دکتر محمد حسین نجفی

در نقص دیواره بین بطنی یا VSD یک سوراخ بین حفره های پایین یعنی محفظه های پمپاژ و یا بطن های قلب وجود دارد.

اندازه طبیعی VSD چقدر است؟

سوراخ بین بطنی یا VSD به وجود یک سوراخ در دیواره ی دو حفره پایین قلب (که بطن نام دارد) گفته می شود. دسته بندی VSD ها این گونه می باشد: کوچک (با قطر کوچک تر یا مساوی ۳ میلی متر)، متوسط (قطر ۳ تا ۶ میلی متر) و بزرگ (با قطر بزرگ تر از ۶ میلی متر)

کوچک (با قطر کوچک تر یا مساوی ۳ میلی متر): اکثر VSD ها در این گروه قرار می گیرند و علائم خاصی ایجاد نمی کنند. بیش از 90% سوراخ های بطنی کوچک قبل از ۶ سالگی خود به خود بسته می شوند. روش جراحی برای بستن این نوع سوراخ ها امری نادر می باشد.

متوسط (با قطر ۳ تا ۶ میلی متر): این نوع سوراخ های بین بطنی نیز علائم خاصی ایجاد نمی کنند.

علائم بیماری قلبی مادرزادی در نوزادان (VSD)

علائم بیماری قلبی مادرزادی در نوزادان

از آنجا که در این حالت فشار بالاتری در سمت چپ قلب وجود دارد، اجازه می دهد تا خون اکسیژن دار از طریق این سوراخ از سمت چپ به سمت راست قلب جریان یابد و علاوه بر جریان طبیعی به ریه ها باز می گردد.

میزان جریان خون از بطن سمت چپ به راست به اندازه سوراخ و فشار بین بطن بستگی دارد. به عبارت دیگر، بالاترین میزان جریان به معنی فشار بیشتر بر روی قلب است. جریان خون غیر طبیعی مسئول سوفلی است که ممکن است شنیده شود.

به طور کلی بیماران با نقص مادرزادی قلبی VSD کوچک، علائم خاصی نشان نخواهند داد (آنها بدون علامت هستند) و مشکل ممکن است تنها زمانی پیدا گردد که یک سوفل پس از معاینات معمول قلب شنیده شود. 

بیماران با نقص قلبی مادرزادی VSD متوسط ممکن است به سرعت نفس بکشند که نشان از وزن گیری کم و آهسته غذا خوردن می باشد. این کودکان همچنین بسیار بیشتر مستعد ابتلا به عفونت های قفسه سینه می باشند و زمانیکه سوراخ بزرگ است انتظار بیشتری به این شرایط می رود.

برای درمان نقص دیواره بین بطنی VSD با سوراخ متوسط یا بزرگ نیاز به درمان با دیورتیک ها برای کنترل احتباس مایعات و نیز کاهش حجم خون در گردش خون است. همچنین، مواد با کالری بالا یا لوله تغذیه کننده نیز ممکن است لازم باشد.

بسیاری از VSD ها خود به خود بسته خواهند شد و یا بسیار کوچکتر است، بنابراین از یک عمل طبیعی برای یک کودک با بیماری قلبی  نقص دیواره بین بطنی VSD کوچک و یا متوسط دست کشیده شده و قبل از تصمیم گیری به عمل جراحی، نظارت دقیق بر وضعیت او صورت خواهد گرفت. 

اگر اختلال رشد با وجود دارو و یا نگرانی در مورد افزایش فشار خون ریوی وجود داشته باشد، جراحی ممکن است لازم باشد. اگر یک VSD بزرگ موجود باشد، جراحی تقریبا همیشه توصیه می شود.

علائم VSD

درمان بیماری های مادرزادی قلب vsd

VSD شایع ترین بیماری مادرزادی قلب است، البته در صورتی که MVP و دریچه ی آئورت دو لتی را کنار بگذاریم، چرا که این دو از VSD شایع ترند.

VSD چون اکثرا بسته می شود ضرورتا نیاز به جراحی ندارد. جراحی در مواردی انجام می شود که بیمار شنت بیش از ۲ به ۱ یا هیپرتانسیون پولمونر داشته باشد. در سندرم آیزن منگر نمی توان VSD را جراحی و ترمیم کرد.

بیماران دچار VSD و ASD اگر به دلیل هیپرتانسیون پولمونر شدید دچار معکوس شدن جهت شانت شدند، سندروم آیزن منگر در نظر گرفته می شود. در این موارد نمی توان جراحی ترمیمی انجام داد، اما اگر هیپرتانسیون پولمونر به تنهایی ذکر شد (نه هیپرتانسیون پولمونر شدید) اندیکاسیون جراحی وجود دارد.

یکی از روش های جراحی VSD روش ترانس کاتتر از راه پوست می باشد. این روش ممکن است باعث ایجاد عوارضی مثل مشکلات هدایت کاتتر و آسیب رساندن به بافت ها و رگ های خونی  شود. بر اساس مطالعه ای که روی ۴۳۰ بیمار (که تحت عمل بستن سوراخ بین بطنی به کمک ترانس کاتتر از راه پوست قرار گرفته اند) صورت گرفت، درصد موفقیت این عمل حدود 95% ارزیابی شده است.

 

آیا امکان بسته شدن VSD در جنین وجود دارد؟

زگیل تناسلی در بارداری

شما و متخصص زنان نیازی به تغییر برنامه های بارداری به دلیل ایجاد این مساله، نخواهید داشت؛ زیرا VSD های کوچک معمولاً نیازی به درمان نداشته و حتی ممکن است قبل از به دنیا آمدن نوزاد بسته شوند. بنابراین، یک VSD کوچک نباید باعث نگرانی و استرس شما در دوران بارداری یا زایمان گردد.

آیا VSD یک مشکل جدی است؟

VSD در بزرگسالان ممکن است عوارضی نادر اما جدی (مانند حمله قلبی) ایجاد کند. این سوراخ ها مادرزادی نبوده و در طول زندگی فرد شکل می گیرند.

متن سربرگ خود را وارد کنید

برای تعیین وقت بر روی نوبت دهی اینترنتی کلیک کنید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

دکتر قلب در تهران

3.1/5 - (8 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر شادی پنجشنبه ۱۹ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    با سلام.دختر من سه ماه و نیمشه.توی اکوی دو ماهگی تشخیص بیماری tof داده شد و دکتر گفت حتما باید عمل شه و دو ماه بعد برای آنژیو مراجعه کنید.مشکلی نیست که من واکسن ۴ ماهگیشو بزنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۹ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد با پزشك فوق تخصص اطفالشون مشورت منيد
  • تصویر کاربر شهاب سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    سلم جناب دکتر نجفی فرزند من در هفته 31/3 به دنیا اومد الان گفتن که مشکل large pda داره.میخواستم بپرسم که آیا بادارو که میگیره مشکلش حل میشه یا باید جراحی بشه با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      اكثرا بسته ميشه ولي گاهي هم بسته نميشه
  • تصویر کاربر زهرامحمدی یکشنبه ۲۸ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 167 مشاهده پرسش
    با سلام فرزند من مبتلا به پی دی ای هست الان که شش ماهه است اندازه ش به زیر دو میلی رسیده دکتر میگه تا یکسال بسته میشه نظر شما چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۸ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بله احتمال بسته شدن داره
      ولي بسته نشدن هم محتمله
  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۷ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 163 مشاهده پرسش
    با تقديم سلام و خسته نباشيد.
    دخترک 3/5 ساله ام دوماه پيش عمل قلب باز براي بستن ASD داشت.دکتر جراح و دکتر تشخيصش که سه سال تحت نظر ايشان بود هردو راضي از عمل بودند و دو هفته بعد از عمل هم که مراجعه کرديم اکو شد و راضي بودند و گفتند فقط دريچه ميترال يکم نشتي داره که مشکلي نيست ..در اين دوماه مشخصا بهبودي و وزن گيري قابل توجه دخترم نسبت به قبل رو مشاهده کرديم.فقط اينکه دکتر گفته بودند رو شکم نخوابه که تا 40 روز اول به هرطريقي بود از اينکار منعش کرديم ولي ميشه گفت 10درصد اوقات اين عمل رو انجام داده...سوالم اينه که خدايي نکرده آيا امکان بازگشت بيماري وجود داره؟ يوقتايي حس ميکنم قلبش تندتر کار ميکنه و مثلا امروز صبح زود که براي سرکارامدن حاضر مي شدم و ايشون خواب بود نبضش روي 90 بود.
    دکترش هم گفتند 6ماه بعد از عمل مراجعه کنيم. دسترسي به دکترش هم نداريم .
    ميشه با نوار قلب ساده که توي بيمارستان و يا مطب هاي عمومي هست متوجه شد؟ چون توي شهر ما دکتر متخصص قلب نيست.
    ترس و استرس عجيبي دارم و نميخوام مادرش رو درگير کنم، شکرگذارتون ميشم اگر لطف کنيد و جواب بدهيد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۷ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      خير قابل برگشت نيست و مشكلي ايجاد نخواهد شد
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۳ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 126 مشاهده پرسش
    با سلام. پسرم متولد 1390 هست. وزنش 43 کیلو و قدش هم 135. یکم اضافه وزن داره.
    دو سال پیش متوجه شدیم اریتمی داره و یکبار ضربان قلبش به 180 رسید و انکار از داخل به سینه اش مشت میکوبیدن.
    دو بار دکتر بردیم. اما هر دو تاشون هم چیز خاصی متوجه نشدن و گفتن احتمالا اریتمی پنهان هست.
    پسرم از 4 سالگی زود خسته میشد. الان یکم بهتر شده اما نسبت به همسن هاش زود خسته میشه.
    دیشب داشت با من کشتی میگرفت که یه دفعه واستاد و گفت قلبم گفت بووم. من اما چک کردم طبیعی بود. اما ظاهرا یک لحظه به هم خورده بود.
    بعد این قضیه گفت تو مدرسه هم هر چند روز یکبار توی زنگ های تفریح اینجوری میشده.
    غذا هم معمولا زیاد میخوره.
    خیلی نگرانش هستم. لطفا راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۳ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      حتما به متخصص قلب اطفال مراجعه كنيد
      بدون معاينه بيمار اصلا نميشه اظهار نظر كرد
  • تصویر کاربر آرشیدا سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 142 مشاهده پرسش
    باسلام،دخترم 10 ماهشه در4 ماهگی بالن قلب زده،تحت مراقبته اواخر مراقبتش پزشکش گفتن که یخورده برگشت داره،چندتا دارو مصرف میکنه ازقبیل:کاپتوپریل،فوروزماید،اسپیرونولاکتون،کارودیلول،شربت لانوکسین،ال کارنیتین،جدیداQ10,
    سوالم اینه که این کیوتن رو چطوری بدم دخترم بخوره دکترش گفت داخل آب حل میشه اما نشد،چقدرآب(سی سی) وچطوری حل میشه (آب گرم یاسرد)؟ممنون میشم جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر آرشیدا سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام ممنون از پاسختون،فقط آقای دکتر این کپسول Q10 حالت ژله ای هستش وقرار بوده روزی نصفی به دخترم بدم،من چطوری بایداینکارو انجام بدم،ممنون
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مونا چهارشنبه ۳۰ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 175 مشاهده پرسش
    سلام.خواهش میکنم به سوالم جواب بدید. پسرم موقع تولد مشکل asdو vs داشت. دکترش گفت که بزرگ نیستند و خودبخود خوب میشه و دارویی براش تجویز نکرد. هشت ماهگی که بردیمش دکتر سوراخ ها بسته شده بودن اما مشکل میوکاردیت پیدا کرده بود و درصد edu قلبش به سی درصد رسیده بود.دکتر براش لانوکسین و کارودیلول و کاپتوپریل تجویز کرد.الان دو ساله که دارو مصرف میکنه.یه بار درصدefبه شصت رسید دکتر داروهاشو قطع کرد اما دوباره اومد پایین و دوباره براش دارو نوشتند. در آخرین اکوefبه۶۶ درصد رسیده بود.سوال من اینه که آیا میوکاردیت خوب میشه؟ تا کی یاید دارو بخوره؟ ممکنه که وضعش از این بدتر بشه و کار به پیوند قلب برسه؟ باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۳۰ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      اگر نرمال شده يعني درمان شده و بايد دارو قطع شه
      ولي حتما با فوق قلب اطفال مشورت كنيد
  • تصویر کاربر آ دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 169 مشاهده پرسش
    با سلام
    من هفته 23 بارداری به اصرار خودم اکوی قلب جنین رفتم و توی جواب اکو دکتر تمام موارد رو نرمال زدن فقط آخرش نوشتن+_memberun vsd
    گفتن دیواره مشکوک
    این موضوع خیلی من رو آشفته کرده مخصوصا که در سونوگرافی ها و غربالگری ها هیچ مورد مشکوکی نداشتم و در یکی از مقالات شما خوندم ممکنه به سندرم داون مرتبط باشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      گاهي ارتباط داره و گاهي نداره
      بلافاصله با فوق قلب اطفال مشورت كنيد
    2. تصویر کاربر آ دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      ممنونم از پاسخگویی سریعتون
      ایشون گفتن بعد از تولد نوزاد رو ببرم برای ویزیت
      نمیدونم این مشکوک بودن دیواره به کارایی قلب و اینکه همه موارد رو نرمال زدن بستگی داره؟
      ممکنه بگین باعث چه مشکلاتی میشه؟
      و الان که باردارم میتونم کاری برای دخترم انجام بدم؟
    3. تصویر کاربر آ دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      ممنونم از پاسخگویی سریعتون
      ایشون گفتن بعد از تولد نوزاد رو ببرم برای ویزیت
      نمیدونم این مشکوک بودن دیواره به کارایی قلب و اینکه همه موارد رو نرمال زدن بستگی داره؟
      ممکنه بگین باعث چه مشکلاتی میشه؟
      و الان که باردارم میتونم کاری برای دخترم انجام بدم؟
      و یک مورد دیگه زمان اکو من خودم خیلی استرس داشتم آیا میتونه این موضوع به نا آرومی و اضطراب جنینم و پدید اومدن این مشکل دامن بزنه؟
    4. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      استرس تاثيري نداره
      با قلب اطقال مشورت كنيد كه ايا اين معضل برطرف ميشه يا ممكنه بمونه
      البته گاهي بعد از تولد اين ضايعه خودبخود بسته ميشه
      اگر بسته نشه و بزرگ باشه بايد توسط متخصص قلب يا جراح بسته بشه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر Fatemeh دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 207 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشيد
    آقاي دكتر نوزاد من در ٤٥ روزگي دكتر متخصص گفت صداي اضافي قلب داره و بايد اكو بشه و برديمش پيش فوق تخصص قلب و ايشون گفتن تنگي خفيف دريچه ريوي قلب داره و بعد ٦ ماه دوباره براي كنترل بيارينش لطف كنين نسخه ي پزشك رو بخونين و بگين كه جاي نگراني داره؟ خودش خوب ميشه يا تو آينده مشكل ساز ميشه و بايد عمل بشه؟ براي كنترل ٦ ماه دير نيست؟ ممنون بابت وقتي كه ميذارين
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۰ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      تنگي خفيفه
      شش ماه خوبه در اينده بايد مرتب اكو شوند
      شايد تنگي كمتر يا بيشتر بشه
      اگر بيشتر بشه ميتوان بالون زد و بدون عمل دريچه رو باز كرد البته گاهي
    2. تصویر کاربر Fatemeh دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      عذر ميخوام كه وقتتون رو ميگيرم ولي خيلي نگرانم ميزان تنگي چقدره؟ با اين وضعيت چقدر احتمال داره كه تنگي شديدتر بشه؟ عوارض بالون رو كه ميخونم خيلي نگران ميشم
      ممنونم بابت راهنمايي هاتون
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      تنگي گراديان بالاي ٣٠ هست
      احتمال بدتر شدن به هر حال هست و فرد به فرد فرق داره
      بالون عوارض مهمي نداره كه نگران بشيد ميزان عوارض قايل درمان بسيار پايينه
    4. تصویر کاربر Fatemeh دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      با عرض پوزش كه باز وقتتون رو گرفتم
      چه نكاتي را بايد رعايت كنيم كه تنگي شديدتر نشه يا كمتر بشه؟
    5. تصویر کاربر Fatemeh دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      با عرض پوزش كه باز وقتتون رو گرفتم
      چه نكاتي را بايد رعايت كنيم كه تنگي شديدتر نشه يا كمتر بشه؟
    6. تصویر کاربر Fatemeh دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      با عرض پوزش كه باز وقتتون رو گرفتم
      چه نكاتي را بايد رعايت كنيم كه تنگي شديدتر نشه يا كمتر بشه؟
    7. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      هيچ كار خاصي نميتونه تاثير بزاره
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر اتنا جمعه ۴ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر یکی ار نزدیکان من که یک نوزاده ده روزه است نیاز به عمل قلب tgaداره اما دکتر والدین رو از عوارض بعدش ترسوندند و به همین علت والدین از علارقم میلشون از انجام این عمل منصرف شدند . حالا میخاستم نظر شمارو راجع به عوارض بعد از این عمل بدونم . خیلی ممنون میشم اگر سریع تر نظرتون رو بدونم.تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۴ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      باسخ شما داده شد
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر