دکتر محمد حسین نجفی

درمان تپش قلب یعنی شناسایی علت اولیه ایجاد ضربان سریع قلب و سپس برطرف کردن و یا بهبود آن. تپش قلب به معنای آگاهی از ضربان قلب خود است! اما آیا می‌دانید مهم‌ترین علت تپش قلب چیست؟گاهی ممکن اس بیماران پس از انجام عمل آنژیو قلب  دچار پش قلب بشوند.

حس كردن ضربان قلب

علی رغم تپش و فعالیت مداوم و بی‌وقفه‌ قلب، این فعالیت نباید توسط خود فرد احساس ‌شود. به عبارت دیگر انسان اصلاً نباید متوجه ضربان قلب در بدن خود ‌باشد. پس هرگاه فرد احساس بکند که قلب درون قفسه ‌سینه در حال تپش می‌باشد، دچار تپش قلب شده است و ربطی به تعداد ضربان قلب ندارد.

ضربان قلب به صورت های گوناگون نظیر کوبیدن، لرزیدن، تپیدن و … احساس می‌شود. این حالت در افراد ممکن است با رخ ‌دادن ضربانی غیر عادی اغلب در قفسه سینه، گردن یا گلو نیز همراه باشد. برخی ذکر می‌کنند که قلبشان هُری می‌ریزد یا بعضی می‌گویند که قلبشان چند دقیقه تاپ‌تاپ می‌زند و دوباره به حالت عادی بر می‌گردد.

در برخی نیز تپش قلب به صورت دائم احساس می‌شود. این احساس همیشه به معنی سرعت بالای ضربان قلب (تاکی کاردی) نیست بطوریکه در سرعت ضربان خیلی پایین (برادی کاردی) هم ممکن است احساس تپش قلب وجود داشته باشد. ضربان بالای قلب ممکن است بیانگر یک بیماری جدی باشد یا اهمیت چندانی نداشته باشد.

تپش قلب در مردان

تپش قلب در اکثر موارد نشانه بیماری خاصی نمی‌باشد و جای نگرانی چندانی ندارد. ولی برای بیمار ممکن است این نشانه خیلی خطرناک به نظر برسد. زیرا تصور می‌کند که به دنبال تپش قلب ممکن است ایست قلبی اتفاق بیفتد و قلب از کار بیفتد. همین نگرانی و استرس باعث تحریک قلب شده و تپش قلب فرد تشدید پیدا می‌کند.

یکی از علت های تپش قلب در آقایان حالتهایی هستند که به طور طبیعی باعث تپش قلب می‌شوند. ورزش و فعالیت بدنی شدید می‌تواند باعث ایجاد تپش قلب برای مدت چند دقیقه شود. فردی‌ که‌ بیماری‌ قلبی‌ ندارد ممکن‌ است‌ با ورزش‌ ضربان‌ قلب‌ اش به‌ ۱۶۰ بار دقیقه‌ یا بیشتر برسد که‌ طبیعی‌ است‌. استرس، هیجان و اضطراب نیز از عوامل شناخته شده تپش قلب به شمار می‌روند.

از سوی دیگر برخی ماد غذایی نیز می توانند سبب ایجاد تپش قلب شوند. چای غلیظ، قهوه تلخ و برخی سیگارها ممکن است در فرد تپش قلب ایجاد نمایند. بنابراین تپش قلب در آقایان بعد از غذا می تواند گاهی طبیعی باشد.

برخی آریتمی ها مانند: فیبریلاسیون‌ دهلیزی‌، انقباضات پیش‌رس دهلیزی یا بطنی تاکیکاردی یا تند ضربانی‌ فوق‌ بطنی‌ و بطنی و ‌تند ضربانی‌ سینوسی نیز می توانند سبب تپش قلب شوند. ضربانها در تاکیکاردی یا تند ضربانی‌ فوق‌ بطنی‌ و بطنی و ‌تند ضربانی‌ سینوسی، سریع و منظم، در فیبریلاسیون دهلیزی سریع و نامنظم و در انقباضات پیش‌رس دهلیزی یا بطنی، بصورت “یک در میان” مشاهده می‌شوند.

در بعضی مواقع تپش قلب به صورت نابجا و نابهنگام بروز پیدا می‌کند که فرد احساس می‌کند قلبش هری می‌ریزد یا یک ضربه محکم به دیواره سینه او اصابت می‌کند. اگر فرد در این حالت نبض خود را گرفته باشد متوجه می‌شود که یک نبض خالی زده است. این نوع تپش قلب در اکثر موارد نشانه یکی از شایعترین آریتمی‌های قلبی به نام انقباض پیش‌رس یا زودهنگام بطنی است که اگر تعداد آن از حدی بیشتر شود ممکن است خطرات جدی برای فرد به همراه داشته باشد.

شاید شما در معرض ابتلا به تپش باشید اگر:

دیگر علت های تپش قلب

تپش قلب بسته به علائم و شواهد میتواند برگرفته از دلایل مختلفی باشد. مانند:

1_ علت تپش قلب در جوانان

گاهی بویژه در جوانان و بیماران مبتلا به اضطراب، بیماران از احساس تپش قلب شکایت دارند و به دنبال علت تپش قلب هستند که اغلب در بررسی های اختلال ریتمی (مثل نوار قلب و هولتر ۲۴ ساعته) علت تپش قلب در جوانان ناشی از هیچ مشکل خاصی نبوده است.

2_ علل روحی و روانی

علت تپش قلب بسیار متفاوت می باشند. تپش قلب در اکثر موارد نشانه بیماری خاصی نیست و جای نگرانی چندانی ندارد، اما گاها ممکن است نشانه از وجود بیماری خیلی مهمی باشد. تپش قلب به تنهایی نشان دهنده هیچ گروه خاصی از اختلالات نیست و اغلب در واقع اختلال فیزیکی اولیه نبوده، بلکه مشکلی روانی است.

3- علت تپش قلب در زنان

باید بدانیم که علت تپش قلب در زنان و مردان به طور کل یکسان است، اما برخی شرایط، که عامل بروز تپش قلب هستند، در زنان شیوع بیش تری دارد. مثلا کم خونی بخاطر خونریزی های ماهانه در زنان بیش تر از مردان دیده می شود پس بنابراین می تواند عامل شایع تری برای بروز تپش در زنان نسبت به مردان باشد. هم چنین میزان بروز تپش قلب های اضطرابی نیز در زنان نسبت به مردان شایع تر است. 

پرکاری تیروئید بین دو گروه تفاوت زیادی ندارد و شاید حتی در مردان شایع تر باشد. بین انواع آریتمی ها نیز تفاوت خیلی محسوسی از نظر شیوع بین دو جنس وجود ندارد. به طور کل بروز تپش قلب به معنی این است که شما بهتر است توسط یک متخصص قلب ویزیت شوید و حداقل یک بار از شما نوارقلب گرفته شود. در صورت نیاز آزمایشات بیشتری تجویز می شود.

علت تپش قلب در زنان

4_علت فیزیولوژیک یا طبیعی تپش قلب

ورزش و فعالیت بدنی شدید می‌تواند باعث ایجاد تپش قلب برای مدت چند دقیقه در افراد سالم شود. فردی‌ که‌ بیماری‌ قلبی‌ ندارد ممکن‌ است‌ با ورزش‌ ضربان‌ قلب‌ را به‌ ۱۶۰ بار دقیقه‌ یا بیشتر برساند که‌ البته‌ این‌ طبیعی‌ است‌ و مشکلی‌ محسوب‌ نمی‌شود. استرس، هیجان و اضطراب نیز از علل تپش قلب به شمار می روند. از سوی دیگر مصرف چای غلیظ ، قهوه تلخ و برخی سیگارها ممکن است در فرد تپش قلب ایجاد نمایند.

5_آریتمی قلبی یا ضربان قلب نامنظم

توجه به الگوی تپش قلب و همچنین نبض همزمان، تشخیص را آسان می‌کند.در تمام حالتهای دیگر تپش قلب بیشتر به صورت تند زدن و شدید زدن قلب خود را نشان می‌داد و ضربان قلب منظم بود.

نبض نامنظم در حین حمله تپش قلب تقریبا همیشه دال بر آریتمی است. آریتمی‌های شایعی که منجر به تپش قلب می‌شوند، فیبریلاسیون‌ دهلیزی ‌، انقباضات پیش‌رس دهلیزی یا بطنی، تاکیکاردی (تند ضربانی)‌ فوق‌ بطنی‌ و بطنی و گاهی سینوسی ‌می‌باشند.

ضربان‌ها در تاکیکاردی یا تند ضربانی‌ فوق‌ بطنی‌ و بطنی و ‌تند ضربانی‌ سینوسی ‌، “سریع و منظم” ، در فیبریلاسیون دهلیزی ” سریع و نامنظم” و در انقباضات پیش‌رس دهلیزی یا بطنی بصورت “نامنظمی گهگاهی ” مشاهده می‌شوند.

هنگامی  که فرد به تپش قلب مبتلا می شود، احساس می‌کند قلبش می‌ریزد یا یک ضربه محکم به دیواره قفسه سینه اصابت می‌کند. اگر فرد در این حالت نبض خود را گرفته باشد متوجه می‌شود که یک نبض خالی زده است. این نوع تپش قلب در اکثر موارد نشانه یکی از شایعترین آریتمی‌های قلبی به نام “انقباض پیش‌رس یا زودهنگام بطنی” یا (PVC) است که اغلب در افراد سالم دیده شده و مهم نمی باشد اما اگر در فردی با بیماری قلبی شناخته شده تعداد آن از حدی بیشتر شود ممکن است خطرات جدی برای فرد به همراه داشته باشد.

درمان تپش قلب

در مواردی‌ که‌ حمله‌ تند ضربانی‌ تکرار می‌شود، امکان‌ دارد یک‌ یا چند دارو برای‌ کنترل‌ ضربان‌ قلب‌ تجویز شوند. در مواردی که علت تپش قلب، آریتمهای قلبی باشد، داروهایی مانند دیگوکسین، کینیدین‌، مسدودکننده‌های‌ کانال‌ کلسیم، پروکاینامید و داروهای ضد‌ بتا آدرنرژیک‌ تجویز می‌شوند. در آریتمی‌ها اگر ضربان‌ قلب‌ به‌ حالت‌ طبیعی‌ باز گردانده‌ نشود، امکان‌ دارد نارسایی‌ احتقانی‌ قلب، حمله‌ قلبی، یا سکته قلبی، که‌ جان‌ بیمار را به‌ خطر می‌اندازند، رخ‌ دهند.

گاهی نیز لازم می‌شود که برای درمان تپش قلب در بیماران دچار برادی کاردی (ضربان قلب پایین)، دستگاهی به نام ضربانساز قلب (Pace maker) در سینه بیمار جاسازی شود تا در مواقع ضروری ضربان قلب بیمار را تنظیم نماید. ندرتاً استفاده‌ از شوک‌ الکتریکی‌ جهت خاتمه به آریتمی لازم می‌شود.

اصول درمان تپش قلب بر حذف عامل بوجود آورنده (دارو ، تنباکو ، قهوه ، چای و الکل)، تشخیص علت تپش قلب، درمان بیماریهای همراه (پرکاری تیروئید ، افت قند خون ، علائم یائسگی و اضطراب) و  آریتمی های خاص تشخیص داده شده، استوار است. در اکثر موارد با رعایت عادات مناسب زندگی و تغذیه، پرهیز از استرسها و هیجانات و انجام ندادن فعالیتهای ورزشی نامتناسب، علت تپش قلب فرد بهبود می‌یابد.

به منظور خاتمه دادن برخی آریتمی باز چرخشی، گاهی مانورهای واگی متعدد توسط پزشک یا توسط فرد آموزش دیده انجام می‌شود که با تحریک عصب واگ باعث برگشت تپش قلب در بعضی از آریتمی‌ها ‌شوند مثل:

-ماساژ ناحیه‌ کاروتید گردن‌ (البته‌ منوط‌ به‌ اجازه پزشک و این‌ که‌ روش‌ انجام‌ بدون‌ خطر این‌ تکنیک‌ را فرا گرفته‌ باشید.)
-نگاه‌ داشتن‌ نفس‌ به‌طور کوتاه‌مدت‌
-سرفه پی‌در‌پی
-نیشگون‌ گرفتن‌ از پوست‌ بازو به‌ قدری‌ که‌ باعث‌ درد شود.
-زدن‌ آب‌ سرد به‌ صورت ‌، فرو بردن‌ سر در آب‌ سرد به‌ مدت‌ کوتاه‌ ، یا دوش‌ سرد بطوری‌ که‌ آب‌ سرد روی‌ سر بریزد.
-مانور والسالوا: در بینی‌ و دهان‌ خود را بگیرید و سعی‌ کنید در همین حال به‌ هوا را از بینی‌ خارج‌ کنید بطوری‌ که‌ احساس‌ کنید پرده‌های‌ گوش‌ به‌ سمت‌ بیرون‌ حرکت‌ می‌کنند.

درمان دارویی تپش قلب

در مواردی‌ که‌ حمله‌ تند ضربانی‌ تکرار می‌شود، امکان‌ دارد یک‌ یا چند دارو برای‌ کنترل‌ ضربان‌ قلب‌ تجویز شوند. در مواردی که علت تپش قلب، آریتمهای قلبی باشد، داروهایی مانند دیگوکسین، کینیدین‌، مسدودکننده‌های‌ کانال‌ کلسیم، پروکاینامید و داروهای ضد‌بتا آدرنرژیک‌ تجویز می‌شوند. در آریتمی‌ها اگر ضربان‌ قلب‌ به‌ حالت‌ طبیعی‌ باز گردانده‌ نشود، امکان‌ دارد نارسایی‌ احتقانی‌ قلب ، حمله‌ قلبی ‌، یا سکته قلبی، که‌ جان‌ بیمار را به‌ خطر می‌اندازند، رخ‌ دهند.

گاهی نیز لازم می‌شود که برای درمان تپش قلب در بیماران دچار برادی کاردی (ضربان قلب پایین)، دستگاهی به نام ضربانساز قلب (Pace maker) در سینه بیمار جاسازی شود تا در مواقع ضروری ضربان قلب بیمار را تنظیم نماید. ندرتاً استفاده‌ از شوک‌ الکتریکی‌ جهت خاتمه به آریتمی لازم می‌شود.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران

3.2/5 - (19 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ژاله سه شنبه ۹ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 206 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید. من خانم 38 ساله هستم که مدته چندین ساله یهو دچار تپش قلب لحظه ایی میشم که پشت بندش سرفه عارض میشه بعدش رفع میشه مشکلی نداشتم تا اینکه چند روز پیش بازم دچار این حالت شدم با این تفاوت که چشمام بشدت سیاهی رفت و گر گرفتگی و بعدش از هوش رفتم.هولتر هم چند باری بستم اما در اون زمانها دچار این حالت نشدم که دکترا بتونن تشخیص بذارن.الان باید چیکار کنم؟ چون داره ترسناک میشه دیگه. من از ده سال پیش سابقه تومور کارسینویید هم دارم.دو بار جراحی شدم بخاطرش و نصف روده بزرگم رو درآوردن. ممنونم از حسن توجه شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۹ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر فرخ یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    سلام من بطورموقت 3 سال است ساکن اتریش هستم وحدود 4 سال است از بیماری مزمن برونشیت ریه رنج میبرم 3 بار طی این مدت ذات الریه شدم و چند وقت یکبار با عفونت وتب در بیمارستان بستری وپس از گرفتن دارو وکورتون و...کمی بهتر ولی سری بعد خیلی بدتر میشوم زیر نظر دکتر ریه وهمچنین قلب هستم دکتر قلب گفتند مشکلی ندارم ولی قرص فشار به دلیل کنترل ریه استفاده میکنم ناراحتی قلبیم فقط تپش بالاست مدتی است که علاوه بر اینکه سرفه هایم بند نمیاید تورم در ساق و رویه پا دارم پزشکان اینجا لازیکس تجویز ولی حجم ادرارم تفاوتی نکرد ووقتی لازیکس را روزهای اول دوتا دوتا خوردم بسیار افت شدید فشار مواجه که مجددا با تزریق دارو بهتر شدم ولی هرازچندگاهی گفتند لازیکس را بخورم شبها خس خس سینه دارم سرفه دارم وچند بار برای تخلیه خلط باید بیدارشوم دونوع اسپری مصرف میکنم سوال من این است ایا من نیز دچار ام ریوی شدم ایا لازیکس خیلی میتواند خطرناک شود چون مثل سابق دگیر حجم ادرارم زیاد نیست ایا تورم پا وشکم تجمع مایع خطرناک است چون عازم ایران هستم چطور میتوانم از شما وقت بگیرم ایا متخصص ریه که مانند شما متبحر باشند میشناسید که برای معالجه به ایشان وصل شوم لطفا پاسخ مرا سریع بدهید وضعیت خوبی ندارم اگر لازم باشد اسم داروهایم را برایتان بفرستم تشکر از لطفتان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر چارلز یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتربنده چهار روز بیمارستان خوابیدم ریر نظر دکتر مغز اعصاب وتمام ازمایش که روی انسان انجام میدنن بر روی من انجام دادن و همه زیر نرمان بودند و نتیجه (ورم پا هایم زیر زانو ومخصوصا پای چب از مچ به پایین ورم زیادی دارد ) و خواهشمندم کجا وپیش کدام دکتر بروم و چه کار کنم متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر گرانقدر بنده در چند مرحله طی دو سال گذشته دارای فشار خون بالا تا شماره 16 بوده ام ولی تمامی آزمایش ها بنده با توکل به خداوند خوب بوده است آخرین بار دکتر معالج بنده را به مصرف روزانه نصف قرص متورال تجویز کرده است ولی بنده همچنان دارای اضطراب می باشم میخواستم سوال کنم آیا مصرف متورال 50 و پرانول10 ضرری با هم دارد؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۷ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مينا چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 210 مشاهده پرسش
    حدود 2سال پيش دربيمارستان قلب تهران به دليل سندروم ولف ابليشن شدم تنها يك بار حدود شش ماه بعد از ان دچا ر تاكي كاردي شدم البه نمي دانم از نوع سينوسي بود يانه ولي پس از ان ديگه هيچ علايمي مشابه قبل از ابليشن نداشتم ايا مي توانم مطمئن باشم كه ديگه كاملا خوب شدم وديگه بيماريم برنمي گرده قبلا از محبت شما سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مجتبی چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 240 مشاهده پرسش
    با سلام دختری دارم ۱۱ ساله حدود دوساله تپش قلب داره تا دیروز حدود 7ساعت ادامه داشت قبلا تشخیص ندادن الان با نوار قلب مشخص شد که رگ اضافه داره گفتن باید بری تهران بسوزونی آیا با سوزاندن خوب میشه گه سراغش نمیاد آیا اگه نسوزانی خطرناکه ممنون منتظر جوابم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      اگر تپش ادامه پيدا مند ميتواند باعث كاهش عملكرد بطن چپ بشود
      اغلب با ابليشن اگر درست انحام شود بخوبي درمان ميشود
  • تصویر کاربر ناشناس چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    پدرم دچار ادم ریه شده و در بیمارستان میلاد بستری شده و مدت یک هفته است که با دستگاه قادر به تنفس هستآیا همیشه باید با دستگاه تنفس کند یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      خير احتمالا با دارو وضعيت بهتر خواهد شد
  • تصویر کاربر زهرا چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    با سلام قلبم به شدت هم تپش داره و هم گهگداری به طرز وحشتاکی تیر میکشه که البته فقط تو یکی دو مرحله چند ثانیه ای هستس اما چند وقته که اینجوره پارسال نوار قلب گرفتم گفتن یه نبض اضافی تو نوار هست ولی اکو همه چیز خوب بود اما امسال خیلی بیستر دارم اذیت میشم ایا ممکنه مشکل جدی باشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      دردهاي لحظه اي اغلب قلبي نيستند

      براي معاينه و گرفتن قلب مراجعه فرماييد
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    سلام در اثر مصرف سیلد نافیل ضربان قلبم بالا میرود آیا مصرف یڪبار پرانول برای ڪم ڪردن ضربان ضرری ندارد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر فریدون پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید.ببخشید اقای دکترمن حدود 30سال هست که سیگارومواد مخدرمصرف میکنم ازاوایل امسال بدنم درکشاله ران وزانو ودستها نقاط سیاه رنگ کوچکی شبیه جوش د اورد.والان حدود 10روز میشه که دوتاازسرانگشتام سیاه شده ودرد داره.دکترکه رفتم نه نوارقلبم ‌ونه اکو.ونه سونوگرافی.ونه ازمایش خونم مشکل نداشت.دکترگفت این بیماری برگر هست ایادرست تشخیص داده وداروهای که بهم داده.ا.اس.ا..اسویکس...لیپوفیکس....نیفدیپین...پنتوپرازول....الان که دارو استفاده کردم پاهام ورم کرده. البته سیاهی نوک انگشتم کم رنگ وتیره میشه مدام.ممنون اگه راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر