دکتر محمد حسین نجفی

فشار خون، مقدار نیرویی ست که خون به دیواره های شریان ها وارد می کند. شریان ها، رگ هایی هستند که خون را از قلب به دیگر نقاط بدن حمل می کنند. با هر ضربان قلب، خون درون شریان ها پمپاژ می شود. اگر فشار درون شریان ها بسیار زیاد شود، شما دچار فشار خون بالا می شوید. که پرفشاری خون نیز نامیده می شود. فشار خون بالا می تواند فشار زیادی به اندام های بدن وارد کند و منجر به حمله قلبی، نارسایی قلبی، سکته و نارسایی کلیوی شود.برخی از زنان قبل از بارداری، فشار خون بالا دارند. برخی دیگر برای اولین بار در طول بارداری خود دچار فشار خون می شوند. 

خطرات فشار خون بالا در بارداری چیست؟ فشار خون بالا در بارداری مانند تمام بیماری ها تبعاتی برای مادر وجنین به همراه دارد. که در  این مقاله به بررسی این مشکلات میپردازیم. تقریباً از هر 100 زن (حدود 8 درصد)، در طول بارداری خود نوعی فشار خون بالا را تجربه می کنند. اگر فشار خون بالا دارید، با پزشک خود صحبت کنید. کنترل فشار خون می تواند به داشتن یک بارداری و نوزاد سالم کمک کند. همچنین پزشک شما می تواند راه هایی برای پایین  اوردن فشارخون بالا به شما  معرفی بکند.

عوارض فشار خون بالا بر جنین

خطرات فشار خون بالا در بارداری

فشار خون بالا می تواند در طول بارداری مشکلاتی را برای شما و فرزندتان به وجود آورد که عبارتند از:

مشکلاتی که برای مادر به همراه دارد:

_پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری. این شرایط زمانی به وجود می آید که زن باردار فشار خون بالا و علائمی دارد که برخی از اندام های بدن او مانند کلیه ها و کبد ممکن است به طور صحیح عمل نکنند. علائم و نشانه های مسمومیت بارداری شامل وجود پروتئین در ادرار، تغییرات بینایی و سردردهای شدید می شود. پره اکلامپسی می تواند یک مشکل پزشکی جدی باشد. حتی اگر شما پره اکلامپسی خفیف دارید، برای اطمینان از بدترنشدن آن نیاز به درمان دارید.

 پره اکلامپسی بدون درمان می تواند موجب مشکلات سلامتی جدی از جمله آسیب مغزی، آسیب کبد و کلیه شود. در موارد نادر این شرایط می تواند منجر به شرایط خطرناکی به نام اکلامپسی و سندرم HELLP شود. اکلامپسی می تواند موجب تشنج و در نهایت منجر به کما شود. سندرم  HELLP زمانی رخ می دهد که شما مشکلات جدی کبد و خون دارید.  HELLP مخفف همولیز (H)، آنزیم های کبد بالا رفته (EL) و تعدادپلاکت پایین (LP) می باشد.

_دیابت بارداری: نوعی از دیابت است که فقط در زنان باردار رخ می دهد و در آن کودک شما قند بسیار بالایی دارد. اکثر زنان در 24 تا 28 هفتگی بارداری خود باید آزمایش دیابت بارداری انجام دهند.

_حمله قلبی: (که انفراکتوس میوکارد نیز نامیده می شود).

_نارسایی قلبی: این شرایط خطرناک است و زمانی رخ می دهد که کلیه ها عملکرد درستی ندارند و اجازه می دهند مایعات در بدن جمع شوند.

_جداشدگی جفت: در این شرایط خطرناک، جفت قبل از زایمان از دیواره رحم جدا می شود. در این صورت، کودک شما ممکن است در رحم اکسیژن و مواد غذایی کافی دریافت نکند. همچنین شما دچار خونریزی جدی از واژن می شوید.

_خونریزی پس از زایمان (PPH): در این شرایط زن بعد از زایمان دچار خونریزی سنگین می شود. این شرایط خطرناک ولی نادر است و معمولاً 1 روز بعد از زایمان اتفاق می افتد، اما تا 12 هفته بعد از زایمان نیز امکان وقوع آن وجود دارد.

_اِدم ریوی: در این شرایط مایع در ریه ها جمع می شود و منجر به تنگی نفس می شود.

_سکته: در این شرایط خونرسانی به مغز متوقف می شود. سکته در صورتی اتفاق می افتد که رگی که وظیفه خونرسانی به مغز را بر عهده دارد، مسدود  بشود. یا زمانی رخ می دهد که رگ خونی در مغز پاره می شود.

_مرگ مرتبط با بارداری: در این شرایط زن در طول بارداری یا یک سال بعد از انتهای بارداری خود بر اثر مشکلات مربوط به بارداری می میرد.

پروتئین در ادرار

خطرات فشار خون بالا در بارداری برای جنین

_تولد زودرس: در این شرایط تولد کودک بسیار زود و قبل از 37 هفته بارداری اتفاق می افتد. زن باردار مبتلا به فشار خون بالای شدید یا پره اکلامپسی حتی با درمان نیز ممکن است برای جلوگیری از خطرات جدی برای خود و فرزندش نیاز به زایمان زودرس داشته باشد.

_محدودیت رشد جنین: فشار خون بالا می تواند رگ های خونی در بند ناف را تنگ کند. بند ناف نوزاد را به جفت وصل می کند و اکسیژن و مواد غذایی را از جفت به نوزاد می رساند. اگر فشار خون بالا دارید، جنین شما ممکن است اکسیژن و مواد غذایی کافی دریافت نکند و رشدش آهسته تر شود.

_وزن کم به هنگام تولد: در این شرایط وزن نوزاد کمتر از 2500 گرم می باشد.

_مرگ جنینی: در این شرایط جنین به طور ناگهانی در رحم می میرد.

_مرگ نوزادی. در این شرایط نوزاد در 28 روز اول زندگی خود می میرد.

درمان فشار خون در بارداری

انواع فشارخون در بارداری

فشار خون بالای مزمن:

 این فشار خون بالا قبل از بارداری یا قبل از هفته ی بیستم بارداری رخ می دهد و در زمان زایمان از بین نمی رود. تقریباً از هر 4 زن مبتلا به فشار خون مزمن (25 درصد) در طول بارداری خود دچار مسمومیت بارداری می شوند. اگر در معرض خطر پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری هستید، پزشک می تواند برای پیشگیری از آن برای شما دوز پایینی از آسپیرین را تجویز کند. اگر فشار خون بالای مزمن دارید، پزشک فشار خون شما را در هر معاینه مراقبت بارداری چک می کند. ممکن است لازم باشد فشار خون خود را در خانه نیز بررسی کنید. پزشک ممکن است از سونوگرافی و تست ضربان قلب جنین، رشد و سلامت نوزاد را بررسی کند. 

پزشک همچنین علائم مسمومیت بارداری را چک می کند. اگر قبل از بارداری، برای فشار خون بالای مزمن خود دارو مصرف می کردید، پزشک باید به شما اطمینان دهد که مصرف دارو در طول بارداری منعی ندارد و اگر داروی شما ایمن نباشد، آن را با یک داروی ایمن تر جایگزین می کند. برخی از داروهای فشار خون به نام مهارکننده های ACEو مسدودکننده های گیرنده ی آنژیوتانسین در طول بارداری می توانند به جنین آسیب برسانند.

 فشار خون اغلب در طول نیمه ی اول بارداری افت پیدا می کند. اگر شما قبل از بارداری فشار خون بالای خفیف دارید و برای آن دارو مصرف می کنید، پزشک ممکن است دوز مصرفی شما را کم کند یا ممکن است مصرف دارو را در طول بارداری شما قطع کند. هیچگاه قبل از مشورت با پزشک، مصرف داروی خود را خودسرانه متوقف نکنید. حتی اگر در گذشته داروی فشار خون مصرف نکرده اید، ممکن است لازم باشد در بارداری مصرف آن را شروع کنید.

درمان فشار خون در بارداری با متیل دوپا

فشار خون بالای بارداری:

این نوع فشار خون فقط در زنان باردار اتفاق می افتد و بعد از هفته ی بیستم بارداری شروع می شود و معمولاً بعد از زایمان از بین می رود. این فشار خون بالا معمولاً موجب افزایش اندکی در فشار خون می شود، اما برخی از زنان دچار فشار خون بالای شدید می شوند و ممکن است دچار عوارض جدی تری مانند مسمومیت بارداری شوند. پزشک در طول بارداری شما فشار خون و ادرار شما را در هر معاینه مراقبت بارداری شما چک می کند. او ممکن است از سونوگرافی و تست ضربان قلب جنین برای بررسی رشد و سلامت جنین شما استفاده کند و همچنین شمارش حرکات جنین را برای بررسی زمان و تعداد دفعات حرکات جنین شما انجام دهد. 

روش  شمارش حرکات جنین 

  1. روزانه مدت زمانی را که طول می کشد جنین شما ده بار حرکت کند چک کنید. اگر بیشتر از 2 ساعت طول کشید به پزشک خود اطلاع دهید.
  2. تعداد حرکاتی را که در 1 ساعت احساس می کنید یادداشت کنید. این کار را سه بار در هفته انجام دهید. اگر تعداد حرکات تغییر کرد، به پزشک خود اطلاع دهید.

کنترل فشارخون بالا در بارداری

_تمام چکاپ های مراقبت بارداری خود را انجام دهید، حتی اگر احساس می کنید مشکلی ندارید.

_اگر برای کنترل فشار خون به دارو نیاز دارید، هر روز آن را مصرف کنید. پزشک می تواند در انتخاب داروی ایمن برای شما و جنینتان به شما کمک کند.

_فشار خون خود را در خانه چک کنید.

_غذاهای سالم بخورید. از مصرف غذاهای پرنمک مانند غذاهای کنسروی پرهیز کنید. این غذاها می توانند فشار خون شما را افزایش دهند.

_فعال بمانید. 30 دقیقه فعالیت در روز می تواند به کنترل وزن، کاهش استرس و پیشگیری از مشکلاتی مانند مسمومیت بارداری کمک کند.

_سیگار نکشید، الکل ننوشید و از مصرف داروهای مخدر خودداری کنید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

1.3/5 - (3 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر احسان سه شنبه ۱۰ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 195 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر گرامی
    در علم امروز پزشکی دنیا حتی سرطان و ایدز هم درمان پذیر است .اما مثل اینکه فشار خون بنده وضعش از این دو بیماری وخیم تر میباشد زیرا طی 10 سال گذشته به انواع و اقسام دکترهای متخصص قلب مراجعه کرده ام تا بالا بودن فشارم را درمان کنم اما هر کدام انها نه تنها نظرات متفاوتی داشته اند بلکه نظرات همدیگر را نفی کرده اند . حالا از شما درخواست مینمایم که در صورت امکان بنده را راهنمایی فرموده و از سرگردانی نجات دهید . حتی با مصرف قرصهای ذیل باز هم فشار بنده حدود 15 روی 9/5 میباشد .
    املوپرس - هیدروکلروتیازید - پرانول 40 - والسارتان 160 - ترازوسین 5 -
    از هرکدام 1 عدد 6 صبح و 1 عدد 6 عصر
    ایا تغییر و جابه جایی دارو لازم میباشد ؟
    ایا داروی قویتر و بهتری موجود است ؟
    زمان و ساعت مصرف داروها مناسب است ؟
    بنده 34 سال سن دارم و تمام ازمایشهای تیرویید . شریان کلیه . سونوی ادرنالین و کورتیزول را انجام داده ام که مشکلی نداشته است .
    خواهشمندم 1 بار به طور کامل بنده را راهنمایی نمایید .
    ممنون و سپاسگذار
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۰ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر منصوری دوشنبه ۲ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 207 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    اولا جا داره از این کار شایسته شما در پاسخ دادن به سوالات مردم صمیمانه قدردانی کنم
    دوما سوال داشتم و اون اینه که :
    پدرم 58 سالشه و فوق لیسانس و معلمه
    ایشون 3 سال پیش سکته مغزی خفیفی کردن که خوشبختانه منجر به علایم شدید مثل کج شدن صورت و فلج و ... نشد.
    الان دارو های آتوراستاتین20-متورال 50- پوزارکس25-آ اس آ80 مصرف می کنه . آقای دکتر پدر بنده ظاهرا افسردگی گرفته به گونه ای که خیلی کم حرف شده و معمولا بی حاله و غالبا آرومه و همش به یه جا خیره میشه و مدتی هم هست که از کمبود حافظه شاکی هست.خواستم بدونم کمبود حافظه ایشون ربطی به این قرصا داره؟ آخه ی جا خوندم که مصرف متورال باعث بی حال و اختلالات حافظه میشه و آتوراستاتین هم باعث اختلالات حافظه میشه
    ممنون میشم جوابم رو بدید
    با کمال تشکر و امتنان - منصوری
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر قلاوند دوشنبه ۲ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 146 مشاهده پرسش
    فشارخون بالا دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر احمد سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 157 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب جناب دكتر ميخواستم ببينم فشار خون من ١4 روي ١٠ و بعضي مواقع ١5 رو ١٠ ميباشد دكتر بمن قرص پرو پروپرانولول داده ولي من سالهاست با قرص زاناكس ميخوابم اشكالي نداره با هم مصرف كنم البته زاناكس نيم و پروپرانونول ٢٠ ممنون ميشم جواب بدهيد با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۹ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      خير ايراد ندارد
    2. تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۹ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
      خيلي سپاسگذارم
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
      ?
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر یاسرسلیمی یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 178 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ی سالی میشه ک فشارخونم میرە بالا ینی تا17میرە و میاد پایین این فشار علاوه براینک میره بالا باعث شده ک استرس و افسرده شم ناراحتی دیگ هم برام ب وجوداورده ممنونم ک بگی چکار کنم؟ باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سلمانیان جمعه ۹ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 163 مشاهده پرسش
    سلام
    لطفا خاصیت قرص متورال 50 را بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۹ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
      كاهش ضربان قلب
      افزايش طول عمر
  • تصویر کاربر سعیدی پنجشنبه ۸ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    با داشتن فشار خون ریوی و علائم بی اشتهایی نوسان درضربان ضعف و بیحالی و سر درد نشان دهنده ی بیماری حاد است یا درمان برایش وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۸ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      درمان تا حدودي كمك كننده است
  • تصویر کاربر اصغر چهارشنبه ۷ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    با سلام ووقت بخیر وعرض تبریک به مناسبت عید فطر واروزی قبولی طاعات و عبادات.من مردی چهل سه ساله هستم ومدت چهارده سال هست که بیماری فشار خون بالا دارم و روزانه در دونوبت صبح وشب یک عدد داروی لوزارتان پنجاه ویک عدد داروی نیفیدیپین ده مصرف می‌کنم ودر اکوی قلبی هایپر تروفی بطن چپ دارم و همچنین دو سال پیش به التهاب مزمن پروستات مبتلا شدم که تا سه هفته پیش علایمی نداشت. اما الان سه هفته هست که اذیت می‌کنه وچون بنده یک ماه هست نامزد کرده ام دوبار دچار اختلال نعوظ شده ام بدین حالت که ابتدا نعوظ ناقص وشل داشتم که بعدا کلا از بین رفته.با پزشک اورولوژی مشاوره کردم که فرمودند از سلیدنافل استفاده کنم با توجه به اینکه من در دوسال گذشته دو بار در آخرین ماه پاییز دچار حمله میگرنی شدم وطرف چپم گزگز کرده و همچنین به صورت گذرا دچار اختلال تلکم شدم ودوبار ام از ای شدم که نتیجه ام ار ای .اولین تشخیص میگرن وتشخیص دوم مناطق ما شناخته (ubo) است چون در اینترنت خوانده ام علایم سکته مغزی گذرا (tia)ومیگرن شبیه همند لذا لطفا راهنمایی فرمایید که من می‌تونم از سلیدنافل استفاده کنم یا نه واگر نه از چه دارویی می‌تونم استفاده کنم وهمچنین من دارای وزن 107وقد 176هستم وچاقی شکمی دارم .با تشکر فراوان از اینکه وقت گرانمایه تان را در جهت جواب دهی ما بیماران قرار میدهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۷ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      به سلامت خود بيشتر اهميت دعيد
      كنترل سديد فشار خون
      و كاهش وزن
      سيلدنافيل مشكلي ندارد مصرف كنيد
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۵ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 186 مشاهده پرسش
    با سلام وعرض ارادت و خسته نباشید و تشکر فروان. حقیر بدلیل وراثت قریب 5 سال است که آملودیپین 5 نصف صبح و نصف شب برای کاهش فشار خون مصرف می کنم. میخواستم سئوال کنم آیا اگر قرص افرودیت بخواهم مصرف کنم اشکال دارد یا ندارد؟؟ممنون - مشکل دیگری ندارم و سنم 55 سال است و وزنم هم 71 با قد 171 است .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۵ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام خير مشكلي ندارد
  • تصویر کاربر عزیزبازیار جمعه ۲ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 163 مشاهده پرسش
    سلام پزشک قلب وعروق قرص متورال رابرای اولین باربرای پدرم تجویزکرده ولی متاسفانه به جای یک چهارم قرص اشتباهاقرص کامل رادراولین مصرف خورده ایامشکلی پیش نمیاد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام خير
      ولي تكرار نشود
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر