دکتر محمد حسین نجفی

واریس پا یا نارسایی مزمن وریدی (CVI) بیماریست که در آن دیواره وریدها یا دریچه ها در وریدهای پا به طور موثر کار نمی کنند؛ در نتیجه برگشت خون به قلب از پاها دشوار می شود. برای درمان واریس پا چه باید کرد؟ آیا درمان خانگی واریس پا حقیقت دارد و میتوان با استفاده از روش های خانگی درمان کرد؟ در این مقاله ما تمام روش های درمان خانگی واریس پا را برای شما مطرح کرده ایم.

بیماری واریس چیست؟

واریس باعث می شود خون در وریدها شناور و یا انباشته گردد که به این حالت گرفتگی پا یا سکون می گویند. واریس پا اغلب با رگ های واریسی که پیچیده خورده هستند (رگ های بزرگی نزدیک به سطح پوست) همراه است. آنها می توانند تقریبا در هر نقطه رخ دهند، اما اغلب در پاها ایجاد می شوند.

ورید چیست؟

ورید یک رگ خونی است که خون کم اکسیژن را از بدن به سمت قلب حمل می کند. وجود هموگلوبین فاقد اکسیژن در خون ورید آن را تیره می کند. وریدها بخشی از سیستم گردش خون هستند که خون را به قلب باز می گردانند. در مقابل، شریان رگی است که خون اکسیژن دار از قلب را به کل بدن حمل می کند. بیماری وریدی به هر گونه بیماری گفته می شود که منجر به اختلال در ورید ها می شوند. یکی از این اختلالات وریدها واریسی است. ورید های واریسی می توانند به خصوص در موقع ایستادن برای مدت زمان طولانی باعث درد و تورم در پاها شوند و یا فرد را در معرض خطر ابتلا به لخته شدن خون قرار دهند.

انواع وریدهای واریسی

علت واریس پا چیست؟

رگ ها خون را از همه اعضای بدن به قلب بازمی گردانند. برای رسیدن به قلب، خون نیاز دارد تا از رگهای پا به سمت بالا جریان یابد. ماهیچه های ساق پا و عضلات پا نیاز به انقاض دارند تا در هر مرحله فشاری به رگ ها وارد آورده و خون را به سمت بالا هل دهند. برای نگه داشتن جریان خون و جلوگیری از برگشت آن به سمت عقب، رگ ها حاوی دریچه های یک طرفه می باشند.

علت واریس پا در واقع آسیب دیدن همین دریچه هاست که اجازه می دهد تا خون به سمت عقب نشت کند. آسیب دریچه ممکن است در نتیجه پیری، نشستن و یا ایستادن بیش از حد و یا ترکیبی از پیری و کاهش تحرک رخ دهد. وقتی رگ ها و دریچه ها به نقطه ای از تضعیف شدگی می رسند که برای خون، جریان یافتن به سمت قلب دشوار گردد؛ در نتیجه فشار خون برای مدت زمان طولانی تری در رگ ها باقی مانده و منجر به واریس می شود. برای گرفتن فشار خون حتما باید از دقیق ترین دستگاه فشار خون استفاده کنید

واریس پا اغلب به عنوان یک نتیجه از ایجاد لخته خون در رگ های عمیق پاها که به عنوان ترومبوز ورید عمقی (DVT) می باشد، رخ می دهد که گاهی به آن سندرم بعد ترومبوز نیز می گویند. واریس همچنین از تومورهای لگن و ناهنجاری های عروقی ناشی می شود. البته گاهی اوقات به دلایل ناشناخته نیز اتفاق می افتد. نارسایی دریچه در وریدهای پا، خون را برخلاف گرانش زمین نگه میدارد که منجر به حرکات کند خون از رگ ها شده و تورم پاها را به دنبال دارد.

علائم و نشانه های واریس پا چیست؟

شدت واریس پا همراه با پیچیدگی های درمان، پیشرفت بیماری را افزایش می دهد. علایم واریس پا عبارتند از:

چرا باید واریس را درمان کنیم؟

اگر واریس پا درمان نشود، فشار و تورم تا ریزترین عروق خونی در پاها (مویرگ ها) افزایش می یابد و باعث ترکیدگی آنها می گردد. هنگامی که این اتفاق می افتد، پوست پوشاننده، رنگ قرمز مایل به قهوه ای به خود می گیرد و اگر تحت ضربه و یا خراشیده شدن قرار گیرد، بسیار حساس به شکسته شدن می شود. درنهایت ترکیدگی مویرگ می تواند باعث التهاب بافت محلی و آسیب بافت داخلی شود. در بدترین حالت منجر به زخم هایی می گردد که همان زخم های باز بر روی سطح پوست هستند. این زخم استاز وریدی می توانند به سختی، درمان و یا عفونی شوند. زمانی که عفونت کنترل نشود، می تواند به بافت های اطراف پخش شود؛ به این حالت بیماری سلولیت گویند.

دکتر واریس پا

برای تشخیص و درمان واریس پا  به متخصص قلب و عروق و یا متخصص عروق مراجعه کنید. پزشک شرح حال کامل و معاینه فیزیکی انجام خواهد داد. در معاینه فیزیکی، پزشک با دقت پاهای شما را بررسی خواهد کرد. تستی به نام سونوگرافی عروقی یا دوبلکس ممکن است برای بررسی گردش خون در پاها مورد استفاده قرار گیرد. در طول سونوگرافی عروق، یک مبدل (دستگاه کوچک دستی) بر روی پوست روی ورید برای بررسی آن قرار می گیرد. مبدل امواج صوتی را به رگ های شما ساطع می کند. این امواج صوتی ثبت شده  و یک تصویر از عروق ایجاد می کنند که بر روی مانیتور به نمایش در می آید.

درمان واریس پا

درمان پزشکی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

بالا بردن پاها. ممکن است به شما دستور داده شود که 3 یا 4 بار در روز و هر بار حدود 15 دقیقه پاهای خود را بالاتر از سطح قلب خود قرار دهید. 

1: جوراب های فشرده. یا همان جوراب واریس
2:اسکلروتراپی
3: لیزر درمانی
4: ابیلیشن
5:میکروفلبکتومی

درمان خانگی واریس پا

در ادامه 10 روش درمان خانگی واریس پا را برای شما شرح می دهیم. انجام این کارها رای درمان واریس های شما موثر هستند.

۱- درمان واریس پا با سرکه سیب

سرکه سیب یک درمان فوق العاده برای وریدهای واریسی است. این محصول پاک کننده ی طبیعی بدن است. همچنین گردش خون را بهبود می بخشد. سرکه ی سیب سرخ نشده را روی پوست بر روی ورید های واریسی بریزید و به آرامی ماساژ دهید. هر روز قبل از خواب و صبح پس از بیدار شدن این کار را انجام دهید. چند ماه این کار را تکرار کنید تا اندازه ورید های واریسی را کاهش دهید.دو قاشق چای خوری سرکه سیب را به یک لیوان آب اضافه کنید و آن را بنوشید. این مخلوط را دو بار در روز برای حداقل یک ماه مصرف کنید تا نتایج آن در درمان وریدهای واریسی را مشاهده کنید.

۲- روغن برای درمان واریس

افزایش گردش خون در درمان ورید های واریسی ضروری است. ماساژ با روغن زیتون می تواند به افزایش گردش خون کمک کند و در نتیجه باعث کاهش درد و التهاب شود. مقادیری از روغن زیتون و روغن ویتامین E را با هم مخلوط و کمی آن را گرم کنید. با روغن گرم چند دقیقه ای ورید های واریسی را ماساژ دهید. این کار را دو بار در روز برای یک یا دو ماه انجام دهید.

۳- درمان واریس پا با سیر

سیر یک گیاه عالی برای کاهش التهاب و علائم وریدهای واریسی است. همچنین به دفع سموم مضر از عروق خونی و بهبود گردش خون نیز کمک می کند. برای کاهش درد پا سیر را ۶ تکه کنید و آنها را در یک شیشه ی تمیز بگذارید. عصاره ی سه پرتقال را بگیرید و به همراه دو قاشق غذاخوری روغن زیتون به آن اضافه کنید.بگذارید تا این مخلوط به مدت ۱۲ ساعت بماند. سپس شیشه را تکان دهید و چند قطره بر روی انگشتان بریزید. ورید های واریسی را با یک حرکت دایره ای به مدت ۱۵ دقیقه ماساژ دهید. آن ناحیه را با یک پارچه بپوشانید و یک شب بگذارید بماند. این کار را تا چندین ماه تکرار کنید. فراموش نکنید که سیر تازه را در رژیم غذایی خود نیز قرار دهید.

۴- درمان واریس پا با جعفری

جعفری غنی از ویتامین C، یک آنتی اکسیدان قوی است که باعث تولید کلاژن می شود و به بازسازی سلول ها کمک می کند. این سبزی حاوی روتن است که نقش مهمی در تقویت مویرگ ها ایفا می کند و از این رو در کاهش علائم ورید های واریسی بسیار مفید است.چند عدد جعفری تازه ی خرد شده را در یک فنجان آب به مدت پنج دقیقه بجوشانید. سپس آن را خنک کنید و محلول را فشار دهید. چند قطره روغن گل همیشه بهار را به آب آن اضافه کنید. محلول را در یخچال قرار دهید تا چند دقیقه بمانید. با استفاده از یک پنبه، محلول را در ناحیه ی آسیب دیده اعمال کنید. برای مشاهده ی نتایج مثبت، چند ماه کار را انجام دهید. علاوه بر این سعی کنید تا آنجا که می توانید در رژیم غذایی خود جعفری خام بخورید.

۵- درمان واریس پا با فلفل هندی

فلفل هندی یک معجزه در درمان وریدهای واریسی است. به عنوان یک منبع غنی از ویتامین C و بیوفلاوونویدها، گردش خون را افزایش می دهد و درد وریدهای متورم را کاهش می دهد. یک قاشق چای خوری پودر فلفل هندی را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید و آن را خوب مخلوط کنید. این مخلوط را سه بار در روز به مدت یک یا دو ماه مصرف کنید.

۶- درمان واریس پا با گیاه کوله خاس

گیاه کوله خاس برای کاهش درد و ناراحتی ورید های واریسی بسیار مفید است. این گیاه شامل ترکیبات شناخته شده به عنوان روسوژنین است که به کاهش التهاب کمک می کند و رگ ها به علت فعالیت ضد التهابی و ضد الاستاز خود تحریک می کند.

سه بار در روز ۱۰۰ میلی گرم مکمل این گیاه را مصرف کنید که از ریشه ها و دانه های این گیاه ساخته شده است. مکمل این گیاه دارای ویتامین B و C همراه با کلسیم، کروم، منیزیم، منگنز، پتاسیم، سلنیوم، سیلیکون و روی است. این مواد مغذی سبب تقویت و کاهش التهاب در رگها و همچنین بهبود جریان خون در پاها می شود.توجه: افراد مبتلا به فشار خون بالا یا هیپرپلازی خوش خیم پروستات نباید این گیاه را بدون مشورت با پزشک مصرف کنند.

۷- درمان واریس پا با عنبر سائل

عنبر سائل یک گیاه بسیار موثر برای تقویت عروق خونی است و از این رو می تواند علائم وریدهای واریسی را کاهش دهد. حاوی اسید گالیک و اسانس های مختلف است که می تواند به کاهش تورم و همچنین درد کمک کند. یک دستمال را با عنبر سائل بشویید و آن را در ناحیه ی آسیب دیده قرار دهید. این کار را دو یا سه بار در روز به مدت یک یا دو ماه انجام دهید.وان را با آب پر کنید و ۱۰ تا ۲۰ قطره عنبر سائل در آن بریزید. پاهای خود را حداقل ۱۵ دقیقه در آن قرار دهید. سپس پاها را با آب تمیز بشویید و آنها را خشک کنید. یک یا دو بار در روز این درمان را دنبال کنید.

۸- درمان واریس پا با دانه های شاه بلوط هندی

قرن هاست که از دانه های شاه بلوط هندی برای درمان وریدهای واریسی استفاده می کنند. دانه های شاه بلوط هنوی دارای خواص ضد التهاب و ضد تورم هستند که می توانند به طور موفقیت آمیز گردش در ورید ها را افزایش دهند و به نوبه ی خود باعث کاهش وریدهای واریسی می شوند. دانه ی شاه بلوط دارای ترکیباتی به نام اژیین است که اسیدهای چرب اشباع شده را تقویت می کند و مانع آزاد شدن آنزیم هایی می شود که باعث آسیب به دیواره های مویرگی می شود.

شما می توانید ژل دانه ی شاه بلوط هندی را در بازار خریداری کنید. دو بار در روز به صورت ژل خارجی در ناحیه آسیب دیده استفاده کنید. هنگامی که به طور منظم استفاده شود، می تواند به طور قابل توجهی درد پا و تورم را کاهش دهد. همچنین می توانید از مکمل های شاه بلوط هندی استفاده کنید. شایع ترین دوز مصرفی ۳۰۰ میلی گرم دو بار در روز است. تبصره: زنان باردار یا شیرده نباید از این درمان استفاده کنند.

۹- درمان واریس پا با برگ انگور

برگ های انگور حاوی فلاونوئیدها هستند که به حفظ سلامتی رگ ها کمک می کند. برگ های انگور همچنین دارای خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدان و مرطوب کنندگی هستند که برای درمان ورید واریسی بسیار مفید هستند. یک فنجان برگ انگور را در چهار فنجان آب به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشانید. چند دقیقه صبر کنید تا خنک شود. آن را در یک سطل بریزید و پای خود را ۵ دقیقه در آن خیس کنید. سپس پای خود را در یک سطل دیگر پر از آب سرد برای ۱۰ ثانیه قرار دهید. این کار را سه یا چهار بار پشت سر هم انجام دهید تا محلول خنک شود. پس از آن پا را در جهت رو به بالا با روغن کرچک ماساژ دهید. با قرار دادن پاهای خود در یک موقعیت عالی برای چند دقیقه به درمان پایان دهید.

۱۰- درمان واریس پا با گل همیشه بهار

گل همیشه بهار یک گل زیبا و غنی از فلاونوئیدها و ویتامین C است که باعث تولید کلاژن و کمک به تعمیر و بازسازی سلول می شود. همچنین به بهبود گردش خون کمک می کند، در نتیجه به کاهش علائم وریدهای واریسی کمک می کند. یک فنجان گلبرگ آن را در چهار فنجان آب با مدت پنج دقیقه بجوشانید. یک پارچه را در محلول خیس کنید و پارچه را در ناحیه ی آسیب دیده قرار دهید و تا زمانی که کاملا خنک شود ادامه دهید. چندین بار در روز چندین بار تکرار کنید تا بهبودی را متوجه شوید.  اغلب به افرادی که از ورید های واریسی رنج می برند مصرف غذا های سرشار از فیبر توصیه می شود. این مواد غذایی به رفع یبوست کمک میکنند. یبوست یکی از عوامل اصلی ایجاد واریس است.

درمان قطعی واریس پا در خانه

اگر بیمار علائم و یا ناراحتی نداشته باشد درمان واریس پا ضروری نیست. با این حال، اگر علائمی وجود دارد، درمان وریدهای وارسی برای کاهش درد یا ناراحتی مورد نیاز می باشد. مراقبت از واریس پا و بهبود آن در خانه شامل:

عوارض واریس پا چیست؟

هر شرایطی که جریان خون طبیعی را تضعیف کند، خطر ایجاد عوارض را دارد. با این حال، در اکثر موارد، واریس هیچ عارضه ای ندارد. اگر عارضه ای رخ دهد، ممکن است به صورت خونریزی و یا لخته شدن خون در ورید پا خود را نشان دهد. یکی از عوارض واریس، نارسایی مزمن وریدی است که در آن پوست، اکسیژن، مواد مغذی و مواد زائد را با خون به درستی مبادله نمی کند زیرا جریان خون ضعیف است. نارسایی مزمن وریدی ناشی از وریدهای واریسی نیست، اما این دو به شدت به هم وابسته هستند.

واریس پا در دوران بارداری

زنان در دوران بارداری بیشتر مستعد ورید های واریسی هستند. زنان باردار خون بیشتری در بدن دارند که فشاری اضافه بر روی سیستم گردش خون وارد می کند. علاوه بر این، تغییر در سطوح هورمون ها می تواند منجر به شل شدن دیواره های ورید های خونی شود. هر دو عامل خطر ابتلا به ورید های واریسی را افزایش می دهند. همانطور که رحم رشد می کند، فشار بیشتری روی ورید ها در ناحیه لگن مادر وارد می شود. در اکثر موارد، واریس پس از دوران بارداری از بین می رود. درمان خانگی واریس پا در بارداری حقیقت دارد. شما با انجام یکسری از نکات میتوانید واریس خود را حتی در بارداری هم درمان کنید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

4.1/5 - (56 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر احمدسلیمی جمعه ۷ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 187 مشاهده پرسش
    به مدت چهار است که گرفتگی عروق پا دارد ودرد زیادی هم دارد وثل اینکه میجوشد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۷ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مصطفی پنجشنبه ۱۹ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 178 مشاهده پرسش
    باسلام..
    اگه خاطرتون باشه من پدرم شکستگی لگن داشت و بعد بهبودی لخته خون پیدا کرده بود...به متخصص خون مراجعه کردیم آمپول ‌انعقاد خون و زالربان 20 تجویز کرد.. میخواستم ببینم طول درمان چند روزه و میتونن راه برن یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۹ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر massoomeh پنجشنبه ۱۲ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    مدتی است که در ساق پاهایم هنگام ایستادن و راه رفتن درد شدیدی احساس می کنم که ادامه فعالیت را برایم غیر ممکن می کند . از نظردیسک کمر و تنگی کانال نخاعی مورد بررسی قرار گرفته ام و مشکلی نداشته ام . لطفا راهنمایی کنید که آیا می تواند به دلیل گرفتگی عروق پاهایم باشد .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۲ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام بله ممكن است
      اقدام بعدي سونو داپلر رنگي عروق پا
  • تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۹ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید من پاهام خیلی سر میشن یعنی همیشه باید پاهام پوشیده باشند اگر باد به پاهام بخوره درد میان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۹ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر حبیب چهارشنبه ۲۸ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    با عرض سلام ادب و احترام با تشکر از اینکه وقت عزیز تان را در اختیار بیماران قرار میدهید بندهذ57ساله ده سال قبل عمل جراحی دیسک داشتم شش سال قبل عمل همورویید انجام شده الان مدت چهار سال موقع راه رفتن هر دو پا از کف پا خواب رفته همزمان درد از باسنم بطرف پایین شروع میشود دیگر نمیتوانم راه بروم باید بلنگم اگه چند دقیقه بنشبنم بهتر میشوم اگر به رکوع بروم هم اروم میشوم چندین بار به جراح مغز اعصاب مراجعه کردم چندین مرتبه mri گرفتم میگن از کمر نیست سونو گرافی رنگی از پا گرفتم گفته حدود 20 گرفتگی عروق داری ضمنا نبض پای راستم خیلی ضعیغه وهوا سرد زمستان بدترم بعضی وقتها تا دو کیلو متر هم راه میرم چیزی نمیشه بعضی وقتها هم صد متر راه برم درد شروع میشه ( درد از باسن شروع میشه بطرف زانو خواب رفتگی از کف پا بطرف بالا)امیدوارم بکمک و راهنمایی جنابعالی راه حلی برای درمانم پیدا شود در ضمن بیست ساله روزی هفت عدد سیگار میکشم با تشکر محمدی از کرمان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۸ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر ارزو یکشنبه ۲۵ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 3062 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخير
    دخترى ٢٨ ساله هستم، در ناحيه نبض گردن سمت راست با فشار دست درد و تير كشيدن احساس ميكنم و خيلى كم متورم شده، دليل اين درد چيست و ايا ميتونه به غدد لنفاوى مربوط باشه يا خير؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۵ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام بهتر است توسط متخصص داخلي معاينه شويد
  • تصویر کاربر اصفهانی پنجشنبه ۲۲ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    بک ماه و نیم قبل عمل آنژیو انجام شده و بعد از عمل هیچ مشکلی وجود ندارد اما بیمار احساس ضعف بیش از حد در بدن دارد آنقدر که حتی عنوان میکند با 5دقیقه راه رفتن هم تمام پاهایشان دچار لرز میشود و قادر به انجام هیچ کاری نمیباشند علت چیست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۲ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سمیه سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    وجود لخته خون دررگ پای سمت چپ وتورم پا
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۰ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
      يلام
      لخته وريدي قديمي دارند
  • تصویر کاربر ولی یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    جواب آنژیو روفرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۸ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
      بالون در تنگي زده اند
      ان شاالله بهتر ميشوند
  • تصویر کاربر ولی پنجشنبه ۸ تیر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    آقای دکتردستور شما چی؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۸ تیر ۹۶( 6 سال پیش)
      تكراري
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر