دکتر محمد حسین نجفی

فشار خون، مقدار نیرویی ست که خون به دیواره های شریان ها وارد می کند. شریان ها، رگ هایی هستند که خون را از قلب به دیگر نقاط بدن حمل می کنند. با هر ضربان قلب، خون درون شریان ها پمپاژ می شود. اگر فشار درون شریان ها بسیار زیاد شود، شما دچار فشار خون بالا می شوید. که پرفشاری خون نیز نامیده می شود. فشار خون بالا می تواند فشار زیادی به اندام های بدن وارد کند و منجر به حمله قلبی، نارسایی قلبی، سکته و نارسایی کلیوی شود.برخی از زنان قبل از بارداری، فشار خون بالا دارند. برخی دیگر برای اولین بار در طول بارداری خود دچار فشار خون می شوند. 

خطرات فشار خون بالا در بارداری چیست؟ فشار خون بالا در بارداری مانند تمام بیماری ها تبعاتی برای مادر وجنین به همراه دارد. که در  این مقاله به بررسی این مشکلات میپردازیم. تقریباً از هر 100 زن (حدود 8 درصد)، در طول بارداری خود نوعی فشار خون بالا را تجربه می کنند. اگر فشار خون بالا دارید، با پزشک خود صحبت کنید. کنترل فشار خون می تواند به داشتن یک بارداری و نوزاد سالم کمک کند. همچنین پزشک شما می تواند راه هایی برای پایین  اوردن فشارخون بالا به شما  معرفی بکند.

عوارض فشار خون بالا بر جنین

خطرات فشار خون بالا در بارداری

فشار خون بالا می تواند در طول بارداری مشکلاتی را برای شما و فرزندتان به وجود آورد که عبارتند از:

مشکلاتی که برای مادر به همراه دارد:

_پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری. این شرایط زمانی به وجود می آید که زن باردار فشار خون بالا و علائمی دارد که برخی از اندام های بدن او مانند کلیه ها و کبد ممکن است به طور صحیح عمل نکنند. علائم و نشانه های مسمومیت بارداری شامل وجود پروتئین در ادرار، تغییرات بینایی و سردردهای شدید می شود. پره اکلامپسی می تواند یک مشکل پزشکی جدی باشد. حتی اگر شما پره اکلامپسی خفیف دارید، برای اطمینان از بدترنشدن آن نیاز به درمان دارید.

 پره اکلامپسی بدون درمان می تواند موجب مشکلات سلامتی جدی از جمله آسیب مغزی، آسیب کبد و کلیه شود. در موارد نادر این شرایط می تواند منجر به شرایط خطرناکی به نام اکلامپسی و سندرم HELLP شود. اکلامپسی می تواند موجب تشنج و در نهایت منجر به کما شود. سندرم  HELLP زمانی رخ می دهد که شما مشکلات جدی کبد و خون دارید.  HELLP مخفف همولیز (H)، آنزیم های کبد بالا رفته (EL) و تعدادپلاکت پایین (LP) می باشد.

_دیابت بارداری: نوعی از دیابت است که فقط در زنان باردار رخ می دهد و در آن کودک شما قند بسیار بالایی دارد. اکثر زنان در 24 تا 28 هفتگی بارداری خود باید آزمایش دیابت بارداری انجام دهند.

_حمله قلبی: (که انفراکتوس میوکارد نیز نامیده می شود).

_نارسایی قلبی: این شرایط خطرناک است و زمانی رخ می دهد که کلیه ها عملکرد درستی ندارند و اجازه می دهند مایعات در بدن جمع شوند.

_جداشدگی جفت: در این شرایط خطرناک، جفت قبل از زایمان از دیواره رحم جدا می شود. در این صورت، کودک شما ممکن است در رحم اکسیژن و مواد غذایی کافی دریافت نکند. همچنین شما دچار خونریزی جدی از واژن می شوید.

_خونریزی پس از زایمان (PPH): در این شرایط زن بعد از زایمان دچار خونریزی سنگین می شود. این شرایط خطرناک ولی نادر است و معمولاً 1 روز بعد از زایمان اتفاق می افتد، اما تا 12 هفته بعد از زایمان نیز امکان وقوع آن وجود دارد.

_اِدم ریوی: در این شرایط مایع در ریه ها جمع می شود و منجر به تنگی نفس می شود.

_سکته: در این شرایط خونرسانی به مغز متوقف می شود. سکته در صورتی اتفاق می افتد که رگی که وظیفه خونرسانی به مغز را بر عهده دارد، مسدود  بشود. یا زمانی رخ می دهد که رگ خونی در مغز پاره می شود.

_مرگ مرتبط با بارداری: در این شرایط زن در طول بارداری یا یک سال بعد از انتهای بارداری خود بر اثر مشکلات مربوط به بارداری می میرد.

پروتئین در ادرار

خطرات فشار خون بالا در بارداری برای جنین

_تولد زودرس: در این شرایط تولد کودک بسیار زود و قبل از 37 هفته بارداری اتفاق می افتد. زن باردار مبتلا به فشار خون بالای شدید یا پره اکلامپسی حتی با درمان نیز ممکن است برای جلوگیری از خطرات جدی برای خود و فرزندش نیاز به زایمان زودرس داشته باشد.

_محدودیت رشد جنین: فشار خون بالا می تواند رگ های خونی در بند ناف را تنگ کند. بند ناف نوزاد را به جفت وصل می کند و اکسیژن و مواد غذایی را از جفت به نوزاد می رساند. اگر فشار خون بالا دارید، جنین شما ممکن است اکسیژن و مواد غذایی کافی دریافت نکند و رشدش آهسته تر شود.

_وزن کم به هنگام تولد: در این شرایط وزن نوزاد کمتر از 2500 گرم می باشد.

_مرگ جنینی: در این شرایط جنین به طور ناگهانی در رحم می میرد.

_مرگ نوزادی. در این شرایط نوزاد در 28 روز اول زندگی خود می میرد.

درمان فشار خون در بارداری

انواع فشارخون در بارداری

فشار خون بالای مزمن:

 این فشار خون بالا قبل از بارداری یا قبل از هفته ی بیستم بارداری رخ می دهد و در زمان زایمان از بین نمی رود. تقریباً از هر 4 زن مبتلا به فشار خون مزمن (25 درصد) در طول بارداری خود دچار مسمومیت بارداری می شوند. اگر در معرض خطر پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری هستید، پزشک می تواند برای پیشگیری از آن برای شما دوز پایینی از آسپیرین را تجویز کند. اگر فشار خون بالای مزمن دارید، پزشک فشار خون شما را در هر معاینه مراقبت بارداری چک می کند. ممکن است لازم باشد فشار خون خود را در خانه نیز بررسی کنید. پزشک ممکن است از سونوگرافی و تست ضربان قلب جنین، رشد و سلامت نوزاد را بررسی کند. 

پزشک همچنین علائم مسمومیت بارداری را چک می کند. اگر قبل از بارداری، برای فشار خون بالای مزمن خود دارو مصرف می کردید، پزشک باید به شما اطمینان دهد که مصرف دارو در طول بارداری منعی ندارد و اگر داروی شما ایمن نباشد، آن را با یک داروی ایمن تر جایگزین می کند. برخی از داروهای فشار خون به نام مهارکننده های ACEو مسدودکننده های گیرنده ی آنژیوتانسین در طول بارداری می توانند به جنین آسیب برسانند.

 فشار خون اغلب در طول نیمه ی اول بارداری افت پیدا می کند. اگر شما قبل از بارداری فشار خون بالای خفیف دارید و برای آن دارو مصرف می کنید، پزشک ممکن است دوز مصرفی شما را کم کند یا ممکن است مصرف دارو را در طول بارداری شما قطع کند. هیچگاه قبل از مشورت با پزشک، مصرف داروی خود را خودسرانه متوقف نکنید. حتی اگر در گذشته داروی فشار خون مصرف نکرده اید، ممکن است لازم باشد در بارداری مصرف آن را شروع کنید.

درمان فشار خون در بارداری با متیل دوپا

فشار خون بالای بارداری:

این نوع فشار خون فقط در زنان باردار اتفاق می افتد و بعد از هفته ی بیستم بارداری شروع می شود و معمولاً بعد از زایمان از بین می رود. این فشار خون بالا معمولاً موجب افزایش اندکی در فشار خون می شود، اما برخی از زنان دچار فشار خون بالای شدید می شوند و ممکن است دچار عوارض جدی تری مانند مسمومیت بارداری شوند. پزشک در طول بارداری شما فشار خون و ادرار شما را در هر معاینه مراقبت بارداری شما چک می کند. او ممکن است از سونوگرافی و تست ضربان قلب جنین برای بررسی رشد و سلامت جنین شما استفاده کند و همچنین شمارش حرکات جنین را برای بررسی زمان و تعداد دفعات حرکات جنین شما انجام دهد. 

روش  شمارش حرکات جنین 

  1. روزانه مدت زمانی را که طول می کشد جنین شما ده بار حرکت کند چک کنید. اگر بیشتر از 2 ساعت طول کشید به پزشک خود اطلاع دهید.
  2. تعداد حرکاتی را که در 1 ساعت احساس می کنید یادداشت کنید. این کار را سه بار در هفته انجام دهید. اگر تعداد حرکات تغییر کرد، به پزشک خود اطلاع دهید.

کنترل فشارخون بالا در بارداری

_تمام چکاپ های مراقبت بارداری خود را انجام دهید، حتی اگر احساس می کنید مشکلی ندارید.

_اگر برای کنترل فشار خون به دارو نیاز دارید، هر روز آن را مصرف کنید. پزشک می تواند در انتخاب داروی ایمن برای شما و جنینتان به شما کمک کند.

_فشار خون خود را در خانه چک کنید.

_غذاهای سالم بخورید. از مصرف غذاهای پرنمک مانند غذاهای کنسروی پرهیز کنید. این غذاها می توانند فشار خون شما را افزایش دهند.

_فعال بمانید. 30 دقیقه فعالیت در روز می تواند به کنترل وزن، کاهش استرس و پیشگیری از مشکلاتی مانند مسمومیت بارداری کمک کند.

_سیگار نکشید، الکل ننوشید و از مصرف داروهای مخدر خودداری کنید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

1.3/5 - (3 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر انصاری پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر نجفی .من انصاری هستم چند روز پیش اکو هولتر و سی تی کاردیو براتون فرستادم با ذکر مشکل زیر که جواب مرقوم فرموده بودید که یه تست ورزش انجام بدید . آخرین تست ورزشم را برایتان به دلیل محدودیت تعداد ارسالی در چند مرتبه خدمتتون فرستادم ممنونم میشم رویت بفرمایید که این تست ورزش من آیا نرماله یا لازمه تکرار کنم ؟؟؟؟؟. به دلیل تپش‌های وقت بی وقت و کوبیدن قلب ؟آقای دکتر مدتیست که یهویی دچار درد روی سینه چپ طوریکه با کمی فشار انگشت به آن انگار دنده ها شکستن تا دستام می‌کشه و دچار تنگی نفس تپش قلب و بالا رفتن فشار طوریکه نوک زبانم بی حس میشه خون عرق کردن سرگیجه و بدنم سبک که تعادل راه رفتن از دست میدم لاغر شده ام ضعف دارم .بخصوص در شب .استرس و ترس زیاد دارم.اقای دکتر ام آر آی مغز نرمال زده . اگه خاطر مبارک هم نباشه سی تی کاردیو نرمال با پنج درصد گرفتگی lcx فقط...بازم ممنونم که تو این شرایط به مردم کمک میکنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 2 سال پیش)
      تست ورزشتان سالم است که معنی اش این می شود که قلبتان سالم است تمام علایمی که می گویید منشا استرس و اضطراب دارد شاید بد نباشد با یک روانپزشک مشورت کنید
  • تصویر کاربر مریم شنبه ۹ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    ‎سلام
    ‎روز بخیر
    ‎من خانم ۳۸ ساله
    ‎داروساز
    ‎اولین بار ۱۲ سال پیش بخاطر ی شوک فشارم تا ۲۰ روی ۱۴ بالا رفت. پیگیری کردم اما دارو مصرف نکردم.
    ‎الان چند ساله فشارم تقریبا همیشه بالاست. بطور مداوم و چندبار در روز که میگیرم
    ‎۱۴ روی ۱۰ یا ۱۳ روی ۹
    ‎کلسترول و تری گلیسیریدم بالاست
    ‎اضافه وزن حدود ۲۰ کیلو دارم
    ‎صبح از ۹ تا ۱۸ سر کارم و از ۵ صب هم بیدار میشم
    ‎شب ها هم ۹ تا ۱۰ میخوابم

    ‎همسرم پزشک هستن و میگن من کانون صرعی دارم تو سرم به همین دلیل فشارم بالا میره.
    ‎تو بچگی ی بار تب خیلی بالا داشتم اما تشنج نکردم

    ‎یکی از دوستان که رزیدنس هستن بهم والزودک ۵/۸۰ دادن و مصرف میکنم صبح. اما فشارم تو شب کمی بالا و پایین میشه. حتی ۸ روی ۶ هم بوده شب ها.
    ‎چند روزه نفسم تنگ میشه و سینم سنگینه موقعه خواب

    ‎ضربان قلب از ۹۰ تا ۱۲۰ متغیره و قبلا تو ورزش تا ۱۸۰ بالا میره.
    ‎امکان مراجعه و نصب هولتر در حال حاضر ندارم. ممنون میشم راهنماییم کنین.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۷ بهمن ۰( 2 سال پیش)
      تا به حال اکو و یا تست ورزش انجام داده اید؟
    2. تصویر کاربر مریم پنجشنبه ۷ بهمن ۰( 2 سال پیش)
      تست ورزش چند سال پیش بله. اکی بود
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۹ بهمن ۰( 2 سال پیش)
      یک بار اکوی جدیدکنید داروی قبلی را کنار بگذارید ورزش کنید که وزنتان کم شود دارو لوزارتان اچ روزی یک عدد و کارودیلول ۳.۱۲۵ صبح و شب بخورید. روزوواستاتین ۱۰ هم برای چربی بخورید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر آریا جمعه ۵ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید ؛ بنده 64 ساله هستم و دو سئوال داشتم اول اینکه با دیابت نوع 2 و دوسال قبل هم عمل باز قلب انجام داده ام . در حال حاضر از قرصهای زیر استفاده میکنم . چون نیاز به کشیدن چند عدد ریشه دندان هستم دندانپزشک فرمودند باید دکتر قلب در مورد قطع شدن بعضی از قرصها و مدت قطع آنها اظهار نظر کنند با توجه به این مورد مهم چکار باید کرد . قرص های مصرفی عبارتند از : دیابزید 30 تعداد مصرف دو عدد - لوتیروکسن سدیم یک عدد - ASA 80 یک عدد - سوستاک 2/6 روزی دو عدد - آپو متفورمین روزی 3 عدد - آتورو استاتین 40 روزی یکعدد - اسکویکس هر دو روز یکعدد بعلت سر گیجه دکتر قلب دستور دادن )- . قرص بیزوپرلول 2/5 روزی یکعدد - خواهشمندم با توجه به مصرف روزانه قرصهای نامبرده برای کشیدن 4 عدد ریشه دندان چه قرصهایی را باید قطع کنم و مدت زمان قبل از کشیدن و مصرف دوباره بعد از کشیدن را توضیح دهید . دوم : فشار خونم مدتیست که 16 هستش و بالاست لطفا بفرمائید چکار کنم آیا قرصی باید مصرف کنم یا اینکه دوز قرص بیزوپرلول را بیشتر کنم راهنمایی بفرمائید باتشکر از حضرتعالی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۵ آذر ۰( 2 سال پیش)
      برای فشار قرص لوزاتان اچ نصف قرص اصافه کنید برای دندان هم باید اسویکس از ۵ روز قبل قطع شود اسپرین ولی قطع نشود در کل بهتر است قبل دندانپزشکی یک بار متخصص قلب شما را ویزیت کند چون با فشار بالا نباید این کار انجام شود
  • تصویر کاربر زینب یکشنبه ۲۳ آبان ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    سلام. من۲۵ سالمه بارداری دوممه و سر بارداری اولم هم کمی فشار داشتم دستگاه فشارسنج دیجیتالی امپرور دارم درمنزل فشارم ۱۱رو ۷ تو این حدودا هست درمطب به ۱۵ میرسه و من اینو کاملا متوجه نیشم خودم که میرم دکتر استرس میگیرم بنظر شما من باید چیکار کنم؟؟؟ ممنون میشم جوابمو بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۳ آبان ۰( 2 سال پیش)
      اگر در منزل فشارها خوب است نیازی به کاری نیست چون برخی افراد به طور طبیعی در مطب فشارشان بالاتر می رود بنابراین نیازی به نگرانی نیست ولی حتما زیر نظر باشید
  • تصویر کاربر سرور پنجشنبه ۱۳ آبان ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 171 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من ۲۴/۶ مراجعه کردم مطبتون قبلا قرص هیدروکلرتیازید مصرق میکردم( روزی نصفی) شما قرص رو عوض کردید آملودپین ۵ روزی نصفی تجویز کردین ولی الان مدت زیادیه فشارم مرتب بالا میره ۱۵ روی ۱۰.۵ که با قرص کاپتپریل فشار رو کمی پایین میارم بنظر شما من چیکار کنم؟!
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ آبان ۰( 2 سال پیش)
      املودیپین را کامل بخورید
  • تصویر کاربر ماندانا پنجشنبه ۲۵ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    سلام پدر من کرونا دارن بعد از تزریق رمدسیور بهشون آپیکسابان ۲.۵ دادن ۲ بار در روز برای ۲۰ روز
    بعد از ۲۰ رو این دارو رو یهو قطع کنن یا کم کم
    ایشون فشار خون دارن و دارو مصرف میکنن
    قبل کرونا یک روز در میان آسپرین میخوردن
    الان بعد از قطع آپیکسابان دوباره میتونم آسپرین بخورن
    1. تصویر کاربر ماندانا سه شنبه ۲۳ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      ????
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۵ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      بله استفاده کننو مشکلی ندارد اصلا
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ماجد پنجشنبه ۱۸ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 170 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. سپاس فراوان بابت اهمیتی که به سلامتی شهروندان قائل هستید. 34 ساله و بدون سابقه خانوادگی و بدون سابقه شخصی در فشار خون، از ابتدای سال پس از یک استرس طولانی مدت فشارم بالا رفت. به پزشک متخصص مراجعه و هولتر 24 ساعته میانگین 12.8 به روی 8.8 نشون داد و اکو هم خوب بود و آقای دکتر صرفا آرامش بخش تجویز نمودند. توی مطب دکتر فشارم همیشه 15 روی 10 هست. حتی منزل هم فشارم میگیرم فشار دفعه اول 14 یا 13 هست ولی در عرض 10 دقیقه 2 بار دیگه فشار میگیرم به تدریج میاد پایین و به 11 به روی 7 و نیم هم میرسه. خواستم ببینم آقای دکتر فشار اولیه مهمه یا فشاری که من در دفعات بعد مثلا 2 تا 3 دقیقه بعد میگیرم که میاد پایین؟ به یه وسواس و استرس فشار رسیدم که روزانه چندین بار چک میکنم. پیاده روی هم 6 ماهی هست مداوم دارم انجام میدم. بازم سپاسگذارم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      بزرگترین اشتباه وسواس در گرفتن مکرر فشارخون است اصلا نیازی به چک مکرر فشار نیست توصیه می شود اگر شک دارید یک بار هولتر ۲۴ ساعته ی فشار نصب کنید
  • تصویر کاربر کمالی پنجشنبه ۱۸ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ببخشید من فاطمه کمالی ازبیماران شماهستم دهم مرداد واکسن زدم وازهمان روز دچهر صعف و بیحالی شدیدبودم‌تا یکه هفته دوسه روزبهتربودم و مجدد دچار سرگیجه و صعف و افت فشارشدم قندم هم بالامیرفت
    چندروزپیش تست دادم گفتن مثبته ولی سه روزبعد دوبارتست دادم گفتن‌متفیه ولی مجدد افت فشار و بیحالی شدید دارم ازونجاییکه روزی دونوبت لوزاتن اچ و کونکر مصرف میکنم و داروهای قند ممکنه علت تداخل دارویی باشه.میشه لطفا راهنمایی،بفرمایید که چه کارکنم فشارم تو این چندوقت ۹و۱۰ روی ۷بوده.ممنون و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      لوزارتان اچ را نصف دوز قبلی بخورید تا زمانی که شرایطتان بهتر شود
  • تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۱۱ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 157 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر
    من ۲۲سالمه امروز برای چکاب رفتم پیش دکتر عمومی و ازشون خواستم که فشارم رو اندازه بگیرین و بعد از اندازه گیری گفتن که فشارت۱۱هست و نرماله،سوالم اینه که من یک ساعت قبلش دوتا حبه متوسط ترشی سیر خورده بودم با آب البته سیر رو شستم که سرکه و شوری نداشته باشه،خواستم بدونم ایا خوردن سیر فشارم رو کاذب نشون داده یا تاثیر چندانی نداره و فشارم صحیح هست؟ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۱ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      نه تاثیری ندارد نگران نباشید
  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۱ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    سلام پدر من چند وقتی فشار سیستولی بالا یعنی ۱۴ وگاها تا ۱۶ و فشار دیاستولی یا مینیمم ۸ یا ۷ دارند قرص کاپتوپریل ۲۵ دو نوبت میخورند و قرص متورال ۵۰ دو نوبت وقتی متورال ۵۰ را میخورند فشار ۱۲ یا ۱۳ روی ۷ یا ۶ می اید باید چه کنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      به جای کاپتوپریل بهشان لوزارتان اچ نصف صبح و نصف شب بدهید و سر فرصت یک متخصص قلب ببیند
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر