دکتر محمد حسین نجفی

نارسایی وریدی به معنی گشادی یا برگشت خون در سیستم وریدی می باشد. در ادامه تمام دانستنی های لازم درباره نارسایی وریدی پا تشریح می شود.

علل نارسایی وریدی پا شامل اختلال دریچه های داخل وریدی و یا سابقه لخته در سیستم وریدی می باشند. اختلالات سیستم وریدی در ۵۰% افراد جامعه دیده می شود. این نارسایی در زنان شایع تر است.

نارسایی وریدی پا

تظاهرات نارسایی وریدی پا

اختلال سیستم وریدی می تواند به اشکال زیر باشد:

۱ – تلانژکتازی – عروق شبکه ای

در اثر نارسایی خفیف سیستم وریدی ایجاد می شوند، که به صورت عروق شبکه ای ریز قرمز- آبی رنگ داخل یا زیر جلدی هستند.

عروق شبکه ای یا تلانژکتاژی، نارسایی وریدی پا

۲ – عروق واریسی

این نوع از بیماری های وریدی، ورید های گشاد و برجسته زیرجلدی هستند که در سطوح اندام دیده می شوند و سایز بیش از۳ میلیمتر دارند.

عروق واریسی، نارسایی وریدی پا

۳ – نارسایی مزمن وریدی

نارسایی مزمن وریدی پا در زنان شایع تر است و به دلیل اختلال عملکرد دریچه های داخل سیستم، و برگشت خون به عقب می باشد. زمانیکه نارسایی وریدی پا شدید باشد، منجر به ورم، تغییرات پوستی و حتی زخم در اندام می شود.

تورم اندام ناشی از نارسایی وریدی، بیماری ها و نارسایی های وریدی

عوامل ایجاد نارسایی وریدی پا

عواملی مثل افرایش سن، سابقه خانوادگی، اختلالات لیگامانی اندام، ایستادن طولانی، زندگی بدون فعالیت و چاقی، سیگار، سابقه ضربه به اندام، سابقه لخته در سیستم وریدی، برخی بیماری های مادرزادی، حاملگی و مصرف داروهای استروژنی باعث افزایش احتمال بروز نارسایی وریدی پا و واریس می شوند.

عوامل پیشرفت نارسایی وریدی پا

عوامل موثر در پیشرفت بیماری ناشناخته است، اما معمولا در کسانیکه نارسایی سیستم وریدی دارند، سرعت و شدت پیشرفت بیماری بیشتر است.

علائم نارسایی وریدی پا

علایم در بیماری های وریدی متغیر است و بستگی به شدت بیماری دارد. علایم این بیماری عبارتند از:

⚠ درد

⚠ احساس سنگینی

⚠ تورم و سفتی اندام

⚠ پوست خشک یا ملتهب

⚠ خارش

⚠ انقباضات عضلانی

⚠ در موارد پیشرفته زخم اندام

نارسایی وریدی پا، تغییرات پوستی ناشی از واریس

درمان نارسایی وریدی پا

درمان بیماری به شدت بیماری بستگی دارد. هدف از درمان، از بین بردن علائم، کاهش تورم، بهبود علائم پوستی و بهبود زخم می باشد.

یک سری اقدامات محافظتی در همه بیماران توصیه می شود که عبارتند از:

۱ – بلند کردن پا

یکی از روش های درمان که به خصوص در موارد خفیف بیماری موثر است و باعث بهبود علایم می شود، بالا بردن پا به مدت ۳۰ دقیقه، ۳-۴ بار در روز است. این اقدامات باعث بهبود خونرسانی به پوست و بافت زیرجلدی شده و باعث کاهش تورم و کاهش التهاب می شود.

۲- ورزش

راه رفتن و خم کردن مچ پا، وزرش هایی ساده هستند که در موارد خفیف بیماری کاربرد دارند.

۳ – درمان فشاری (جوراب واریس )

پایه درمان نارسایی وریدی پا، درمان فشاری با جوراب واریس یا بانداژ اندام است. در این روش، فشار با درجات مختلف روی سطوح مختلف اندام ایجاد می شود.

در مراحل مختلف بیماری، میزان فشار به کار رفته متفاوت است. معمولا فشار مورد نیاز در بیماری های وریدی خفیف بین ۲۰-۳۰ و در موارد شدید بین ۳۰-۴۰ می باشد. با استفاده مرتب از جوراب واریس، درد، ورم و تغییرات پوستی برطرف شده و زخم های اندام بهبود می یابند.

در مطالعات دیده شده است که با استفاده از درمان فشاری، زخم ها تا ۹۷% بهبود پیدا می کنند. علت این تاثیرات، بهبود جریان خون و لنف می باشد. برای تاثیر هر چه بیشتر درمان فشاری، باید جوراب واریس بلافاصله بعد از بیدار شدن بیمار از خواب پوشیده شود و بیمار باید حداقل ۱۶ ساعت در روز آنرا به پا داشته باشد.

جهت تسهیل در پوشیدن جوراب، می توان قبل از پوشیدن، از مرطوب کننده و پودر بچه استفاده کرد. جوراب واریس تا حدی باعث خشکی پوست می شود، لذا بهتر است قبل و بعد از استفاده از جوراب از مرطوب کننده استفاده کرد.

۴- استفاده ار محصولات موضعی

۵-درمان ترکیبی ( درمان زخم و درمان فشاری واریس )

۶- درمان های سیستمیک

در مواردیکه بیماران به درمان های محافظتی جواب نمی دهند یا در کسانیکه این درمان ها را تحمل نمی کنند، کاربرد دارند.

بکار گیری و روش های درمان های تهاجمی کاملا به علایم، شدت بیماری، وجود ریفلاکس (برگشت خون در سیستم وریدی)، انتظارات بیمار، میزان پاسخ به درمان های محافظتی و احتمال پاسخ به درمان های تهاجمی دارد.

عروق شبکه ای

عروق شبکه ای، عروق داخل یا زیرجلدی هستند. درمان در این موارد اغلب جنبه زیبایی دارد. این عروق می توانند با لیزر سطحی یا اسکلروتراپی (تزریق ماده محرک شیمیایی داخل ورید) درمان شوند. در روش اسکلروتراپی، با تزریق ماده شیمیایی محرک به داخل رگ، تخریب دیواره عروق اتفاق می افتد. این روش دراغلب موارد، نسبت به لیزر ارجح است.

عروق شبکه ای، اسکلروتراپی، نارسایی وریدی پا✳ عروق واریسی

عروق گشاد بیش از ۳ میلی متر زیرجلدی هستند. در این موارد، روش های مختلف درمان وجود دارد که بسته به شرایط بیمار می توان از آنها استفاده کرد. این روشها عبارتند از:

❇ جراحی

در این روش ورید به طور نسبی یا کامل برداشته می شود.

✳روش های گرمایی

در این روش ها، گرما باعث تخریب دیواره عروق می شود. در مورد عروق کوچک سطحی، می توان از لیزر سطحی برای تولید گرما استفاده کرد. اما در مورد عروق بزرگ، از روشهای اندوواسکولار یا داخل عروقی استفاده می شود که کاتتری داخل رگ شده و به روش لیزر یا رادیوفرکونسی گرما ایجاد کرده و دیواره عروق را تخریب می کند.

الف- لیزر داخل عروقی

در این روش، کاتتری باریک به داخل ورید فرستاده شده و با استفاده از امواج نوری لیزر، دیواره ورید تخریب می شود. مکانیسم اصلی تخریب دیواره عروق، جذب گرمای تولید شده از طریق امواج لیزر توسط دیواره رگ می باشد. این کار معمولا در بیمارستان یا کلینیک مجهز تحت بی حسی موضعی انجام می شود.

بیمار به سرعت می تواند فعالیت های محدود انجام دهد و ۴-۳ روز بعد می تواند به سر کار بر گردد. بعد از درمان، بیمار باید جوراب واریس با فشار ۳۰-۲۰ بپوشد. از عوارض این روش کبودی، درد و بیحسی محل می باشد که معمولا با دارو قابل کنترل بوده و به زودی بر طرف می شوند.

آسیب عصب که به صورت درد و بی حسی ظاهر می شود، معمولا تا ۶-۴ هفته بر طرف می شود. عارضه جدی که می تواند ایجاد شود، تشکیل لخته در سیستم وریدی می باشد که باید تشخیص و درمان شود و درمان آن داروی ضد انعقاد می باشد.

لیزر داخل عروقی، نارسایی وریدی پا

ب- رادیو فرکوئنسی داخل عروقی

در این روش، کاتتری باریک به داخل ورید فرستاده شده و با روش رادیوفرکونسی، دیواره ورید تخریب می شود. گرمای تولید شده از طریق امواج لیزر توسط دیواره رگ جذب شده و باعث تخریب دیواره رگ می شود. این کار معمولا در بیمارستان یا کلینیک مجهز تحت بی حسی موضعی انجام می شود.

دکتر مریم تهماسبی متخصص قلب  عروق
4.5/5 - (4 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر فتانه جمعه ۲۷ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
     با سلام خدمت اقای دکتر من 6 سال پیش به علت خوردن قرص جلوگیری دچار لخته خون در پا شدم و بعد از 2 سال دوباره در همون پای سمته راست لخته خون به علت مسافرت به وجود امد و کلی ازمایش دادم هیچ علتی نداشت و گفتن استعداد دارم باید تا اخر عمر قرص زالربان بخورم والان دچار واریس شدم و پام باد می کنه 2 تا دکتر فوق تخصص رفتم می گن فقط جوراب واریس ولی من اذیتم دوست دارم پام خوب بشه نه اینکه همش جوراب واریس بپوشم و سونوگرافی هم انجام دادم رگه صافن بزرگم اتصاع پیدا کرده نظر شما چیه اقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۷ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      احتمالا دچار نارسایی وریدی شدید

      باید مراجعه کنید

  • تصویر کاربر حمیدسرفراز سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    پدرم به توصیه شما توسط دکترقناعتی عمل شده به فرموده ایشان مشکل پای راست برطرف شده ولی پای چپ کاری انجام نشد چون شریان اصلی بسته شده نوک انگشتان پای چپ سیاه شده برای پای چپ چیکار باید کرد درضمن عکس پا موجود است ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید فورا به جراح عروق مراجعه کنید

      به بیمارستان سینا مراجعه کنید

  • تصویر کاربر معين جمعه ۶ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 175 مشاهده پرسش
    با سلام،دو سال پيش بعد از ورزش سنگين روزانه و مدام بمدت ٢٠ روز احساس بي حسي ملايم در يكي دو نقطه از ناحيه بيروني ساق پا داشتم و چون هيچ اذيتي نداشت بي خيالش شدم ،ولي الان قريب دو ماه هست كه از سوزش شديد در صورت برخورد و فشار و كشيدگي رنج ميبرم زماني كه ايستادهام و راه ميروم هيچ مشكلي ندارم در ضمن ورزش هم نمي كنم،ايا به اعصاب محيطي صدمه وارد شده؟ايا درمان خانگي برايش متصور است؟ از چه نوع دارو و يا درماني ميتوانم استفاده كنم؟ راهنمايي شما موجب امتنان و سپاس گزاريست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۶ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید معاینهدشوید

      به این شکل نمیشه نطر داد

  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۴ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 215 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    اخیرا رگ ساق پای راست من دچار گرفتگی شد بعد از مراجعه به دکتر برای آزمایش سونوگرافی داپلر رنگی اندام تحتانی نوشت و بعد از ذریافت نتیجه و ارائه به دکتر گفتند چون سطحی است نیازی به درمان نداره ولی چون شما 10 سال پیش یک mi داشتید بعد از آزمایش gfr کلیه 30 قرص آکسابین 20 نوشت .
    لذا جناب دکتر من 10 سال است که داروهای قلبی میخورم از جمله قرص آسپرین بچه از اینکه این قرص ها را هم اگر بخورم احتمال خونریزی مغزی بیشتر میشه ترسیدم و نمیخورم من 56 سال دارم ضمن اینکه واریس در هر دو پای من تا کمی بالاتر از زانو وجود دارد...نتیجه سونوگرافی و آزمایش کلیه ضمیمه میباشد...جناب دکتر لطفا راهنمائی فرمایید.. آیا قرص آکسابین 20 را ذر صورتی که آسپرین مصرف میکنم بخورم یا بدلیل ترومپوز سطحی نیازی به درمان نیست یا همین آسپرین کافی است ؟؟متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۴ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      میتونید مصرف نکنید

      البته بهتره حداقل بک ماه مصرف کنید

  • تصویر کاربر دانیال جمعه ۳ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 164 مشاهده پرسش
    در سونوگرافی کالر داپلر هر دو نوع dvt سطحی و عمقی قابل مشاهده هست؟
    علائم بیمار در هر دو نوع سطحی و عمقی شبیه به هم هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۳ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      خیر

       

      عمقی ورم و درد میده

      سطحی ورم نمیده

  • تصویر کاربر بلقیس چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 176 مشاهده پرسش
    سلام من واریس پا دارم ولی دکتر اورتوپد میگه ربطی به ورم پا ندارد سونوگرافی رفتم گفت گرفتگی رگ داریداسپرین داد علت ورم پا هام چیست چون راه میرم خیلی ورم میکند باید به کدام دکتر مراجعه کنم برای ورم پا با تشکر فراوان از گرگان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      واریس میتونه باعث ورم بشه
      باید مراجعه کنید
  • تصویر کاربر مهسا شنبه ۱ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    باعرض سلام خدمت دکتر نجفی،بنده
    در ماه هشتم بارداری دوم هستم،امروز برای انجام کاری حدود دو سه ساعت بیرون از منزل سراپا بودم و وقتی برگشتم منزل احساس سوزش پشت زانو داشتم داخل اینه نگاه کردم متوجه سه تا تورم دکمه ای شکل تقریبا صورتی در یکی از پاهام شدم که احساس سوزش دارند ،ایا احتمال لخته شدن خون وجود داره ،باید به پزشک مراجعه کنم و درمان لازم دارد یا با استراحت برطرف میشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      ممكنه
      بايد فورا به پزشك مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر مهران جمعه ۲ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    سلام کف پا راست روی فاسیا پلانتار توده سفتی هست درمان خار پاشنه انجام دادن ولی خوب نشده درد نداشتن ولی الان درد داره ودوتا دیگر زیر سینه پا پیدا شده کوچکوبزرگ میشود و دوتا ناخنها تیرهرنگ شده راهنماییبفرمایید ممنونمیشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      اندام بايد ديده و معاينه شود
      به اين سكل نميشه در مورد نوع بيماري و علت درد نظر داد
  • تصویر کاربر نیکا شنبه ۲۶ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 714 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر
    پدر من ۸۴ سالشونه و نزدیک سه ساله که بخاطر بیماری Dvt قرص اکسابین ۱۵ استفاده میکنن و چند روز پیش خونریزی شدید معده داشتن و الان بستری هستن
    راستش به تجویز اطرافیان برای کاهش درد دو بار به مقدار خیلی کم تریاک توی چایی حل کردن و خوردن
    میخواستم بدون علت خونریزی معده ممکنه بخاطر مصرف همزمان اکسابین با تریاک باشه؟
    و مصرف طولانی مدت اکسابین خطر نداره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۶ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بله
      به هر حال داره عوارض داره
      بايد ديد سودش بيشتره يا ضرر و بر اون اساس تصميم گرفت
  • تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۲۰ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر بنده DVTتحتانی پای چپ داشته و مدت زیادی وارفارین با تست INRدارم که رنج مناسب برام بین 4\\1تا8\\1میباشد واریس خفیف هم داشته که الان مدت زیاد شده با توجه به اینکه وارفارین مصرف دارم و داروهای معده شامل دومپریدون پنتوپرازول و برای ارتریت داروهای سلکسیب و گاباپنتن مصرف دارم (به مدت زیادی در حال مصرف هستم)در خصوص کنترل واریس پام چه اقدامات دارویی و سایر موارد درمان میتونم انجام بدم ین 54سال میباشد چربی 230 قند خون 120تست کراتین eGfer 68انزیم کبدی سالم میباشد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۰ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد حتما معاينه شويد
      مراجعه بفرماييد
      بايد ديد شدت چقدر هست
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر