دکتر محمد حسین نجفی

افت فشار خون می تواند سبب سرگیجه و حتی غش کردن فرد شود. در برخی مواقع با افت ناگهانی فشار خون مواجه هستیم. برای درمان فشار خون پایین در منزل یا محل کار چه باید کرد؟

فشار خون پایینی که دارای علائم نبوده و یا علائم خفیفی را ایجاد می کند به ندرت نیازمند درمان است. در صورت ابتلا به علائم، درمان به علت زمینه افت فشار خون بستگی دارد. برای مثال، هنگامی که فشار خون پایین در اثر مصرف دارو ایجاد شده باشد، درمان اغلب شامل قطع مصرف یا تغییر داروها و یا کاهش مقدار مصرف آن ها می باشد.

درمان قطعی افت ناگهانی فشار خون

درمان فشار خون پایین در منزل

 برای درمان افت فشارخون در منزل چه کار هایی باید انجام داد؟

  • مریض به محض احساس سرگیجه باید دراز بکشد و پاهای خود را بالاتر از سطح بدن نگهدارد. این کار باعث میشود خونی که در پاها تجمع یافته به سمت قلب برود، با انجام این کار علائم افت  فشارخون برطرف خواهد شد.
  • استراحت کردن
  •  میزان مصرف مایعات را در طول روز افزایش دهید، زیرا این کار باعث جلوگیری از افت فشار خون می شود. 
  •  

در صورتی که علت فشار خون پایین مشخص نبوده و یا درمانی برای آن وجود نداشته باشد، بالا بردن فشار خون و کاهش علائم و نشانه ها هدف قرار داده می شود. بسته به سن، سلامت و نوع افت فشار خون خود برای درمان افت فشار خون می توانید موارد زیر را انجام دهید:

 

1_ نمک بیشتری مصرف کنید.

به دلیل اینکه نمک فشار خون را بالا می برد، متخصصان معمولا محدود سازی نمک را در رژیم غذایی توصیه می کنند. گاهی این افزایش در فشار خون، بسیار شدید است. این مورد در افراد مبتلا به فشار خون پایین می تواند موردی مناسب باشد. البته، از آنجایی که میزان بیش از حد سدیم مخصوصا در افراد مسن می تواند به نارسایی قلبی منجر شود، قبل از افزایش میزان مصرف نمک در میان گذاشتن این تصمیم با پزشک ضروری است.

2_ آب بیشتری مصرف کنید.

مایعات حجم خون را افزایش داده و به پیشگیری از دهیدراتاسیون کمک می کنند که هر دوی این موارد نیز در درمان افت فشار خون ضروری اند. به کاهش حجم مایعات بدن دهیدراتاسیون گفته می شود.

3_ جوراب واریس بپوشید.

جوراب های کشسانی که معمولا برای تسکین درد و تورم ورید های واریسی استفاده می شوند می توانند به کاهش تجمع خون در پا ها کمک کنند.

4_ مصرف دارو

برخی دارو ها می توانند جهت درمان افت فشار خونی، استفاده شوند که در هنگام برخاستن بروز می دهد. به این نوع افت فشار خون هیپوتانسیون ارتوستاتیک می گویند. برای مثال، داروی فلودروکورتیزون که حجم خون را افزایش می دهد معمولا برای درمان این نوع از افت فشار خون استفاده می شود.

پزشکان اغلب جهت افزایش فشار خون در حالت ایستاده در افراد مبتلا به هایپوتانسیون اورتواستاتیک مزمن از داروی میدودرین (اورواتن) استفاده می کنند. این دارو با محدود کردن قابلیت گشاد شدن عروق خونی، فشار خون را افزایش می دهد.

روزه و افت فشار خون

فشار خون ۹ روی ۶

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و فوق تخصص آنژیوگرافی

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

4.1/5 - (75 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر پارسا جمعه ۲۵ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    باسلام... بنده پدرم 4٩سالشه و چندوقتيه كه شب ها فشارش بالاو پايين ميشه و مشكل معده هم داره يعني نفخ زياد ميكنه ترش هم ميكنه بيشتر اوقات ... اضافه وزن داره فعاليت بدنيش هم كم هستش فشارش معمولا ١٢رو ٨هستش اما چند بار شده بره بالاي ١4 باز اومده پايين .... هروقت اينجوري ميشه حرارتش ميره بالا چجوري بايد بفهميم كه فشارخون داره ؟ ايا ممكنه مشكل از معده اش باشه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۵ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      هولتر ٢٤ ساعته فشار خون انجام بشود تا اگر لازم شد دارو شروع شود
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    اونایی که فشار خون پایین دارن باید چکار کنن
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 250 مشاهده پرسش
    سلام عرض کردم و خسته نباشید
    جناب دکتر همسر من الان حدود 8 ساله که فشار خون گرفته و پیش خیلی از پزشکان توی این چند سال رفتیم . متخصصین قلب مانند دکتر درخشان و ... . و کلی آزمایش انجام دادند و حتی داپلر رنگی کلیه هم انجام دادیم . ولیگفتند ریشه عصبی دارد . پیش خیلی از پزشکان اعصاب و روان و مغز و اعصاب هم رفتیم . ولی فایده نداشت . کلی آزمایش خون و ادرار 24 ساعته هم انجام دادیم . از قرص آتونولول مصرف کرد تا کاپتوپریل و الان هم دیلتیازم مصرف میکند . از شما سوال داشتم که مت میتونیم خدمت شما بیاییم و مزاحم بشیم برای درمان فشار خون ؟ البته بگم ما تست ورزش انجام ندادیم تا حالا . ممنون میشم راهنمایی بفرمایید .
    با تشکر عباسی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر لیلا سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 210 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر.
    همسر من ۳۰ سالشه اعتیاد به الکل دارن و در حالت عادی که فشارشونو میگیریم ۱۵ رو ۱۰ یا بعضی وقتا ۱۹ هم شده بردیم دکتر یکیشون قرص فشار دادن یکیشونم گفتن نیازی نیس و حذف کردن و دیگه قرص فشار(تریامترن اچ) نمیندازن حتی قرپروپرانول هم داده بودن که اونو هم اخیرا به دستور پزشک قطع کردن و مصرف نمیکنن میخام بدونم به نظر شما نیاز هست که قرص فشار استفاده کنند یا خیر؟؟؟
    ممنون میشم راهتمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      دستگاه فشار خون داخل منزل داشته باشين و روزي بكبار فشارشون رو بگيرين و ثبت كنيد بعد بك هفته جدول رو برام بفرستين
  • تصویر کاربر ایمان یکشنبه ۲۹ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 362 مشاهده پرسش
    سلام . ممنونم از لطفتون. چشم از امشب بهش میدم بهتون هم اطلاع میدم تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۹ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
      ?
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۲۱ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    سلام
    یکماهی میشه جوش های در پیشانی من بصورت زیرپوستی و خفیف زیاد شده است آیا این ارتباط با فشار خون و نیز قرص متورال 50 که یکماه هست استفاده میکنم دارد؟ راه حلی هم دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۱ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمداحمدیان سه شنبه ۱۸ آبان ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 207 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر مادرم۵۵سالشه وچندین ساله دیابت نوع۲داره دو ماه پیش صبح که بیدار شد مشکل تکلم داشت بعد مشخص شد به علت لختگی خونش سکته مغزی داشته وفشارش تا۲۱رفته,وسمت راست بدنش بی حس شد واختلال در تکلم داشت بعد دوماه بهتر شده خواستم ازتون بپرسم چکار کنیم که دیگه باسه مادرم این مشکلات پیش نیاد ایا ممکنه قلبش مشکل داشته باشه وچه ازمایشاتی رو انجام بدیم.تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۸ آبان ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      كنترول منظم فشار و عوامل خطر مانند قند و چربي و مصرف منظم دارو
  • تصویر کاربر اکبرزاده چهارشنبه ۲۲ دی ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 2316 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت آقای دکتر
    بنده پدرم حدودا یک ماه و نیم گذشته عمل قلب باز انجام داده اند و از پاها 4 تا رگ پیوند زده اند پزشکان اعلام رضایت از عملشان داشتند.
    متا سفانه 3 هفته بعد از عمل قلب باز ، آب ریه 600 سی سی اوردند آبشو کشیدند.
    دو هفته بعد از این کار شکم و لگنشان آب آورد و حتی کمی قلب آب اورد. دکتر قلب ارجاع به دکتر کلیه داده هم اکنون با تزریق آمپول در حال خارج کردن مایعات هستند و چند روزی است که بستری هستن دکتر قلب اعلام می کنن که کار قلب خوبه و مشکل از کلیه است. و دکتر کلیه اعلام می کنن که کلیه مشکلی ندارد و اشکال از عملکرد قلب است . ما بسیار نگران هستیم که دوباره این مشکل پیش بیاد و خواستم دلیلشو بدونم و اینکه چه کاری ما باید انجام بدیم و مشکل از کجاست و آیا دوباره تکرار میشه یا این اتفاق طبیعی است و از عوارض بعد از عمله و مشکلی نیست؟ بعد لطفا در مورد عوارض عمل قلب باز یه توضیحاتی بدین. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۲ دی ۹۵( 7 سال پیش)
      برخی از بیماران پس از عمل قلب باز و پیوند عروق قلب دچار تجمع آب در ریه می شوند. این آب ناشی از علل متفاوت می تواند باشد. گاهی بعلت کاهش عملکرد کلیوی بعد از جراحی قلب باز ، کلیه های از قبل مشکل دار نمی توانند بخوبی خون را از آب اضافه بدن تصفیه کرده و آب میان بافتی در داخل عروق افزایش یافته در فضاهای متفاوت بدن از جمله اندام تحتانی و یا فضاهای ریوی انباشته می شود.

      گاهی علت تجمع آب در ریه عدم عملکرد مناسب قلب بعد از جراحی قلب باز است. در هنگام جراحی برای حدود یک ساعت خون رسانی به سلول های قلبی مختل می شود. به همین دلیل پس از بررقراری عملکرد قلب این کارکرد صد در صدی نیست پس خون بخوبی از قلب پمپاژ نشده و یا پس زدن خون به ریه ها در داخل فضای ریوی جمع خواهد شد.

      درمان بیماران مبتلا به تجمع مایع در ریه بر اساس علت ایجاد آن متفاوت است. طبیعی است اگر نارسایی کلیه عامل باشد، باید کاری کرد که عملکرد کلیه ها به حالت قبل از جراحی بازگردد. گاهی ممکن است حتی بیمار نیازمند دیالیز موقتی باشد تا حجم مایع اضافه بدن از طریق فیلترهای دیالیزی از بدن خارج گردد.

      گاهی از طریق داروهای ادرار آور یا همان داروهای مدر ، کلیه را وادار می کنند که آب بیشتری را از بدن خارج نماید.

      در مورد نارسایی موقتی قلب نیز درمان خاص خود را دارد. با استفاده از داروهای تقویت کننده ضربه ای قلب به همراه داروهای کم کننده حجم اضافی مایع از بدن بصورت ادرار خارج می شود. ولی گاهی هیچکدام از این اقدامات برای درمان آب آوردن ریه جواب نمی دهد و پزشک مجبور می شود با استفاده از وسایل موجود آب اضافی ریه را بکشد.

      در مجموع بسیاری از بیماران پس از اقدامات مناسب بخوبی و با حال عمومی رضایت بخش از بیمارستان ترخیص می شوند.

      با آرزوی سلامتی برای بیماران
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۲ دی ۹۵( 7 سال پیش)
      بهتون پیشنهاد میدم برای آشنایی بیشتر با عمل جراحی قلب و دیگر عوارض عمل قلب باز ، فیلم عمل قلب باز و مقاله اون رو در آدرس زیر ببینید:
      https://drhsnajafi.com/4823
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر