نمیدونم چکارکنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 1 سال پیش)
      به هر حال این فشار نیاز به درمان دارویی دارد معمولا پس از بررسی از نظر اکو و نوارقلب برای این بیماران از داروهایی مثل لوزارتان اچ استفاده می شود
  • تصویر کاربر شکری دوشنبه ۱۶ فروردین ۰( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 152 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید خدمت شما
    هنگام فشار بالا دچار سردرد شدید میشوم البته هنگامی اتفاق میافتد ک در ویلا کوهستانی ک ارتفاع زیادی دارد این اتفاق بیشتر شبا به وجود میاد قرص فشار LOZAR 50 مصرف میکنم سنم 59 ساله سابقه هیچ بیماری یا بستری شدن ندارم چه باید بکنم ممنون میشم زاهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۶ فروردین ۰( 1 سال پیش)
      قرص را با لوزارتان اچ جایگزین کنید
  • تصویر کاربر مهران پنجشنبه ۱۸ دی ۹۹( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 166 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر
    34 سالمه( قد 170 وزن 65) و به خاطر شرایط محیط زندگی بیشتر اوقات استرس دارم فشارم چند سال است بعضی اوقات بالا می رود اوایل امسال به پزشک متخصص مراجعه کردم، برایم آزمایش خون و ادرار نوشتن و بعد از دیدن نتایج آزمایشات گفتن جواب آزمایش ها نرمال است و فشارم در مطب را اندازه گرفتن که ماکزیمم 15 و مینیمم 10 بود برایم قرص آملودیپین 5 گرم تجویز کردند برای مدت 3 ماه که استفاده کردم ولی باز فشارم فرقی نکرد ( با دستگاه فشار خون مرتب در خانه فشارم را بررسی می کردم. بیشتر اوقات فشارم ماکزیمم 14 و مینیمم 9 است و بعضی اوقات بالاتر می رود.)
    به پزشک متخصص دیگری مراجعه کردم از من نوار قلب گرفتن که بعد از مشاهده جواب و گرفتن فشارم قرص لیزینوپریل 5 برای مدت 3 ماه تجویز کردن که باز تاثیر چندانی نداشت در ویزیت دوم این دکتر دوباره تست نوار قلب گرفتن(که جواب نوار قلب رابرایتان ضمیمه کردم) که دکتر بعد از دیدن آن گفتن که ضربان قلبم کمی بالاست و بعد از گرفتن فشارم برایم لیزینوپریل 10 یا نصف آنالاپریل 20 تجویز کردن که به علت نبود لیزینوپریل نصف قرص آنالاپریل 20 را به مدت 3 ماه مصرف کردم تا اینکه چند روز اخیر چه صبح و چه شب احساس تپش بالای قلبم را دارم و فشار خون بالا هم اذیتم می کند (فشار ماکزیمم 15 و فشار مینیمم 10 ) و ضربان قلبم یکبار 106 یکبار 98 و یکبار 92 بود (در ضمن پدرم و عمویم هر دو به علت گرفتگی رگها عمل قلب باز داشتند) لطفا مرا راهنمایی کنید که چطور فشار خون و حس تپش ضربان قلب بالا را پایین بیاورم (با سپاس).
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ دی ۹۹( 2 سال پیش)
      هولتر فشار کرده ابد؟ لوزارتان اچ نصف قرص صبح و شب بخورید
  • تصویر کاربر لیلا جمعه ۲ آبان ۹۹( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 205 مشاهده پرسش
    سلام. وقت به خیر. مادرم 85 ساله هستن. چندسالی هست که لوزارتان و آسپرین برای گرفتگی رگ قلب مصرف میکنن. بیماری برونشیت آسمی و گاهگاهی مشکل عفونت کلیه هم دارن. به تازگی به فاصله ی یک ماه دچار دوتا خونریزی بسیار شدید شدن، یکبار از بینی به اندازه ی بسیار زیادی شاید چندلیوان خونریزی داشتن و یکبار دست راستشون کاملا سیاه شد با درد بسیار شدید در دست که این مورد به توصیه ی اورتوپد بعد از چند روز خوب شد، با‌ راه رفتن دچار تنگی نفس میشن. آزمایشات انعقادیشون هم خوب بوده. برای خونریزی از بینیشون هم بردیمش دکتر، از بینیشون نبوده. ولی دکتر قلبشون میگه چیز مهمی نیست. فشار خون مادرم هم این چندوقت گاهی نوسان پیدا میکنه تا 18 بالا میره و تا 13 پایین میاد. دکتر براش بیزوپرولول نوشته، با توجه به برونشیت آسمی که داره آسیب زا نیست؟ و اینکه آیا فقط آسپرین و قرص فشارخون برای درمانش کافیه؟ یا پزشکش رو عوض کنیم؟ چون اصلا این پزشک قبول نداره که ممکنه مادرم از مشکلات عروقی دچار این خونریزی ها بشه. که خدای نکرده میتونه جای خطرناکتری اتفاق بیفته. ممنونم از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲ آبان ۹۹( 2 سال پیش)
      بیزوپزولول مشکلی ندارد برای ایشان، به نظر می رسد خونریزی های بینی بیشتر ناشی از فشارخون بالا هستند، اگر فشار ایشان بیشتر بالای 14 است لازم است که داروهایشان عوض شود اگر زیر 14 هستند که نیاز به کار خاصی نیست
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر