دکتر محمد حسین نجفی

دکتر محمد حسین نجفی

علت پس زدن خون دریچه قلب

دریچه های قلبی، جریان خون رونده به این اندام را کنترل می کنند. دریچه هایی که دارای مشکل هستند به خوبی بسته نشده و خون از میان آن ها عبور می کند. در حالی که برخی از این نارسایی ها خفیف هستند، برخی دیگر بر قلب فشار وارد می کنند.

این فشار می تواند بروز علائم، نارسایی قلبی یا ایست قلب را به دنبال داشته باشد. در صورت نیاز، روش های درمانی متعددی جهت ترمیم یا تعویض دریچه های قلبی به بیمار ارائه می شوند.

نارسایی دریچه قلب چیست؟

نارسایی دریچه قلب چیست؟

قلب دارای ۴ دریچه است که همگام با ضربان قلب، باز و بسته می شوند. این دریچه ها جریان خون رونده به ۴ حفره قلب را کنترل کرده تا خون در یک جهت حرکت کند. اگر دریچه به طور مناسب بسته نشود، خون از میان آن به عقب باز خواهد گشت.

به این وضعیت، افتادگی یا نارسایی دریچه قلب گفته می شود. گاهی اوقات، نارسایی قلبی در پمپاژ خون کافی به دیگر نواحی بدن تداخل ایجاد می کند. نارسایی دریچه میترال ممکن است بار عملکردی قلب را افزایش داده و آن را تحت فشار قرار دهد.

ادامه این وضعیت می تواند به نارسایی قلبی، ایست قلبی ناگهانی و مرگ منجر شود.

آیا نارسایی دریچه ای انواع مختلفی دارد؟

نارسایی می تواند برای هر کدام از ۴ دریچه قلبی اتفاق افتد. این ۴ دریچه عبارتند از:

در نارسایی دریچه قلب، خون می تواند به عقب و درون حفره ای باز گردد که از آن خارج شده است. همگی دریچه های یاد شده در درون قلب جای گرفته اند.

نارسایی دریچه قلب چقدر رایج است؟

نارسایی دریچه قلب چقدر رایج است؟

نارسایی دریچه قلب نسبتا رایج بوده و نزدیک به ۱۰ درصد جامعه به آن ابتلا دارند. نارسایی دریچه میترال، رایج ترین نوع از این مشکلات است. موارد خفیف نارسایی دریچه قلب معمولا سبب بروز علائم یا عوارض نمی شوند.

عامل نارسایی دریچه قلب چیست؟

برخی عوامل می توانند نارسایی دریچه قلب را به دنبال داشته باشند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

علائم نارسایی دریچه قلب چیست؟

علائم نارسایی دریچه قلب چیست؟

موارد خفیف نارسایی دریچه قلب معمولا هیچ گونه علائمی به وجود نمی آورند. با این حال، این مشکل با گذشت زمان می تواند علائمی را ایجاد کند که به تدریج بد تر می شوند. در صورت ابتلا به هر کدام از علائم زیر باید با پزشک خود تماس گرفت:

نارسایی دریچه قلب چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک جهت تشخیص نارسایی دریچه قلب از چندین استراتژی استفاده می کند. فرایند تشخیص معمولا شامل معاینه فیزیکی و برخی آزمایش های قلبی می شود. در طول معاینه فیزیکی پزشک اقدامات زیر را انجام خواهد داد:

آزمایش های تشخیصی همچون موارد زیر می توانند در مشاهده قلب و تشخیص هر گونه مشکل به تیم درمان کمک کنند:

نارسایی دریچه قلب چگونه درمان می شود؟

نارسایی دریچه قلب چگونه درمان می شود؟

برخی موارد نارسایی دریچه قلب نیازی به درمان ندارند. با این حال، در صورتی که نارسایی، مشکلات زیر را به همراه داشته باشد، درمان الزامی است:

در صورت نیاز، روش های متعددی برای ترمیم یا تعویض دریچه های نارسا وجود دارد. انتخاب بهترین فرایند درمانی به عامل نارسایی دریچه بستگی داشته و تیم درمان در این زمینه به بیمار کمک خواهند کرد. در پایین، نمونه هایی از فرایند های درمانی بیان شده اند:

چگونه می توان خطر ابتلا به نارسایی دریچه قلب را کاهش داد؟

پیشگیری از اغلب عوامل نارسایی دریچه قلب امکان پذیر نیست. با این حال، افراد با رعایت نکات زیر و مراقبت از خود می توانند احتمال ابتلا به مشکلات قلبی را کاهش دهند:

پیش آگهی افراد مبتلا به نارسایی دریچه قلب چگونه است؟

پیش آگهی افراد مبتلا به نارسایی دریچه قلب چگونه است؟

افراد باید درباره پیش آگهی و عمر قابل انتظار خود با پزشک مشورت کنند. این موضوع به عوامل متعددی از جمله موارد زیر بستگی دارد:

در هنگام ابتلا به نارسایی دریچه قلب، چگونه می توان از خود مراقبت کرد؟

نارسایی دریچه قلب می تواند با نارسایی و ایست قلبی در ارتباط باشد. به همین دلیل، فرد باید جهت بهبود سلامت کلی، به خوبی از خود مراقبت کند. ایجاد تغییرات زیر در سبک زندگی می تواند به تسکین علائم و پیشگیری از مشکلات قلبی جدی تر منجر شود:

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

نارسایی دریچه قلب می تواند منجر به نارسایی و ایست قلبی شود. در صورت تجربه موارد زیر باید فورا درمان پزشکی را دنبال کرد:

چه چیز های دیگری باید از پزشک خود پرسید؟

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره نارسایی دریچه قلب می توان پرسیدن سوالات زیر را در نظر گرفت:

دکتر محمد حسین نجفی، متخصص قلب و عروق

۴.۴/۵ - (۱۴ امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
dr amir rasooli
ویزیت آنلاین
از طریق ویزیت آنلاین سوال خود را بپرسید.
میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟