دکتر محمد حسین نجفی

تعویض دریچه آئورت با روش (TAVR) یک شیوه با حداقل میزان تهاجم برای درمان و جایگزینی تنگی دریچه آئورت می باشد. جایگزینی دریچه آئورت با استفاده از کاتتر (TAVR) گاهی اوقات با عناوینی مانند کاشت دریچه آئورت با استفاده از کاتتر (TAVI) نیز نامیده می شود.  روش تاویر می تواند به عنوان یک گزینه درمانی برای بیمارانی باشد که در معرض ریسک بالا و متوسط ناشی از عوارض عمل جراحی قلب باز قرار دارند. تصمیم برای درمان تنگی دریچه آئورت با TAVR پس از مشورت با تیمی از متخصصان جراحی قلب و عروق گرفته خواهد شد و مسلما وضعیت بیمار تعیین کننده بهترین گزینه درمانی خواهند بود. تعویض دریچه آئورت با استفاده از روش تاویر می تواند علائم و نشانه های تنگی دریچه آئورت را تسکین داده و احتمال افزایش طول عمر در افرادی که به علائم شدید دچار هستند را بهبود می بخشد درمان تنگی دریچه آئورت بدون جراحی به چه صورت است .

درمان گشادی دریچه قلب بدون جراحی

نقص مادرزادی دریچه آئورت و یا تنگی دریچه آئورت در سنین بزرگسالی هر دو می توانند خطرات بسیاری برای بیمار داشته باشند. به همین علت تعویض دریچه آئورت در موارد حاد می تواند زندگی فرد را نجات دهد. جایگزینی دریچه آئورت با کاتتر Transcatheter Aortic Valve Replacement یکی از بهترین روش های تعویض دریچه آسیب دیده بدون نیاز به شکافتن قفسه سینه است.

همه چیز درباره درمان گشادی دریچه قلب بدون جراحی

 

 

تنها درمان قطعی گشادی دریچه قلب چیست؟

تنها درمان قطعی تنگی آئورت در بزرگسالان، تعویض دریچه آئورت است که به صورت جراحی یا از راه پوست انجام می شود. ایجاد علائم ناشی از تنگی آئورت نشانه واضحی برای جایگزینی است. برای بیمارانی که کاندید تعویض آئورت نیستند، دریچه‌پلاستی با بالون آئورت از راه پوست ممکن است برخی علائم را تسکین دهد. نوزادان، کودکان و نوجوانان مبتلا به دریچه دو لختی ممکن است تحت عمل بالون یا والوتومی جراحی قرار گیرند.

درمان دارویی دریچه آئورت

درمان دارویی (مانند درمان دیورتیک) در تنگی آئورت ممکن است علائم را به طور موقت تسکین دهد، اما معمولاً در طولانی مدت مؤثر نیست. 

فرق TAVR یا TAVI با روش های استاندارد تعویض دریچه چیست؟

این پروسه درمانی تا حدی جدید و نو ظهور به شمار می رود. سازمان FDA این روش را برای افرادی که مشکل تنگی آئورت علامت دار دارند، مورد تایید قرار داده است. این دسته از افراد در صورت انجام روش استاندارد تعویض دریچه آئورت خطر بزرگی را به جان می خرند. تفاوت های بین این دو روش درمانی بسیار قابل توجه است. معمولا پروسه تعویض معمولی دریچه به یک جراحی قلب باز به همراه استرنوتومی نیاز دارد که در آن قفسه سینه به روش برای انجام پروسه باز می شود. روش های تی ای وی آر و یا تی ای وی آی را می توان به کمک برش هایی بسیار ریز انجام داد و در حین انجام آن، خبری از جابجایی استخوان های ناحیه سینه نخواهد بود.

پروسه درمانی TAVR بدون ریسک نیست، اما می تواند گزینه با ارزشی برای افرادی باشد که تا چند سال قبل برای انجام این کار کاندیدای خوبی نبوده اند. علاوه بر این، مدت زمان ریکاوری و بهبودی آن بسیار کوتاه تر است. تجربه یک بیمار در روش درمانی تی ای وی آر را می توان در زمینه مدت زمان پروسه و نقاهت با درمان آنژیوپلاستی و یا حتی با عمل آنژیو قلب مقایسه کرد. همچنین این روش به مدت زمان کوتاه تری برای بستری شدن در بیمارستان نیاز دارد (به صورت میانگین ۳ الی ۵ روز)پروسه تی ای وی آر توسط دو راهکار مختلف انجام می شود و این متخصص قلب شما است که تشخیص می دهد کدام یک از این روش ها برای شما گزینه بهتری است و امنیت بیشتری را به همراه دارد:

۱- وارد شدن از طریق شریان فمورال (شریان بزرگ درون کشاله ران)

به این روش ترنسفمورال می گویند که در آن نیازی به ایجاد برش جراحی در ناحیه قفسه سینه نیست.

۲- برش کوچک بر روی قفسه سینه

در این روش با حداقل میزان تهاجم جراحی، یک برش کوچک در سینه انجام می شود و از طریق یک شریان بزرگ در این ناحیه دریچه وارد خواهد شد. ممکن است از ناحیه بطن چپ این اتفاق رخ دهد که به این روش، ترنساپیکال می گویند.

 

چه کسی کاندیدای خوبی برای جراحی  تاوی قلب است؟

در حال حاضر این پروسه درمانی برای آن دسته از افرادی مناسب است که انجام جراحی قلب باز آن ها را در معرض ریسک متوسطی قرار می دهد. به همین دلیل بیشتر کسانی که این روش برای آن ها مورد استفاده قرار می گیرد، بیش از ۷۰ یا ۸۰ سال سن دارند و یا افرادی که در کنار این مشکل، مشکلات سلامتی دیگری نیز دارند.تی ای وی آر می تواند یک گزینه تاثیرگذار برای بهبود کیفیت زندگی بیمارانی باشد که برای درمان مشکل تنگی دریچه آئورت خود گزینه های محدودی پیش رو دارند.

چه زمانی نیاز به تعویض دریچه آئورت است؟

معمولا زمانی که دریچه آئورت دچار حالت ضخیم شدگی و یا انباشت رسوبات کلسیمی می گردد، قادر به ارسال جریان خون کافی به تمامی نقاط بدن نخواهد بود. بنابراین افراد مبتلا به تنگی دریچه آئورت ممکن است علائمی مانند درد قفسه سینه، غش، خستگی، ورم پا و تنگی نفس را تجربه کنند. البته این شرایط می تواند در برخی مواقع به نارسایی قلبی و مرگ ناگهانی منجر شود. 

کاشت دریچه آئورت برای چه کسی تجویز می شود؟

این روش درمانی برای تعویض دریچه آئورت برای بیمارانی با شرایط زیر می تواند مناسب باشد:

  • بیمارانی با تنگی دریچه آئورت که علائم و نشانه های این بیماری را تجربه می کنند.
  • بیمارانی که به عوارض بالا و یا متوسط ناشی از عمل جراحی تعویض دریچه آئورت مبتلا شده اند. مشکلات و بیماری های مربوط به کلیه و ریه خطر بروز این عوارض را در طی عمل جراحی دو چندان خواهد کرد. 
  • بیمارانی که در گذشته یک دریچه از جنس بافت بیولوژیکی دریافت نموده اند، ولی هم اکنون قادر به عملکرد مناسب نمی باشد. 
تعویض دریچه آئورت با دریچه مصنوعی

در عمل تاوی قلب چه اتفاقی می افتد؟

تعویض دریچه آئورت با استفاده از کاتتر (TAVR) شامل تعویض دریچه آئورت آسیب دیده بیمار با یک دریچه ساخته شده از بافت قلب گاو یا خوک می باشد که به آن دریچه از جنس بافت بیولوژیکی نیز گفته می شود. در برخی موارد، یک دریچه بافت بیولوژیکی TAVR ممکن است جایگزینی برای یک دریچه بافت بیولوژیکی قبلی باشد که دیگر قادر به عملکرد مناسب نمی باشد. 

قبل از عمل تعویض دریچه قلب

قبل از به کار گیری این روش ارزیابی های لازمه بر روی بیمار انجام خواهد شد تا از نبود فاکتورهای خطر احتمالی که می توانند بیمار را تحت عمل TAVR تحت تاثیر قرار دهند، اطمینان حاصل گردد.ممکن است قبل از عمل، دارویی برای کاهش خطر عفونت به فرد داده شود.

نحوه انجام عمل تعویض دریچه آئورت به روش تاویر

در طی روش TAVR بیمار داروی آرامبخش دریافت نموده یا تحت بیهوشی عمومی قرار خواهد گرفت. معمولا برای جلوگیری از لخته شدن خون یک دارو به بیمار تزریق خواهد شد.فشار خون، عملکرد قلب و ریتم به طور منظم تحت نظر هستند و مراقب هرگونه تغییر احتمالی می باشند، تا طبق مراحل مورد نیاز با درمان ها مدیریت شود.

برای انجام TAVR، پزشک ممکن است از طریق رگ خونی در پا یا از طریق برش ریز در قفسه سینه به قلب دسترسی پیدا کند. اگر چه گاهی اوقات از روش های دیگری به منظور دسترسی به قلب استفاده می گردد. یک لوله توخالی (کاتتر) از طریق این نقطه دسترسی، وارد می شود. پزشک از تکنیک های پیشرفته تصویربرداری برای هدایت کاتتر از طریق رگ های خونی، به قلب و در نهایت به دریچه آئورت استفاده می کند.

پس از قرارگیری دریچه جدید، یک بالون واقع شده در نوک کاتتر باد شده تا دریچه تعویضی در موقعیت مناسب گسترش یابد. بعضی از دریچه ها حتی بدون استفاده از این بالون نیز می توانند به طور مناسبی پهن شوند. هنگامی که پزشک از قرار گیری مناسب دریچه آئورت اطمینان حاصل نمود، کاتتر خارج می گردد.

عوارض عمل تاوی قلب چیست؟

همه جراحی های قلب و عروق می توانند عوارض و خطراتی برای بیمار داشته باشند، وظیفه متخصص قلب این است که بیمار و همراه وی را پیش از عمل از این خطرات احتمالی آگاه کتد. خطرات تعویض دریچه آئورت با کاتتر (TAVR)  یاهمان عمل تاوی قلب، ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • خون ریزی
  • مشکلات مربوط به رگ های خونی
  • مشکلات مربوط به تعویض دریچه مانند سر خوردن یا بیرون زدگی دریچه
  • سکته
  • مشکلات ریتم قلبی (آریتمی) و نیاز به کاشت پیس میکر
  • بیماری کلیوی
  • حمله قلبی
  • عفونت
  • مرگ
مراقبت های لازم قلب

مراقبت های بعد از عمل تاوی قلب

فرد ممکن است به منظور ارزیابی های بعد از عمل تاوی قلب، یک شب را در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان سپری نماید. عموماً حدود دو تا پنج روز زمان برای بهبودی در بیمارستان مورد نیاز خواهد بود.بعد از انجام عمل TAVR بیمار نیازمند پیگیری های منظم پزشکی می باشد. در صورت بروز هر گونه علائم و یا نشانه های تشدید شونده بیمار باید به پزشک خود اطلاع دهد. ممکن است بعد از عمل نیاز به مصرف داروهای خاصی باشد. به عنوان مثال، برای پیشگیری از لخته شدن خون در ماه های آتی، باید داروهای رقیق کننده خون مصرف گردد. پزشک در مورد مدت زمان احتمالی برای مصرف این داروها با فرد صحبت خواهد کرد. داروهای تجویزی همیشه باید به صورت مرتب مصرف گردند.

دریچه های مصنوعی قلب، از جمله دریچه آئورت جایگزین با کاتتر، ممکن است توسط باکتری ها عفونی شوند. اکثر باکتری هایی که باعث عفونت دریچه قلب می شوند از باکتری های موجود در دهان هستند. بهداشت عالی دندانی از جمله مسواک زدن می توانند به پیشگیری از بروز این عفونت ها کمک کند. این احتمال وجود دارد که پزشک برای پیشگیری از ابتلا به عفونت های ناشی از اقدامات دندانپزشکی، مصرف داروهای آنتی بیوتیکی را توصیه نماید.پزشک ممکن است تغییرات در سبک زندگی سالم، مانند مصرف رژیم غذایی سالم از نظر قلبی، ورزش منظم، حفظ وزن در یک محدوده مناسب و پرهیز از کشیدن سیگار را توصیه نماید.

 

3.7/5 - (15 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سمیه یکشنبه ۲۶ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    سلام ،چهار ماه پیش رفتم دکتر اکو و تست ورزش دادم گفتن پرولاپسو نارسایی دریچه میترال modratهستش ،چندروزه سرفه ام میاد گاهی قلبم درد میگیره احساس تنگی نفس از گلو دارم ،خیلی نگرانم ،۲۸ سالمه یه دختر چهارساله دارم ،فشارخون هم پایین ۹روی ۷ اکثرا،سوارماشین که میشم حالم بد میشه احساس میکنم نفسم بالا نمیاد ،چیکارکنم،efرو زده بود ۵۵،،،،تریکوسپد هم ,mild tr
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۶ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      احتمالا این علایم قلبی نیست

      ولی اگر ادامه داشت بهتره مراجعه کنید

  • تصویر کاربر سودا یکشنبه ۲۶ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید من 26ساله هستم 4سالگی عمل گشادی دریچه آئورت داشتم که مادر زادی بود و عمل موفقی بود الان مشکل جدید که پیدا کردم گشادی دریچه میترال هست که متوسط هست و شدید نشده همجنین تنگی نفس و فشارخون پایی و تپش قلب بالایی دارم دکترم خواسته عمل بشم ولی من میترسم من مجردم و عاشق بچه میخاستم ازدواج کنم تا قبل از عمل باردار بشم بعد عمل کنم نظرتون چیه اگه عمل دریچه رو نگه دارم بعد از یک سال انجام بدم مشکلی پیش نمیاد.ممنونم بخاطر همراهیتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      به این شکل نمیشه نظر داد

      باید با جواب اکوتون مراجعه کنید

    2. تصویر کاربر سودا یکشنبه ۲۶ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)
      ممنونم بخاطر پاسختون.دیروز دکتر ریه ام گفتن آسم خفیف دارم و یه سری دارو برام تجویز کردن .بعلاوه اسکن اکو قلبمو براتون فرستادم ممنون میشم برای اینم پاسخ بدین
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۶ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      تصویریرکه فرستادید واضح نیست

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر adel شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.ببخشید من تنگی دریچه آئورت مادر زادی دارم.در 12 سالگی بالن زدم اما گرادیان دریچه بالا موند.الان 38 سالمه آخرین اکو که انجام دادم گرادیانم 63 بود.دکتر گفت تا 70 هم میره و مینیممش 53 بود.ولی گفت شرایط قلبت پایداره .به نظر شما نیازه اورژانسی جراحی کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اکر درد یا تنگی نفس دارید یا پنپاز قلب افت کرده

  • تصویر کاربر عطا دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکترخسته نباشید پدرم 76سالشه تنگی نفس دارن دکترشهرستان گفته دریچه قلب گشاد شده نمی تونن عمل بشه چه داروی برای ایشون تجویز می کنین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      به این شکل نمیشه نطر داد

      باید بیمار و مدارک دیده شوند

  • تصویر کاربر سهند جمعه ۲۷ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    دکتر سلام.مادر من به علت تنگی دریچه ائورت چند روز قبل مورد عمل قلب باز قرار گرفت.اما به دلیل کلسیفیکاسیون شدید دریچه و احتمال خطر سکته مغزی ،تعویص دریچه نشد.الان به ما پیشنهاد عمل به روش تاوی دادن.این روش با توجه به رسوب کلسیم دریچه مادرم خطرناک نیست و امکانش هست .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه

      باید حتما با چند تخصص شامل قلب و متخصص اکو و رادیولوزیست مشورت بشه

      به مرکز قلب دکتر زینعلی مراجعه کنید

    2. تصویر کاربر سهند شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
      سلام.اتفاقا دکتر زینعلی ایشون رو چند روز قبل انزو گرافی کردن ولی فعلا جوابی بهمون ندادن. گویا باید اکو هم بشن....!!!!
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۷ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      بله

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Vida جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 326 مشاهده پرسش
    من دو هفته پیش با درد قفسه سینه مراجعه به پزشک داشتم که با گوشی معاینه شدم گفتن سوفل داری و بهتره به بیمارستان حشمت بیمارستان قلب رشت مراجعه کنم اونجا نوارقلبم خوب بود بعد برای اکو وتست گفتن میتونی هروقت خواستی بری من بلافاصله اقدام کردم و اکو نشون داد دریچه دولتی و سه لتی من نارسایی داره در حد متوسط دکتر چیز خاصی نگفت و لحظه آخر گفت حالا پرو پرانول مینویسم زمانیکه تپش داشتی بخور.
    حالا من خیلی سرچ کردم و نگرانم که چیکار کنم که کارم به جراحی نکشه و چطور بیماری رو متوقف کنم و اصولا این بیماری برگشت پذیر هست یا خیر؟
    واینکه من آسنترا مصرف میکنم رو روند بیماری اثر سو داره قطع کنم یاخیر؟
    از لحاظ آلرژی هم دچار آلرژی شدیدم و برای اینکه بیماریم بدتر نشه چیکار کنم؟
    ممنونم از صبر و پاسخگوییتان در زمان سرماخوردگی مجاز به مصرف داروی سرماخوردگی آدولت کلد هستم یا فقط استامینوفن؟ متشکرم
    لازم باشه میتونم اکو و تست ورزشم رو براتون بفرستم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      نارسایی متوسط معمولا بدتر نمیشه و نیاز به کار خاصی نیست

      هر دارویی میتونید مصرف کنید

      برای الرزی باید به دکتر داخلی مراجعه کنید

  • تصویر کاربر عارفه جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.وقت شمابخیر.
    من23سالمه.حدود یکماه پیش دردقفسه سینه شدید وسوزش تا پشت شونه و گردنم گرفتم راه میرفتم بدتر میشد،نفسم تنگی میکرد به بیمارستان مراجعه کردم‌نوار قلب گرفتن گفتم باید تحت نظر باشی و راه نری،ازمایش قلب دادم گفتن سالمه..نوار دوم که گرفتن سالم‌بود.
    چندشب پیش یهو بازهمینجور شدم همراه با تهوع و سرگیجه نوارقلبم چیزی نبود ولی اکو گفتن نارسایی دریچه هستش قرص تپش و پوکساید بهم‌دادن گفتن مصرف بشه و باز بیا.همچنان درد دارم پرشبم ضربان قلبم خیلی بالا بود و ضعف داشتم.
    میخاسم ببینم پیگیرباشم یانیاز نیس؟خطرخاصی که نداره؟چون من خیلی عصبیم و حرص جوش میخورم.
    سپاس???? مشکل خاصی هسش؟درمان داره یا همیشه همینجوره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      حتنا تست ورزش انجام دهید و اگر تست نرمال بود به روانپزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر حامد چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 212 مشاهده پرسش
    سلام.من۳۶سالم هست وبعد۴۰سالگی که دیگه پنی سیلین تزریق نمیشه چیکاربایدکرد؟آیادرهرلحضه حمله قلبی وجوددارد؟چه ورزشی انجام بدم؟چه غذاهایی مصرف بکنم یانکنم؟آیارواتیسم قلبی به مروررفتن سن بالاعارضه های جسمی دیگه ای دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر روماتیسم هست باید پنی سیلین ماهیانه تزریق شود

      مشکل دریچه ممکنه به تدریج بدتر بشه

      باید تحت نطر پزشک قلب باشید

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر