دکتر محمد حسین نجفی

علت نبض در شکم یا ضربان شکمی چیست؟

با هر ضربه قلب تقریبا ۶۰ سی سی خون وارد آئورت می شود تا مواد غذایی و اکسیژن را به تک تک سلول های بدن برساند. گاهی اوقات افراد از لمس نبض در شکم یا ضربان شکمی شکایت دارند و می پرسند که آیا چنین چیزی طبیعی است یا خیر؟

از نظر علمی اگر شخصی لاغر باشد، لمس نبض آئورت در فضای ناف طبیعی است ولی معمولا در افراد چاق چنین چیزی لمس و مشاهده نمی شود. اگر در فردی شک کنیم که نبض در شکم غیر طبیعی است از سونوگرافی استفاده می کنیم. یکی از بیماری هایی که باعث می شود به طور نامعمول نبض شکمی در فضای شکمی قابل مشاهده و لمس باشد، آنوریسم آئورت است.

 

قطر آئورت در فرد نرمال حدود ۲ سانتی متر است، اگر به هر دلیلی جداره آئورت نازک شود، این قطر می تواند افزایش پیدا کرده و به سه، چهار، پنج و یا شش سانتی متر برسد.

در چنین شرایطی آئورت در معرض پاره شدن قرار می گیرد. به همین علت اگر در فردی نبض آئورت لمس شود، پزشک از سونوگرافی استفاده می کند. اگر بعد از سونوگرافی قطر بیش از معمول آئورت تایید شود، برای مشخص کردن آناتومی و شکل انوریسم از سی تی آنژیوگرافی استفاده می شود. در مواردی که قطر بزرگ تر از معمول است، به دلیل اینکه احتمال پارگی وجود دارد از روش های جراحی و یا اینترونشن برای تعویض آن منطقه از آئورت استفاده می شود تا از پاره شدن آئورت و در نهایت مرگ ناگهانی جلوگیری گردد.

نبض در شکم در دوران حاملگی

بسیاری از خانم های باردار چیزی شبیه به نبض در زیر شکم خود حس می کنند. آیا نبض در شکم ربطی به جنین دارد؟

چنانچه شما فردی لاغر باشید و نتیجه سونوگرافی شما حاکی از سلامت جنین باشد، جای نگرانی وجود ندارد. نبض در شکم در واقع همان نبض شریان آئورت است که به سطح شکم منتقل می شود و وجود آن امری طبیعی است. البته در موارد نادری ممکن است قسمتی از شریان حالت بادکنکی پیدا کند که به آن انوریسم می گوییم.

آنوریسم آئورت چیست؟

آنوریسم برآمدگی غیر طبیعی و یا بالونی در رگ های خونی شما است. یک نوع از اشکال آنوریسم شریانی در آئورت شماست. آئورت خون را از قلب به اندام های حیاتی شما حمل می کند. شما ممکن است ندانید که آنوریسم دارید یا نه، چرا که انوریسم آئورت معمولا علامتی ایجاد نمی کند. حتی زمانی که بزرگ شود. با این حال، آنوریسم می تواند باعث ترکیدگی (پارگی) و یا شکافتن (تشریح) شود که در نهایت منجر به خونریزی داخلی و اغلب مرگ می شود.

انوریسم آئورتاورژانس آئورت

آنوریسم آئورت متفاوت از دایسکشن آئورت است. دایسکشن یا پارگی آئورت می تواند در همان محلی رخ دهد که بسیاری از آنوریسم ها در آنجا اتفاق می افتند. در دیسکسیون آئورت، پارگی در دیواره آئورت رخ می دهد. این اتفاق باعث خونریزی داخلی و در امتداد دیواره آئورت و در برخی موارد، به طور کامل خارج از آئورت (پارگی) می شود .

دایسکشن آئورت یک اورژانس تهدیدکننده زندگی است. درمان آنوریسم آئورت قبل از شکافتگی بسیار مهم است. اگر شکافتگی رخ دهد، افراد هنوزهم فرصت درمان شدن با عمل جراحی و درمانهای دیگری دارند، اما آنها بیشتر در معرض خطر عوارض قرار دارند.

برای مطالعه بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید:
آنوریسم آئورت شکم

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و و فوق تخصص آنژیوگرافی

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

۳.۷/۵ - (۱۰۹ امتیاز)
آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سینا پنجشنبه ۱۱ دی ۹۹( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 110 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و تشکر از لطفتان،
    آیا ضربان قلب خیلی قوی، کوبنده و دایمی بگونه‌ای که در جاهای دیگه بدن همزمان حس میشود (چیزی که شما قلب هایپردینامیک مینامید) امکان دارد در دراز مدت آسیب‌رسان باشد با توجه به اینکه قلب با قدرت بیشتری هر بار پمپاژ میکند؟
    این وضعیت حدود 3 ماه پیش و یکدفعه‌ای شروع شده است. هیچگونه درد،. تنگی نفس و یا عارضه دیگه‌ای هم وجود ندارد.
    نوار قلب، اکو و هالتر 24 ساعته نرمال بوده. ضربان در حالت استراحت همیشه 60 تاست و فشار خون در محدوده نرمال.
    البته سندرم pots و سندرم کت سفید قبلا تشخیص داده شده در مورد شخص مورد نظر.
    سوال دوم اینکه، استفاده از پروپرانونول با توجه به ضربان قلب 60 مشکل ایجاد نمیکند؟
    با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۱ دی ۹۹( 1 سال پیش)
      اگر بررسی های قبلی سالم بوده نگران نباشید اینها بیشتر علایم اضطرابی هستند در مواقعی که خیلی اذیتتان می کنند یک پروپرانولول بخورید
  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۸ دی ۹۹( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 105 مشاهده پرسش
    محدودیت پرسش با کد پیگیری ۵۸RAi۹۶۱۹۵تمام شده بود بنده با کد پیگیری دیگری پاسختان را دادم.کنکور ۱۰ میلی گرم صبح ها ۱ عدد و عصر ها نیم عدد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۸ دی ۹۹( 1 سال پیش)
      عصرها هم کامل بهشان بدهید اگر ضربان هم چنان زیر هشتاد نیامد دیگر باید ویزیت شوند
  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۸ دی ۹۹( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 114 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشین ببخشین من سوال داشتم.پدر من نارسایی قلبی با ef25%و دیابت دارند.من امروز نبضشونو گرفتم و ۱۰۴ شد بعد هم گرفتم ۹۴ شد.خواستم بپرسم نبض ۱۰۴ خطرناکه؟و داروهاشونم کنکور و لوزارتان و متفورمین و انسولین هست.ممنون میشم جوابمو بدین.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۷ دی ۹۹( 1 سال پیش)
      اگر فقط یک بار در این عدد بوده خطری ندارد ولی اگر همیشه بالای 80 است باید دارویشان تنظیم شود
    2. تصویر کاربر مریم یکشنبه ۷ دی ۹۹( 1 سال پیش)
      نه چند دفعه ای است که بالای ۸۰ است .منظورتان از داروهایشان تنظیم شود یعنی چه؟و اگر بالای ۸۰ باشد چه خطری دارد؟
    3. تصویر کاربر مریم یکشنبه ۷ دی ۹۹( 1 سال پیش)
      نه چند دفعه ای است که بالای ۸۰ است .منظورتان از داروهایشان تنظیم شود یعنی چه؟و اگر بالای ۸۰ باشد چه خطری دارد؟علت بالا بودن نبض چیست؟ممنون از پاسخ گوییتان
      (تقریبا دو هفته ای است که نبضشان ۹۴ هست)
    4. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۸ دی ۹۹( 1 سال پیش)
      کنکور چقدر میخورند؟
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۴ دی ۹۹( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 108 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر و خسته نباشید. من پسر۲۵ساله بیمار مادرزادی تترالوژی فالوت پنج بار عمل جراحی قلب باز شدم اکنون دریچه ریوی فلزی دارم دکتری که از پنج ماهگی من را می‌بیند میگه شاید پزشکان دیگر بگن دیگوکسین نیاز نیست ولی من برای آینده میدم که قلب وانده ولی دکتر الکتروفیزیولوژی قلب بزرگسال میگه دیگوکسین برای قلب نارسا هست و قلب من خوبه و نیازی به مصرف دیگوکسین ندارم و میگه باید متوهگزال بخورم آقای دکتر من اکنون چند ماه هست شبی نصف قرص متازیرو ۴۷.۵و روزی نصف قرص دیگوکسین هم میخورم با وارفارین و آسپرین برای قلب سه هفته میشود وقتی فشارخونم رو با دستگاه دیجتالی میگیرم از آنجایی که ضربان هم در آن دستگاه فشارخون دیجتالی مشخص میشه ضربان رو پائین نشان میدهد حتی 44و آخرین بار ۵۱ که به دکتر قلب شهرستان خودمان مراجعه کردم برای نوار قلب که بعد از دیدن نوار جدید و قدیمی گفتند اکنون ضربان در آخرین نوار قلب من ۵۴هست و دو ماه قبل ۶۷بوده و آخرین هولتر ۴۸ ساعته که کمتر از سه ماه بستم نوشته PVC=782وPAC=175 و در گزارش اکو نوشته شده %LVEF60و%RVEF40 و+TR حالا آقای دکتر گفتم از شما بپرسم ببینم آیا ضربان ۵۴در آخرین نوار قلب من باتوجه به این شرایط برای من مشکلی و کم نیست؟آقای دکتر ممنون میشم اگر لطفا من را راهنمایی فرمائید ممنونم از شما آقای دکتر اگر متازیرو متوپرولول سوکسینات پیوسته رهش حتی اگر کمتر از حد معینی بخورم از صدای دریچه فلزی متوجه میشم که قلب من تند میزند و اگر دیگوکسین نخورم واگر قطع کنم سوزش قفسه سینه هنگام فعالیت شدیدتر میشود چون هنگام فعالیت دچار سوزش قفسه سینه میشم هرچه فعالیت شدید تر سوزش قفسه سینه بیشتر جدیدا سی تی آنژیو از قلب سالم بود و سی تی از پا که دکتر گفت علت نداشتن نبض پای چپ من اینکه رگ رو بریدن و گفت نیاز به کاری نداره فعلا. و کم کاری تیروئید دارم که کنترل هست بالووتیروکسین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۴ دی ۹۹( 1 سال پیش)
      بررسی ها که خوب است و ضربان هم در حد پنجاه و پنج شصت خوب است. درد سینه ای که سی تی انژیواش سالم بوده هم جای نگرانی ندارد. به نظر من دیگوکسین واقعن مصرفش ضرورتی ندارد
  • تصویر کاربر براتی پنجشنبه ۴ دی ۹۹( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 111 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخید ببخشید این دارو پرانول10 چه کمکی به درمان وسواس میکنه برای درمان وسواس پزشک برایم تجویز کردن به همراه ترانکوپین25 و سرترالین50
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۴ دی ۹۹( 1 سال پیش)
      برای وسواس نیست داروهای دیگر کمک به درمان وسواس می کند این ببشتر خاصیت ارام بخشی دارد
  • تصویر کاربر میثم دوشنبه ۱ دی ۹۹( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 109 مشاهده پرسش
    سلام من حدود 9 پیش ناگهانی دچاره اظطراب شدم که روانشناسا گفتن پانیک هستش هیچ دارویی مصرف نکردم تا اینکه یکماه پیش کرونا گرفتم خیلی کم ریم درگیر شده بود اما ضربان قلبم همش بالا هستش فشارمم بین 9 تا 12 هستش ضربان قلبم تا 135 هم میره دکتر قلب رفتم اکو دادم گفت قلبت سالمه فقط ضربان بالاس قرص بیزوفار یا بیزوپرولول 2نیم دادن گفتن نصفشو صبح بخور نصفشو شب من اولین بار شب خودرم یساعت بعد یهو دباره داشتم دچاره پانیک میشدم اما سریع قرص آلپروزولام خوردم ولی تمام بدنم بخصوص شانه هام و قفسه سینم درد میاد چی کنم ادامه بدم به مصرف یا نه بعد من فعلا 20 روز از قرنطبنم میگزره هنوز نمیدونم کرونا دارم یا تموم شده ولی علاعمی ندارم جز ضعف در بعضی تایما و تپش قلب بالا
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱ دی ۹۹( 1 سال پیش)
      ببینید مشکل اصلی شما پنیک است و باید این مشکل درمان شود در مورد کرونا اگر دیگر سرفه و تب و بدن درد ندارید با توجه به فاصله ی طولانی که سپری شده احتمالن بیماری خاموش شده قرص بیزوپرولول را هم می توانید یک بار در روز ان هم صبح استفاده کنید ولی پیگیری کنید برای پنیک دارو برایتان تجویز شود
  • تصویر کاربر Ph یکشنبه ۳۰ آذر ۹۹( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 103 مشاهده پرسش
    باسلام.مواردیکه دربالانوشتم ، مربوط به دخترم میباشد.
    ایشان ۳۸ سال سن دارن - اصافه وزن دارن - تنقلات زیادمیخورن - کارپراسترس هم دارن
    وهمه اینهامنو خیلی نگران میکند
    لطفاً راهنمایی بفرمایید
    باتشکر- حسامی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳۰ آذر ۹۹( 1 سال پیش)
      مشکلشان چیست؟
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۱ آذر ۹۹( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 122 مشاهده پرسش
    دکترجان سلام....۲۷سالم...از ۹سال پیش وقتی خبر فوت پسرخاله ام به گوشم رسید دچار ناراحتی اعصاب شدم و الان قرص فلوکسامین ۵۰ به دستور دکتر اعصاب روان استفاده میکنم...خلاصه الان از اون زمانها خیلی بهتر شدم...ولی الان پایین ناف(حدود۳سانتر پایینتر) سمت چپ ضربان ریز احساس میکنم ولی موقع استرس بالاتر انگار احساس میکنم تندتر میزنه و صورتم احساس گرما میکنم ولی استرسم کمه ریز میزنه و گرما برطرفه و جالب اینه صاف می ایستم احساسی ندارم از این ضربان...البته ورزشکار هم هستم و اهل دود هم اصلا نیستم...خداروشکر هر بار آزمایش سی بی سی و کبد و تیروئید و غیره دادم سالم بودم...قلبم هم همیشه تست دادم سالم بوده شکر خدا...ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۱ آذر ۹۹( 1 سال پیش)
      نگران نباشید در سن شما این ضربانها در شکم طبیعی هستند و جای نگرانی ندارند یک نوارقلب بگیرید اگر سالم بود نیاز به هیچ کاری نیست
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۰ آذر ۹۹( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 120 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید بنده فردی ۴۴ساله هستم چاق هم هستم مدتی حدود یک ماه است نبض شکمی دارم درد ندارم بعضی اوقات احساس میکنم ضربان قلبم بالامیرود وگروپ گروپ میکنه خصوصا موقعی که دراز میکشم یا موقعه خواب لطفا راهنمایی فرمائیدایا خطر داره یانه تشکر اگر امکان داره بامن تماس بگیرید هزینه ویزیت را پرداخت میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۰ آذر ۹۹( 1 سال پیش)
      بعید است اینها موارد مهمی باشند به خصوص در سن شما و بیشتر منشا اضطرابی دارد ولی محض اطمینان باید یک نوارقلب بگیرید
  • تصویر کاربر Mona پنجشنبه ۲۹ آبان ۹۹( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 113 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما دكتر بزرگوار
    من ٣٠ سالمه و از ١٩ سالگي تشخيص دادن كه سندروم روده تحريك پذير دارم و امپرازول مصرف ميكنم.. حدودا ٥ ساله كه گه گاه ٤-٥ ماه يكبار دچار درد شكم و نفخ ميشم و دل پيچه هاي بدي سراغم مياد ولي بيرون روي ندارم فقط درد دلپيچه دارم همراه ح تهوع و مواقعي كه خيلي از درد بي جون ميشم سرم ميزنم و ظرف دو روز حالم خوب ميشه مواقعي هم كه اينطوري ميشم روي شكمم(بالاي ناف) ضربان حس ميكنم و اصلا نميتونم به شكمم دست بزنم يا حتي همچين مواقعي اگر از حالت پهلوي راست به پهلوي چپ برم دردم ببشتر ميشه و ح تهوع بدتر ميشه خواستم بپرسم مشكل خاصي دارم؟حدودا يه سالم هست كه موقع خواب نفس عميق ميكشم و حالت خفگي احساس ميكنم و از دم و بازدم زياد دچار درد قفسه سينه ميشم
    ممنون ميشم راهنمايي بفرماييد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۹ آبان ۹۹( 1 سال پیش)
      از نظر قلبی که اینها نشانه ی مشکل خاصی نیست و جای نگرانی ندارد، نهایتن هر زمان فرصت کردید یک نوارقلب بگیرید محض اطمینان ولی در کل احتمال مشکل قلبی در شما پایین است
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:



پرسش از دکتر