دکتر محمد حسین نجفی

ریواروکسابان، یک داروی نسخه ای است که به صورت قرص خوراکی عرضه می شود. قرص خوراکی ریواروکسابان، با نام تجاری Xarelto موجود می باشد و به صورت ژنریک وجود ندارد. از ریواروکسابان 10 یا زالربان، برای درمان و پیشگیری از ترومبوز ورید عمقی (DVT- ایجاد لخته در عروق خونی پا) استفاده می گردد. 

این لخته های خونی، با حرکت به سمت ریه و قرارگیری در رگ های آن، باعث ایجاد بیماری آمبولی ریوی (PE) می شوند؛ این دارو همچنین تا چند روز پس از جراحی تعویض مفصل ران یا زانو، و برای افرادی که پس از انجام این عمل ها، قادر به راه رفتن نیستند و احتمال ایجاد لخته خونی در آن ها زیاد است، تجویز می گردد. ریواروکسابان، همچنین می تواند خطر ایجاد مجدد لخته خونی را در بیمارانی که پس از دریافت درمان به مدت حداقل 6 ماه، هنوز در معرض بروز DVT یا PE قرار دارند، کاهش دهد.

موارد استفاده قرص ریواروکسابان

ریواروکسابان، یک داروی رقیق کننده خون است اما برای درمان و پیشگیری از مشکلات زیر نیز مورد استفاده قرار می گیرد:

Side effects of Rivaroxaban 10 or Zalrban tablets

مقدار دوز مصرفی ریواروکسابان

دوز مصرف این دارو در بیماران مختلف، متفاوت است. دستورات پزشک یا دستورالعمل های روی برچسب دارو را دنبال کنید. اطلاعات زیر، فقط شامل دوزهای متوسط این دارو می باشد. اگر دوز مصرفی شما با آنچه در این مقاله بیان شده است، متفاوت بود، به هیچ وجه آن را بدون دستور پزشک تغییر ندهید.

مقدار داروی مصرفی شما، به قدرت دارو وابسته است؛ همچنین، تعداد دوزهایی که هر روز مصرف می کنید، فاصله زمانی مجاز بین دوزها و مدت زمان مصرف دارو، به شرایط پزشکی فرد مصرف کننده بستگی دارد.

1_ برای پیشگیری از ترومبوز ورید عمقی (جراحی تعویض مفصل ران):

بزرگسالان – 10 mg (میلی گرم) یک بار در روز، به مدت 35 روز. دوز اولیه باید حداقل 6 تا 10 ساعت پس از عمل مصرف شود.

2_ برای پیشگیری از ترومبوز ورید عمقی (جراحی تعویض مفصل زانو):

بزرگسالان – 10 mg (میلی گرم) یک بار در روز، به مدت 12 روز. دوز اولیه باید حداقل 6 تا 10 ساعت پس از عمل مصرف شود.

3_ برای پیشگیری از بروز مجدد ترومبوز ورید عمقی و آمبولی ریه:

بزرگسالان – 10 mg (میلی گرم) یک بار در روز، با یا بدون غذا، پس از حداقل 6 ماه درمان با داروی رقیق کننده خون.

4_ برای پیشگیری از ایجاد لخته خونی، در افراد مبتلا به یک بیماری حاد:

بزرگسالان – 10 mg (میلی گرم) یک بار در روز، در بیمارستان. پس از ترخیص از بیمارستان، مصرف این دارو به طور کلی برای مدت 31 تا 39 روز، با یا بدون غذا توصیه می گردد.

ریواروکسابان را فقط طبق دستور پزشک مصرف کنید. این دارو را به مقدار بیشتر، در فاصله زمانی کوتاهتر و برای مدت زمانی بیشتر از آنچه که پزشک توصیه نموده است، مصرف نکنید زیرا در غیر این صورت، احتمال بروز عوارض جانبی افزایش می یابد.

قرص های 2.5 و 10 میلی گرمی ریواروکسابان را می توان با یا بدون غذا مصرف کرد. قرص های 15 و 20 میلی گرمی این دارو باید همراه غذا مصرف شوند. این دارو را حتما هر روز در زمان مشخصی مصرف نمایید.

اگر قادر به بلع کامل قرص ها نیستید، می توانید قرص های 10، 15 یا 20 میلی گرمی را خرد کرده و با مقدار کمی پوره سیب مخلوط نمایید. این ترکیب باید بلافاصله بعد از غذا خورده شود.

اگر از لوله نازوگاستریک یا لوله تغذیه معده ای استفاده می کنید، پیش از وارد کردن قرص به لوله تغذیه، می توانید قرص های 10، 15 یا 20 میلی گرمی را در 50 میلی لیتر آب خرد و مخلوط نمایید. این عمل باید با تغذیه روده ای همراه باشد.

عوارض جانبی قرص ریواروکسابان ۱۰ یا زالربان

قرص خوراکی ریواروکسابان، می تواند عوارض جانبی خفیف یا جدی ایجاد کند. توجه کنید که آنچه در ادامه می خوانید، لیست کاملی از عوارض جانبی این دارو نیست. شایع ترین عوارض جانبی که ممکن است با ریواروکسابان ایجاد شوند عبارتند از:

  • خونریزی با علائمی مانند ایجاد کبودی راحت در بدن
  • خونریزی که مدت بیشتری طول می کشد تا متوقف شود

عوارض جانبی جدی ریواروکسابان

خونریزی غیرمنتظره یا خونریزی طولانی مدت، مانند خونریزی مکرر از بینی، خونریزی غیرمعمول از لثه، خونریزی قاعدگی شدیدتر از حد معمول یا سایر خونریزی های واژینال نموه ای از عوارض جانبی جدی این داروست در صورتی که به پزشک دسترسی تداشتید سریعا با 115 تماس حاصل نمایید:

  • شدید یا غیرقابل کنترل بودن خونریزی
  • تغییر رنگ ادرار به قرمز، صورتی یا قهوه ای
  • تغییر رنگ مدفوع به قرمز روشن یا سیاه که شبیه قیر باشد
  • سرفه خونی یا لخته شدن خون
  • استفراغ خونی یا استفراغ شبیه به قهوه
  • درد، تورم یا ترشح جدید در محل زخم
  • لخته شدن خون نخاعی یا اپیدورال
 

افرادی که از ریواروکسابان استفاده می کنند و داروی دیگری نیز به ناحیه ستون فقرات و اپیدورال خود تزریق می کنند یا سوراخ نخاعی دارند، در معرض خطر جدی ایجاد لخته خون هستند. این امر می تواند باعث فلج طولانی مدت یا دائمی گردد. علائم این عارضه شامل موارد زیر است:

  • درد، سوزن سوزن شدن یا بی حسی
  • ضعف عضلانی، به ویژه در پاها
  • بی اختیاری (از دست دادن کنترل روده یا مثانه)

قرص ریواروکسابان (rivaroxaban) یا همان قرص زارلتو (XARELTO®) دارویی برای جلوگیری از لخته شدن خون می باشد که اندازه های ۱۰، ۱۵ و ۲۰ میلی گرم می باشد. ما در این مقاله به بررسی این قرص پرداخته ایم.

قرص ریواروکسابان

✔ تمام رقیق کننده های خون، از جمله قرص ریواروکسابان (rivaroxaban) یا همان قرص زارلتو (XARELTO®) می تواند سبب خونریزی شود، که می تواند جدی باشد و به ندرت می تواند تهدید کننده حیات باشد زیرا رقیق کننده های خون توانایی خون برای رقیق شدن را کاهش می دهند.

✔  بعد از مصرف بدن شما به آسانی کبود خواهد شد.

✔ زمان لازم برای توقف خون ریزی افزایش پیدا می کند

✔ اگر  قرص زارلتو و دیگر مواد دارویی که خطر خون ریزی را افزایش می دهد نظیر آسپرین ، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)، وارفارین، هپارین، کلوپیدوگرل (Plavix®)، مهار کننده های بازجذب سروتونین انتخابی (SSRIs)، مهارکننده های بازجذب سرواپین نوراپی نفرین (SNRI ها)، داروهای دیگر برای جلوگیری یا درمان لخته شدن خون مصرف می نمایید، خطر خون ریزی افزایش پیدا می کند

همانند سایر رقیق کننده های خون، با مصرف این دارو خطراتی وجود دارد. اگر شما و پزشکتان قرص زارلتو را انتخاب کنید، به این دلیل است که مزیت حفاظت شما در برابر آن خطرها را دارد.

اگر AFib دارید و قرص ریواروکسابان مصرف می کنید، ریواروکسابان را بدون مشورت با پزشک خود متوقف نکنید. زیرا اگر زارلتو ۲۰ را متوقف کنید، خطر ابتلا به سکته افزایش می یابد.

نکته: مشورت با پزشکتان از اهمیت برخوردار است

زارلتو 20

✅ درصورتی که داروهای دیگری مصرف می‌کنید

      پزشک شما باید در مورد تمام داروهایی که مصرف می کنید، از جمله داروهای تجویزی و غیر تجویزی، ویتامین ها، و مکمل های گیاهی مطلع شود. به ویژه اگر شما کتوکونازول، آنتیکونازول، رتونور، لپنین وییر / رتونور، وینینوویر، کاربامازپین، فنیتوین، فنوباربیتال، ریفامپین یا مخمر St.John را مصرف می‌کنید.

✅ قبل از عمل جراحی، مراحل پزشکی یا دندانپزشکی

      قرص زارلتو را به تمام پزشکان خود، از جمله دندانپزشکان بگویید. آن ها باید قبل از انجام عمل جراحی، پزشکی یا دندانپزشکی، با پزشکی که  قرص زارلتو را تجویز  کرده صحبت کنند. پزشک شما ممکن است مدت زمان کوتاهی زارلتو ۲۰ را متوقف کند و پس از عمل جراحی یا نیاز پزشکی خود مصرف آن را ادامه دهید.

✅ مصرف قرص زارلتو را قبل از مشورت با پزشک خود قطع نکنید

      شما باید قرص زارلتو را دقیقا همان طور که پزشک شما تجویز می کند، مصرف کنید. دکتر شما تصمیم می گیرد چه مدت زمانی باید قرص زارلتو را مصرف کنید.

داشتن یک مکالمه صمیمی و صادقانه با دکترتان به شما کمک خواهد کرد که بهترین مراقبت را دریافت کنید. اگر به هنگام درمان توسط دارو قرص زارلتو هرکدام از اثرات جانبی را داشتید با پزشک خود تماس بگیرید یا به موقع به پزشک مراجعه نمایید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و فوق تخصص آنژیوگرافی

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

4/5 - (11 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مقدم پنجشنبه ۱۳ مهر ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 60 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر بنده خانم ۳۷ ساله هستم یکماه پیش اتفاقی دیدم ساق پای چپم ورم کرده ولی پردو کبودی ندارم بیمارستان میلاد با تشخیصDVT فقط برای چندساعت بستری کردند و آزمایش گرفتن بعد ترخیص کردن و قرص ریوارکسابان ۱۵ صبح و شب برای سه هفته تجویز کردن الان قرص ریوارکسابان ۳۰ میخورم روزی یک عدد...... تازگی ها هنگام راه رفتن پام درد میکنه و بی حال میشم استرس هم میگیرم چون دکتر قلب گفتن تا آخر عمر این دارو باید ادامه پیدا کنه.... میخواستم نظر شما رو در این باره بدونم چرا درمان قطعی نداره و همش تأکید میکنن که خطرناکه...اینجوری من با دوتا بچه‌هام همش فکرم درگیره.....ممنونم از لطفتون 🙏
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ مهر ۲( 5 ماه پیش)
      حداقل دارو را تا یک سال بایو مصرف کنید...
  • تصویر کاربر محسن چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۲( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 119 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشید.مدت یکسال است که داروی ریبوکسبان مصرف میکنم.سه ماه ۲۰ وسه مده ۱۵ والان ۶ ماه است که ریبوکسبان۱۰ مصرف میکنم.من دچار بیما ی dvt پای چپ شده ام.تا کی باید این قرص مصرف کنم.جوابی که از دکترم داده گفته تا پایان عمر.نمیتونم درک کنم.یا دارو جواب نداده یا اینکه باتوجه به اینکه ورم پای چپم به محظ فعالیت وراه رفتن زیاد میشه باید قرص بخورم.میشه راهنمایی کنید.ممنون.ایا مصرف قرص در دراز مدت باعث کم خونی یا مشکلاتی برام نمیشه.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۲( 10 ماه پیش)
      سلام اگر دو بار تكرار شده تا اخر عمر
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۱ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    سلام برادر کرونا داشته دوروزه مرخص شده دکتر براش ریوار وکسابان ۱۰تجویز کرده اما الان اسهال خونی باید چکار کنیم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۱ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      اگر شدید است باید ازمایش هموگلوبین بدهند اگر خفیف و قابل تحمل است دارو را باید ادامه داد
  • تصویر کاربر میرزایی دوشنبه ۱ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من ۱۶ روزه کرونا دارم و بیماری آرتریت روماتوئید دارم دکتر قرص کلاتوور ۱۰ به مدت ۱۴ شب دادن که ۴ تا مصرف کردم سی تی ریه ام سالمه ولی امروز دچار تنگی نفس هستم و سابقه فشار خون بالا دارم تپش قلب هم دارم اکسیژن خونم هم ۹۵ هست ممکنه تنگی نفس به این دارو مربوط باشه ،چیکار باید بکنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      بعید است این دارو تنگی نفس بدهد اگر شدید است دوباره پزشک ببیند
  • تصویر کاربر کتایون یکشنبه ۱۶ خرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    سلام دوباره جناب دکتر عزیز...با تشکر از پاسخ سوال قبلی پدرم در ادامه رویورکسابان ...الان در قسمت ران پا دچار درد عضلانی شده اند که به سمت ساق پا هم می زند ..درد خوب می شود و دوباره بر می گردد با مسکن..امروز بیشتر شد...در اینترنت خواندم یکی از عوارض شایع ریورکسابان هست..آیا این دارو را ادامه بدیم؟...ریورکسابان ۱۰ می خورند..ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۵ خرداد ۰( 2 سال پیش)
      ادامه بدهند و نگران این علایم نباشند چیز مهمی نیست
    2. تصویر کاربر کتایون شنبه ۱۵ خرداد ۰( 2 سال پیش)
      ممنونم..امتیاز پاسخ دهی رو ۵ دادم ..هر دو بار ولی سیستم ۳ ثبت کرد
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۶ خرداد ۰( 2 سال پیش)
      ممنون از شما
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر تارا چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و وقت بخیر، جناب دکتر. بنده 32 سال سن دارم و از 16سالگی قرص های ال دی و هورمونی مصرف میکنم به علت سندروم پلی کیستیک، و هر سال که آزمایش میدادم همه فاکتورهای خونی نرمال بوده، اما چند روز پیش آزمایش دادن و به نظر میرسه که به چربی خون دارم مبتلا می شوم،تری‌گلیسیرید 160،کلسترول214،hdl48.
    6ماه است که هر شب یک عدد آسپیرین و قرص ویتامین ای100مصرف میکنم، وزن بنده 45کیلو است. میخواستم اگر امکان داره بنده را راهنمایی بفرمایید. با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)
      این چربی نیاز به دارو ندارد ولی ورزش و رژیم غذایی سالم می خواهد
  • تصویر کاربر آیدین یکشنبه ۲۸ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پدرم چند وقت پیش کرونا گرفت الان نسبتا خوب شده دکترش قرص زالبران 10 بهش تجویز کرده بود . امکان داره ورم پا وبدنش از اون قرص باشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۸ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      نه به ان ربطی ندارد
  • تصویر کاربر یاور جمعه ۱۹ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    سلام ایاقرص ریوارکسابان باعث کم خونی وخستگی زیاد وسریگجه وضعف میشود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۹ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      اگر خونریزی بدهد میتواند باعث کمخونی شود
  • تصویر کاربر تقدسی چهارشنبه ۳۰ مهر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    با سلام خانم 45 ساله هستم که 30 روز پیش درگیر بیماری کرونا شدم و پا درد شدید گرفتم که با مراجعه به پزشک و سی تی اسکن از عروق پا متوجه گرفته گی در عهروق وریدی شدند برای درمان قرص ریورکسابان را دکتر تجویز کرد با شروع سیکل ماهیانه خون ریزی زیاد و قطع نشد که با مشورت دکتر یکی دو روز مصرف را قطع کردم و مجددا از پا سی تی گرفتم که بهبود نسبی مشاهد شد در حال حاضر با مشورت دکتر مصرف قرص 20 میلی را شروع کردم ( قبلا 15 مصرف میشد ) ولی ترس از دوره ماهیانه بعدی دارم و در حال حاضر بسیار ناتوان شده ام لطفا راهنماتیی فرمائید متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۳۰ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      قاعدتا داروی اصلی با توجه به مورد موجود در پایتان استفاده از این داروست و قطعش به صلاح نیست، پیشنهاد من این است با متخصص زنان مشورت کنید اگر صلاح می دانند قرص استروژن/پروژسترون تجویز کنند که در این فاصله ی سه ماهه حداقل خونریزی های ماهانه تان قطع شود، اینطور داروی تجویز شده برای گرفتگی عروق را هم می توانید بدون دردسر ادامه دهید
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۵ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    لطفا عوارض مصرف ریواروکسابان در کودکان را شرح دهید؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۵ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      فقط شانس خون ریزی رو افزایش میده
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر