دکتر محمد حسین نجفی

افت فشار خون و به همراه آن عوارضی مانند: سرگیجه، سردی دست و پا و یا حتی غش کردن می تواند نگران کننده باشد. آیا افت فشار خون برای بیمار خطرناک و جدی است؟

برخی افراد به صورت طبیعی و ژنتیکی فشار خون پایینی دارند که به این شرایط خاص در علم پزشکی افت فشار خون (Hypotension) می گویند. با این حال زمانی که فشار خون بالا به صورت کاملا ناگهانی تبدیل به فشار خون پایین می شود، ممکن است خطرات و نگرانی هایی برای سلامتی افراد ایجاد کند که نمی توان از آن ها غافل بود.

کم بودن فشار خون در افراد ( هایپوتسیون) می تواند نشانه سلامت مناسب و خوب افراد باشد و همچنین در این شرایط معمولا ریسک بروز بیماری های قلبی کاهش می یابد. اما این مورد همیشه صدق نمی کند و استثنا های خاصی نیز وجود دارند. 

در برخی شرایط و موقعیت ها، کاهش ادامه دار فشار خون پایین افراد یا کاهش ناگهانی فشار خون می تواند منجر به علائم خطرناک و نگران کننده ای شود و حتی مشکلات جدی برای سلامت افراد ایجاد کند.


آیا افت فشار خون خطرناک است؟

 اگر فشار خون شما ۸۰/۱۲۰ میلی متر جیوه (mm HG) یا کمتر باشد، این میزان نرمال و عادی در نظر گرفته می شود و خطری شما را تهدید نمی کند. عموما اگر میزان فشار خون پس از اندازه گیری، پایین تر از ۶۰/۹۰ میلی متر  باشد، این میزان کم در نظر گرفته می شود و نام آن هایپوتنشن است.

برخی افراد گاهی اوقات فشار خونی در محدوده افت فشار خون یا هایپوتنشن دارند، اما هیچ علائم و مشکلاتی را ندارند و در نتیجه نیازی به درمان نخواهند داشت.  اما در موارد شدید و حاد هایپوتنشن می تواند منجر به کاهش میزان اکسیژن و مواد مغذی شود که باید به مغز انسان برسند که در نتیجه این موضوع، خطرات متعددی افراد را تهدید می کند.

در هر فردی احتمال بروز این شرایط و افت فشار خون بدن، چه کم کم و چه ناگهانی، وجود دارد اما در برخی افراد به نسبت عموم مردم احتمال ابتلا به هایپوتنشن  بیشتر است. همچنین انواع مختلفی از این بیماری و شرایط خاص آن وجود دارند. به عنوان مثال هایپوتنشن  ارتودنسی (موضعی) که زمانی رخ می دهد که شما پس از مدتی نشستن یا دراز کشیدن ناگهان بلند شوید و بیشتر در بزرگسالان شایع است.

بدن شما دارای مکانیزم های جبرانی متعددی است که از افت فشار خون شما به هنگام بلند شدن جلوگیری کند. اما در برخی از افراد این ریفلکس ها آنگونه که باید اتفاق نمی افتند و در نتیجه افراد دچار هایپوتنشن  ارتدونسی می شوند.

علائم افت فشار خون


علائم افت فشار که می تواند خطرناک باشد!

برخی از پزشکان و متخصصین مشکل افت فشار خون یا همان هایپوتنشن را یک بیماری و شرایط خطرناک در نظر نمی گیرند، مگر اینکه برخی علائم و نشانه ها در آن وجود داشته باشد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره داشت:

– سرگیجه

– ضعف و غش کردن

– خستگی

– مشکل در تمرکز کردن و دقت

– حالت تهوع

– پوست سفید و سرد

– تنگی نفس


چه زمانی افت فشار خون ناگهانی اتفاق بیوفتد؟

برخی افراد به صورت طبیعی و ژنتیکی با مشکل افت فشار خون یا هایپوتنشن  دست و پنجه نرم می کنند اما هیچ علائم خاصی در آن ها بروز نمی کند. اما برای آن هایی که بدنشان به داشتن فشار خون بالا عادت کرده است، افت فشار خون می تواند یک مشکل عادی یا حتی حاد باشد که در نهایت منجر به بروز علائمی که در بالا آن ها را ذکر کردیم شود.

علت فشار خون بالا در اوایل بارداری

شروع هایپوتنشن  یا همان فشار خون معمولا زمانی است که:

۱- شما برای یک مدت خاصی در تخت استراحت کرده اید و حالا از جای خود بلند شده و در یک موقعیت عمودی و راست قرار می گیرید.

۲- در ۲۴ هفته اول از بارداری خود هستید.

۳- میزان زیادی خون از دست داده اید.

۴- میزان آب بدن شما کم است.

۵- از مواد دارویی خاصی نظیر دارو های پایین آورنده میزان فشار خون استفاده می کنید، یا از دارو های خاص برای قلب بهره می برید. دارو های بیماری پارکینسون، دارو های ضد افسردگی یا دارو های مربوط به مشکل نعوذ نیز می توانند منجر به کاهش فشار خون و هایپوتنشن شوند.

۶- با مشکل قلبی خود روبرو می شوید، به عنوان مثال کم کاری تیروئید، بیماری پر کاری تیروئید، بیماری آدیسون ( بیماری مربوط به اختلال غده فوق کلیوی) ، قند خون پایین یا دیابت از جمله این موارد هستند.

۷- با یک عفونت شدید روبرو هستید که وارد جریان خون شما شده باشد.

۸- با آنافیلاکسی که یک عکس العمل شدید و کشنده آلرژیایی است دست و پنجه نرم می کنید.

۹- با یک ماری خنثی دارید که بر روی فشار خون شما تاثیر می گذارد.

۱۰- بدن شما با کمبود یک ماده غذایی مهم نظیر کمبود ویتامین بی ۱۲ یا فولیک اسید همراه است.


چه زمانی برای درمان فشار خون پایین به دارو نیاز داریم؟

اگر میزان و سطح فشار خون شما همیشه در حالت کم و پایین است و هیچ کدام از علائم و مشکلاتی که در بالا آن ها را ذکر کردیم ندارید نیازی به نگرانی نیست. 

علاوه بر این اگر پس از انجام یک آزمایش خانگی فشار خون متوجه کم بودن غیر طبیعی آن بودید باز هم نیاز به نگرانی نیست، چرا که این کاملا طبیعی است که میزان فشار خون افراد در ساعات مختلف روز افزایش و کاهش یابد. 

همچنین بدن انسان این توانایی را دارد که بتواند فشار خون بدن را دوباره به سطح مناسب و عادی برساند.

فشار خون وقتی که حس می کنید یک مشکل افت فشار خون بار ها تکرار می شود و از حالت عادی خارج شده است، و یا هیچ توجیه و دلیل منطقی برای بروز آن ندارید، بهتر است به سراغ متخصصین و پزشکان بروید تا از آن ها در این زمینه مشاوره بخواهید.

اگر فشار خون شما به صورت ناگهانی کاهش می یابد و علائم خاصی نظیر گیج بودن را تجربه می کنید باید به متخصص یا پزشک خود این موضوع را اطلاع دهید و هر چه زودتر به ملاقات وی بروید. 

آن ها به خوبی می توانند وضعیت شما را ارزیابی کنند و مشکلات احتمالی و دلایل بروز افت فشار خون را مشخص کنند که از جمله آن ها می توان به خون ریزی داخلی در بدن، عفونت های حاد و شدید و همچنین ری اکشن های آلرژی اشاره کرد.

درمان مربوط به مشکل افت فشار خون یا همان هایپوتنشن  بسته به دلیل بروز آن متفاوت است و برای اشخاص مختلف یکسان نیست. اما از جمله قدم های اولیه و فوری برای درمان و حل مشکل می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • دراز کشیدن در شرایطی که پا های شما بالاتر از قلب باشد
  • نوشیدن مایعات فراوان
  • از محرک های بروز افت فشار خون نظیر نشستن طولانی دوری کردن

پس از ارزیابی اولیه و دقیق توسط پزشک معالج و احتمالا انجام برخی آزمایشات و تست های خاص، پزشک شما ممکن است پیشنهاداتی از جمله موارد زیر به شما بدهد:

کاهش فشار خون✅ دوری از مصرف الکل

✅ ایجاد تغییرات خاص در رژیم غذایی خود

✅ ایجاد تغییرات در دارو های مصرفی خود ( احتمالا پایین آوردن میزان دز مصرفی دارو ها)

✅ استفاده از دارو هایی که فشار خون را بالا می برند؛‌ از جمله آن ها می توان به فلادروکورتیزون (فلورینف) و میدودرین (پرو آماتین) اشاره داشت.

✅ پوشیدن جوراب های ساق بلند فشرده و تنگ

افرادی که شوک های مرتبط با افت فشار خون  را تجربه می کنند باید سریعا خود را به مراکز درمانی برسانند تا متخصصین و پرستاران بتوانند هر چه سریع تر فشار خون مناسب و عادی به نواحی مختلف بدن آن ها را برگردانند و سطح فشار خون بدنشان را بالا و در حد استاندارد برسانند.

این نکته بسیار مهم است که مشخص شود فشار خون پایین شما یک مشکل اصلی و بنیادین است و یا یک مشکل ثانوی به شمار می رود. در حالت اول رفلکس های بدن آن گونه که باید کار نمی کنند. اما در حالت ثانوی فشار خون پایین شما بنا به دلایلی نظیر کم بودن سطح آب بدن یا تاثیرات برخی دارو های خاص است.

برخی از دارو های ضد افزایش فشار خون در بازار می توانند منجر به افت فشار خون در بیماران شوند و میزان دز مصرفی توسط بیماران از اهمیت بالایی برخوردار است. 

در برخی افراد مشخص کردن دلیل ثانوی بروز این مشکل بسیار ساده است، حتی دلیل بروز یک مشکل شدید که می تواند بدون دلیل ثانوی ایجاد شده باشد نیز به راحتی مشخص می شود و به همین دلیل است که می گوییم ملاقات پزشک در این شرایط بسیار مهم است تا بتوانند یک ارزیابی مناسب و دقیق از وضعیت بدن شما داشته باشند.

میزان فشار خون خود در زمان ها و روز های مختلف را اندازه گیری کرده و تاریخچه ای از آن ثبت و نگه داری کنید؛ حتی اگر هیچ گونه مشکل سلامتی و فشار خون خاصی ندارید، تا متوجه شوید که سطح نرمال فشار خون در بدن شما معمولا چه عددی است. 

چرا که همان گونه که در بالا گفتیم، سطح طبیعی و نرمال فشار خون در افراد مختلف متفاوت است. و اگر سطح فشار خون شما به صورت مرتب توسط پزشک ارزیابی می شود از وی بپرسید که میزان مناسب و نرمال برای بدن شما که باید به آن برسید چه عددی است.

علت افت فشار خون

علت افت فشار خون

فشار خون پایین می تواند به دلایل زیادی اتفاق بیفتد.

1- فشارخون پایین ارتوستاتیک (کاهش فشار خون پس از ایستادن): 

این شرایط زمانی اتفاق می افتد که شما به سرعت بلند شوید و بدن نتواند جریان فشار خون بیشتری را به مغز ارسال کند.

2- بیماری سیستم عصبی مرکزی: 

شرایطی مانند بیماری پارکینسون می تواند نحوه کنترل فشار خون توسط سیستم عصبی را تحت تأثیر قرار دهد. افرادی که به دلیل این شرایط دچار فشار خون پایین هستند، ممکن است تأثیر آن را پس از غذا خوردن احساس کنند، زیرا سیستم گوارش آنها برای هضم غذا، به خون بیشتری نیاز دارد.

3- حجم خون پایین: 

از دست دادن خون بر اثر آسیب های شدید می تواند موجب فشار خون پایین شود. دی هیدراسیون یا کم آبی بدن نیز می تواند منجر به حجم خون پایین شود.

4- شرایط تهدید کننده: 

این شرایط شامل ریتم قلب نامنظم (آریتمی)، آمبولی ریوی، حملات قلبی و ریه فروریخته می شود. واکنش های آلرژیک تهدید کننده زندگی (آنافیلاکسی) یا واکنش های ایمنی به عفونت های شدید (سپسیس) می تواند منجر به فشار خون پایین شود.

 

5- بیماری های قلبی و ریوی: 

زمانی که قلب شما بسیار سریع یا بسیار آهسته می زند یا ریه های شما عملکرد صحیحی ندارند، افت فشار خون اتفاق می افتد.

6- داروهای تجویزی: 

فشار خون پایین ممکن است با مصرف داروهای فشار خون، نارسایی قلبی، اختلال عملکرد نعوظ، مشکلات نورولوژیکی، افسردگی و غیره اتفاق بیفتد.

7- مصرف الکل یا مواد مخدر به صورت تفریحی:

مواد مخدر مانند الکل می توانند موجب افت فشار خون شوند (تأثیر الکل فقط مدت زمان کوتاهی طول می کشد و مصرف بیش از حد الکل در طولانی مدت می تواند موجب بالا رفتن فشار خون شود). 

همچنین مکمل های گیاهی، ویتامین ها یا درمان های خانگی می توانند موجب کاهش فشار خون شوند، بنابراین شما همیشه باید در مورد مصرف آنها با پزشک خود مشورت کنید.

فشار خون پایین ارتوستاتیک در سه ماهه اول و سه ماهه دوم بارداری شایع است. خونریزی یا دیگر مشکلات بارداری نیز می تواند موجب افت فشار خون شود.

8- دماهای شدید:

گرما یا سرمای بسیار زیاد می تواند موجب پایین آمدن فشار خون شود و تأثیر آن را تشدید کند.

انواع افت فشار خون

چندین نوع فشار خون پایین وجود دارد. افرادی که همیشه دارای فشار خون پایین هستند، ممکن است دچار فشار خون پایین مزمن بدون علامت باشند. این افراد هیچ علامت یا نشانه ای ندارند و نیاز به درمان پیدا نمی کنند. فشار خون پایین برای آنها طبیعی است.

سه نوع اصلی این نوع فشار خون پایین عبارتند از: فشار خون پایین ارتوستاتیک (افت فشار خون پس از ایستادن)، فشار خون پایین عصبی (NMH) و فشار خون پایین شدید مربوط به شوک.

1- فشار خون پایین ارتوستاتیک

این نوع فشار خون پایین به هنگام ایستادن پس از نشستن یا دراز کشیدن رخ می دهد و می تواند موجب احساس سرگیجه یا حتی غش کردن شود. فشار خون پایین ارتوستاتیک در صورتی رخ می دهد که بدن شما نتواند به سرعت پس از تغییر وضعیت، فشار و جریان خون را تنظیم کند. 

این نوع فشار خون پایین معمولاً تنها چند ثانیه یا چند دقیقه پس از ایستادن رخ می دهد. در این زمان ممکن است لازم باشد شما برای مدت زمان کوتاهی بنشینید یا دراز بکشید تا فشار خون شما به حالت طبیعی برگردد. 

فشار خون پایین ارتوستاتیک می تواند در تمام گروههای سنی اتفاق بیفتد. گرچه، این شرایط در افراد میانسال، به ویژه کسانی که وضعیت سلامتی ضعیفی دارند، شایع تر است و می تواند علامت مشکلات جسمانی دیگری باشد. درمان این شرایط، اغلب روی درمان شرایط زمینه ای متمرکز است.

2- فشار خون پایین عصبی

در این شرایط، فشار خون پس از ایستادن های طولانی مدت افت پیدا می کند. شما ممکن است سرگیجه، غش یا ناراحتی معده را تجربه کنید. این نوع فشار خون پایین همچنین ممکن است در زمان کسالت، ناراحتی یا حتی تجارب ترسناک اتفاق بیفتد.

3- فشار خون پایین شدید مربوط به شوک

گاهی وقتها مردم می گویند، فردی بر اثر حادثه ناراحت کننده ای دچار شوک شده است. اما از نظر پزشکان، کلمه “شوک” معنای متفاوتی دارند. این واژه به مشکلات سیستم قلبی عروقی به دلایل مختلف اشاره می کند.

سن، داروها و مشکلات جسمانی مختلف همگی عوامل خطری برای فشار خون پایین محسوب می شوند. افراد مبتلا به بیماری پارکینسون، دیابت و مشکلات قلبی خاص بیشتر در معرض خطر هستند.

 همچنین افراد 65 سال به بالا بیشتر ممکن است دچار افت فشار خون ناگهانی به هنگام ایستادن یا بلافاصله پس از غذا خوردن شوند.

منبع: everydayhealth

برای پرسش از دکتر نجفی بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

4.2/5 - (48 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 240 مشاهده پرسش
    فشارخون14دارم درمان انرالطفا بنویسید به طور منظم ورزش میکنم ازغذاهای پرنمک استفاده ندارم دارای ناراحتی تنگه دریچه درسمت راست وجرخش مادرزادی ان هستم محیط کار من متاسفانه پرتنش میباشد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      شما بايد با مداركتون مراجعه كنيد
      بايد اول فشار ثابت شود
      و اينكه يايد اكوتون ديده شود و علايمتون بررسي شود
  • تصویر کاربر رقیه دوشنبه ۲۸ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    Ariyana:
    سوزش شدید جلوی سر وسردرد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۸ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد به دكتر مغز و اعصاب مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر مرتضی شنبه ۵ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر بنده ازسال92 بعلت کارسنگینی که انجام دادم پاهایم دچارتورم با قرمزی شدندکه بعدارچندروزاستراحت تورم خوابید که به پزشک ارتوپد مراجعه نمودم ولی نتیجه ای حاصل نشد که این درد توام با درد وگزگز گرمی ازناحیه مچ پا تاانگشتت شصست بامن هست که الان یک هفته ای هم این درد ساق پاهم اضافه شده درضمن من برج 11سال گذشته تقریبا سه تا فنر گذاشتم سیگارهم تا سال نودیک میکشدم 60 سال سنم هست با تشکر از راهنمایی شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۵ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      اين مشكل شايد درگيري عصب و يا شايد درگيري عروقي باشه
      بايد مراجعه كنيد تا معاينه شويد
      و بهتره به دكتر مغز و اعصاب هم مراجعه كتيد
  • تصویر کاربر نرگس چهارشنبه ۲ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 187 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    آقای دکتر در مورد خرید بهترین فشارسنج دیجیتالی برای مادرم لطفا من را راهنمایی فرمایید. بین برندهای beurer , Omron , ... کدامیک دقیق تر و بهتر است و چه مدلی از آنها؟؟ با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      برند الماني يا سويسي مناسبه
  • تصویر کاربر مجتبي دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 176 مشاهده پرسش
    با سلام. بنده 35 سال سن دارم از 8 سال پيش تحت نظر دكتر قلب هستم وبه علت فشار خون ارثي روزي 1 عدد لوزارتان اچ 50 و 1 عدد پروپرانول 10 مصرف ميكنم. پارسال كه چكاپ كردم دكتر بعد از اكو گفت شرايطم خوبه يكم سفتي ماهيچه دارم كه مسئله اي نيست. مي خواستم بدونم سفتي ماهيچه چقدر جديه و چيكار بايد بكنم؟ ممنون ميشم راهنمايي بفرمائيد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      خيلي مشكل جدي نيست
      فشارتون رو دقيق كنترل كنيد
      وزن تون نرمال باشه و ورزش انجام دهيد
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۷ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 267 مشاهده پرسش
    سلام من 34 سال سن دارم 2سال هست که دیابت دارم وانسولین استفاده میکنم چند ماه پیش حدود یک هفته فشارم بالا بود فشار بین 14 و 15 بود بهد از خوردن داروهای ارامبخش و دمنوش های گیاهی خوب شد الان باز دوباره فشارم بالا رفته ویک هفته هس که درد خفیف در قفسه سینه دارم و فشارم که گرفتم بین 13 تا 14 در نوسان بوده هنوز موفق به رفتن پیش دکتر نشدم مادرم هم دیابت داشتن هم فشار خون بالا یک بار هم مادرم بالون استفاده کردن به دلیل کرفتگی رگ لطفا راهنمایی کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۷ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      احتمالا فشار داريد و بايد دارو بخوريد
      براي دردتون حتما بايد ويزيت شويد
  • تصویر کاربر سیامک یکشنبه ۱۸ شهریور ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من دیروز در حالت دراز کشیده فشارمو گرفتم روی 14/5 بود ولی خب یه مقداری استرس داشتم ، تپش قلب نداشتم ولی خب عرق میکردم و یه مقداری هم دستام میلرزید .
    بعد یه مقدار استراحت و سرگرم شدن اومد روی 11/5 . نیم ساعت بعد هم با همون حالت گرفتم دوباره روی 11 بود .
    حالا به نظر شما من فشار خون بالا دارم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر سیامک پنجشنبه ۱۵ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      و یه سوال دیگه اینکه فشارخون در حالت نشسته با دراز کشیده چقدر تفاوت داره ؟؟
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۸ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      احتمالا فشار نداريد
      فشار در حالت خوابيده كمي بيشتر است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر عباس جمعه ۹ شهریور ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    با سلام. اقای دکتربنده 32 سال سن دارم.از برج12 دچار فشارخون شدم وبدون دارو فشار خونم 15 روی 10 بوده.بعد با یه لوزارتان25 (صبح وشب)فشارم ثابت شد روی 11روی 7.ازمایشاتی انجام دادم که به پیوست میزارم.میخواستم بپرسم با این ازمایشات دلایل ثانویه فشار خود از نظر شما برای بنده رد هست؟؟؟؟؟
    و الان فشار خونم کنترل هست (والارستان اچ مصرف میکنم روزی یک عدد) اما عموما داخل شکمم احساس اشوب بودن دارم....به نظر شما از اسید معدم هست؟؟؟؟؟؟؟ یا برم پیش روان پزشک جهت اضطراب.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      در اين بررسي ها علل ثانويه كاملا بررسي نشده است
      احتمالا مشكل شما اضطرابيه
  • تصویر کاربر محمدی پنجشنبه ۱۱ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 178 مشاهده پرسش
    با سلام
    دکتر بنده از اواسط آبان ماه گذشته در استخر به یکباره فشار م رفت بالا از آن زمان فشار خون مبتلا شدم واسه درمانش به هر کجا بگین توی تبریز رفتم ولی متاسفانه حل نشده. جدیدا هم فشارم به طور ناگهانی بالا رفته حتی قرص زیر زبانی هم پایین نمی آورد
    درضمن بنده 47 سال دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۱ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد علل ثانويه يعني علل قابل درمان بررسي شوند و دوز داروها افزايش پيدا كنن
      به دكتر كليه و غدد هم مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر طاها دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 164 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشین پسره من هفت سالشه پانزده ماهه بود عمل کردیم اونم عمل باز قلبش سوراخ بود مادرزادی خوب شد اما الان حین ورزش میگه خسته میشم بعدش تو ناحیه قلب درد داره نفسم میگه تنگ میاد البته‌ دریچه میترالش گشاده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بيمار بايد ويزيت و معاينه شود
      به اين شكل نميشه اظهار نظر كرد
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر