دکتر محمد حسین نجفی

ریواروکسابان، یک داروی نسخه ای است که به صورت قرص خوراکی عرضه می شود. قرص خوراکی ریواروکسابان، با نام تجاری Xarelto موجود می باشد و به صورت ژنریک وجود ندارد. از ریواروکسابان 10 یا زالربان، برای درمان و پیشگیری از ترومبوز ورید عمقی (DVT- ایجاد لخته در عروق خونی پا) استفاده می گردد. 

این لخته های خونی، با حرکت به سمت ریه و قرارگیری در رگ های آن، باعث ایجاد بیماری آمبولی ریوی (PE) می شوند؛ این دارو همچنین تا چند روز پس از جراحی تعویض مفصل ران یا زانو، و برای افرادی که پس از انجام این عمل ها، قادر به راه رفتن نیستند و احتمال ایجاد لخته خونی در آن ها زیاد است، تجویز می گردد. ریواروکسابان، همچنین می تواند خطر ایجاد مجدد لخته خونی را در بیمارانی که پس از دریافت درمان به مدت حداقل 6 ماه، هنوز در معرض بروز DVT یا PE قرار دارند، کاهش دهد.

موارد استفاده قرص ریواروکسابان

ریواروکسابان، یک داروی رقیق کننده خون است اما برای درمان و پیشگیری از مشکلات زیر نیز مورد استفاده قرار می گیرد:

Side effects of Rivaroxaban 10 or Zalrban tablets

مقدار دوز مصرفی ریواروکسابان

دوز مصرف این دارو در بیماران مختلف، متفاوت است. دستورات پزشک یا دستورالعمل های روی برچسب دارو را دنبال کنید. اطلاعات زیر، فقط شامل دوزهای متوسط این دارو می باشد. اگر دوز مصرفی شما با آنچه در این مقاله بیان شده است، متفاوت بود، به هیچ وجه آن را بدون دستور پزشک تغییر ندهید.

مقدار داروی مصرفی شما، به قدرت دارو وابسته است؛ همچنین، تعداد دوزهایی که هر روز مصرف می کنید، فاصله زمانی مجاز بین دوزها و مدت زمان مصرف دارو، به شرایط پزشکی فرد مصرف کننده بستگی دارد.

1_ برای پیشگیری از ترومبوز ورید عمقی (جراحی تعویض مفصل ران):

بزرگسالان – 10 mg (میلی گرم) یک بار در روز، به مدت 35 روز. دوز اولیه باید حداقل 6 تا 10 ساعت پس از عمل مصرف شود.

2_ برای پیشگیری از ترومبوز ورید عمقی (جراحی تعویض مفصل زانو):

بزرگسالان – 10 mg (میلی گرم) یک بار در روز، به مدت 12 روز. دوز اولیه باید حداقل 6 تا 10 ساعت پس از عمل مصرف شود.

3_ برای پیشگیری از بروز مجدد ترومبوز ورید عمقی و آمبولی ریه:

بزرگسالان – 10 mg (میلی گرم) یک بار در روز، با یا بدون غذا، پس از حداقل 6 ماه درمان با داروی رقیق کننده خون.

4_ برای پیشگیری از ایجاد لخته خونی، در افراد مبتلا به یک بیماری حاد:

بزرگسالان – 10 mg (میلی گرم) یک بار در روز، در بیمارستان. پس از ترخیص از بیمارستان، مصرف این دارو به طور کلی برای مدت 31 تا 39 روز، با یا بدون غذا توصیه می گردد.

ریواروکسابان را فقط طبق دستور پزشک مصرف کنید. این دارو را به مقدار بیشتر، در فاصله زمانی کوتاهتر و برای مدت زمانی بیشتر از آنچه که پزشک توصیه نموده است، مصرف نکنید زیرا در غیر این صورت، احتمال بروز عوارض جانبی افزایش می یابد.

قرص های 2.5 و 10 میلی گرمی ریواروکسابان را می توان با یا بدون غذا مصرف کرد. قرص های 15 و 20 میلی گرمی این دارو باید همراه غذا مصرف شوند. این دارو را حتما هر روز در زمان مشخصی مصرف نمایید.

اگر قادر به بلع کامل قرص ها نیستید، می توانید قرص های 10، 15 یا 20 میلی گرمی را خرد کرده و با مقدار کمی پوره سیب مخلوط نمایید. این ترکیب باید بلافاصله بعد از غذا خورده شود.

اگر از لوله نازوگاستریک یا لوله تغذیه معده ای استفاده می کنید، پیش از وارد کردن قرص به لوله تغذیه، می توانید قرص های 10، 15 یا 20 میلی گرمی را در 50 میلی لیتر آب خرد و مخلوط نمایید. این عمل باید با تغذیه روده ای همراه باشد.

عوارض جانبی قرص ریواروکسابان ۱۰ یا زالربان

قرص خوراکی ریواروکسابان، می تواند عوارض جانبی خفیف یا جدی ایجاد کند. توجه کنید که آنچه در ادامه می خوانید، لیست کاملی از عوارض جانبی این دارو نیست. شایع ترین عوارض جانبی که ممکن است با ریواروکسابان ایجاد شوند عبارتند از:

  • خونریزی با علائمی مانند ایجاد کبودی راحت در بدن
  • خونریزی که مدت بیشتری طول می کشد تا متوقف شود

عوارض جانبی جدی ریواروکسابان

خونریزی غیرمنتظره یا خونریزی طولانی مدت، مانند خونریزی مکرر از بینی، خونریزی غیرمعمول از لثه، خونریزی قاعدگی شدیدتر از حد معمول یا سایر خونریزی های واژینال نموه ای از عوارض جانبی جدی این داروست در صورتی که به پزشک دسترسی تداشتید سریعا با 115 تماس حاصل نمایید:

  • شدید یا غیرقابل کنترل بودن خونریزی
  • تغییر رنگ ادرار به قرمز، صورتی یا قهوه ای
  • تغییر رنگ مدفوع به قرمز روشن یا سیاه که شبیه قیر باشد
  • سرفه خونی یا لخته شدن خون
  • استفراغ خونی یا استفراغ شبیه به قهوه
  • درد، تورم یا ترشح جدید در محل زخم
  • لخته شدن خون نخاعی یا اپیدورال
 

افرادی که از ریواروکسابان استفاده می کنند و داروی دیگری نیز به ناحیه ستون فقرات و اپیدورال خود تزریق می کنند یا سوراخ نخاعی دارند، در معرض خطر جدی ایجاد لخته خون هستند. این امر می تواند باعث فلج طولانی مدت یا دائمی گردد. علائم این عارضه شامل موارد زیر است:

  • درد، سوزن سوزن شدن یا بی حسی
  • ضعف عضلانی، به ویژه در پاها
  • بی اختیاری (از دست دادن کنترل روده یا مثانه)

قرص ریواروکسابان (rivaroxaban) یا همان قرص زارلتو (XARELTO®) دارویی برای جلوگیری از لخته شدن خون می باشد که اندازه های ۱۰، ۱۵ و ۲۰ میلی گرم می باشد. ما در این مقاله به بررسی این قرص پرداخته ایم.

قرص ریواروکسابان

✔ تمام رقیق کننده های خون، از جمله قرص ریواروکسابان (rivaroxaban) یا همان قرص زارلتو (XARELTO®) می تواند سبب خونریزی شود، که می تواند جدی باشد و به ندرت می تواند تهدید کننده حیات باشد زیرا رقیق کننده های خون توانایی خون برای رقیق شدن را کاهش می دهند.

✔  بعد از مصرف بدن شما به آسانی کبود خواهد شد.

✔ زمان لازم برای توقف خون ریزی افزایش پیدا می کند

✔ اگر  قرص زارلتو و دیگر مواد دارویی که خطر خون ریزی را افزایش می دهد نظیر آسپرین ، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)، وارفارین، هپارین، کلوپیدوگرل (Plavix®)، مهار کننده های بازجذب سروتونین انتخابی (SSRIs)، مهارکننده های بازجذب سرواپین نوراپی نفرین (SNRI ها)، داروهای دیگر برای جلوگیری یا درمان لخته شدن خون مصرف می نمایید، خطر خون ریزی افزایش پیدا می کند

همانند سایر رقیق کننده های خون، با مصرف این دارو خطراتی وجود دارد. اگر شما و پزشکتان قرص زارلتو را انتخاب کنید، به این دلیل است که مزیت حفاظت شما در برابر آن خطرها را دارد.

اگر AFib دارید و قرص ریواروکسابان مصرف می کنید، ریواروکسابان را بدون مشورت با پزشک خود متوقف نکنید. زیرا اگر زارلتو ۲۰ را متوقف کنید، خطر ابتلا به سکته افزایش می یابد.

نکته: مشورت با پزشکتان از اهمیت برخوردار است

زارلتو 20

✅ درصورتی که داروهای دیگری مصرف می‌کنید

      پزشک شما باید در مورد تمام داروهایی که مصرف می کنید، از جمله داروهای تجویزی و غیر تجویزی، ویتامین ها، و مکمل های گیاهی مطلع شود. به ویژه اگر شما کتوکونازول، آنتیکونازول، رتونور، لپنین وییر / رتونور، وینینوویر، کاربامازپین، فنیتوین، فنوباربیتال، ریفامپین یا مخمر St.John را مصرف می‌کنید.

✅ قبل از عمل جراحی، مراحل پزشکی یا دندانپزشکی

      قرص زارلتو را به تمام پزشکان خود، از جمله دندانپزشکان بگویید. آن ها باید قبل از انجام عمل جراحی، پزشکی یا دندانپزشکی، با پزشکی که  قرص زارلتو را تجویز  کرده صحبت کنند. پزشک شما ممکن است مدت زمان کوتاهی زارلتو ۲۰ را متوقف کند و پس از عمل جراحی یا نیاز پزشکی خود مصرف آن را ادامه دهید.

✅ مصرف قرص زارلتو را قبل از مشورت با پزشک خود قطع نکنید

      شما باید قرص زارلتو را دقیقا همان طور که پزشک شما تجویز می کند، مصرف کنید. دکتر شما تصمیم می گیرد چه مدت زمانی باید قرص زارلتو را مصرف کنید.

داشتن یک مکالمه صمیمی و صادقانه با دکترتان به شما کمک خواهد کرد که بهترین مراقبت را دریافت کنید. اگر به هنگام درمان توسط دارو قرص زارلتو هرکدام از اثرات جانبی را داشتید با پزشک خود تماس بگیرید یا به موقع به پزشک مراجعه نمایید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق درتهران

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

4/5 - (11 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر الهه سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    سلام دکتر،من به واسطه افتادن از راه پله،تاندون روی پام به شدت کش آمده و باعث شکسته شدن استخوان روی پام شد،برام گچ گرفتن و دو بسته قرص کلاتوور ۱۰ روزی یکبار تجویز شده،میخواستم ببینم به چه دلیل تجویز شده،میشه نخورم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      به دلیل بی حرکتی پا امکان تشکیل لخته در عروق پا وجود دارد و این دارو جهت پیشگیری از این مسئله است است

    2. تصویر کاربر الهه چهارشنبه ۶ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
      ممنون دکتر عزیز،که وقت گذاشتید و پاسخ دادید،الهی تنتون همیشه سالم باشه
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      خواهش میکنم.سلامت باشید.

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رسولیفر پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر عزیز . مادرم ۶۳ساله دیابت داره و انسولین میزنه. مادرم میتونه قرص مولتی ویتامین بخوره؟؟؟؟؟خواهش میکنم جوابمو بدید????????????????
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بله

  • تصویر کاربر محمدعلی سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام.
    چند ماه پیش دکتر برای پدرم بعلت ضربان و پمپاژ پایین قلب به جهت جلوگیری از لخته شدن احتمالی خون در بدن ، ظهر ها یک عدد کلاتوور 15 و شب ها یک عدد آسپرین 80 تجویز کردند ولی دکتری دیگری که چند روز پیش برای چک کردن رفتیم گفتند که استفاده کلاتوور و آسپرین لازم نیست و بهتره کلاتوور 29 مصرف کنه و آسپرین رو قطع کنه.
    نظر شما چیه آقای دکتر؟
    آیا فایده استفاده از آسپرین کمه؟
    سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      به این شکل نمیشه نظر داد

      باید بیمار و مدارک دیده شوند تا بشه اظهار نظر دقیق کرد

  • تصویر کاربر ن جمعه ۱۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر اقای دکتر. ممنون از پاسختون.
    اقای پیرو سوال قبلیم حالابه نظرتون اسکن قلب بدم؟ دی پریدامول خیلییی عوارض داره. اگو و نوار رو براتون فرستادم. یکسال و نیم پیش هم تست ورزش دادم نرمال بود سلام وقت بخیر اقای دکتر. ممنون از پاسختون.
    اقای پیرو سوال قبلیم حالابه نظرتون اسکن قلب بدم؟ دی پریدامول خیلییی عوارض داره. اگو و نوار رو براتون فرستادم. یکسال و نیم پیش هم تست ورزش دادم نرمال بود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام.بستگی داره که احتمال درگیری عروق قلب بالا باشه یا مایین

      و باید بر اساس علایم و مدارک نتیجه گیریرکرد

  • تصویر کاربر هانيه سه شنبه ۲۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    با سلام وتشكرفراوان ده سال قبل دچارdvtشديدبودم وحالاكه از سفرچين باز گشته ام دوباره سونوگرافى داپلروجودلخته رابعلت نشستن ٩ساعته مداوم درهواپيما نشان داده ودكترقرص ريواروكسابان ١٥هر١٢ساعت تجويزنموده ايا كافى است واينكه قرص ايرانى است كفايت مى كنديا خارجى شو تهيه كنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      تا سه هفته به این ترتیب و سپس ۲۰ میلیگرم تا حداقل ۶ ماه

  • تصویر کاربر محمودی یکشنبه ۵ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 219 مشاهده پرسش
    شکستگی مچ پا داشتم و با بی حسی اسپاینال عملم کردن و حدود 14 روز امپول انوکساپارین مصرف کردم...بعد از اتل بندی و گچگیری و ... حدود 2 ماه بعد برای خروج پینهای پام بازم عملم کردن ولی امپولی برام ننوشتن...الان حدود 40 روز از عملم گذشته و هیچ مشکلی ندارم..فقط کمرم در حالت نشسته و ایستاده بشدت درد میکنه و اگه شدت پیدا کنه میزنه به لگنم و شکمم...نمیدونم الان چکار کنم، واقعا میترسم...نمیدونم بخاطر بی حسیه یا نزدن آمپول انوکسپارین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۵ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      به پزشکتون مراجعه کنید

      بخاطر نزدن انوکسا بی حسی ایجاد نمیشه لخته و درد ایجاد میشه

  • تصویر کاربر فراهانی جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 186 مشاهده پرسش
    باسلام، پدرم(85 ساله) بدلیل تشخیص TB تحت درمان با داروهای مربوطه (در ترکیبات 4گانه، ریفامپین هم هست) میباشند و از درمان 35 روز گذشته، دو هفته پیش بدلیل ادم پاها سونوگرافی داپلر انجام و تشخیص DVT داده شد پیرو تشخیص دوز 10 ریواروکسابان تجویز شد، در پاها کبودی و ادم وجود دارد و کبودی بیشتر میشود، آیا لازمست که دارو قطع شود بدلیل کبودی ها؟ یا تغییر در دوز دارو انجام شود؟باسپاس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      مصرف همزمان این دو دارو حتی اثر ریواروکسابان رو کم میکنه

      دکز دارو هم کمه اگر کلیه نرماله دوز دارو باید بالا بره


       

  • تصویر کاربر بهمن پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 177 مشاهده پرسش
    باسلام،بنده 38 سالمه 10 ماه پیش پشت پای چپم پاره شد که بخیه کردم ولی ب علت عفونت و بی تحرکی خون در عروق عمقی پام لخته شد و بعداز سونو و 1 هفته بستری دکتر معالج برام ریواروکسابان 15 میلی تجویز کرد که 3 هفته اول روزی 1 عدد و ازهفته 4 ب بعد تا 6 ماه روزی 1 عدد که ب همین روش مصرف دارو رو ادامه دادم الان در ماه (دهم)هستم بتازگی سونوی کالر داپلر رنگی گرفتم که نشون داد هنوز لخته وجود دارد دکتر معالج بعداز دیدن سونو گفت مصرف قرص 15 میلی رو تا 6 ماه دیگه ادامه بدم سوال ب نظر شما آقای دکتر همین دوز 15 میلی رو ادامه بدم یا دوز آن را 20 میلی آنهم روزی 1 عدد...ممنون میشم جوابم رو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      با دوز ۲۰ ادامه دهید و از نظر علل ژنتیکی لخته بررسی شوید

  • تصویر کاربر یلدا چهارشنبه ۱۷ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    سلام من دختر ۳۲سال مجرد بچه بودم عمل تعویض دریجه بنا ب دلایل مشکلات مادرزادی انجام شد الان بزرگ شدم هرکاری میخام انجام بدم این قرص برام مشکل ساز شده میخام بینی مو عمل کنم میترسم ممکنه وارفارین با لین قرص جایگزین شود باتوجه ب دریجه مکانیکی دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۷ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      خیر

      حتما باید وارفارین مصرف کنید

  • تصویر کاربر ثنا شنبه ۲۰ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    سلام من ۴ ماه پیش پام لخته آورد و باد کرد زالربان خوردم به مدت سه ماه الان یک ماه و نیم هست که قرصمو قطع کردم اما هنوز پام باد داره می خواستم ببینم کی باد پام می خوابه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۰ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه نارسایی وریدی باشه

      باید ویزیت شوید

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر