دکتر محمد حسین نجفی

افت فشار خون و به همراه آن عوارضی مانند: سرگیجه، سردی دست و پا و یا حتی غش کردن می تواند نگران کننده باشد. آیا افت فشار خون برای بیمار خطرناک و جدی است؟

برخی افراد به صورت طبیعی و ژنتیکی فشار خون پایینی دارند که به این شرایط خاص در علم پزشکی افت فشار خون (Hypotension) می گویند. با این حال زمانی که فشار خون بالا به صورت کاملا ناگهانی تبدیل به فشار خون پایین می شود، ممکن است خطرات و نگرانی هایی برای سلامتی افراد ایجاد کند که نمی توان از آن ها غافل بود.

کم بودن فشار خون در افراد ( هایپوتسیون) می تواند نشانه سلامت مناسب و خوب افراد باشد و همچنین در این شرایط معمولا ریسک بروز بیماری های قلبی کاهش می یابد. اما این مورد همیشه صدق نمی کند و استثنا های خاصی نیز وجود دارند. 

در برخی شرایط و موقعیت ها، کاهش ادامه دار فشار خون پایین افراد یا کاهش ناگهانی فشار خون می تواند منجر به علائم خطرناک و نگران کننده ای شود و حتی مشکلات جدی برای سلامت افراد ایجاد کند.


آیا افت فشار خون خطرناک است؟

 اگر فشار خون شما ۸۰/۱۲۰ میلی متر جیوه (mm HG) یا کمتر باشد، این میزان نرمال و عادی در نظر گرفته می شود و خطری شما را تهدید نمی کند. عموما اگر میزان فشار خون پس از اندازه گیری، پایین تر از ۶۰/۹۰ میلی متر  باشد، این میزان کم در نظر گرفته می شود و نام آن هایپوتنشن است.

برخی افراد گاهی اوقات فشار خونی در محدوده افت فشار خون یا هایپوتنشن دارند، اما هیچ علائم و مشکلاتی را ندارند و در نتیجه نیازی به درمان نخواهند داشت.  اما در موارد شدید و حاد هایپوتنشن می تواند منجر به کاهش میزان اکسیژن و مواد مغذی شود که باید به مغز انسان برسند که در نتیجه این موضوع، خطرات متعددی افراد را تهدید می کند.

در هر فردی احتمال بروز این شرایط و افت فشار خون بدن، چه کم کم و چه ناگهانی، وجود دارد اما در برخی افراد به نسبت عموم مردم احتمال ابتلا به هایپوتنشن  بیشتر است. همچنین انواع مختلفی از این بیماری و شرایط خاص آن وجود دارند. به عنوان مثال هایپوتنشن  ارتودنسی (موضعی) که زمانی رخ می دهد که شما پس از مدتی نشستن یا دراز کشیدن ناگهان بلند شوید و بیشتر در بزرگسالان شایع است.

بدن شما دارای مکانیزم های جبرانی متعددی است که از افت فشار خون شما به هنگام بلند شدن جلوگیری کند. اما در برخی از افراد این ریفلکس ها آنگونه که باید اتفاق نمی افتند و در نتیجه افراد دچار هایپوتنشن  ارتدونسی می شوند.

علائم افت فشار خون


علائم افت فشار که می تواند خطرناک باشد!

برخی از پزشکان و متخصصین مشکل افت فشار خون یا همان هایپوتنشن را یک بیماری و شرایط خطرناک در نظر نمی گیرند، مگر اینکه برخی علائم و نشانه ها در آن وجود داشته باشد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره داشت:

– سرگیجه

– ضعف و غش کردن

– خستگی

– مشکل در تمرکز کردن و دقت

– حالت تهوع

– پوست سفید و سرد

– تنگی نفس


چه زمانی افت فشار خون ناگهانی اتفاق بیوفتد؟

برخی افراد به صورت طبیعی و ژنتیکی با مشکل افت فشار خون یا هایپوتنشن  دست و پنجه نرم می کنند اما هیچ علائم خاصی در آن ها بروز نمی کند. اما برای آن هایی که بدنشان به داشتن فشار خون بالا عادت کرده است، افت فشار خون می تواند یک مشکل عادی یا حتی حاد باشد که در نهایت منجر به بروز علائمی که در بالا آن ها را ذکر کردیم شود.

علت فشار خون بالا در اوایل بارداری

شروع هایپوتنشن  یا همان فشار خون معمولا زمانی است که:

۱- شما برای یک مدت خاصی در تخت استراحت کرده اید و حالا از جای خود بلند شده و در یک موقعیت عمودی و راست قرار می گیرید.

۲- در ۲۴ هفته اول از بارداری خود هستید.

۳- میزان زیادی خون از دست داده اید.

۴- میزان آب بدن شما کم است.

۵- از مواد دارویی خاصی نظیر دارو های پایین آورنده میزان فشار خون استفاده می کنید، یا از دارو های خاص برای قلب بهره می برید. دارو های بیماری پارکینسون، دارو های ضد افسردگی یا دارو های مربوط به مشکل نعوذ نیز می توانند منجر به کاهش فشار خون و هایپوتنشن شوند.

۶- با مشکل قلبی خود روبرو می شوید، به عنوان مثال کم کاری تیروئید، بیماری پر کاری تیروئید، بیماری آدیسون ( بیماری مربوط به اختلال غده فوق کلیوی) ، قند خون پایین یا دیابت از جمله این موارد هستند.

۷- با یک عفونت شدید روبرو هستید که وارد جریان خون شما شده باشد.

۸- با آنافیلاکسی که یک عکس العمل شدید و کشنده آلرژیایی است دست و پنجه نرم می کنید.

۹- با یک ماری خنثی دارید که بر روی فشار خون شما تاثیر می گذارد.

۱۰- بدن شما با کمبود یک ماده غذایی مهم نظیر کمبود ویتامین بی ۱۲ یا فولیک اسید همراه است.


چه زمانی برای درمان فشار خون پایین به دارو نیاز داریم؟

اگر میزان و سطح فشار خون شما همیشه در حالت کم و پایین است و هیچ کدام از علائم و مشکلاتی که در بالا آن ها را ذکر کردیم ندارید نیازی به نگرانی نیست. 

علاوه بر این اگر پس از انجام یک آزمایش خانگی فشار خون متوجه کم بودن غیر طبیعی آن بودید باز هم نیاز به نگرانی نیست، چرا که این کاملا طبیعی است که میزان فشار خون افراد در ساعات مختلف روز افزایش و کاهش یابد. 

همچنین بدن انسان این توانایی را دارد که بتواند فشار خون بدن را دوباره به سطح مناسب و عادی برساند.

فشار خون وقتی که حس می کنید یک مشکل افت فشار خون بار ها تکرار می شود و از حالت عادی خارج شده است، و یا هیچ توجیه و دلیل منطقی برای بروز آن ندارید، بهتر است به سراغ متخصصین و پزشکان بروید تا از آن ها در این زمینه مشاوره بخواهید.

اگر فشار خون شما به صورت ناگهانی کاهش می یابد و علائم خاصی نظیر گیج بودن را تجربه می کنید باید به متخصص یا پزشک خود این موضوع را اطلاع دهید و هر چه زودتر به ملاقات وی بروید. 

آن ها به خوبی می توانند وضعیت شما را ارزیابی کنند و مشکلات احتمالی و دلایل بروز افت فشار خون را مشخص کنند که از جمله آن ها می توان به خون ریزی داخلی در بدن، عفونت های حاد و شدید و همچنین ری اکشن های آلرژی اشاره کرد.

درمان مربوط به مشکل افت فشار خون یا همان هایپوتنشن  بسته به دلیل بروز آن متفاوت است و برای اشخاص مختلف یکسان نیست. اما از جمله قدم های اولیه و فوری برای درمان و حل مشکل می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • دراز کشیدن در شرایطی که پا های شما بالاتر از قلب باشد
  • نوشیدن مایعات فراوان
  • از محرک های بروز افت فشار خون نظیر نشستن طولانی دوری کردن

پس از ارزیابی اولیه و دقیق توسط پزشک معالج و احتمالا انجام برخی آزمایشات و تست های خاص، پزشک شما ممکن است پیشنهاداتی از جمله موارد زیر به شما بدهد:

کاهش فشار خون✅ دوری از مصرف الکل

✅ ایجاد تغییرات خاص در رژیم غذایی خود

✅ ایجاد تغییرات در دارو های مصرفی خود ( احتمالا پایین آوردن میزان دز مصرفی دارو ها)

✅ استفاده از دارو هایی که فشار خون را بالا می برند؛‌ از جمله آن ها می توان به فلادروکورتیزون (فلورینف) و میدودرین (پرو آماتین) اشاره داشت.

✅ پوشیدن جوراب های ساق بلند فشرده و تنگ

افرادی که شوک های مرتبط با افت فشار خون  را تجربه می کنند باید سریعا خود را به مراکز درمانی برسانند تا متخصصین و پرستاران بتوانند هر چه سریع تر فشار خون مناسب و عادی به نواحی مختلف بدن آن ها را برگردانند و سطح فشار خون بدنشان را بالا و در حد استاندارد برسانند.

این نکته بسیار مهم است که مشخص شود فشار خون پایین شما یک مشکل اصلی و بنیادین است و یا یک مشکل ثانوی به شمار می رود. در حالت اول رفلکس های بدن آن گونه که باید کار نمی کنند. اما در حالت ثانوی فشار خون پایین شما بنا به دلایلی نظیر کم بودن سطح آب بدن یا تاثیرات برخی دارو های خاص است.

برخی از دارو های ضد افزایش فشار خون در بازار می توانند منجر به افت فشار خون در بیماران شوند و میزان دز مصرفی توسط بیماران از اهمیت بالایی برخوردار است. 

در برخی افراد مشخص کردن دلیل ثانوی بروز این مشکل بسیار ساده است، حتی دلیل بروز یک مشکل شدید که می تواند بدون دلیل ثانوی ایجاد شده باشد نیز به راحتی مشخص می شود و به همین دلیل است که می گوییم ملاقات پزشک در این شرایط بسیار مهم است تا بتوانند یک ارزیابی مناسب و دقیق از وضعیت بدن شما داشته باشند.

میزان فشار خون خود در زمان ها و روز های مختلف را اندازه گیری کرده و تاریخچه ای از آن ثبت و نگه داری کنید؛ حتی اگر هیچ گونه مشکل سلامتی و فشار خون خاصی ندارید، تا متوجه شوید که سطح نرمال فشار خون در بدن شما معمولا چه عددی است. 

چرا که همان گونه که در بالا گفتیم، سطح طبیعی و نرمال فشار خون در افراد مختلف متفاوت است. و اگر سطح فشار خون شما به صورت مرتب توسط پزشک ارزیابی می شود از وی بپرسید که میزان مناسب و نرمال برای بدن شما که باید به آن برسید چه عددی است.

علت افت فشار خون

علت افت فشار خون

فشار خون پایین می تواند به دلایل زیادی اتفاق بیفتد.

1- فشارخون پایین ارتوستاتیک (کاهش فشار خون پس از ایستادن): 

این شرایط زمانی اتفاق می افتد که شما به سرعت بلند شوید و بدن نتواند جریان فشار خون بیشتری را به مغز ارسال کند.

2- بیماری سیستم عصبی مرکزی: 

شرایطی مانند بیماری پارکینسون می تواند نحوه کنترل فشار خون توسط سیستم عصبی را تحت تأثیر قرار دهد. افرادی که به دلیل این شرایط دچار فشار خون پایین هستند، ممکن است تأثیر آن را پس از غذا خوردن احساس کنند، زیرا سیستم گوارش آنها برای هضم غذا، به خون بیشتری نیاز دارد.

3- حجم خون پایین: 

از دست دادن خون بر اثر آسیب های شدید می تواند موجب فشار خون پایین شود. دی هیدراسیون یا کم آبی بدن نیز می تواند منجر به حجم خون پایین شود.

4- شرایط تهدید کننده: 

این شرایط شامل ریتم قلب نامنظم (آریتمی)، آمبولی ریوی، حملات قلبی و ریه فروریخته می شود. واکنش های آلرژیک تهدید کننده زندگی (آنافیلاکسی) یا واکنش های ایمنی به عفونت های شدید (سپسیس) می تواند منجر به فشار خون پایین شود.

 

5- بیماری های قلبی و ریوی: 

زمانی که قلب شما بسیار سریع یا بسیار آهسته می زند یا ریه های شما عملکرد صحیحی ندارند، افت فشار خون اتفاق می افتد.

6- داروهای تجویزی: 

فشار خون پایین ممکن است با مصرف داروهای فشار خون، نارسایی قلبی، اختلال عملکرد نعوظ، مشکلات نورولوژیکی، افسردگی و غیره اتفاق بیفتد.

7- مصرف الکل یا مواد مخدر به صورت تفریحی:

مواد مخدر مانند الکل می توانند موجب افت فشار خون شوند (تأثیر الکل فقط مدت زمان کوتاهی طول می کشد و مصرف بیش از حد الکل در طولانی مدت می تواند موجب بالا رفتن فشار خون شود). 

همچنین مکمل های گیاهی، ویتامین ها یا درمان های خانگی می توانند موجب کاهش فشار خون شوند، بنابراین شما همیشه باید در مورد مصرف آنها با پزشک خود مشورت کنید.

فشار خون پایین ارتوستاتیک در سه ماهه اول و سه ماهه دوم بارداری شایع است. خونریزی یا دیگر مشکلات بارداری نیز می تواند موجب افت فشار خون شود.

8- دماهای شدید:

گرما یا سرمای بسیار زیاد می تواند موجب پایین آمدن فشار خون شود و تأثیر آن را تشدید کند.

انواع افت فشار خون

چندین نوع فشار خون پایین وجود دارد. افرادی که همیشه دارای فشار خون پایین هستند، ممکن است دچار فشار خون پایین مزمن بدون علامت باشند. این افراد هیچ علامت یا نشانه ای ندارند و نیاز به درمان پیدا نمی کنند. فشار خون پایین برای آنها طبیعی است.

سه نوع اصلی این نوع فشار خون پایین عبارتند از: فشار خون پایین ارتوستاتیک (افت فشار خون پس از ایستادن)، فشار خون پایین عصبی (NMH) و فشار خون پایین شدید مربوط به شوک.

1- فشار خون پایین ارتوستاتیک

این نوع فشار خون پایین به هنگام ایستادن پس از نشستن یا دراز کشیدن رخ می دهد و می تواند موجب احساس سرگیجه یا حتی غش کردن شود. فشار خون پایین ارتوستاتیک در صورتی رخ می دهد که بدن شما نتواند به سرعت پس از تغییر وضعیت، فشار و جریان خون را تنظیم کند. 

این نوع فشار خون پایین معمولاً تنها چند ثانیه یا چند دقیقه پس از ایستادن رخ می دهد. در این زمان ممکن است لازم باشد شما برای مدت زمان کوتاهی بنشینید یا دراز بکشید تا فشار خون شما به حالت طبیعی برگردد. 

فشار خون پایین ارتوستاتیک می تواند در تمام گروههای سنی اتفاق بیفتد. گرچه، این شرایط در افراد میانسال، به ویژه کسانی که وضعیت سلامتی ضعیفی دارند، شایع تر است و می تواند علامت مشکلات جسمانی دیگری باشد. درمان این شرایط، اغلب روی درمان شرایط زمینه ای متمرکز است.

2- فشار خون پایین عصبی

در این شرایط، فشار خون پس از ایستادن های طولانی مدت افت پیدا می کند. شما ممکن است سرگیجه، غش یا ناراحتی معده را تجربه کنید. این نوع فشار خون پایین همچنین ممکن است در زمان کسالت، ناراحتی یا حتی تجارب ترسناک اتفاق بیفتد.

3- فشار خون پایین شدید مربوط به شوک

گاهی وقتها مردم می گویند، فردی بر اثر حادثه ناراحت کننده ای دچار شوک شده است. اما از نظر پزشکان، کلمه “شوک” معنای متفاوتی دارند. این واژه به مشکلات سیستم قلبی عروقی به دلایل مختلف اشاره می کند.

سن، داروها و مشکلات جسمانی مختلف همگی عوامل خطری برای فشار خون پایین محسوب می شوند. افراد مبتلا به بیماری پارکینسون، دیابت و مشکلات قلبی خاص بیشتر در معرض خطر هستند.

 همچنین افراد 65 سال به بالا بیشتر ممکن است دچار افت فشار خون ناگهانی به هنگام ایستادن یا بلافاصله پس از غذا خوردن شوند.

منبع: everydayhealth

برای پرسش از دکتر نجفی بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

4.2/5 - (48 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر نفس شنبه ۱۹ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من پدرم متولد ۴۶راننده ماشین سنگین واهل هیچ گونه دود وسیگار وقلیان نیست ولی فشارخون داره وقتی درتهران هست درست نمیتونه نفس بکشه واز سال ۶۱هم مشکل معده داره چند ویت پیش پیش یک دکتر در شیراز رفت خود دکتر خارج بود مشاور دکتر بود به پدرم گفت رگهای قلبش گرفته اما من باور نکردم الان پدرم فشار نرمالش هست روی ۱۶وقتی فشار ش میره روی ۱۸معده درد عمونش رو میبره تروخدا اقای دکتر راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۹ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید برای درمان فشار دارو استفاده کنند

      از نطر عروق قلب تست ورزش انجام دهند تا نشخص شود عروق گرفتگی ددارد یا خیر

  • تصویر کاربر سعید شنبه ۱۹ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و روز به خیر

    جهت معاینه برای کنترل فشار خون ، برای هفته آتی نوبت گرفته ام. تاکنون سابقه بیماری قلبی نداشته ام. آیا در جلسه اول الزامی به انجام اکو و گرفتن نوار قلب می باشد یا صرفا بررسی فشار خون کافی است؟ چون همکاران جنابعالی فرموده اند که آماده انجام این کار باشم. لطفا راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۹ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بهتره نوار قلب بگیرید

  • تصویر کاربر بهزاد سه شنبه ۸ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    خانم ۴۵ ساله هست.اکثرافشارخون بالایی داشت
    بخاطرمشکلات قلبی عمل قلب داشتن
    وافت فشارپیداکردن
    تقریبابیشتراز۲۴ساعت هست به هوش نیومدن اماتمام علایم نرماله به غیرازافت فشاری که دارن.
    احتمال به هوش اومدنشون درروزهای اتی هست یانه؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۸ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      به عوامل زیادی بستگی داره

      به این شکل و بدون معاینه و دیدن مدارک نمیشه نظر داد

  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 240 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقای دکتر من نزدیک به 3سال هست که دچار بیماری فشار خون بالا هستم به متخصص قلب هم مراجعه کردم و تست ورزش و نوار قلب هم انجام دادم و گفتن مشکلی نداری وبه من لوزار25 به همراه قرص پراپرانول دادن تا اینکه 2روز پیش از طرف بسیج کنترل فشار خون اومدن شرکت و فشار همه رو اندازه گرفتن فشار خون من 18رو 11بود میخواستم ببینم چی کار باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید دوز داروهاتون افزایش پیدا کنه

      به پزشک قلب مراجعه کنید

  • تصویر کاربر یکتا چهارشنبه ۲۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر .مادرم 3سال قبل عمل باز قلب انجام دادن فشار خونی هم هستن الان یک مدتی فشار پایین هست وتپش قلبش بالا اکو که انجام داده دکترگفتن قلبش 30درصدمیزنه الان قرص کارودیلول که بهش میدم فشارخیلی میاد پایین پای سمت چپ وصورتش ورم کرد ومدام از درد قفسه سینه شکایت میکنه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید دوز داروها تغییر داده بشه

      باید با مدارک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر اصغر شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر نجفی وقت بخیر
    مادر من حدود ۲۲ سال است که فشارخون دارند و تا به الان به لطف خدا و پزشکان محترمی چون شما در حال درمان بوده اند . حدود شش ماه پیش یک حمله عصبی برای مادرم رخ داد و خداروشکر یک سکته مغزی از ایشان رد شد و آزمایش داپلر مغزی نشان داد که خوشبختانه مشکلی در عروق ایشان وجود ندارد ولی بتازگی با وجود استفاده مداوم از داروهایی چون لوزامیکس ، متوتار۵۰ و مداوسک۵ و آسپرین که بطور منظم مصرف میشود و رژیم مناسب غذایی و عدم استفاده مطلق از نمک
    فشارخون بصورت ناگهانی بالا میرود (تا ۱۴ و گاهی تا ۱۶) خیلی منت بر سرم میگذارید اگر راهنماییم کنید .ضمنا نوار قلبی و اکو یک هفته پیش گرفته شده و مشکلی مشاهده نشده
    خیلی ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر اضطراب دارند به روانپزشک مراجعه کنید احتمالا مشکل حل میشه

      اگر بهتر نشدند باید دوز داروها بالا بره

  • تصویر کاربر جواد شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    سلام ، مادر 66 سالشونه ، فشارش در طول روز میانگین 13 هست ولی بعضی شب ها فشارش تا 16.5 هم بالا میره ، علتش چیه ؟ ضمنا ایشون آتنولول 50 و والسارتان 80 صبح وشب و فوروزماید نصفه مصرف میکنن و سابقه بیماری قلبی هم ندارن . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۵ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید دوز داروها افزایش پیدا کنه

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما مرد ۲۹ ساله والان چن وقته که ۳روز یه بار بعد نهار چرب جلوی سرم درد میگیره وبرخی اوقات گزگز زیر پا هم دارم.برگه ازمایشم قند وچربی وتری گلیسرید نرماله ولی هموگلوبین۱۷.۳وmchc 37و اوریک اسید۶.۳بود واین ۳تا بالا بود.آیا سردردم مربوط به اینها است وچکار کنم .باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      خیر

      برای سردرد به متخصص معز و اعصاب مراجعه کنید

  • تصویر کاربر اسدی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام خسته نباشی
    1: قرص لوراتادین تری گلیسیرید خون را بالا می برد یا نه :
    2: جواب را لطفا بفرمائید که مشکلی داره یا خیر به نظر من که مشکلی نیست
    Urinanalysis
    MACROSCOPIC MACROSCOPIC
    Color ellow W.B.C 0.1
    Appearance clear R.B.C 0.1
    S.Gravity 1.020 EP. Cell 0.1
    Ph 5.0 casts Nigative
    Protein Nigative cristals Nigative
    Blood Nigative Bacteria Nigative
    Glucose Nigative Mucos Nigative
    Keton Nigative
    Nitrite Nigative
    Urbilinogen Nigative
    Bilirubin Nigative
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام خیر

    2. تصویر کاربر اسدی چهارشنبه ۲۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)
      سلام جناب دکتر وقت شما بخیر لطفا نتیجه این آزمایش را بفرمایید
      complete blood count differential
      Neutrophils 54%
      Lymphocytes 39%
      Monocytes 4%
      %Eosinophils 3
      با تشکر
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      نرماله

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مينو سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    با سلام فشار من با قرص املوديپين 5 يك عدد شب و پروپانول 20 دوبار در روز و ارترواستاتين ٢٠ و ارامً بخش اكساز پايد 5 و سيتالاپرام 20 كه اين دو را دكتر روانپزشك تجويز كردن 12:
    /8 هست و خيلي كم اتفاق ميوفته يه كم تعيير كنه واي كاهي اوقات در كوشه اي از سرم درد خفيفي كه مدتش شايد 1 ثانيه بشه منو نگران كرده لطفا راهنمايي بفرماييد من 50 ساله قد 155وزنم 77 واينكه روزه بگيرم فشارم بالا ميره و اگر دكتر روانپزشكم قرصم. را قطع كنند دوباره فشارم بالا ميره چون قبلا به اين صورت بود با كرفتم داروي اعصاب خوب شدم گفتن سرتونين مغزت كم شده باتشكر وعذر خواهي بخاطر زياده گويي
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      علایمتون اصطرابیه

      تحت نظر روانپزشک باشد

      روزه نگیرید

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر