دکتر محمد حسین نجفی

فشار خون نرمال در حاملگی می بایست چک شود چرا که فشار خون بالا در بارداری می تواند عوارض خطرناکی بر روی جنین داشته باشد. امروزه داروهای زیادی برای درمان فشار خون بالا در بارداری وجود دارند. اما از میان آنها بهترین قرص فشار خون در بارداری کدام است و به چه صورت باید مصرف شود؟

علت فشار خون بالا در اوایل بارداریفشار خون نرمال در بارداری

براساس تعریف انجمن قلب آمریکا فشار خون نرمال در مادران باردار ۱۲۰ میلی متر جیوه روی ۸۰ میلی متر جیوه و یا پایین تر از آن است. چنانچه این عدد زیر ۹۰/۶۰  میلی متر جیوه باشد، تحت عنوان فشار خون پایین نامیده شده ولی اگر عدد فشار خون ۱۴۰/۹۰ میلی متر جیوه یا بالاتر باشد، فشار خون بالای حاملگی نامیده می شود.

در حاملگی بیشتر فشار خون بالا دیده می شود تا فشار خون پایین!

فشار خون بالا در بارداریتعریف فشار خون بالای حاملگی

فشار خون بالا یعنی فشار بالاتراز ۱۴۰/۹۰ که در ۹۰ درصد این افراد هیچ علتی برای فشار خون بالا در بارداری یافت نمی شود. فشار خون بارداری از شایعترین علل مرگ و میر در میان مادران باردار است و باید جدی گرفته شود. افزایش شدید فشار خون می تواند فرد را در معرض عوارض آن مانند نارسایی قلب، حمله قلبی، سکته مغزی و یا نارسایی کلیه قرار دهد. جنین نیز در معرض عوارض فشار خون بالا قرار خواهد داشت.

حمله فشار خون

فشار خون بالا در حاملگی هم برای مادر و هم جنین بسیار خطرناک خواهد بود. چنانچه فشار خون ۱۲۰  تا ۱۳۹  و یا دیاستول ۸۰ تا ۸۹ میلی متر جیوه باشد، مرحله پیش فشار خون نامیده می شود.

درمان فشار خون در بارداریدر مرحله اول فشار خون ۱۴۰-۱۵۹  و دیاستول ۹۰ تا ۹۹ می باشد. چنانچه فشار خون بالاتر از ۱۸۰ و دیاستون بالاتر از ۱۱۰ باشد حمله فشار خون نامیده می شود.

علت فشار خون بالا در اوایل بارداری

از هر ۳ مادر حامله یک نفر دچار فشار خون  بالا در بارداری خواهد بود. در چنین شرایطی یا مادر پیش از حاملگی مبتلا به فشار خون بالا بوده و حالا در حاملگی فشار بالاتر رفته و یا پس از حاملگی فشار نرمال داشته و حالا در اثر حاملگی، دچار فشار خون بالا در بارداری شده است. این افزایش فشار خون در حاملگی ممکن است پیش از هفته  ۲۰ حاملگی و یا بعد از آن رخ دهد.

عوارض فشار خون بالا در حاملگی

فشار خون بالا در حاملگی هم مادر و هم جنین را در معرض خطر قرار خواهد داد. برخی از این عوارض عبارتند از:

عوارض فشار خون بالا بر جنین– زایمان زودرس یعنی قبل هفته ۳۷ حاملگی

– نیاز به انجام سزارین

– اختلال در رشد جنین

– مسمومیت حاملگی

– اختلالات جفت

عوارض فشار خون بالا بر جنین

یکی از اثرات مستقیم فشار خون بالا بر جنین، جلوگیری از رشد متعادل جنین است. اغلب جنین بر اثر فشار خون بالای مادر، دچار عارضه عدم وزن گیری می شود که نتیجه آن تولد نوزاد با وزن پایین است. یکی دیگر از عوارض فشار خون بر روی جفت این است که چون جفت در مقابل فشار خون بالا مقاومت ندارد، گاهی از سطح رحم کنده می شود. در چنین شرایطی ادامه حیات وی به خطر خواهد افتاد.

عوارض فشار خون در حاملگیدیگر عوارض فشار خون بر روی جنین عبارتند از: اختلال در عبور اکسیژن از جفت و تولد زود رس. به همین جهت کنترل فشار خون مناسب مادر باردار برای متخصصین قلب و متخصص زنان،  اولویت زیادی دارد.

قرص متورال در بارداری

آیا مصرف متوپرولول یا همان قرص متورال در بارداری  مشکلات  دوران بارداری را افزایش می دهد؟ متوپرولول  میتواند روی وزن جنین تاثیر بگذارد. مصرف متورال در اواخر بارداری ممکن است باعث شود کودک علائمی مانند کند شدن ضربان قلب و قند خون پایین داشته باشد. و مصرف داروی متورال در دوران بارداری حتما باید با دستور  پزشک باشد.

درمان فشار خون بارداری

اغلب مادران دچار افزایش فشار خون در حاملگی پس از زایمان، فشار خونشان نرمال می شود. ولی گاهی نیز فشار خون علی رغم زایمان، بالا می ماند که این مادران باید داروی ضد فشار خون خود را ادامه دهند. جالب است که براساس دستورالعمل مایوکلنیک، دادن شیر می تواند عامل مهمی جهت کاهش فشار خون پس از زایمان باشد. ولی باز هم باید فشار خون به خوبی توسط متخصص فشار خون درمان شود.

درمان فشار خون بالا در بارداری اغلب با محدود کردن نمک و استراحت کافی شروع می شود.

بهترین قرص برای درمان فشار خون بارداری

یکی از داروهای قدیمی که در درمان فشار خون بالا در بارداری استفاده می شود، متیل دو پا است. مادران باید بدانند مصرف برخی داروها در حاملگی جهت کنترل فشار خون ممنوع است. این داروها عبارتند از:

بهترین قرص درمان فشار خوندر حین حاملگی مادر باید به خوبی فشار خون خود را اندازه گیری نماید تا از ایجاد عوارض فشار خون بالا جلوگیری کند. پزشک ممکن است برای بررسی رشد جنین از سونوگرافی پی در پی استفاده نماید.

استفاده از آسپرین ۸۰ میلی گرم روزانه می تواند مانع افزایش بیشتر فشار خون در حاملگی و مسمومیت حاملگی شود و در نتیجه در درمان فشار خون بالا در بارداری مفید باشد.

راههای کنترل فشار خون بالا در بارداری

اولین اقدام برای کاهش ریسک عوارض فشار خون بالا در حاملگی ، جلوگیری از ایجاد فشار بالا است. توصیه می شود قبل از اقدام به حاملگی توسط پزشک معالج ویزیت شوید و میزان فشار خون پایه شما ارزیابی شود. چنانچه دچار اضافه وزن یا چاقی هستید، حتما قبل بارداری، اقدام به کاهش وزن الزامی است.

سایر روش ها برای پیشگیری و درمان فشار خون بالا عبارتند از:

– استفاده از رژیم غذایی مناسب در زمان حاملگی

– محدودیت در مصرف سدیم و نمک

ناهار برای بیماران قلبی– کنترل شرایط خطرناک پیش از حاملگی مانند دیابت

– اجتناب از مصرف الکل

ترک سیگار

– انجام ورزش منظم حداقل هفته ای ۳ بار

راههای کاهش فشار خون در بارداری

برای  پایین اوردن فشار خودن بالا  در بارداری از درمان دارویی و غیر دارویی یا همان اصلاح شیوه زندگی استفاده می شود. به مادران باردار توصیه می شود که رژیم غذایی مناسبی را برای جلوگیری از افزایش فشار خون در بارداری انتخاب کنند. به مادران باردار توصیه می کنیم که از غذاهای کنسرو شده و فست فود ها اجتناب کنند. این غذاها به دلیل سدیم بالا و پتاسیم پایینی که دارند، به شدت در افزایش فشار خون نقش دارند.

توصیه اکید می کنیم برای درمان فشار خون بالا در بارداری از غذاهای تازه با حجم بالای فیبر مثل میوه جات و سبزیجات استفاده کنید؛ چرا که این مواد، به دلیل پتاسیم بالایی که دارند، از افزایش فشار خون در دوران بارداری جلوگیری می کنند. قبل از بارداری به مادران توصیه می شود (به خصوص مادرانی که مستعد افزایش فشارخون در دوران بارداری هستند) وزن خودشان را کنترل کنند، وزن خود را کاهش دهند و وزنی که در طی دوران بارداری هم می گیرند را حتما زیر نظر متخصص تغذیه بررسی کنند تا به میزان مجاز، دچار افزایش وزن شوند. در نظر داشته باشید که افزایش وزن بی رویه یکی از علل افزایش فشار خون در طی دوران بارداری است.

استفاده از برخی داروها در طب سنتی نیز گاهی اوقات می تواند باعث جلوگیری از افزایش فشار خون در بارداری شود؛ اگرچه نقش آن ها در متون علمی هنوز ناشناخته است.

بخش عمده درمان، درمان دارویی در کنترل فشار خون حاملگی است. کلاً مصرف داروها در دوران بارداری باید با احتیاط صورت بگیرد. برخی از داروها قطعاً بر روی جنین می تواند اثرات سوء داشته باشد که مادر حتماً باید از مصرف آنها اجتناب کند. این داروهای ضد فشار خون برای پزشکان قابل شناسایی هستند. اغلب از آن مطلع هستند و به مادر توصیه می کنند به اطلاع از بارداری، از مصرف آنها خودداری کنند.

داروی درمان فشار خون بارداریدر چنین شرایطی طبیعتاً مادر نیازمند داروهای جایگزین است. داروهایی که در دسترس پزشک قرار دارند، تقریباً محدود می باشند. داروهایی که باعث افزایش ادرار می شوند، اگر قبل از حاملگی استفاده شده اند، منعی در طی دوران حاملگی برای ادامه مصرف آن ها و کنترل فشار خون وجود ندارد. از جمله این داروها می توان به هیدروکلرتیازید، تریامترن اچ و فوروزماید اشاره کرد که مصرف آن ها اگر از قبل از حاملگی وجود داشته، مادر باردار می تواند در دوران حاملگی نیز آنها را ادامه دهد.

اگر مادر باردار داروهایی مثل کلسیم، از گروه کلسیم، مسدود کننده های کانال کلسیم مصرف می کند مثل آملودیپین، وراپامیل و یا دیلتیازم، مصرف این داروها هم در طی دوران بارداری خطری برای مادر و جنین ایجاد نخواهد کرد و توصیه به ادامه درمان می کنیم. این داروها آنقدر امن است که حتی اگر مادر قبل از بارداری فشار خون نداشته باشد و در طی دوران بارداری دچار فشار خون بالا شود، می توانیم با این داروها فشار خون بالا در بارداری را کنترل کنیم.

بهترین قرص فشار خون بارداری

از جمله داروهای فشار خون که خیلی در زمینه درمان فشار خون بالا در بارداری مقبول است و به دو صورت تزریقی و قرص های خوراکی در دسترس پزشکان وجود دارد، متیل دو پا می باشد که از طریق عبور به سمت مغز مادر و تحریک بعضی از گیرنده ها باعث کاهش فشار خون مادر خواهد شد. تاکنون متیل دوپا در درمان فشار خون بارداری هیچ گونه عارضه ای نداشته است. هنوز هم بعضی از پزشکان علاقمند هستند که برای کنترل فشار خون از این دارو استفاده کنند. متیل دوپا قرص های ۲۵۰ میلی گرمی دارد که تا روزی ۳ عدد برای مادر ممکن است تجویز شود.

درمان فشار خون در بارداری با متیل دوپاهیدرالازین یکی دیگر از قرص های فشار خون است که در درمان فشار خون بالا در بارداری مورد استفاده قرار می گیرد. داروی امنی است، نه باعث صدمه به جنین می شود و نه مادر! هیدرالازین با دوز مد نظر پزشک به صورت ۲۵ میلی گرم یا ۵۰ میلی گرم برای مادر تجویز می شود و بسیار در این زمینه موثر است.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص فشار خون و فوق تخصص قلب و عروق

برای پرسش و پاسخ از دکتر نجفی روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

3.5/5 - (41 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سيامک چهارشنبه ۳۰ فروردین ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 218 مشاهده پرسش
    با سلام آقاي دکتر من قبلا مزاحمتون شدم و شما فرمودين مسايل روحي و دروني هستش تا مسله قلب،فقط خواستم از خدمتتون بپرسم که من تا يکم دير غذا ميخورم سرگيجه ميگيرم و تا يکم راه ميرم هم احساس تنگي نفس ميکنم و قلبم تند تند ميزنه و تا از يه چيزي ميترسم زياد فشارم ميره رو 18 در صورت امکان راهنمايي بفرماييد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      اگر امكان مراجعه براي ويزيت داريد اقدام نماييد
  • تصویر کاربر سعید یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    من مرد و 46ساله هستم. از چند سال پیش دچار فشار خون بالا بودم که به دکتر مراجعه کردم و روزانه یک عدد قرص لوزار 25 مصرف میکردم. در این چند سال گهگاه فشار بالا می رفت که به دکتر مراجعه می کردم. حدود دو هفته پیش فشارم به 17 روی 12 رسید که به دکتر مراجعه کردم. به سفارش دکتر اکو و آزمایش خون انجام دادم. ضمنا ایشون قرص دیلتیازم را برای من تجویز کردند. در حال حاضر روزی دو عدد لوزار 25 و دو عدد دیلتیازم مصرف میکنم. الان چند روزیه که صبحها پشت سرم درد میکنه و با وجود مصرف داروهایی که گفتم فشارم حدود 13-14 روی 9-10 هست. جواب آزمایش و اکو رو براتون ارسال میکنم. میخواستم منو راهنمایی کنید ممنون. ضمنا قرص لیپیتور هم روزی یکی مصرف میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۶ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    با سلام
    هفته ي گذشته يكي از رگ هاي قلب پدرم با سن 70 سال استنت گذاشته شد بعد از دو روز دچار تنگي نفس و فشار خون بالا شدند 48 ساعت در بيمارستان بستري بودند بعد از ترخيص دوباره فشار خون ايشان بالاي 15 مي باشد. داروي پلاويكس ، آسپرین ، نیکوراندیل هر كدام روزي يك عدد و چون ديابتي هم هستند روزي دوبار هر مرتبه 14 واحد انسولين نيز تزريق ميكنند. لطفا راهنمايي فرمايد با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۶ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      بهتره داروي لوزارتان به داروهاشون اضافه بشه
  • تصویر کاربر میلادمیری پنجشنبه ۳ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    باعرض سلام خدمت اقای دکتر مادرم سه تا قرص فشار کارودیول6.25 واملودیپین5 ولوزان25 صبح وشب مصرف میکنه چون درزمان سکته مغزی فشارش تا21 رفت الان فشارش برخی اوقات حدود105 برروی45 میره ایا فشار دیاستولی پایین نیست واینکه نظرشمادرمورد فشار135 برروی90 برای یک جوان چیست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۳ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      اگر فشار پايين همراه با سرگيجه يا بيخالي نيست ايراد ندارد
  • تصویر کاربر نداکثير جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    با سلام یک ماه بیشتره که دکترفوق تخصص ریه به من گفته فشارريه هات بالاس،گفتن دوباره بر م اکو بدم،تنگی نفس،خستگی بیش ازحد،بیحالی،حالت غش،ورم در قسمت مچ وقوزک پا،دردوسنگيني در قفسه سینه،رو دارم،دوروزه هم درحالت درازکشيدن،دچارتنگي نفس هم میشم خاستم بدونم این علائم تا چه حدخطرناکه واینکه تاچه مدت میتونم به زندگی امیدوار باشم...ممنون وسپاس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۰ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۷ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    دکترجان سلام ، ازاین اقدام جنابعالی صمیمانه سپاسگزارم،اینجانب محمداحمدی ، سن 53سال،داروی فشار مصرف می کنم( کپسول متوهگزال 95 صبح یک عدد،آملوپرس 5 صبح یک عدد، کاپتوپریل 50 یکی صبح ویکی شب،کلرودیازپوکساید5شبی یک عدد،پلاویکس روزی یک عدد،ضربان قلبم در یک دقیقه 55تا 60 شد.مکث ضربان قلب دارم،در راه رفتن هیچ مشکلی ندارم، کتف سمت چپ درد دارم وقلبم هم درددارم شدیدنیست در حالت استراحت درد دارم.معلم بازنشسته هستم.دکتر قلب بعد از اکو فرمود که به علت فشار بالا 40درصد بطن چپ ضخیم شده است.باعذرخواهی وشرمندگی ،محبت وبزرگواری نماییدوراهنمایی فرماییداگرنیاز هست حضورا خدمت برسم اطاعت امر خواهدشد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۷ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر شروین سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر نجفی
    با سپاس از مطالب و اطلاع رسانی شما
    من تقریبا از ۸ ماه پیش به دلیل کبد چرب زیر نظر متخصص تغذیه شروع به کاهش وزن کردم و تا الان همراه با ورزش هوازی و وزنه و رژیم غذایی در حدود ۱۳ کیلو کم کردم (سن 37 قد ۱۸۰ و وزن ۷۸ ) . آنزیمهای کبدی ، کلسترول و تری گلیسیرید بسیار کاهش داشته و نرمال شده. جدیدا مشکلی که پیدا کردم فشار خون بالا و در بعضی موارد تپش قلب هست. هیچگونه دردی در قفسه سینه یا سمت چپ بدنم ندارم. اکو ، تست ورزش و نوار قلب مشکلی نداشت. آزمایشات تیرویید ۲۴ ساعته انجام دادم که مشکلی نبود. چند شب پیش که کمی غذای سنگین خورده بودم با حالت اضطراب از خواب بیدار شدم و فشارم ۱۵ رو ۱۰ با ضربان ۱۰۷ بود که با خوردن قرص پوزارکس بعد از ۱۵ دقیقه طبیعی شد، البته لرز و سردی دست و پا داشتم. صبحها همیشه فشار ۱۱ رو ۷ با ضربان ۶۰ هست . در زمان ورزش روی تردمیل یا کار با وزنه مشکلی ندارم البته بعضی وقتها که بیشتر به خودم فشار میارم برای ورزش کمی تپش قلب میگیرم در انتهای ورزشم.وضعیت معده من اصلا جالب نیست و بیشتر اوقات نفخ دارم. استرس تقریبا دارم در حین کارهای روزانه. ضمنا حس میکنم جدیدا با نوشیدن یک فنجان قهوه دچار استرس و تپش قلب میشم. ضمنا آزمایش کلرو داپلر کلیه ها انجام شد و مشکلی نداشت از لحاظ فشار شریانها. سونوگرافی کامل شکمی انجام شد و مشکلی مشاهده نشد.فقط چیزی که در تمام آزمایشات خون مطرح شده بعد از کاهش آنزیمهای کبدی بیلیروبین افزایش داشته است. الان قرص خاصی مصرف نمیکنم.
    لطفا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۷ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      ايا امكان مراجعه به مطب وجود دارد
    2. تصویر کاربر شروین پنجشنبه ۷ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام جناب دكتر . ممنون بابت پاسخگويي. من ساكن مشهد هستم. نتيجه آزمايشات و اكو خدمت شما ميفرستم. در صورتي كه نياز هست خدمت شما مراجعه كنم.
    3. تصویر کاربر شروین پنجشنبه ۷ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام جناب دكتر . ممنون بابت پاسخگويي. من ساكن مشهد هستم. نتيجه آزمايشات و اكو خدمت شما ميفرستم. در صورتي كه نياز هست خدمت شما مراجعه كنم.
    4. تصویر کاربر شروین پنجشنبه ۷ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام جناب دكتر . ممنون بابت پاسخگويي. من ساكن مشهد هستم. نتيجه آزمايشات و اكو خدمت شما ميفرستم. در صورتي كه نياز هست خدمت شما مراجعه كنم.
    5. تصویر کاربر شروین پنجشنبه ۷ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام جناب دكتر . ممنون بابت پاسخگويي. من ساكن مشهد هستم. نتيجه آزمايشات و اكو خدمت شما ميفرستم. در صورتي كه نياز هست خدمت شما مراجعه كنم.
    6. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۷ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      ممنونم
    7. تصویر کاربر شروین شنبه ۹ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      با سلام مجدد. متاسفانه در هنگام آپلود عکس ها در سایت خطا گرفته میشود و امکان آپلود نیست. با گوگل کروم و فایرفاکس چک شد ولی خطا میدهد.
    8. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      اميدوارم مشكل حل شود
    9. نمایش سایر 7 پاسخ
  • تصویر کاربر حسن پنجشنبه ۴ آذر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام و خسته نباشید
    بنده حدود 10 سال است که دچار فشار خون ارثی و عصبی شده ام با 33 سال سن
    داروهای مصرفی بنده والسارتان 160 . پرانول 40 . هیدروکلروتیازید و املو پرس میباشد . اکثر اوقات با مصرف داروهای فوق فشارم روی 13/5 و مینیمم 8/5 میباشد . اما صبحها که از خواب بیدار میشوم فشارم بسیار بالاست حدود 14/5 روی 9/5 . بعد از چند ساعت فشار خود به خود پایین میاید . زمان مصرف داروهایم 6 صبح و 6 بعدالظهر میباشد . لطفا برای فشار صبحگاهیم راهنمایی فرمایید ؟
    ممنون

    شنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۵ ۱۰:۳۴( 1 هفته پیش)
    وضعیت : بسته شده

    دکتر محمدحسین نجفی

    املوپرس چند بار در روز مصرف ميكنيد؟

    روزی 2 بار
    6 صبح و 6 بعدالظهر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۴ آذر ۹۵( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۱۰ آبان ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 334 مشاهده پرسش
    تبخال تناسلی گرفتم.امی خوام بدونم اگر ضایعه نداشته باشم می تونم سکس بکنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۰ آبان ۹۵( 7 سال پیش)
      مربوط به بخش قلب نيست
  • تصویر کاربر احسان دوشنبه ۲۹ شهریور ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    سلام . بنده دکترهای زیادی رفتم و الان به کمک شما نیاز دارم
    بنده حدود 10 سال پیش حادثه وحشتناکی در زندگیم رخ داد که دچار استرس های فراوان شدم و دستگاه هولتر 24 ساعته حتی فشار 17 روی 12 هم برای بنده ثبت کرد . دکتر روزی 8 تا قرص برایم تجویز کرد که 4 تا صبح و 4 تا عصر مصرف میکنم . والسارتان 160 هیدرو کلرو تیازید املوپرس و پرانول 40
    با مصرف داروهای فوق فشارم تقریبا متعادل شد اما صبحها که از خواب بلند میشوم فشارم تا حدود یکی 2 ساعت به شدت بالاست ؟ بفرمایید چه کنم ؟
    ایا مصرف اینهمه قرص رو کبدم اثر نمیگذارد ؟
    ممنون
    اجرتان با خدا
    از هر کدام از داروهای فوق 1 عدد بعد از نماز صبح و از هر کدام 1 عدد ساعت 18 مصرف مینمایم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۹ شهریور ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      مسلما مصرف اين قرصها نجاتبخش شماست
      احتمالا افزودن آملوپرس كنترول بهتري روي فشار صبح شما داسته باشد
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر