دکتر محمد حسین نجفی

بیماری گرفتگی عروق پا، یک بیماری شایع، به علت تنگ شدن شریان های تغذیه کننده عروق پا است. در این بیماری جریان خون به میزان مناسب و کافی به پا یا دست نمی رسد و این عدم کفایت در خون رسانی، باعث ایجاد علائمی مانند درد پا به هنگام راه رفتن می شود. برای درمان گرفتگی رگ پا چه باید کرد؟

تعریف گرفتگی عروق پا

بیماری گرفتگی عروق پا تظاهری از بیماری تمام شریان های بدن و تجمع چربی در تمام شریان ها و تنگ شدن عروق می باشد که آترواسکلروزیس نامیده می شود. در آترواسکلروزیس انتشار خون رسانی به مغز، قلب و حتی پاها کاهش می یابد. بیماران با ترک سیگار یا فعالیت بدنی مناسب و تغذیه صحیح می توانند برای درمان گرفتگی عروق پا اقدام نمایند.

 علت گرفتگی عروق پا یا DVT

اغلب دلیل گرفتگی رگ پا را آترواسکلروزیس یا تصلب شرایین می دانند. در این پدیده ذرات چربی در جدار عروق جایگزین شده و باعث محدود شدن جریان خون در شریان می شود.

اگر چه گرفتگی عروق پا اغلب در مبحث آترواسکلروزیس قلب بیشتر مورد توجه قرار می گیرد ولی این بیماری روی عروق سایر ارگان ها نیز تاثیر سوء دارد. هنگامی که آترواسکلروزیس بعنوان یکی از چندین علت گرفتگی رگ های پا، باعث انسداد شرایین تغذیه کننده اندام تحتانی می شود، علائم ظاهر خواهد شد. 

درمان گرفتگی عروق پا

در این ویس دکتر محمد حسین نجفی بهترین درمان و قویترین باز کننده عروق پا را به شما معرفی خواهند کرد:
 
دو هدف اصلی در درمان بیماری گرفتگی عروق پا و نیز درمان گرفتگی رگ پشت پا و باز شدن آن ها وجود دارد:

-بهبود علایم از قبیل درد پا که باعث بهبود فعالیت می شود.

-جلوگیری از پیشرفت تصلب شرایین برای کاهش شانس ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی

ممکن است با تغییر در مسیر زندگی به اهداف بالا برسید. اگر سیگاری هستید ترک آن مهم ترین کاری است که شما می توانید برای جلوگیری از بدتر شدن انجام دهید. اگر تغییر شیوه زندگی به تنهایی کافی نبود، به استفاده از سایر روش ها و داروها می پردازیم. ممکن است متخصص قلب و عروق برایتان دارو تجویز نماید تا از ایجاد لخته خون در پا جلوگیری نماید، فشار خون و چربی را کاهش دهد و درد پا یا سایر علایم را بهبود بخشد.

۱- کاهش کلسترول

ممکن است به شما توصیه شود از داروهای کاهنده کلسترول از قبیل استاتین ها برای کاهش شانس ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی استفاده نمایید. 

۲- کاهش فشار خون

اگر مبتلا به فشار خون بالا هستید، پزشک شما برایتان داروی ضد فشار خون تجویز خواهد کرد. هدف رساندن فشار خون سیستولیک به زیر ۱۴۰میلی متر جیوه  و دیاستول زیر ۹۰ میلی متر جیوه یا پایین تر است. اگر شما دیابتیک هستید هدف زیر ۸۰/۱۳۰ میلی متر جیوه است.

۳- داروهای کنترل قند

 اگر مبتلا به دیابت هستید، کنترل قند بسیار مهم است. میزان هدف در کنترل قند توسط پزشک شما مشخص می شود.

درمان دارویی گرفتگی عروق پا

 

۴- دارو درمانی جهت کاهش شانس تشکیل لخته خون

از آنجا که این بیماری در اثر باریک شدن عروق پا رخ می دهد یکی از روش های حل این مشکل تسهیل در برقراری خون به سمت اندام است. ممکن است پزشکا برایتان آسپرین و سایر داروها مانند پلاویکس را تجویز نماید.

۵-داروهای کاهنده علائم گرفتگی عروق پا

سیلاستازول باعث تسهیل ورود خون به پا شده و اکسیژن رسانی به اندام را افزایش می دهد. به خصوص در بهبود درد پا هنگام راه رفتن به شدت کمک می کند. عوارض شایع این دارو عبارتند از سر درد و اسهال.

یک داروی دیگر پنتوکسی فیلین است ولی نسبت به داروی اول کمتر فایده داشته ولی عوارض کمتری دارد.

۶- مواد حل کننده لخته در گرفتگی عروق پا

اگر شما دچار انسداد رگ بر اثرلخته شده باشید پزشک ممکن است داروی حل کننده لخته به درون رگ شما تزریق نماید تا لخته را حل نماید.

برخی بیماران مجبور به انجام آنژیوپلاستی و یا جراحی هستند تا هم علائم کاهش یابد و هم اندام حفظ شود.

۷- آنژیوپلاستی

در روش آنژیوپلاستی عروق پا یک لوله تو خالی ( کاتتر ) به داخل شریان وارد می شود. یک بالون کوچک در محل تنگی رگ باد شده و حدود یک دقیقه در این محل باقی می ماند سپس بالون تخلیه شده و خارج می گردد. با این روش میزان خون ورودی به پا از طریق رگ دچار تنگی یا انسداد افزایش خواهد یافت. ممکن است پزشک قلب یک داربست فلزی به نام استنت برای جلوگیری از انسداد مجدد در رگ قرار دهد.

۸- جراحی بای پس

جراح قلب و عروق ممکن است یک رگ را، از قبل تنگی به بعد تنگی پیوند بزند. این رگ یا از مواد صناعی ساخته شده و یا از داخل بدن شما گرفته می شود.

 

علائم گرفتگی عروق پا

در اکثر موارد بیماران دچار گرفتگی عروق پا دچار علامت نیستند و یا علائم اندکی دارند که شامل درد عضلات پا به هنگام راه رفتن است. این افراد هنگام راه رفتن دچار درد یا کرامپ (احساس گرفتگی) عضلات می شوند و پس از چندین دقیقه استراحت بهبود می یابند. 

محل درد عضلانی بستگی به محل گرفتگی رگ دارد. درد ساق پا به هنگام راه رفتن از شایع ترین علایم گرفتگی عروق پا می باشد.

شدت درد عضلانی بسیار متغیر است و از درد اندک تا دردهای شدید ناتوان کننده که زندگی بیمار را مختل می نماید، می باشد. درد گاهی آنقدر شدید است که فرد توان انجام کمترین کار و راه رفتن را نیز ندارد.

 

علایم گرفتگی عروق پا

 

علائم گرفتگی رگ پا عبارتند از:

چنانچه بیماری گرفتگی عروق پا شدید باشد، بیماران حتی به هنگام استراحت نیز دچار درد رگ روی پا هستند (عدم خون رسانی به پا حتی هنگام استراحت) و حتی ممکن است آنقدر درد شدید باشد که باعث اختلال در خواب شود. 

در این حالت آویزان کردن پا از تخت یا راه رفتن ممکن است باعث کاهش موقتی درد پا شود.

جهت اطلاع از علت درد ساق پا هنگام خواب بر روی لینک زیر کلیک کنید:

علت درد ساق پا هنگام خواب

اگر شما دچار درد پا یا خواب رفتگی پا  و یا سایر علایم هستید، این نشانه ها را عادی تلقی نکنید و حتما از پزشک خود وقت نوبت دهی بخواهید. حتی اگر هیچ علامتی از بیماری گرفتگی عروق پا ندارید ولی یکی از شرایط زیر را دارید بهتر است توسط پزشکک متخصص قلب و عروق ویزیت شوید.

-سن بالاتر از ۷۰ سال

-سن بالاتر از ۵۰ سال به همراه سابقه دیابت یا کشیدن سیگار

-سن زیر ۵۰ سال و داشتن بیماری دیابت به همراه سایر عوامل خطر بیماری گرفتگی عروق پا مانند چاقی و یا فشار خون بالا

 

عوارض گرفتگی عروق پا

اگر علت گرفتگی رگ پا ، آترواسکلروزیس یا تصلب شرایین است، شما در معرض خطر بیماری های زیر می باشید

الف-ایسکمی حاد و خطرناک اندام ها

در شرایطی رخ می دهد که زخم باز و ترمیم نشده به علت عفونت یا صدمه دچار بافت مرده غیر قابل برگشت شود ( گانگرن ) که در برخی موارد نیازمند قطع عضو برای درمان است.

ب-سکته مغزی یا حمله قلبی

تصلب شرایین اغلب منحصر به پاها نبوده بلکه عروق قلب نیز درگیر است. در بسیاری از این افراد عروق تغذیه کننده مغز نیز گرفتار است.

عوامل خطر

عواملی که شانس ابتلا به انسداد و گرفتگی عروق پا را از افزایش می دهند عبارتند از:

 

حمله قلبی-گرفتگی عروق پا

تشخیص گرفتگی عروق پا

برخی تست هایی که دکتر متخصص عروق پا جهت تشخیص انسداد عروق پا استفاده می کنند شامل:

1- معاینه بالینی

گاهی پزشک با معاینه به این بیماری پی می برد مثلا وجود نبض خفیف یا عدم احساس نبض در پایین منطقه دچار تنگی و یا شنیدن صدای  غیر معمول روی شریان تنگ با گوشی پزشکی و یا شواهد ترمیم طولانی مدت زخم نشانه هایی از عدم کفایت عروق تغذیه کننده پا هستند.

2- شاخص ABI

مقایسه فشار خون در پا با فشار خون ساعد در بسیاری از بیماران برای تشخیص این بیماران کاربرد دارد. 

ممکن است از شما خواسته شود که روی تردمیل راه بروید تا میزان فشار خون قبل و بعد از فعالیت بدنی محاسبه شود و از این طریق میزان انسداد تخمین زده می شود.

3- آنژیوگرافی

آنژیوگرافی با تزریق ماده حاجب به داخل عروق پا می توان محل و شدت تنگی عروق پا را تشخیص داد. آنژیوگرافی ممکن است از طریق دستگاه ام آر آی و یا سی تی اسکن و یا اشعه ایکس انجام شود.

آنژیوگرافی که از طریق کاتتریسم انجام می گیرد، از طریق کشاله ران وارد پا شده و با تزریق ماده حاجب محل و درصد گرفتگی رگ مشخص می شود و در این روش می توان با باد کردن بالون و یا تعبیه استنت یا فنر، رگ مسدود و یا تنگ شده را باز نمود.

تست های خونی بررسی میزان کلسترول خون، تری گلیسرید و قند در این بیماران الزامی است.

سی تی آنژیوگرافی

4- سونوگرافی

روش های خاص سونوگرافی مانند داپلر می تواند به پزشک در ارزیابی میزان انسداد و تنگی عروق پا کمک نماید.

گرفتگی رگ پای چپ

رگ اصلی پای چپ می تواند به علل مختلفی دچار گرفتگی شود. معمولا بالا بودن چربی خون و مصرف سیگار و دیابت، از عوامل بسیار مهمی هستند که می توانند این حالت را ایجاد کنند. معمولن گرفتگی عضلات پا و درد در اندام تحتانی در حین راه رفتن و احساس سردی اندام، از اصلی ترین و مهم ترین علایمی هستند که می توانند در یک فرد، به بروز تنگی های عروق پا اشاره کنند. در صورت بروز این علایم، اولین قدم معاینه ی اندام و نبض های آن توسط یک متخصص قلب است.

در صورتی که پزشک در معاینه به بروز این تنگی ها شک کند، قدم بعدی انجام سونوگرافی عروقی پا (کالر داپلر) می باشد. معمولا در صورتی که تنگی ها خفیف باشند، ورزش و ترک سیگار و مصرف داروهایی نظیر آسپرین و داروهای ضد چربی (استاتین ها) به درمان بیماری کمک می کنند، ولی اگر شدت تنگی زیاد باشد ممکن است نیاز به این باشد که روش های مداخله ای نظیر آنژیوپلاستی یا در برخی موارد جراحی استفاده شود

درمان گرفتگی رگ پشت پا

پزشک با توجه به موارد زیر یک برنامه درمانی مناسب برای شما ارائه می دهد:

درمان این مشکل شامل موارد زیر می شود:

1- بهبود جریان خون در رگ های پا

قرار دادن پا در ارتفاع بالا تر از بدن می تواند ورم های احتمالی را کاهش داده و به افزایش جریان خون کمک کرده و باعث بهبودی گرفتگی رگ پشت پا شود. همچنین، استفاده از جوراب های کشی مخصوص تا حدود زیادی تأثیرگذار می باشد. ورزش مرتب نیز به ارتقاء کیفیت جریان خون کمک می کند.

2- دارو ها

مصرف دارو های افزایش دهنده جریان خون – در کنار درمان های فشرده سازی – می تواند به بهبودی زخم های ماندگار پا کمک کند. همچنین، مصرف آسپرین در بهبودی این زخم ها مؤثر است. 

داروهای ادرار آور -که مایعات اضافی بدن را از طریق کلیه دفع می کنند- به طور معمول تجویز نمی شوند؛ اما در صورتی که دلیل زمینه ای دیگری نیز برای ورم وجود داشته باشد (مثل بیماری کلیوی و نارسایی قلبی) مصرف این دارو ها می تواند مؤثر باشد.

3- فرسایش لیزر درون وریدی یا ابلیشن رادیوفرکانسی (RFA)

این عمل، نوعی جراحی کم تهاجمی می باشد که در آن یک شلنگ نازک (کاتتر) به صورت مستقیم، رگ های آسیب دیده را تحت حرارت قرار داده و آنها را مسدود می کند. این امر سبب می شود که خون کمتری در پا جمع شود و کیفیت جریان خون به طور کلی بهبود پیدا کرده و باعث درمان گرفتگی رگ پشت پا شود.

4- اسکلروتراپی

در موارد جدی تر بیماری از اسکلروتراپی استفاده می شود. در این روش، یک ماده ی شیمیایی به رگ های مربوطه تزریق می گردد. این مواد با ایجاد زخم در رگ ها جریان خون را مسدود کرده تا خون از طریق سایر رگ ها به قلب منتقل شود.  رگ های آسیب دیده با گذشت زمان به طور طبیعی جذب بدن می شوند.

5- جراحی

در موارد وخیم بیماری از جراحی استفاده می شود. لیگاشن یا جراحی بستن رگ، نوعی جراحی است که که معمولاً برای درمان این مشکل به کار گرفته می شود. طی این روش، رگ های آسیب دیده بسته شده تا جریان خون دیگر از آنها عبور نکند.  اگر رگ یا دریچه های آن بیش از حد آسیب دیده باشند، رگ مربوطه به طور کامل از بدن خارج می‌ شود. به این عمل، جراحی سلب رگ نیز گفته می شود.

درمان گرفتگی رگ پشت پا

رفع فوری گرفتگی عضلات پا

گرفتگی عضلات پا یا در واقع اسپاسم عضلانی که به آن اسب چارلی نیز می گویند به ویژه در هنگام خواب سبب ایجاد درد شدیدی می شود به گونه ای که فرد از خواب می پرد و حتی آثار منفی‌ اش را روز بعد نیز تجربه خواهید کرد. این نوع گرفتگی بیشتر در ماهیچه های ساق پا رخ می دهد و درد ناشی از آن چند دقیقه طول می کشد.

علت گرفتگی ساق پا در هنگام خواب مشخص نیست اما عوامل مختلفی مانند: فشارهای عصبی، کم آبی بدن و نرسیدن آب کافی به عضلات، خستگی عضلانی، نارسایی وریدی، بارداری، باریک شدن رگ های خونرساننده به پاها و کمبود برخی مواد معدنی می توانند سبب درد عضلانی ساق پا شوند.

برای درمان گرفتگی عضلات پا در خواب پیشنهاد می کنیم که به بلافاصله بعد از گرفتگی ساق پا برعکس بر روی زمین دراز کشیده و پاهای خود را به سمت بالا بیاورید. به این حالت که زانوی خود را خم کرده  ساق پا را به سمت بالا تا کنید. با انجام این حرکت بعد از چند ثانیه درد گرفتگی عضلات ساق پا تسکین پیدا می کند.

در صورتی که گرفتگی عضلات ساق پا به صورت مکرر برای شما رخ می دهد برای یافتن دلیل گرفتگی ساق پا و بررسی عروق خونرساننده به ساق پا حتما به پزشک متخصص عروق پا مراجعه نمایید؛ زیرا ممکن است جدی باشد.

برای باز شدن رگ های پا چه بخوریم؟

داروهای گیاهی مانند جینکو در بهبود علایم مانند درد به شما کمک خواهد کرد ولی باید دقت داشت که با دوز بالای این دارو ممکن است دچار خونریزی شوید و مصرف آن با آسپرین و یا پلاویکس خطرناک است.

درمان گیاهی گرفتگی عروق پا

شرح حال بیماران دچار تنگی عروق پا

علاوه بر دارو درمانی و جراحی پزشک ممکن است برای افزایش توان فعالیتی شما و تأخیر در شروع درد یک برنامه بازتوانی تعریف نماید. فعالیت منظم فیزیکی باعث بهبود در ظرفیت فعالیتی بدون درد خواهد شد.

شرح حال بیمار اول دچار گرفتگی عروق پا

بیمار آقای شصت و شش ساله با سابقه چهار ساله دیالیز که طی هفت ماه اخیر دچار تورم شدید سر، صورت و دست راست شده است.

درمان گرفتگی رگ پا

در آنژیوگرافی انجام شده انسداد کامل ورید سابکلاوین راست مشاهده شد. بنابراین تصمیم به باز کردن ورید گرفتیم و نهایتا استنت وریدی تعبیه گردید. احتمالا تا سه چهار روز دیگر ورم بشدت کاهش یابد.

شرح حال بیمار دوم دچار گرفتگی عروق پا در مراجعه به متخصص عروق پا

گرفتگی عروق پا در یک بیمار ۷۳ ساله و روش درمان به کمک آنژیوگرافی عروق اندام تحتانی:

بیمار آقای ٧٣ ساله به علت زخم طولانی مدت روی انگشت شست پای راست از طرف سرویس عفونی مشورت داده شد. بیمار سابقه بیماری قند از سیزده سال قبل را می دهد که چندان تحت کنترل نبوده است. سابقه فشار خون و چربی بالا را دارد و داروهای ضد فشار خون و چربی استفاده می کند. ایشان از حدود دو ماه قبل دچار زخم انگشت بزرگ پای راست شده که با وجود مصرف آنتی بیوتیک بهبود چندانی نداشته است.

بنابراین تصمیم به آنژیوگرافی عروق اندام تحتانی گرفته شد. که در نتیجه آنژیوگرافیگرفتگی عروق پا به تعداد متعدد در زیر زانوی پای راست مشاهده شد.

گرفتگی عروق پا-آنژیوگرافی
بنابراین تصمیم  گرفتیم تا عروق پا را باز کنیم. خوشبختانه رگ مسدود با باد کردن بالون باز شد. گردش خون مناسبی در پا بر قرار گردید و گرفتگی عروق پا برطرف و سبب باز شدن رگهای پا شد.
عکس باز شدن گرفتگی عروق پا در زیر قابل مشاهده است.

بازشدن-گرفتگی عروق پا

توصیه دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران

دیابت یکی از علل شایع گرفتگی عروق پا و انسداد عروق است. نشانه های گرفتگی عروق پا شامل درد پا هنگام راه رفتن ، زخم پا، انگشتان و غیرهمی باشد.

با تکنیک های پیشرفته امروزی معرفی شده، با روش های مداخله ای متخصصین قلب و عروق که تحت آموزش فوق تخصصی آنژیوپلاستی قرار گرفته اند قادر به باز کردن عروق اندام تحتانی هستند. برای درمان عوارض بیماری قند روی پا، با دکتر فوق تخصص آنژیوپلاستی مشورت نمایید.

در پایان چند حرکت ورزشی برای درمان درد ساق پا به همراه عکس پیشنهاد شده که در لینک زیر قرار دارند:

درمان درد ساق پا

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنی

3.5/5 - (116 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمود جمعه ۲۱ خرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من پدرم مشکل گوارشی داشت ۲هفتهای بیمارستان خاتم الانبیا بستر شد حال که ترخیص کردیم به کلی راه نمیره البته از قبل هم این مشکل داشت ولی بایه مقدارورزش راه می افتاد ولی الان اصلا حرکت نمیکنه ممنون میشم راهنمایی کنید چکار باید بکنیم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۱ خرداد ۰( 2 سال پیش)
      باید پرونده شان را کامل ببینیم اینطور نمی شود خیلی اظهار نظر صحیحی کرد پزشک خودشان باید تصمیم بگیرند
  • تصویر کاربر احمد یکشنبه ۲ خرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان، پدر بنده ۹ ماه پیش آمبولی شدند و البته فیلتر آی وی سی تعبیه شد و وارفارین، لیشون ۴ ماه وارفارین خوردند . در حال حاضر ی مقدار کم مچ پاشون ورم داره، دکتر جان ممکنه فیلتر به رگ ivc آسیب بزنه ؟ و اینکه آیا باید خارج بشود؟ متشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲ خرداد ۰( 2 سال پیش)
      نه اصلا نیازی به خروج فیلتر نیست و خطری هم ندارد نگران نباسید
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر خدمت جناب دکتر .الان یک ماهی هستش که در هر دو پا از زانو به پایین (ساق پا به اطراف)احساس خنکی می کنم مانند فردی که ادم نعناع در دهان میزاره .می خواستم بدونم ایا عروق پا من درگیر هست یا خیر ؟بیماری خاصی ندارم .سن ۳۶ وزن ۸۴ .درد هم ندارم فقط احساس خنکی .ممنون میشم از راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 2 سال پیش)
      یک بار نزد یک متخصص قلب نبض پایتان معاینه شود تا اگر مشکلی در عروق وجود دارد تشخیص داده شود
    2. تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 2 سال پیش)
      با تشکر یعنی سونو ندم ؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 2 سال پیش)
      در قدم اول معاینه شوید اگر مشکوک شدند سونو کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ز. جمعه ۲۰ فروردین ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    پا ی چپ من از سال ۹۰ تا کنون متورم هست ،سونو گرافی انجام شده حاکیست که یک توده solidcystic،با حدود مشخص در سمت چپ لگن ،خلف به عروق ایلیاک مشاهده شده و اکوژن به ابعاد ۱/۳×۰/۴ سانتی متر به داخل لومن رگ بر آمده شده است .
    تیر ۹۹ به توصیه دکتر معالج( متخصص عروق) تحت آنژیو ،پا قرار گرفتم لیکن به تشخیص دکتر بدلیل لختگی بیش از حد خون در رگ پا ،بالون یا استنت مقدور نشد و از سال گذشته تا کنون علیرغم مصرف قرص اکسابین ۲۰ و پنتوکسی فیلین ۴۰ ،ظاهرا هنوز بدلیل لختگی ،خون ،آمادگی آنژیو ،فراهم نشده ،و قطر پای چپ من در نواحی مختلف مچ ،زانو ،ران ،و کشاله ران خدودا ۱۰ سانتیمتر از پای راستم بیشتر هست .
    اخیرا پای راستم به مدت دوهفته ای هست که از قسمت کشاله ران و جلوی ران و ساق پا درد میگیرد ،بطوریکه قادر به ایستادن بیش از ۵ دقیقه نیستم ،خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۰ فروردین ۰( 2 سال پیش)
      سی تی آنژیوگرافی انجام شده است که وضعیت گرفتگی عروق مشخص باشد؟
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۲۰ فروردین ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر اقای هستم ۳۶ ساله الان مدتی هستش که از زانو علی الخصوص در ناحیه ساق احساس خنکی می کنم انگار یه نسیم داره می وزه.بعدش من می دوم و راه می رم احساس دردی هم ندارم و کبودی هم ندارم .کلا بیماری خاصی ندارم .ممنون میشم راهنماییی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۰ فروردین ۰( 2 سال پیش)
      یک بار متخصص قلب نبض پایتان را معاینه کند
  • تصویر کاربر محمدرضا پنجشنبه ۲۸ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر من ۳۰ سالمه و تقریبا ۳ ساله که پای چپم اطراف مچ و ساق پا و همچنین جلوی پام اطراف انگشتان درد دارم و همیشه حالت خستگی در این پام حس میکنم
    جلوی پام ورم هم داره
    ام ار ای از مچ تا انگشتان هم انجام دادم مشکلی نبود فقط ادم مشاهده میشد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۵ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      سونوگرافی عروقی انجام داده اید که باز یا بسته بودن سیاهرگ و سرحرگ ها بررسی شود؟
    2. تصویر کاربر محمدرضا دوشنبه ۲۵ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      نه آقای دکتر
    3. تصویر کاربر محمدرضا دوشنبه ۲۵ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      نه آقای دکتر
    4. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۸ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      یک مرتبه این کار را انجام بدهید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر لیلا دوشنبه ۲۵ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید.پدرم ۶۲ سالشه دیابت و چربی خون نداره فشار خونش اکثرا سیزده روی هشت هست گاهی تا چهارده و نیم هم میره گاهی دوازده هم میشه.میگه یک ماهه که پشت پاهام یعنی ران پاهام درد داره و جدیدا ساق هم درد داره.میگه فقط گوشت پاهام درد میکنه استخوان و رگهام درد نمیکنه و پای راستم بیشتر از چپ درد میکنه و جلوی پاهام دردی ندارم فقط پشتشون و گوشت.میگه راه که میرم کار میکنم درد داره وصبح بیدار میشم کاملا خوب میشه دوباره نیم ساعت بعد از بیدار شدن شروع میشه دردش.سه سال پیش اکوی قلبی هم دادن هیچ مشکلی نداشتن.الان مشکلشون چی میتونه باشه؟با تشور از شما آقای دکتر ⚘⚘
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۵ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      یک بار نبض پاهایشان را معاینه کنند
  • تصویر کاربر معصومه دوشنبه ۲۵ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    سلام 30ساله هستم چندوقته که پاهام اززانوتاکف پام خصوصا شبهاخیلی دردمیکنه حالاچندروزجلوترپام اززیرزانو.دردوحشتناک گرفت بعدازسه روزرفتم دکتربایک عکس ساده تشخیص داد که رگ زیرپا خونریزی کرده21روز توی گچ بود حالا خیلی زیروروی زانودرد می‌کنه من چکارکنم ماساژ یاتکون دادنش اشکال داره به سختی ودرد خم میشه.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۲ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      این را بهتر است زیر نظر یک ارتوپد درمان کنید ولی اگر علایمتان اصلن بهتر نمی شود حداقل یک بار متخصص قلب نبض پاهایتان را معاینه کند در کل به نظر خیلی مورد حادی از نظر عروقی نیست و جای نگرانی ندارد
    2. تصویر کاربر معصومه جمعه ۲۲ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      تپش قلب هم دارم بعضی مواقع هم تنگی نفس...پس زیر وکف پام وقتی مالش میدم دردش کمترمیشه چکار کنم چون میگن برای اینکه رگ گرفته بایدجای دکتر قلب می‌رفتی نه دکترارتوپد؟؟؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۵ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      اگر خواستید یک بار متخصص قلب اکو کند و نبض پایتان را معاینه کند بعد بروید پیش ارتوپد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر دهباشی پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    با سلام
    پدرم که ۷۹ سال دارند با سابقه CABG در ۱۵ سال پیش از ۶ ماه قبل دچار سیانوز متناوب در انگشت کوچک پای راست به مرور دردهای شدید و زخم شدند به مرور انگشتهای دیگر هم درگیر شدند .
    سونوگرافی های مکرر هیچ انسداد شریانی رو نشون نمیده سابقه قند ندارند در چند ماه اخیر به ندرت از ۱۳۰ بالاتر رفته. آنژیوگرافی در بیمارستان حصرت رسول و مرکز قلب انسداد نشون نداده فقط آنوریسم آئورت شکمی با یک ترومبوز و تنگی شریانهای ایلیاک وجود داره که باز هم کاری انجام ندادن چون عروق پریفرال خونرسانی میکنن.
    درد پا داره پدرم رو میکشه و زخمها هرروز بیشتر میشه . لطفا راهنمایی بفرمایید چطور ایشون و از این درد نجات بدم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      احتمالش هست که لخته ها از انوریسم آئورت به انتهای اندامها پرتاب می شوند به نظرم با یک جراح عروق خوب نظیر دکتر فاضل یا اقای دکتر ظفرقندی مشورت کنید
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۷ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 259 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر چند سالی هست که شبها موقع خواب کف پا و پنجه های جفت پاهام داغ میشن بصورتی که موقع خواب کلافگی بهم دست میده و مجبور میشم با آب سرد یا حوله خیس این داغی پارو بصورتی کم کنم به ظاهر و تمام بدنم و عصبی میکنه رو تحمل کنم از کجا شروع کنم به چ دکتری مراجعه کنم بار آخری که چند سال پیش مراجعه کردم به دکتر داروهای سنگینی داد که پر از عوارض بودن مصرف نکردم میخوام دلیل و درمانشو بدونم باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۷ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      یک بار سونوگرافی از عروق پا بکنید
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر