دکتر محمد حسین نجفی

درمان پرولاپس دریچه میترال چگونه است؟

اغلب مبتلایان به پرولاپس میترال نیاز به درمان ندارند؛ ولی توصیه می شود که بیماران هر ۵-۳ سال جهت پی گیری و معاینات مجدد و اکوکاردیوگرافی مراجعه کنند. بیمارانی که نارسایی میترال نیز دارند باید به فواصل زودتر (در حدود هر ۱۲ ماه) جهت معاینه و اکوکاردیوگرافی مراجعه کنند.

بر اساس آخرین راهنمای انجمن قلب آمریکا در سال ۲۰۰۷ قبل از عمل جراحی و دندان پزشکی در صورت عدم وجود سابقه اندوکاردیت قبلی، پیشگیری از عفونت دریچه (پیشگیری از اندوکاردیت) با آنتی‌‌بیوتیک دیگر توصیه نمی‌شود و در عوض توصیه بر آن است که جهت پیشگیری از عفونت، بهداشت دهانی و دندانی با استفاده مرتب از مسواک و نخ دندان و مراجعات مرتب به دندان پزشک برای جرم گیری رعایت شود.

داروهای بلوک کننده بتا-آدرنرژیک مثل پروپرانولول در درمان تپش قلب، به‌ خصوص موارد ناشی از ضربانات زودرس مفیدند و ممکن است در درمان درد قفسه سینه و اضطراب نیز موثر باشند. البته پروپرانولول در تمامی موارد سندرم پرولاپس میترال مفید نیست. می‌توان در بیمارانی که علائم شدید یا آریتمی قابل توجه دارند پروپرانولول را شروع کرد ولی تنها در افرادی که پاسخ بالینی می دهند، ادامه دارو توصیه می شود.

در حملات گذرای ایسکمی مغزی، استفاده از آسپرین و به ندرت، داروهای ضد‌انعقاد توصیه می شود.

بعضی داروهای ضد‌افسردگی در درمان درد سینه مفید بوده‌اند. مثلا ایمی‌ پرامین قادر به کاهش درد سینه در افرادی بوده که عروق کرونر طبیعی داشته‌اند و استفاده از سرترالین (که در اصل یک داروی ضد افسردگی است) در کاهش درد سینه با منشا غیر قبلی موثر بوده است. همچنین در بعضی مطالعات، در بیماران مبتلا به درد سینه همراه با اختلالات اضطرابی، آلپرازولام (که داروی ضد اضطراب است)، اثرات مفیدی در رفع درد سینه و بهبود اختلال اضطرابی داشته است. و بالاخره آن که ورزش هوازی در بهبود علائم مربوط به درد سینه آتیپیک موثر بوده است.

در موارد نادری پرولاپس دریچه میترال منجر به نارسایی شدید دریچه میترال می شود و ممکن است نیاز به جراحی دریچه داشته باشد.

بیمار مبتلا به پرولاپس میترال قلب

یک خانم پزشک ٢٧ ساله با احساس تپش قلب ،ضربات کوبشی و ناگهانی قلب با احتمال افتادگی دریچه میترال به مطب مراجعه کردند. سابقه ای از هیچ بیماری خاصی نمی دهند. فشار خون و سایر علایم حیاتی نرمال بودند. در معاینه ضربان های قلب نابجا قابل لمس بود. در اکوی انجام شده افتادگی خفیف دریچه میترال مشاهده گردید. نارسایی دریچه مشاهده نشد.

بحث و نتیجه گیری:

حدود ۴ درصد خانها و دو درصد آقایان دچار شلی دریچه میترال و به اصطلاح پرولاپس میترال می باشند. پرولاپس میترال اغلب مشکل اساسی نبوده و بر اساس شدت آن، پزشک درمان لازم را تجویز خواهد کرد. در صورتیکه شدت پرولاپس شدید نبوده و نارسایی دریچه همراه آن وجود نداشته باشد ، بهترین راه درمان اطمینان دادن به شخص بوده و اقدام دیگری لازم ندارد. گاهی برای درمان تپش در بیماران مبتلا به پرولاپس میترال از داروهای بتابلوکر مانند پروپرانولول استفاده می نمایند. قابل ذکر است بسیاری از افرادی که در گذشته برچسب پرولاپس میترال به آنان زده شده بر اساس تعاریف جدید ، در گروه پرولاپس قرار نمیگیرند.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

۲.۹/۵ - (۱۵ امتیاز)
آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مهسا.م سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 100 مشاهده پرسش
    عرض احترام خدمت جناب دکتر نجفی.بنده متاهل و 36 ساله هستم.دو سال قبل به پزشک مراجعه و طبق تست ورزش و اکو رنگی افتادگی میترال تشخیص داده شد.حدود 3 ماه طبق تشخیص پزشک پرانول مصرف کردم و به علت احساس بهبودی دیگه نخوردم.ولی از تقریبا یک سال پیش علایمی مانند تیر کشیدن عمیق قلب که از شدتش تا چند دقیقه تنفس سینه ای نتونستم و شکمی نفس کشیدم تا رد شه.و یک بار هم اخیرا حس کوبشی وسط سینه داشتم.گاهی هم دردهای خفیف دارم که اهمیت نمیدم. دکتر لطفا منو راهنمایی کنید که آیا طبیعیه و یا باید به پزشک مراجعه کنم و دارو بگیرم؟آیا چیزی بجز پرولاپس هست؟؟ سپاس.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      پرولاپس درد نميده و مهم نيست
      دردتون به نظر قلبي نمياد ولي اگر ازارتون ميده بهتره مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 99 مشاهده پرسش
    سلام. تقریبا 4 سال هست از زمانی که ازدواج کردم شک عصبی شدیدی به قلبم وارد شد. که باعث سوزش شدید ودرد در ناحیه ی دریچه قلب شدم .تو این 4 سال همیشه سوزش ودرد دارم.نصف بدنم درد میکنه طرف قلب.اکو گرفتم گفت افتادگی دریچه قلب. هیچ دارویی هم کارساز نبوده. یه پزشکی گفت دریچه قلبت حساس شده. راست میگه .با کوچکترین ناراحتی سوزش دارم. ناراحت هم نباشم سوزش دارم زندگیم فلج شده. احساس می‌کنم نیاز به جراحی دارم. 4 سال تمام درد درام نمیدونم چکار کنم نمیتونم تو جمع شرکت کنم.استرسی میشم .لطفا راهنمایی کنید تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      اينها علايم قلبي نيست و علايم اضطرابيه
      بهتره به روانپزشك مراجعه كنيد
      براي اطمينان از وضعيت قلب تست ورزش انجام دهيد
  • تصویر کاربر نسترن سه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 107 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر 28 سالمه در اکو تشخیص افتادگی خفیف داده شد پزشک گفت چیزی نیست ولی من نگران پیشروی بیماری هستم و اینکه خطر بارداری ، شرایط بارداری ایا خیلی سخت میشه؟ ایا مشکلی برا جنین هم ممکنه داشته باشه؟ و اینکه این موضع منو دچار استرس فراوان و نگرانی کرده که از وقتی فهمیدم همش توجهم به صدای قلبم تپش و درد سمت چپ کرده. در ضمن ef 60%
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      پرولاپس مهم نيست و خطر نداره و پيشرفت نميكنه
  • تصویر کاربر آرمین سه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 103 مشاهده پرسش
    با سلام.آقای دکتر میخواستم نظرتون رو راجع به اکو هایی که طی سال 91،94،96 گرفتم و براتون ارسال کردم بدونم.اخیرا ضربان های نابجا هنگام استرس و هیجان زیاد ایجاد میشه و گاهی بازو چپم و پشتم و قفسه سینم درد تقریبا نقطه ای داره.در ضمن حملا گذرهراسی هم دارم.قبلا پرانول 10 و متو هگزال و آلرازولام هم مصرف کردم.ممنون از وقتی که میزارید. عکس ها به ترتیب از بالا به پایین سال 91-94-96 هستش
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      پرولاپس و نارسايي خفيف داريد كه اهميت باليني نداره
      بهتره با مراجعه به روانپزشك مشكل اضطرابيتون رو درمان كنيد و متوهگزال رو ادامه بديد
  • تصویر کاربر مریم شنبه ۱۵ دی ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 105 مشاهده پرسش
    با سلام .چندسالی هست که دردهای قلبی دارم .پیاده روی هم میکنم بعداز پیاده روری قلبم درد میگیره چندین بار متخصص قلب هم مراجعه کردم .گفتن مشکل ازقلب نیست.چن روز پیش درد شدیدی داشتم دوباره به متخصص قلب دیگری رفتم گفتن پرولاپس داری .
    پرانول 20 وایمی پرامین تجویز کردن
    کهخوردم اما همچنان درد دارم .
    البته پرانول رو نخورد مچون قبلا که میخوردم درد خیلی شدید میشد .لطفا راهنمایی بفرمایین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۵ دی ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام بايد مراجعه كنيد
      بهتره تست تكميلي انجام دهيد تا علت مشخص شود
  • تصویر کاربر پویا پنجشنبه ۱۳ دی ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 110 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید واسه دریچه آىورت اکو کردم دکتر گفت فاصله داره گفت به رشد قدت ارتباط داره منظورش چی بود بعد داخل اکو هم نرمال زده میشه راهنمایی کنین با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ دی ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      عكسشو بفرستيد
  • تصویر کاربر khatereh یکشنبه ۲ دی ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 104 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر
    من در نواحي كف دست و قسمت چپ سينه و زير بغل يك سالي هست كه درد دارم و به دكتر مراجعه نمودم دكتر گفت افتادگي دريچه دارم و عكس هاي اكو رو براتون ارسال مي كنم
    اين درد ها بيشتر شده خواهش ميكنم راهنمايي بفرماييد كه آيا افتادگي دريچه قلب من نياز به درمان دارد يا نه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲ دی ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      افتادگي اصلا مهم نيست و درد نداره
      اگر اضطراب داريد به روانپزشك مراجعه كنيد
      اگر بهتر نشديد تست ورزش انجام دهيد
  • تصویر کاربر مبارکی شنبه ۱ دی ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 105 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر خدمت حضرتعالی، بنده 22 سالمه و از سال 94 دچار پرولاپس و نارسایی Mild دریچه میترال هستم، و هفته پیش جهت اطلاع از روند بیماری به بیمارستان فرشچیان همدان جهت معاینه و اکو رفتم و بعد از اکو دکتر گفتند که هیچ پیشرفتی نکرده و همون Mild هستش؛ حالا سوالم از شما این است که نیاز به عمل نیست؟ و این نارسایی Mild به ساختمان قلب به خصوص بطن چپ و دهلیز چپ آسیب وارد نمیکنه؟ خیلی نگرانم آقای دکتر، بنده فوتبالیست بودم و از آن موقع که این مشکل برام پیش اومده دیگه فوتبال نمیرم و فعالیت بدنی هم کم انجام میدم، لطفاً راهنماییم کنید. با تشکر 《
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱ دی ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      مشكلي نيست و نه الان و نه در آينده خطر نداره
      به زندگي و فعاليتتون مثل گذشته ادامه بديد
  • تصویر کاربر نادیا شنبه ۱ دی ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 95 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما دکتر
    ممنون. سوالی که ذهن منو بخودش مشعول کرده اینکه ایا امکانش هست قلب بدون دلیل دچار ایست شود؟
    چرا بسیاری از هنرمندان و ورزشکاران بدون هیچ دلیلی دچار ایست قلبی میشوند؟ ایاعلم پزشکی پاسخی برای مرگهای نابهنگام دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱ دی ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      خير
      اونها بيماري زمينه اي دارند
  • تصویر کاربر نسترن دوشنبه ۱۹ آذر ۹۷( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 1455 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما.
    دارای پرولاپس دریجه میترال هستم 28 ساله دکتر گفتن خفیفه و ef 60% ایا ورزش بدنسازی خطر دارد ؟ و اینکه بالارفتن ضربان قلب حین ورزش باعث پیشروی بیماری میشود؟؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۹ آذر ۹۷( 3 سال پیش)
      سلام
      اين اصلا مهم نيست و نياز به كاري نداره
      ورزش بدنسازي هم مشكلي نداره
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:



پرسش از دکتر