دکتر محمد حسین نجفی

نارسایی وریدی به معنی گشادی یا برگشت خون در سیستم وریدی می باشد. در ادامه تمام دانستنی های لازم درباره نارسایی وریدی پا تشریح می شود.

علل نارسایی وریدی پا شامل اختلال دریچه های داخل وریدی و یا سابقه لخته در سیستم وریدی می باشند. اختلالات سیستم وریدی در ۵۰% افراد جامعه دیده می شود. این نارسایی در زنان شایع تر است.

نارسایی وریدی پا

تظاهرات نارسایی وریدی پا

اختلال سیستم وریدی می تواند به اشکال زیر باشد:

۱ – تلانژکتازی – عروق شبکه ای

در اثر نارسایی خفیف سیستم وریدی ایجاد می شوند، که به صورت عروق شبکه ای ریز قرمز- آبی رنگ داخل یا زیر جلدی هستند.

عروق شبکه ای یا تلانژکتاژی، نارسایی وریدی پا

۲ – عروق واریسی

این نوع از بیماری های وریدی، ورید های گشاد و برجسته زیرجلدی هستند که در سطوح اندام دیده می شوند و سایز بیش از۳ میلیمتر دارند.

عروق واریسی، نارسایی وریدی پا

۳ – نارسایی مزمن وریدی

نارسایی مزمن وریدی پا در زنان شایع تر است و به دلیل اختلال عملکرد دریچه های داخل سیستم، و برگشت خون به عقب می باشد. زمانیکه نارسایی وریدی پا شدید باشد، منجر به ورم، تغییرات پوستی و حتی زخم در اندام می شود.

تورم اندام ناشی از نارسایی وریدی، بیماری ها و نارسایی های وریدی

عوامل ایجاد نارسایی وریدی پا

عواملی مثل افرایش سن، سابقه خانوادگی، اختلالات لیگامانی اندام، ایستادن طولانی، زندگی بدون فعالیت و چاقی، سیگار، سابقه ضربه به اندام، سابقه لخته در سیستم وریدی، برخی بیماری های مادرزادی، حاملگی و مصرف داروهای استروژنی باعث افزایش احتمال بروز نارسایی وریدی پا و واریس می شوند.

عوامل پیشرفت نارسایی وریدی پا

عوامل موثر در پیشرفت بیماری ناشناخته است، اما معمولا در کسانیکه نارسایی سیستم وریدی دارند، سرعت و شدت پیشرفت بیماری بیشتر است.

علائم نارسایی وریدی پا

علایم در بیماری های وریدی متغیر است و بستگی به شدت بیماری دارد. علایم این بیماری عبارتند از:

⚠ درد

⚠ احساس سنگینی

⚠ تورم و سفتی اندام

⚠ پوست خشک یا ملتهب

⚠ خارش

⚠ انقباضات عضلانی

⚠ در موارد پیشرفته زخم اندام

نارسایی وریدی پا، تغییرات پوستی ناشی از واریس

درمان نارسایی وریدی پا

درمان بیماری به شدت بیماری بستگی دارد. هدف از درمان، از بین بردن علائم، کاهش تورم، بهبود علائم پوستی و بهبود زخم می باشد.

یک سری اقدامات محافظتی در همه بیماران توصیه می شود که عبارتند از:

۱ – بلند کردن پا

یکی از روش های درمان که به خصوص در موارد خفیف بیماری موثر است و باعث بهبود علایم می شود، بالا بردن پا به مدت ۳۰ دقیقه، ۳-۴ بار در روز است. این اقدامات باعث بهبود خونرسانی به پوست و بافت زیرجلدی شده و باعث کاهش تورم و کاهش التهاب می شود.

۲- ورزش

راه رفتن و خم کردن مچ پا، وزرش هایی ساده هستند که در موارد خفیف بیماری کاربرد دارند.

۳ – درمان فشاری (جوراب واریس )

پایه درمان نارسایی وریدی پا، درمان فشاری با جوراب واریس یا بانداژ اندام است. در این روش، فشار با درجات مختلف روی سطوح مختلف اندام ایجاد می شود.

در مراحل مختلف بیماری، میزان فشار به کار رفته متفاوت است. معمولا فشار مورد نیاز در بیماری های وریدی خفیف بین ۲۰-۳۰ و در موارد شدید بین ۳۰-۴۰ می باشد. با استفاده مرتب از جوراب واریس، درد، ورم و تغییرات پوستی برطرف شده و زخم های اندام بهبود می یابند.

در مطالعات دیده شده است که با استفاده از درمان فشاری، زخم ها تا ۹۷% بهبود پیدا می کنند. علت این تاثیرات، بهبود جریان خون و لنف می باشد. برای تاثیر هر چه بیشتر درمان فشاری، باید جوراب واریس بلافاصله بعد از بیدار شدن بیمار از خواب پوشیده شود و بیمار باید حداقل ۱۶ ساعت در روز آنرا به پا داشته باشد.

جهت تسهیل در پوشیدن جوراب، می توان قبل از پوشیدن، از مرطوب کننده و پودر بچه استفاده کرد. جوراب واریس تا حدی باعث خشکی پوست می شود، لذا بهتر است قبل و بعد از استفاده از جوراب از مرطوب کننده استفاده کرد.

۴- استفاده ار محصولات موضعی

۵-درمان ترکیبی ( درمان زخم و درمان فشاری واریس )

۶- درمان های سیستمیک

در مواردیکه بیماران به درمان های محافظتی جواب نمی دهند یا در کسانیکه این درمان ها را تحمل نمی کنند، کاربرد دارند.

بکار گیری و روش های درمان های تهاجمی کاملا به علایم، شدت بیماری، وجود ریفلاکس (برگشت خون در سیستم وریدی)، انتظارات بیمار، میزان پاسخ به درمان های محافظتی و احتمال پاسخ به درمان های تهاجمی دارد.

عروق شبکه ای

عروق شبکه ای، عروق داخل یا زیرجلدی هستند. درمان در این موارد اغلب جنبه زیبایی دارد. این عروق می توانند با لیزر سطحی یا اسکلروتراپی (تزریق ماده محرک شیمیایی داخل ورید) درمان شوند. در روش اسکلروتراپی، با تزریق ماده شیمیایی محرک به داخل رگ، تخریب دیواره عروق اتفاق می افتد. این روش دراغلب موارد، نسبت به لیزر ارجح است.

عروق شبکه ای، اسکلروتراپی، نارسایی وریدی پا✳ عروق واریسی

عروق گشاد بیش از ۳ میلی متر زیرجلدی هستند. در این موارد، روش های مختلف درمان وجود دارد که بسته به شرایط بیمار می توان از آنها استفاده کرد. این روشها عبارتند از:

❇ جراحی

در این روش ورید به طور نسبی یا کامل برداشته می شود.

✳روش های گرمایی

در این روش ها، گرما باعث تخریب دیواره عروق می شود. در مورد عروق کوچک سطحی، می توان از لیزر سطحی برای تولید گرما استفاده کرد. اما در مورد عروق بزرگ، از روشهای اندوواسکولار یا داخل عروقی استفاده می شود که کاتتری داخل رگ شده و به روش لیزر یا رادیوفرکونسی گرما ایجاد کرده و دیواره عروق را تخریب می کند.

الف- لیزر داخل عروقی

در این روش، کاتتری باریک به داخل ورید فرستاده شده و با استفاده از امواج نوری لیزر، دیواره ورید تخریب می شود. مکانیسم اصلی تخریب دیواره عروق، جذب گرمای تولید شده از طریق امواج لیزر توسط دیواره رگ می باشد. این کار معمولا در بیمارستان یا کلینیک مجهز تحت بی حسی موضعی انجام می شود.

بیمار به سرعت می تواند فعالیت های محدود انجام دهد و ۴-۳ روز بعد می تواند به سر کار بر گردد. بعد از درمان، بیمار باید جوراب واریس با فشار ۳۰-۲۰ بپوشد. از عوارض این روش کبودی، درد و بیحسی محل می باشد که معمولا با دارو قابل کنترل بوده و به زودی بر طرف می شوند.

آسیب عصب که به صورت درد و بی حسی ظاهر می شود، معمولا تا ۶-۴ هفته بر طرف می شود. عارضه جدی که می تواند ایجاد شود، تشکیل لخته در سیستم وریدی می باشد که باید تشخیص و درمان شود و درمان آن داروی ضد انعقاد می باشد.

لیزر داخل عروقی، نارسایی وریدی پا

ب- رادیو فرکوئنسی داخل عروقی

در این روش، کاتتری باریک به داخل ورید فرستاده شده و با روش رادیوفرکونسی، دیواره ورید تخریب می شود. گرمای تولید شده از طریق امواج لیزر توسط دیواره رگ جذب شده و باعث تخریب دیواره رگ می شود. این کار معمولا در بیمارستان یا کلینیک مجهز تحت بی حسی موضعی انجام می شود.

دکتر مریم تهماسبی متخصص قلب  عروق
4.5/5 - (4 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۳۰ مرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    سلام دکتر پایه راست کاملا سیاه شده الان ۱ساله و جدیدا زخم هم شده که درد زیادی داره ممنون میشم کمکم کنید دکتر زیادرفتم ولی متاسفانه اصلا متوجه نشدن
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۳۰ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام با مطب هماهنگ كنيد روزهاي يكشنبه يا دوشنبه براي سونو گرافي و ويزيت دكتر خالقيان
  • تصویر کاربر عابدی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    سلام و سال نوتون مبارک دکتر عزیز، من دوره ی مصرف قرص وافارینم تموم شده الان میتونم از محصولات گیاهی جربیسوز برای کاهش وزنم استفاده کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۹( 3 سال پیش)
  • تصویر کاربر حمزه جمعه ۸ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،از بالای زانو تا انتهای ران پای راستم ورم میکنه موقع ایستادن سر پا بدتر میشه و با گذاشتن چن بالش زیر پا واستراحت بهتر میشه الان چن هفته س دکتر هم نرفتم،فقط موقعی ورمش زیاد بشه کمی درد هم ایجاد میکنه. با استراحت تا حدودی خوب میشه و دوباره با سرپا ایستادن ورم میکنه با راه رفتن کمتر ورم میکنه.ممکنه ب عروق ربط داشته باشه،مشکل جدیه؟ ممنون از وقتی ک میزارید????
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۸ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام بعد پايان مساله كويد جهت انجام سونوگرافي وريدهاي پا از مطب وقت بگيريد
  • تصویر کاربر چلچله شنبه ۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    سلام من قبلاً خیلی چاق بودم با کمک جراحی وزنم رو پایین آوردم تا مدتها درد پایی که قبلاً داشتم بهتر شده بود.
    ولی بعد از بار داری دومم دوباره اضافه وزن پیدا کردم البته نه به اندازه قبل .الان چند سالیه که پاهام وقتی از خواب بیدار میشم یا شبها بعداز فعالیت روزانه وبخصوص بعداز نشستن درد میکنن.
    در ظاهر پاهام هم رگهای سطحی وعمیق درد ناک دارم .
    بعداز ظهرها پاهام انقدر سنگین میشه که نمیتونم فعالیت روزانه ام رو انجام بدم وفقط تمایل دارم دراز بکشم.
    لطفاً منو راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام اینها علائم واریس و نارسایی وریدی هست بعد از برطرف شدن شرایط مراجعه کنید

  • تصویر کاربر Masoud شنبه ۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    سلام.من بعضی شبها موقع خواب ساق پاهام درد میگیره..درد استخوان ساق پاهام رو متوجه میشم..با فشار اوردن روی ساق پاهام دردم اروم میشه..لطفا راهنمایی کنید علتش چیه..ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنهدمشکلات عضلانی استخوانی داشته باشید یا عصب پاتون درگیر باشه باید معاینه شوید

  • تصویر کاربر narges پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    سلام، به هر طرف که بخوابم طرف مخالف بدنم خواب میره خصوصا طرف چپ .موقع ایستادن هم ران چپ پام بی حس میشه.آیا مشکل قلبی عروقی دارم؟65 سال دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      علایم له نشکل قلبی،ارتباط نداره

      به متخصص نغز و اعصاب مراجعه کنید

  • تصویر کاربر N.A جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 174 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من17 سالسن دارم ،چندوقتی است ورزش را کنارگذاشتهام. ولی دراوقات بیکاری کمی ورزش راه میروم الان چندروزه عضله رانم درد میکند زانوهایم تیر میکشد و پشت پایم درد میکند و راه رفتن و تمام کارهایم رامختل کرده حس گز گز هم میکند وهمه دردی دارد .ضمن اینکه از کفش طبی تحت نظر پاپزشک استفاده میکنم ممنون میشم راهنمایی ام کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکن است عصب پا درگیر باشد

      جهت معاینه و انجام نوار عصب و عضله به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

  • تصویر کاربر مینا یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 167 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید...من 24 سالمه الان سه روزه که حالت تهوع دارم که البته هرزگاهی میاد سراغم مثلا وقتی صبحونه میخورم یا از خواب بیدار میشم...سردرد و گردن درد هم دارم...روزای اول گلو درد و گرفتگی بینی نداشتم ولی امروز این علائم هم بهش اضافه شد ولی نه تنگی نفس و نه تب دارم...البته من مشکل معده هم دارم و وقتی دچار حالت تهوع میشم خیلی معذرت می‌خوام اروق میزنم...البته بخاطر کرونا هم خیلییی استرس دارم و قبلا هم سابقه داشتم که بخاطر استرس این علایم بیا سراغم... ببخشید می‌دونم این سوالم مربوط به تخصص و رشته شما نیست ولی پزشکی پیدا نکردم که بتونم ازش سوالمو بپرسم...میشه لطف کنید بگید که آیا اینا علائم کرونا هست یا نه توروخدا راهنمایی کنید دارم میمیرم از استرس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      میتونه باشه یا میتونه نباشه

      متاسفانه بدون معاینه نمیشه اظهار نظر کرد

  • تصویر کاربر هاشمیه دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 207 مشاهده پرسش
    بمدت هفت سال پای چپم اسپاسم گرفتار
    شده است (نورو پاتی -نورولوزی) ودر راه رفتن میلنگم وپایم یفت وسنگین می باشد
    راه درمانی دارد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید با متخصص مغز و اعصاب مشورت کنید 

      در حوزه تخصص من نیست

  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۱۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    سلام دكتر جان وقتتون بخير????
    سوال من اينه كه احتمال داره با فشار دادن توسط دست (فشار خارجي)بر روي عروق پيشاني(تقريبا روي شقيقه) اين رگ صدمه ببينه حالت بيرون زدگي پيدا كنه؟؟
    چند روز پيش روي پيشوني من جاي جوش بود با دستم فشار اوردم دقيقا زير دستم وريد بود الان انگار اون رگ حالت بيرون زدگي پيدا كرده
    اين اتفاق ممكنه بيفته؟؟
    اگه جواب مثبته براي اصلاح چيكار بايد كنم؟
    ممنون از راهنماييتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام.خیر 

      چنین چیزی صحیح نیست

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر