علت نبض در شکم یا ضربان شکمی چیست؟

با هر ضربه قلب تقریبا ۶۰ سی سی خون وارد آئورت می شود تا مواد غذایی و اکسیژن را به تک تک سلول های بدن برساند. گاهی اوقات افراد از لمس نبض در شکم یا ضربان شکمی شکایت دارند و می پرسند که آیا چنین چیزی طبیعی است یا خیر؟

از نظر علمی اگر شخصی لاغر باشد، لمس نبض آئورت در فضای ناف طبیعی است ولی معمولا در افراد چاق چنین چیزی لمس و مشاهده نمی شود. اگر در فردی شک کنیم که نبض در شکم غیر طبیعی است از سونوگرافی استفاده می کنیم. یکی از بیماری هایی که باعث می شود به طور نامعمول نبض شکمی در فضای شکمی قابل مشاهده و لمس باشد، آنوریسم آئورت است.

 

قطر آئورت در فرد نرمال حدود ۲ سانتی متر است، اگر به هر دلیلی جداره آئورت نازک شود، این قطر می تواند افزایش پیدا کرده و به سه، چهار، پنج و یا شش سانتی متر برسد.

در چنین شرایطی آئورت در معرض پاره شدن قرار می گیرد. به همین علت اگر در فردی نبض آئورت لمس شود، پزشک از سونوگرافی استفاده می کند. اگر بعد از سونوگرافی قطر بیش از معمول آئورت تایید شود، برای مشخص کردن آناتومی و شکل انوریسم از سی تی آنژیوگرافی استفاده می شود. در مواردی که قطر بزرگ تر از معمول است، به دلیل اینکه احتمال پارگی وجود دارد از روش های جراحی و یا اینترونشن برای تعویض آن منطقه از آئورت استفاده می شود تا از پاره شدن آئورت و در نهایت مرگ ناگهانی جلوگیری گردد.

نبض در شکم در دوران حاملگی

بسیاری از خانم های باردار چیزی شبیه به نبض در زیر شکم خود حس می کنند. آیا نبض در شکم ربطی به جنین دارد؟

چنانچه شما فردی لاغر باشید و نتیجه سونوگرافی شما حاکی از سلامت جنین باشد، جای نگرانی وجود ندارد. نبض در شکم در واقع همان نبض شریان آئورت است که به سطح شکم منتقل می شود و وجود آن امری طبیعی است. البته در موارد نادری ممکن است قسمتی از شریان حالت بادکنکی پیدا کند که به آن انوریسم می گوییم.

آنوریسم آئورت چیست؟

آنوریسم برآمدگی غیر طبیعی و یا بالونی در رگ های خونی شما است. یک نوع از اشکال آنوریسم شریانی در آئورت شماست. آئورت خون را از قلب به اندام های حیاتی شما حمل می کند. شما ممکن است ندانید که آنوریسم دارید یا نه، چرا که انوریسم آئورت معمولا علامتی ایجاد نمی کند. حتی زمانی که بزرگ شود. با این حال، آنوریسم می تواند باعث ترکیدگی (پارگی) و یا شکافتن (تشریح) شود که در نهایت منجر به خونریزی داخلی و اغلب مرگ می شود.

انوریسم آئورتاورژانس آئورت

آنوریسم آئورت متفاوت از دایسکشن آئورت است. دایسکشن یا پارگی آئورت می تواند در همان محلی رخ دهد که بسیاری از آنوریسم ها در آنجا اتفاق می افتند. در دیسکسیون آئورت، پارگی در دیواره آئورت رخ می دهد. این اتفاق باعث خونریزی داخلی و در امتداد دیواره آئورت و در برخی موارد، به طور کامل خارج از آئورت (پارگی) می شود .

دایسکشن آئورت یک اورژانس تهدیدکننده زندگی است. درمان آنوریسم آئورت قبل از شکافتگی بسیار مهم است. اگر شکافتگی رخ دهد، افراد هنوزهم فرصت درمان شدن با عمل جراحی و درمانهای دیگری دارند، اما آنها بیشتر در معرض خطر عوارض قرار دارند.

برای مطالعه بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید:
آنوریسم آئورت شکم

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و و فوق تخصص آنژیوگرافی

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.


ویزیت تلفنی

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر Maryam سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.وقتتون بخیر.ممنون که برا هموطن خود وقت میگذارید.
    من از وقتی که اسم کرونا تو زبونا بیافته گلوم خارش داشت و بعد از یک هفته گوش و گلوم هردو خارش داشتند.و بعداز ده روز دلپیچه و اسهال شدم فقط یه بار بود بعدش خوب شدم و الان هم سه روزه که گلوم همونجوری ولی گوشم خیلی خارش داره و بعد درد شکم هم دارم.الان میخواستم بگم من باید چیکارکنم امروز خواستم برم آزمایش کرونا بدم که نزاشتن گفتن خطرناکه.توروخدا جواب منو بدین خواهش میکنم ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 2 ماه پیش)

      سلام فعلا می توانید آنتی هیستامین مصرف کنید ولی اگر علائم ادامه داشت یا بدتر شد یا دچار تب شدید به پزشک بیمارستان مراجعه کنید

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر. من یه پسر (لاغر متوسط بدون چربی) ۲۶ ساله هستم. من یک ماهی هست که تنگی نفس خفیف گرفتم. چند روز پیش همینطور که دراز کشیده بودم نبض شکمم واسه اولین بار و به صورت غیر طبیعی شروع کرد به زدن. درباره نبض شکمی و انوریسم تو اینترنت خوندم و از روی نگرانی رفتم دکتر داخلی، ایشون بعد از اینکه معاینه بالینی نرمال بود سونوگرافی نوشت و بعد که جوابو دید گفت همه چی نرماله و از استرسه همش (این اواخر اضطراب و استرس زیاد داشتم). ولی بعد از ۲ روز دوباره شروع کرد به زدن با این تفاوت که اینبار دیگه متوقف نشد. رفتم بیمارستان و دکتر نوار قلب، فشار خون، و عکس قفسه سینه انداخت و سونوگرافی من رو هم دید. ایشون هم گفت همش نرماله و از اضطرابه. ولی الان ۴ روزه که داره میزنه نبض شکمم (البته با شدت کمتر) و من هنوز نگرانم. ممکنه دکترا اشتباه کرده باشن؟ میتونه واقعا همش از استرس باشه یا عکس دقیق تری مثل ام آر ای یا سی تی اسکن لازمه؟ چون من الان ۴ ۵ روزه هیچ استرسی ندارم. در ضمن یه درد و سوزش خیلی خفیفی هم تو قفسه سینم هست.
    ببخشید طولانی شد. الان به خاطر این شرایط کرونا و تعطیلات هیچ دکتر متخصص قلبی نیست من بهش مراجعه کنم و به دکتر عمومی هم نمیتونم اعتماد کنم تو همچین موضوعی.
    و اینکه لازم به ذکر میدونم که من هیچ بیماری قلبی و زمینه ای تا الان نداشتم. خیلیییی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 2 ماه پیش)

      سلام

      این علایم میتونه به علت انقباضات عضلانی شکم باشه و معمولا ناشی از اضطراب است پروپرانولول ۱۰ هر ۸ ساعت استفاده کنید

  • تصویر کاربر خانم شنبه ۲ فروردین ۹۹( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    تپش قلب خانمم 34 الی 38
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 2 ماه پیش)

      سلام

      پروپرانولول ۱۰ هر ۱۲ ساعت مصرف کنید و بعدا مراجعه کنید

  • تصویر کاربر مرتضی جمعه ۱ فروردین ۹۹( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.ایا تعداد زبان ائورت مشخصه؟آیا به چربی خون ربط داره؟ آیا به قفسه سینه هم فشار میاره که تنگ نفسی بیاره.تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱ فروردین ۹۹( 2 ماه پیش)

      سلام

      سوالتون گویا نیست

  • تصویر کاربر نیک پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    دکتر سلام ، فشار خونی بوده و داروی پلی پیل وی مصرف می کنم . در حدود دو هفته که در منزل هستم دو نوبت یک دفعه ضربان قلب به 90 رسیده و در حالت عادی 60 هست . امروز فشار خون را گرفتم و ضربان 90 و فشار خون 13.5 روی 7 بوده و یک نصف کاپترپیل 25 خوردم و بعد از 20 دقیقه ضربان 70 و فشار 12.5 روی 7 شد. بالا رفتن بک دفعه هست احساس خوبی در زمان حمله نداشته و مشکوک به پانیک هم هستم. دریچه قلب م در اسکن 6 درصد مشکل دارد.مانند همه استرس و یا درگیر مسائل عاطفی .... هستم. آفای دکتر قصد داشتم قبل عید 22 اسفند خدمت برسم و متاسفانه کرونا....نتوانستم.
    دکتر پوزش از مزاحمت همیشگی ، دکتر قلبم خانم دکتر اسماعیلی متاسفانه به دلیل کرونا و درگیری خودشان در دسترس نیستند . ایشان در آخرین مراجعه فرمودند 99 درصد مشکل از قلب نبوده و به متخصص مغز ارجاع دادند و در عکس ام آر آی، هیچ مشکلی نبود و تجویز عکس با تزریق داشتند که متاسفانه بیمارستان امکان حضور نیست. چون شهر آمل درگیر هست.
    افتخار داشته تا با شما طرح موضوع نموده تا قبل از مراجعه حضوری چه روشی را داشته باشم تا حمله تکرار نشود. دکتر سایت شما مطالعه کردم و بسیار جامع و کامل هست . انشالله مانند شما اثر گذار باشیم .
    سپاس
    1. تصویر کاربر نیک یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 2 ماه پیش)
      سلام مجدد دکتر
      متاسفانه امروز مجدد حمله ضربان قلب شدید داشتم و با کاپترپیل زیر زبانی و مترال ۲۵ و البته قرص زیر بانی نیترو ژل را گذاشتم و یک ذره آب شد و پشیمانم شدم و درآوردم‌ بعد از یک ساعت بهتر شدم.
      به توصیه یک پزشکی تلفنی گفتند علاوه بر پلی پیل وی ، پوکساکیم ۵ دو نوبت صبح و شب و پروپرانول ۲۰ صبح و شب ، مصرف کنم.
      متاسفانه در آمل بیمارستان درگیر کرونا و امکان حضور نیست.
      امکان ملاقات حضوری وجود دارد برای شما ؟
      توصیه این پزشک را تایید می‌فرمائید؟
      سپاس فراوان
      نیک نژاد
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 2 ماه پیش)

      سلام

      احتمالا اضطراب است

      پروپرانولول ۱۰ و کلردیازپوکساید ۵ هر ۱۲ ساعت مصرف کنید و بعدا مراجعه کنید

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات