دکتر محمد حسین نجفی

افت فشار خون می تواند سبب سرگیجه و حتی غش کردن فرد شود. در برخی مواقع با افت ناگهانی فشار خون مواجه هستیم. برای درمان فشار خون پایین در منزل یا محل کار چه باید کرد؟

فشار خون پایینی که دارای علائم نبوده و یا علائم خفیفی را ایجاد می کند به ندرت نیازمند درمان است. در صورت ابتلا به علائم، درمان به علت زمینه افت فشار خون بستگی دارد. برای مثال، هنگامی که فشار خون پایین در اثر مصرف دارو ایجاد شده باشد، درمان اغلب شامل قطع مصرف یا تغییر داروها و یا کاهش مقدار مصرف آن ها می باشد.

درمان قطعی افت ناگهانی فشار خون

درمان فشار خون پایین در منزل

 برای درمان افت فشارخون در منزل چه کار هایی باید انجام داد؟

  • مریض به محض احساس سرگیجه باید دراز بکشد و پاهای خود را بالاتر از سطح بدن نگهدارد. این کار باعث میشود خونی که در پاها تجمع یافته به سمت قلب برود، با انجام این کار علائم افت  فشارخون برطرف خواهد شد.
  • استراحت کردن
  •  میزان مصرف مایعات را در طول روز افزایش دهید، زیرا این کار باعث جلوگیری از افت فشار خون می شود. 
  •  

در صورتی که علت فشار خون پایین مشخص نبوده و یا درمانی برای آن وجود نداشته باشد، بالا بردن فشار خون و کاهش علائم و نشانه ها هدف قرار داده می شود. بسته به سن، سلامت و نوع افت فشار خون خود برای درمان افت فشار خون می توانید موارد زیر را انجام دهید:

 

1_ نمک بیشتری مصرف کنید.

به دلیل اینکه نمک فشار خون را بالا می برد، متخصصان معمولا محدود سازی نمک را در رژیم غذایی توصیه می کنند. گاهی این افزایش در فشار خون، بسیار شدید است. این مورد در افراد مبتلا به فشار خون پایین می تواند موردی مناسب باشد. البته، از آنجایی که میزان بیش از حد سدیم مخصوصا در افراد مسن می تواند به نارسایی قلبی منجر شود، قبل از افزایش میزان مصرف نمک در میان گذاشتن این تصمیم با پزشک ضروری است.

2_ آب بیشتری مصرف کنید.

مایعات حجم خون را افزایش داده و به پیشگیری از دهیدراتاسیون کمک می کنند که هر دوی این موارد نیز در درمان افت فشار خون ضروری اند. به کاهش حجم مایعات بدن دهیدراتاسیون گفته می شود.

3_ جوراب واریس بپوشید.

جوراب های کشسانی که معمولا برای تسکین درد و تورم ورید های واریسی استفاده می شوند می توانند به کاهش تجمع خون در پا ها کمک کنند.

4_ مصرف دارو

برخی دارو ها می توانند جهت درمان افت فشار خونی، استفاده شوند که در هنگام برخاستن بروز می دهد. به این نوع افت فشار خون هیپوتانسیون ارتوستاتیک می گویند. برای مثال، داروی فلودروکورتیزون که حجم خون را افزایش می دهد معمولا برای درمان این نوع از افت فشار خون استفاده می شود.

پزشکان اغلب جهت افزایش فشار خون در حالت ایستاده در افراد مبتلا به هایپوتانسیون اورتواستاتیک مزمن از داروی میدودرین (اورواتن) استفاده می کنند. این دارو با محدود کردن قابلیت گشاد شدن عروق خونی، فشار خون را افزایش می دهد.

روزه و افت فشار خون

فشار خون ۹ روی ۶

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و  عروق در تهران

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

4.1/5 - (75 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر یاسمین چهارشنبه ۲۲ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشیدمادرمن سه ماه قبل عمل داشتن پاشون هنوز ورم داره بااینکه زیرپاش همیشه بالشت میذاشتیم ولی ورمش نخوابید وچندروزه که فشارخونشون میره بالامثلا18بوده فشارخونش سنشون هم50سالشون هست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۲ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ورم علل مختلفی داره

      باید ابتدا علت مشخص شود تا بشه در مورد درمان نظر داد

       

      باید مراجعه کنید

  • تصویر کاربر مهران پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 164 مشاهده پرسش
    سلام واحترام به جناب دکتر نجفی
    با توجه به اینکه اینجانب مهران۴۰ ساله از اصفهان ۱۴مهرماه بعلت گرفتگی دوتا از رگهای قلبم سکته کردم و بصورت ۲۴۷ به اتاق عمل رفتم و در دومرحله نسبت به بازکردن عروق واستنت گذاری اقدام شد وحالا پس از ترخیص و مصرف داروها مرتب افت فشارخون دارم و درحین افت فشار سوزش خفیفی درقلبم احساس میکنم دوباره به پزشک دیگری مراجعه کردم که پس از انجام اکو کلیه داروها را بغیر ازپلاویکس و آسپرین تغیردادندوپس از اولین مصرف افت فشار بیشتراز گذشته شد واین باعث ترس شدید اینجانب شده
    لطفا مرا راهنمایی کنید
    ممنون از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بدون دیدن بیمار و مدارک نمیشه در مورد دارو نظر داد

      بهتره با مدارک مراجعه کنید یا له پزشکتون اطلاع بدید

  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 170 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    اقای دکتر مادر من در طول روز کاملا سر حال و خوبه ولی شب ها بعد خواب با سرگیجه و تپش قلب بیدار میشه و فشار خونش پایین میاد . دو یا سه بار این اتفاق هر شب میوفته . دکتر رفتیم ازمایش هم داد ولی دکتر متخصص داخلی گفت که چیز خاصی نیست و بدنش ضعیف شده میخواستم لطف کنید ما رو راهنمایی کنید که چه کارایی میتونیم بکنیم .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه مشکل اضطرابی داشته باشن

      به روانپزشک مراجعه کتید و اگر بهتر نشدن جهت بررسی بیشتر مراجعه کنید

  • تصویر کاربر نیره یکشنبه ۱۲ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    با سلام من 33 سالمه فشارم حدود یه ماهی اوقاتی که عصبی میشدم نهایت 14 روی 9 میشد متخصص قلب رفتم و بهم گف فشارخون نداری اما بهم قرص متوهگزال بهم داده نگرانم ایا فشارخون دارم ؟ بمن 30 قرص داده اکوی قلبم سالم بوده.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۲ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      هولتر فشار ببندید و اگر اکثر مواقع فشار نرمال باشه نیاز به مصرف دارو ندارید

  • تصویر کاربر ونوس یکشنبه ۵ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    باسلام من قرص بتاسرک مصرف میکنم و نمیتونم مقدارش کم کنم ولی فشارمُ پایین میاره و هرروز این مشکلُ دارم دیگه دارم اذیت میشم باتوجه به اینکه نمیتونم قرصمُ کم کنم باید چیکارکنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۵ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      فشار پایین اگر منجر به علایم نشه اشکالی نداره

  • تصویر کاربر چمران جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خواهش میکنم کمک کنید برادرم تصادف کرده ضربه مغزی کرده سرش عمل کردن الان ای سی هست 15روز رفته تو کما هوشیاری نداره کلیه هاش هرروز میبرن دیالیز تازگی گفتند
    فشارش خیلی اومده پایین .جای نگرانی نیست مشکل سازنیست کمکمون کن آقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      متاسفانه بدون دیدن بیمار و مدارک نمیشه نظر داد

  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۱ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت شما، پدر من حدود ٢ سال پیش آنژیو پلاستیک شدند، دو تا از رگ های اصلی قلبشون بسته بود که خدا رو شکر باز شد، از اون زمان تا به امروز که فشارشون رو چک میکنم از ١4 بیشتر نشده(ماکزیمم)، امروز یه کم ناخوش احوال بودند فشارشون رو چک کردم ماکزیمم 12 و مینیمم 10، به نظر شما آقای دکتر مینیمم 10 باشه خطرناکه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۱ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      یکبار بالا باشه خیر

      ولی اگر همیشه بالا باشه باید دوز داروی فشار بالا بره

  • تصویر کاربر ایروانی شنبه ۲۰ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 177 مشاهده پرسش
    با سلام. پسر 23 ساله ام اخیرا فشار خون بالا دارد. به ویژه فشار min به حدود 10 هم رسیده است. چون نزدیک دو سال پیش مشکل کلیه پیدا کرده بود و سنگ دفع کرد، به من پیشنهاد شد قبل از پی گیری مشکل فشار خون، به سراغ متخصص کلیه برویم. آیا این تقدم بررسی نارحتی کلیه را بر بررسی فشار خون لازم می بینید؟ با تشکر-
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۰ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید از نظر علل ثانویه بررسی شوند

      فرقی نداره هم به متخصص قلب و هم نفرولوژیست مراجعه کنید

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۸ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    سلام وارادت حضوردکترگلم.
    دکترجان مدتی هست که بنده به مشگل فشارخون بالای لحظه ای دچارشدم،برای درمان هم نزددکترقلب وهم دکترمغزواعصاب رفته ام هردومشگل خاصی درمن ندیده اند،حتی هولترفشارهم این نوع فشاروبمنظوربیماری تلقی نکرد،دکترمغزواعصاب هم بادونوع آزمایش نوارمغزوآزمایش تعادل وتمرکزبادستگاه3مدل قرص اونم فقط برای یک دوره بهم داد،اسنترا50،زاناکس نیم،،Ciprlex10،،الان درحال حاضرروزی2عددپرانول10وقرص آلپرازلام نیم درصدونصف شب ونصف صبح مصرف میکنم بدنیست حالم ولی اون حملهءناگهانی فشارخون روبه بالاهنوزهرازگاهی سراغم میاددکترخیلی حس بدیه،،اگه سریع قرص لوزارتن25 ونخورم،سرویس بهداشتی وپیاده روی ومکمل نکنم خیلی حالم بدمیشه،،دکتراین حمله،،فقط موقع ناراحتی نمیادسراغم بلکه زمان شادی وحتی درمهمانی حین صحبت کردن یهوبدنم گر..میگیره ی حس بدی میادسراغم که من سریع فشارمیگیرم میبینم16رو10،ضربان75.80
    دکترگلم بغیرازچایی اونم کم رنگ،اهل هیچی نیستم،ثابقهءورزش رزمی هم دارم،شروع این بیماری طی 3الی4مرحله حوادث وشوک بوجودآمده البته این نظرخودمه...سن52وزن67قد170بزرگوارراهکارچیست... سوال خاصی نیست سوال خاصی نیست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۸ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه علایمتون اضطرابی باشه.به روانپزشک مراجعه کنید و اگر بهتر نشدید جهت بررسی بیشتر با مدارک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر کریمی دوشنبه ۸ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    با عر ض سلام. ببخشید من 47 سال دارم و مدت 15 سال هست که پرولاپس میترال دارم و به خاطر آن داروی پروپرانولول 10 استفاده می کردم. الان مدتی است که به خاطر عوارض تنفسی آن، دارویم عوض شده و متوپرولول استفاده میکنم. مشکلی که با این دارو و همینطور پروپرانولول دارم این هست که دچار کاهش فشارخون، سرگیجه و احساس غش کردن می شوم. اگر نخورم دچار تپش قلب می شوم. وقتی هم که میخورم به خاطر کاهش فشارخون باز هم دچار تپش قلب می شوم. لطفا راهنمایی بفرمایید که چه بکنم؟ دارو را بخورم یا نه؟ آیا داروی جایگزینی هست که بدون کاهش فشارخون، تپش قلب را برطرف کند؟ ممنون از زحمات و پاسخگویی شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۸ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر مشکل اضطرابی دارید به روانپزشک مراجعه کنید اگر بهتر نشدید با مدارک جهت بررسی بیشتر مراجعه کنید

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر