دکتر محمد حسین نجفی

نارسایی وریدی به معنی گشادی یا برگشت خون در سیستم وریدی می باشد. در ادامه تمام دانستنی های لازم درباره نارسایی وریدی پا تشریح می شود.

علل نارسایی وریدی پا شامل اختلال دریچه های داخل وریدی و یا سابقه لخته در سیستم وریدی می باشند. اختلالات سیستم وریدی در ۵۰% افراد جامعه دیده می شود. این نارسایی در زنان شایع تر است.

نارسایی وریدی پا

تظاهرات نارسایی وریدی پا

اختلال سیستم وریدی می تواند به اشکال زیر باشد:

۱ – تلانژکتازی – عروق شبکه ای

در اثر نارسایی خفیف سیستم وریدی ایجاد می شوند، که به صورت عروق شبکه ای ریز قرمز- آبی رنگ داخل یا زیر جلدی هستند.

عروق شبکه ای یا تلانژکتاژی، نارسایی وریدی پا

۲ – عروق واریسی

این نوع از بیماری های وریدی، ورید های گشاد و برجسته زیرجلدی هستند که در سطوح اندام دیده می شوند و سایز بیش از۳ میلیمتر دارند.

عروق واریسی، نارسایی وریدی پا

۳ – نارسایی مزمن وریدی

نارسایی مزمن وریدی پا در زنان شایع تر است و به دلیل اختلال عملکرد دریچه های داخل سیستم، و برگشت خون به عقب می باشد. زمانیکه نارسایی وریدی پا شدید باشد، منجر به ورم، تغییرات پوستی و حتی زخم در اندام می شود.

تورم اندام ناشی از نارسایی وریدی، بیماری ها و نارسایی های وریدی

عوامل ایجاد نارسایی وریدی پا

عواملی مثل افرایش سن، سابقه خانوادگی، اختلالات لیگامانی اندام، ایستادن طولانی، زندگی بدون فعالیت و چاقی، سیگار، سابقه ضربه به اندام، سابقه لخته در سیستم وریدی، برخی بیماری های مادرزادی، حاملگی و مصرف داروهای استروژنی باعث افزایش احتمال بروز نارسایی وریدی پا و واریس می شوند.

عوامل پیشرفت نارسایی وریدی پا

عوامل موثر در پیشرفت بیماری ناشناخته است، اما معمولا در کسانیکه نارسایی سیستم وریدی دارند، سرعت و شدت پیشرفت بیماری بیشتر است.

علائم نارسایی وریدی پا

علایم در بیماری های وریدی متغیر است و بستگی به شدت بیماری دارد. علایم این بیماری عبارتند از:

⚠ درد

⚠ احساس سنگینی

⚠ تورم و سفتی اندام

⚠ پوست خشک یا ملتهب

⚠ خارش

⚠ انقباضات عضلانی

⚠ در موارد پیشرفته زخم اندام

نارسایی وریدی پا، تغییرات پوستی ناشی از واریس

درمان نارسایی وریدی پا

درمان بیماری به شدت بیماری بستگی دارد. هدف از درمان، از بین بردن علائم، کاهش تورم، بهبود علائم پوستی و بهبود زخم می باشد.

یک سری اقدامات محافظتی در همه بیماران توصیه می شود که عبارتند از:

۱ – بلند کردن پا

یکی از روش های درمان که به خصوص در موارد خفیف بیماری موثر است و باعث بهبود علایم می شود، بالا بردن پا به مدت ۳۰ دقیقه، ۳-۴ بار در روز است. این اقدامات باعث بهبود خونرسانی به پوست و بافت زیرجلدی شده و باعث کاهش تورم و کاهش التهاب می شود.

۲- ورزش

راه رفتن و خم کردن مچ پا، وزرش هایی ساده هستند که در موارد خفیف بیماری کاربرد دارند.

۳ – درمان فشاری (جوراب واریس )

پایه درمان نارسایی وریدی پا، درمان فشاری با جوراب واریس یا بانداژ اندام است. در این روش، فشار با درجات مختلف روی سطوح مختلف اندام ایجاد می شود.

در مراحل مختلف بیماری، میزان فشار به کار رفته متفاوت است. معمولا فشار مورد نیاز در بیماری های وریدی خفیف بین ۲۰-۳۰ و در موارد شدید بین ۳۰-۴۰ می باشد. با استفاده مرتب از جوراب واریس، درد، ورم و تغییرات پوستی برطرف شده و زخم های اندام بهبود می یابند.

در مطالعات دیده شده است که با استفاده از درمان فشاری، زخم ها تا ۹۷% بهبود پیدا می کنند. علت این تاثیرات، بهبود جریان خون و لنف می باشد. برای تاثیر هر چه بیشتر درمان فشاری، باید جوراب واریس بلافاصله بعد از بیدار شدن بیمار از خواب پوشیده شود و بیمار باید حداقل ۱۶ ساعت در روز آنرا به پا داشته باشد.

جهت تسهیل در پوشیدن جوراب، می توان قبل از پوشیدن، از مرطوب کننده و پودر بچه استفاده کرد. جوراب واریس تا حدی باعث خشکی پوست می شود، لذا بهتر است قبل و بعد از استفاده از جوراب از مرطوب کننده استفاده کرد.

۴- استفاده ار محصولات موضعی

۵-درمان ترکیبی ( درمان زخم و درمان فشاری واریس )

۶- درمان های سیستمیک

در مواردیکه بیماران به درمان های محافظتی جواب نمی دهند یا در کسانیکه این درمان ها را تحمل نمی کنند، کاربرد دارند.

بکار گیری و روش های درمان های تهاجمی کاملا به علایم، شدت بیماری، وجود ریفلاکس (برگشت خون در سیستم وریدی)، انتظارات بیمار، میزان پاسخ به درمان های محافظتی و احتمال پاسخ به درمان های تهاجمی دارد.

عروق شبکه ای

عروق شبکه ای، عروق داخل یا زیرجلدی هستند. درمان در این موارد اغلب جنبه زیبایی دارد. این عروق می توانند با لیزر سطحی یا اسکلروتراپی (تزریق ماده محرک شیمیایی داخل ورید) درمان شوند. در روش اسکلروتراپی، با تزریق ماده شیمیایی محرک به داخل رگ، تخریب دیواره عروق اتفاق می افتد. این روش دراغلب موارد، نسبت به لیزر ارجح است.

عروق شبکه ای، اسکلروتراپی، نارسایی وریدی پا✳ عروق واریسی

عروق گشاد بیش از ۳ میلی متر زیرجلدی هستند. در این موارد، روش های مختلف درمان وجود دارد که بسته به شرایط بیمار می توان از آنها استفاده کرد. این روشها عبارتند از:

❇ جراحی

در این روش ورید به طور نسبی یا کامل برداشته می شود.

✳روش های گرمایی

در این روش ها، گرما باعث تخریب دیواره عروق می شود. در مورد عروق کوچک سطحی، می توان از لیزر سطحی برای تولید گرما استفاده کرد. اما در مورد عروق بزرگ، از روشهای اندوواسکولار یا داخل عروقی استفاده می شود که کاتتری داخل رگ شده و به روش لیزر یا رادیوفرکونسی گرما ایجاد کرده و دیواره عروق را تخریب می کند.

الف- لیزر داخل عروقی

در این روش، کاتتری باریک به داخل ورید فرستاده شده و با استفاده از امواج نوری لیزر، دیواره ورید تخریب می شود. مکانیسم اصلی تخریب دیواره عروق، جذب گرمای تولید شده از طریق امواج لیزر توسط دیواره رگ می باشد. این کار معمولا در بیمارستان یا کلینیک مجهز تحت بی حسی موضعی انجام می شود.

بیمار به سرعت می تواند فعالیت های محدود انجام دهد و ۴-۳ روز بعد می تواند به سر کار بر گردد. بعد از درمان، بیمار باید جوراب واریس با فشار ۳۰-۲۰ بپوشد. از عوارض این روش کبودی، درد و بیحسی محل می باشد که معمولا با دارو قابل کنترل بوده و به زودی بر طرف می شوند.

آسیب عصب که به صورت درد و بی حسی ظاهر می شود، معمولا تا ۶-۴ هفته بر طرف می شود. عارضه جدی که می تواند ایجاد شود، تشکیل لخته در سیستم وریدی می باشد که باید تشخیص و درمان شود و درمان آن داروی ضد انعقاد می باشد.

لیزر داخل عروقی، نارسایی وریدی پا

ب- رادیو فرکوئنسی داخل عروقی

در این روش، کاتتری باریک به داخل ورید فرستاده شده و با روش رادیوفرکونسی، دیواره ورید تخریب می شود. گرمای تولید شده از طریق امواج لیزر توسط دیواره رگ جذب شده و باعث تخریب دیواره رگ می شود. این کار معمولا در بیمارستان یا کلینیک مجهز تحت بی حسی موضعی انجام می شود.

دکتر مریم تهماسبی متخصص قلب  عروق
4.5/5 - (4 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۱۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 212 مشاهده پرسش
    مدت چهار الی پنج ماه است پشت پاهام هنگام راه رفتن وایستادن زیاد درد دارد با پیاده روی زیاد هم درد کم می شود ولی قطع نمی شود چی دستور می دین دکتر جان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه عروق پا تنگ باشه

      باید جهت معاینه مراجعه کنید

    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه عروق پا تنگ باشه

      باید جهت معاینه مراجعه کنید

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Mohsen جمعه ۱۱ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 174 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده دوماهه که باشگاه میرم کراتینم مصرف میکنم دو روزه زیر شکمم اتهاب داره و ورم کرده میتونه از کراتین باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۱ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام.خیر

      به جراح مراجعه کنید

  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    بهترین درمان برایDvT
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلتم

      درمان dvt داروویی هست

      اما انسداد یا نارسایی وریدی درمانش عیر دارویی و لیزر و استنت هست

  • تصویر کاربر رحمانیان شنبه ۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    باسلام بنده شخصی هستم ۴۹ساله که از سال ۹۴دچار دیابت ازنوع دو وبا علامت زخم پا برام شروع شد متاسفانه درحین زخم درشمال با بی احتیاطی و تماس زخم با آب دریا عفونت و تورم پام شروع شد که منجر به بستری شدن ودرمان از طریق آنتی بیوتیک سفتراکسون وکلیندامایسین وسپرو وریدی شد و این مشکل در طی سال ۹۴شاید چندین بار تکرار شد وهردفعه بااستفاده از این داروها درمان شد وبا کنترل ای اس آرو سی آر پی درمان شد ولی با داپلر رنگی پا عروق مشکلی نداشت ولی ام آر آی پا درگیری استخوانها را نشان میداد تا آنجا که حتی چند تا از بندهای انگشتان پام ازبین رفت ولی قطع نشد چون عفونت کنترل شد وقند با انسولین ویکتوزا و بازهم متاسفانه سال ۹۶مبتلا به سرطان خونی لنف از نوع هوچکین شدم حالا بعداز درمان الان پا از نظر ظاهری تورم وبسیار سنگین کرخت وبی حس و مثل یه گلوله سنگ مخصوصا روی پا میباشد و تحرک رو برام سخت میکنه اگر امکان دار بنده را راهنمایی و کمک کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید معاینه شوید

      ممکنه در اثر نارسایی قلبی یا کلیوی باشه و ممکنه ورید های پا درگیر باشه

      باید مراجعه کنید

  • تصویر کاربر بهراد سه شنبه ۱۰ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    آقای دکتر .مادر من تمام علائم لخته ی خون در پارو داره پای راستش دوبرابر پای چپ شده خواهش میکنم نوبت اورژانسی به ما بدید. امروز پزشک متخصص قلب شهر دیگه ای رفتیم خیلی راحت گفت من کاری نمیتونم بکنم شما باید برید بیمارستان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۰ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      با مطب هماهنگ کنید

  • تصویر کاربر مریم سه شنبه ۲۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    واریس دارم راه درمانش میخواستم آیا با روش تزریق کامل بهبود میشه ودر ایران اینکار انجام میشه وهزینه اون چقدر؟ وکلا بهبودی انجام میشه یا مقطعیه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید دید ایا نارسایی وریدی هم وجود دارد یا نه

      کاملا قابل درمان هست

      مراجعه کنید

  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۱۱ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 159 مشاهده پرسش
    سلام
    مدتی هست دچار لختگی خون در پا شدم و الان مدت دو هفته که در بیمارستان هستم ولی هنوز ورم پا نخوابیده هست وارفامین دو نوبت بهم میزنند و تاثیری در پا ایجاد نشده.آیا درمان دارد و به چه صورتی میشود درمان کرد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۱ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر ورم بهتر نشه ممکنه نارسایی یا انسداد وریدی داشته باشید

      باید جهت معاینه مراجعه کنید

  • تصویر کاربر میثم جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    باسلام مادرم درد کف پا داره وقتی میشینه تورم هم داره لطفا راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه نارسایی وریدی یا نارسایی قلبی باشه

      باید معاینه شوید

  • تصویر کاربر آجیلی چهارشنبه ۱۳ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 151 مشاهده پرسش
    من 57 سال سن دارم در پشت مچ پای چپم برجستگی خود بخود همراه با درد ایجاد شده که با وجود پی گیریهای پزشکی زیاد وآب درمانی ها، بیش از یک سال است این عارضه برطرف نشده و گاهی در مچ پا درد شدیدی ایجاد می کند که تا کشاله ران ادامه می یابد و مدتی است که در همین پا احساس سردی و یخ زدگی بوجود آمده که همراه با درد زیاد می باشد.بالاخص این درد در شب ها محسوس تر است.برخی اوقات نیز در شب موقع استراحت پایم به صورت غیر ارادی دچار شوک شده وتکان می خورد.این حالت چند بار تکرار میشود"آیا اینها می تواند دلایل گرفتگی عروق پا باشد ؟ یا اینکه از گرفتگی عروق قلبی است که من در بالا رفتن از حدود 20 پله دچار تپش قلب می شوم؟ با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۳ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه نارسایی وریدی باشه با احتمال کم

      باید معاینه شوید تا بشه نظر داد

  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۲ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب درد های اولیه از پای سمت راست از زانو به پایین شروع شد اول ماهیچه پای سمت راستم شروع به داغ کردن کرد وبعد سفتی ماهیچه پیدا کردم وبعد زانو درد ورفته رفته کمر درد گرفتم بعد کتف سمت راستم درد گرفت زیاد تو پا هام احساس درد دارم و پای سمت راستم هم لاغر شده حتی تو حالت استراحت هم گرفتگی تو پا هام دارم احساس ضعف وخستگی هم دارم ممنون میشم اگه راهنمایی کنی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۲ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید از نظر عصب پا و عروق و همینطور مشکلات عضلانی معاینه شوید

      درگیری هر کدام میتونه این علایم رو تقلید کنه

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر