دکتر محمد حسین نجفی

معمولا در سکته قلبی مدت زمان اقامت بیمار در بیمارستان حدود ۵-۳ روز می باشد و پس از آن با دارو و پیگیری سرپایی مرخص خواهید شد. اما پس از سکته برای بهبود شرایط به بیمار چه توصیه هایی می شود؟



زندگی بعد از سکته قلبی

لازم است بدانید بهبودی پس از سکته قلبی ممکن است ۸-۶ هفته طول بکشد و در این مدت لازم است به توصیه های زیر به دقت عمل کنید:

۱- از فعالیت های سنگین و هر فعالیتی که باعث ایجاد درد قفسه سینه یا تنگی نفس و خستگی می شود خودداری کنید. توجه داشته باشید که مدت فعالیت اهمیتی ندارد بلکه شدت فعالیت اهمیت دارد.

۲- فعالیت های خود را به تدریج افزایش دهید. برای مثال بعد از ترخیص از بیمارستان با پیاده روی روزانه و فاصله کوتاه شروع کنید و به تدریج هر روز مسیر خود را چندین قدم افزایش دهید.

3_ از ورزش های سنگین مثل وزنه برداری، کار با دستگاه و غیره پرهیز کنید.

4_بعد از غذا استراحت کنید  از پیاده روی و ورزش در این هنگام خودداری کنید.

5_ از مواجهه با هوای خیلی سرد و خیلی گرم و بیرون ماندن و قدم زدن در طوفان و باد شدید خودداری کنید.

6_ از مصرف سیگار، مواد مخدر و مشروبات الکلی پرهیز کنید.

7_ مصرف چای، قهوه و نوشیدنی های دارای کافئین را محدود کنید.

8_ رژیم غذایی کم نمک، کم چربی، کم کالری و متناسب با بیماری زمینه ای مثل قند، چربی و فشار خون را رعایت کنید.

9_ از استرس روحی و فشارهای عصبی تا حد ممکن اجتناب کنید. برای آرامش بیشتر به پیاده روی و تفریحات مناسب بپردازید. در صورتی که احساس افسردگی، خستگی و خواب آلودگی زیاد دارید، می توانید با روانپزشک مشورت کنید.

10_ قند خون خود را در فواصل مرتب چک کنید و هر ماه تا سه ماه اول سپس هر ۳ ماه یکبار به پزشک مراجعه کنید.
11_ 
معمولا ۴ تا ۵ روز بعد از سکته قلبی می توانید حمام کنید.

12_تا چهار هفته پس از سکته قلبی از رانندگی کردن خودداری کنید. از هفته چهارم به بعد می توانید رانندگی کنید. به خاطر داشته باشید که از رانندگی طولانی مدت خودداری کنید و حتما هر یک ساعت توقف کرده، چند دقیقه قدم زده، استراحت کنید و سپس به رانندگی ادامه دهید.

13_ زمانی که بیمار قادر باشد دو طبقه پله را بدون ناراحتی بالا و پایین برود و یا دو کیلومتر راهپیمایی کند می تواند فعالیت جنسی خود را آغاز کند. این وضعیت معمولا ۶-۴ هفته بعد از سکته قلبی رخ می دهد.

حمام کردن بعد از سکته قلبی

در صورت بروز علائم زیر باید سریعا به پزشک مراجعه کنید:

۱-تنگی نفس

۲-از دست دادن هوشیاری موقت و غش کردن ( سنکوپ)

۳-احساس بی نظمی در ضربان قلب یا تند شدن ضربان قلب.

در صورت بروز علائم زیر در اولین فرصت به پزشک معالج مراجعه کنید:

۱-تورم در مچ پا یا بالاتر

۲-درد قفسه سینه و تنگی نفس در هنگام راه رفتن یا بالا رفتن از پله بخصوص در مسافت هایی که قبلا دچار مشکل نمی شده اید.

۳-تنگی نفس هنگام خوابیدن یا حمله تنگی نفس شبانه

 

علائم خطر در سکته قلبی

همیشه چند عدد قرص نیتروگلیسیرین زیر زبانی یا اسپری نیتروگلیسیرین همراه داشته باشید. در صورتی که دچار درد قفسه سینه شدید بلافاصله فعالیت خود را قطع کرده، استراحت کنید و یک قرص زیر زبانی بگذارید. اگر درد قطع نشد، سریعا به اولین مرکز درمانی مراجعه کرده و یا با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید. تا رسیدن به مرکز درمانی می توانید هر ۵ دقیقه تا ۳ نوبت از قرص زیر زبانی استفاده کنید.

سکته قلبی در زنان جوان چه علایمی دارد؟

شانس زندگی بعد از سکته ی قلبی

به طور کل باید بدانیم که شانس زنده ماندن پس از حملات سکته ی های قلبی به طور کامل وابسته است به شدت گرفتگی اولیه ی عروق و شدت سکته ی قلبی رخ داده دارد. اگر عملیات درمانی زودتر انجام شده باشد طبیعتا آسیب کمتری به قلب وارد می شود و احتمال زندگی طبیعی و یک قلب سالم بیش تر خواهد بود.

اما اگر در باز کردن رگ مبتلا تاخیر رخ بدهد یا شدت درگیری های اولیه زیاد باشد و چندین رگ درگیر شده باشند و یا اینکه بیمار خودش در درمان رعایت نکند و داروها را به موقع استفاده نکند یا در زمانی که قلب دچار نارسایی شده باشد معمولا طول عمر بیمار هم کوتاه تر خواهد شد.

بعد از سکته ی قلبی چه بخوریم

رژیم غذایی سالم پس از یک سکته ی قلبی نیازمند رعایت برخی نکات مهم است. مصرف نمک و غذاهای پرچرب باید در حداقل میزان خود باشند. هم چنین استفاده از موادغذایی فرآوری شده و صنعتی نظیر سوسیس و کالباس و انواع فست فود یا نوشابه های گازدار و آبمیوه های صنعتی باید به حداقل برسند. بهترین جایگزین استفاده از گوشت ماهی و مرغ و هم چنین مصرف کافی لبنیات کم چرب و میوه و سبزیجات تازه است. استفاده از روغن زیتون یا کنجد و هم چنین استفاده از انواع خشکبار نظیر آجیل نیز توصیه می گردد.

درد قلبی

آنژیوپلاستی

آنژیوپلاستی می ­تواند علائم شریان مسدود شده مثل درد سینه و تنفس کوتاه را کاهش دهد. آنژیوپلاستی هم­چنین می ­تواند در حین حمله قلبی سریعاً استفاده شود، رگ مسدود شده را باز کند و مقدار آسیب وارده به قلب را کاهش دهد.

عوارض بعد از سکته ی قلبی

قلب سالم بین 55 تا 60 درصد فعالیت طبیعی دارد در حالی که به دنبال سکته و آسیب عضله ی قلب این رقم ممکن است به زیر 40 و گاهی در موارد شدید به زیر 25 نیز برسد. این بیماران معمولا دچار تنگی نفس های فعالیتی یا شبانه خواب می شوند و نیازمند درمان های دارویی مخصوص خواهند بود. از دیگر عوارض پس از سکته های قلبی می توان به آسیب های دریچه (به خصوص دریچه ی میترال) اشاره کرد که می تواند باعث نارسایی شدید دریچه ای گردد که باعث تنگی نفس می تواند شود.

هم چنین پارگی های قلبی در موارد شدید سکته ی ممکن است حتی به فوت بیمار منجر گردد. از دیگر عوارض مهم پس از سکته های قلبی بروز انواع آریتمی های قلبی (شامل طپش های سریع و خطرناک و یا در مواردی افت ضربان قلب به دنبال آسیب بافت های هدایتی قلبی) می باشد که هر یک نیازمند درمان مخصوص خود هستند. التهاب پرده ی قلب به دنبال سکته نیز از مواردی است که امروزه کمتر رخ می دهد ولی می تواند با دردهای قفسه ی سینه همراهی داشته باشد.

برای تعیین وقت بر روی نوبت دهی اینترنتی کلیک کنید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

4/5 - (16 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    باعرض سلام و خسته نباشید خدمت جناب آقای دکتر نجفی!باعرض معذرت خدمت جنابعالی،پدر بنده حدودا 8روز است عمل قلب باز انجام داده امروز پس چند سرفه دردآور از بینی پدرم کمی خون آمد و ما را بسیار نگران کرد از شما خواهش میکنم راهنمایی هایی در زمینه به ما کنید!باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      با توجه به مصرف اسپرين و داروهاي رقيق كننده خون اين موضوع عادي است
      اگر تكرار شد يك ازمايش خون بدهند
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۱۶ دی ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    درود جناب دکتر
    من 32 ساله و پیس میکر دارم . یک سوال برای تعویض پیس باید دوباره همون عمل قلب اول رو انجام بدند یا عملش کمتر طول میکشه.
    باسپاس
    کرمی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۶ دی ۹۴( 8 سال پیش)
      سلام
      تعويض ژنراتور پيس ميكر بسيار ساده تر نصب اوليه آن است.
      حدود پنج دقيقه طول ميكشه.
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر